icon

Ako riešiť dopravu dieťaťa do škôlky bez auta?

25. máj 2026

Nás to čaká od septembra budem musieť svoje dieťa dopravovať do škôlky vzdialenej 30 km alebo 45 km ale nemám ako, nemám vodičák a nemáme ani na benzín ani nemá ju tam kto voziť som zúfalá je PAS a v autobuse aj vo vlaku robí strašné somariny že sa s ňou nedá vydržať, neukamenujte ma tu normálne sa pýtam, čo by ste robili na mojom mieste ?

Strana
z2
autor
25. máj 2026
@simca06022011

40km do skolky je velmi vela. Kam tento svet speje..

@simca06022011 veď toto :(

simca06022011
25. máj 2026
@anonym_autor

@simca06022011 veď toto :(

@anonym_autor Spisku som si pozrela, je tam aj 10 skolok podla google.. tak neviem.. v kazdej dedine okolo pomaly je skolka.. je zvlastne ze mate skolkku ktora vas zrazu vezme 40km..

autor
25. máj 2026
@simca06022011

@anonym_autor Spisku som si pozrela, je tam aj 10 skolok podla google.. tak neviem.. v kazdej dedine okolo pomaly je skolka.. je zvlastne ze mate skolkku ktora vas zrazu vezme 40km..

@simca06022011 ale my máme PAS to nezoberú hocikde

simca06022011
25. máj 2026
@anonym_autor

@simca06022011 ale my máme PAS to nezoberú hocikde

@anonym_autor aha jasne, no tak neda sa nic robit.. ja ak by to nebolo nutne by som ju teda do skolky nedala, nechodila by som kvoli tomu 40km... To fakt by som sa radsej prestahovala.
Skola je potom ako?

autor
25. máj 2026
@simca06022011

@anonym_autor aha jasne, no tak neda sa nic robit.. ja ak by to nebolo nutne by som ju teda do skolky nedala, nechodila by som kvoli tomu 40km... To fakt by som sa radsej prestahovala.
Skola je potom ako?

@simca06022011 no škola presne to isté

simca06022011
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no tak treba riesit situaciu na dlhu dobu, cize... riesit niekoho kto bude dieta vozit, alebo sa prestahovat tam kde dieta urcit ebude mat skolu, skolku,... za mna 40km a este aj pracu riesit a vsetko je vela, casovo narocne, aj pre dospeleho aj pre dieta.

ivka21
25. máj 2026

@anonym_autor ak dieta neni predskolak nedala by som ho do skolky a za ten rok vyriesila vodicak auto alebo byvanie blizsie

anonym_9d206d
25. máj 2026

Kolko ma dieta rokov?
Ma naozaj vyznam dieta vodit do skolky 45km a stresovat sa kazdy den?
Ved v tom pripade ani nebudes pracovat moct.
Ja mam dieta s autizmom, chodil do beznej skolky. Na 4h. Viem, ze to nemusi ist hladko najst taku skolku, neviem aky typ autizmu ma, ako tazky stupen. Ale stale plati, ze spadova skolka je v podstate povinna vziat pokial ide o predskolaka a tak isto je moznost individualneho vzdelavania v skolke /napr 2h x 2 tyzdenne/ alebo domáceho vzdelavania v pripade predskolaka. Takze su tu aj taketo moznosti. A to iste plati o skole. Nemusi dieta silou mocou chodit do skoly pre autistov, niekedy je tam horsie ako v normoskole /zazili sme obe skoly/,

anonym_2a60a3
25. máj 2026

@anonym_autor neviem aká forma PAS je to. Ale autisti chodia aj do bežných škôlok, akurát jej treba vybaviť asistenta. Tak by mohla chodiť kľudne aj do najbližšej MŠ. A mám skúsenosti aj s autistami, ktorí boli v bežnej MŠ aj bez asistenta. Len teda tam boli prejavy miernejšie.
Osobne by som zvážila, ci sa vo vašom prípade vôbec oplatí chodiť do škôlky keď ju máš ťahať každý deň takú cestu. A ešte to tam ani nemusí celý deň zvládať.

ivicatolic
25. máj 2026

@anonym_autor prečo tak strašne ďaleko?

betulinka1
25. máj 2026

@anonym_autor skusila by som zistit kto tam z okolia nosi este dieta a prispela na benzin. Mozno tam niekto chodi aj do prace. Alebo je aj nejaka skupina, ci apka, ze si tam vedia zajednat spolucestovanie. Netusim ako sa vola. Musis googlit. Potom je tu otazka, ze ci musi dieta s PAS chodit do tej skolky. Ja chapem, ze je to asi aj o socializácii ale prakticky, budes cestovat hodinu tam, hodinu spat, ked ti pocas dna zavolaju, ze musis ist pre nu do skolky, tak zase tam musis ist. Ci je to len 2-3x do tyzdna?

mia667
25. máj 2026

@anonym_autor Nedala by som dieťa do škôlky takej vzdialenosti. Presťahovať sa bližšie k špecke a inak urobiť vodičský a kúpiť staré auto.
Ja som robila vodičský až 26 rokoch lebo moje dieťa odmieta verejnú dopravu čiže som bola nútená..

taktotedanie
26. máj 2026
@anonym_7277d5

Odstahovala by som sa zo zapadakova ci kde to zijete niekde kde su skolky a skoly, lekari.. takto chces žiť?

@anonym_7277d5 dieta ma pas,evidentne je to speci skolka

taktotedanie
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor asi na to myslela dopredu a riesila v casovom predstihu nie ked uz dieta nastupuje
Spoj sa s inymi rodicmi a ty sa prihlas na kurz vodics.preukazu a setri na auto

lasona
26. máj 2026

Spojiť sa s inymi rodičmi je fajn, ale to nie je na dlho. Par krát ano. Nechhcela by som zatazovat inych. A ked nahodou to druhe dieta ochorie, tak moj co? Nepojde do skolky, ci ako? To nie je dobre riesenie. A uprimne, nevzala by som si cudzie dieta do auta. A toboz nie s pas, ked neviem ako zareaguje. Nahodou sa stane nehoda a kto bude zodpovedný? Jedine vodicak a staršie auto. Nic iné nevidím v tejto situácii..

autor
26. máj 2026
@anonym_2a60a3

@anonym_autor neviem aká forma PAS je to. Ale autisti chodia aj do bežných škôlok, akurát jej treba vybaviť asistenta. Tak by mohla chodiť kľudne aj do najbližšej MŠ. A mám skúsenosti aj s autistami, ktorí boli v bežnej MŠ aj bez asistenta. Len teda tam boli prejavy miernejšie.
Osobne by som zvážila, ci sa vo vašom prípade vôbec oplatí chodiť do škôlky keď ju máš ťahať každý deň takú cestu. A ešte to tam ani nemusí celý deň zvládať.

@anonym_2a60a3 tu kde bývame tu som vyrástla a chodila tiež do škôlky a školy sú tam takí istí učitelia ešte čo mňa učili a teda od malička šikana mala som adhd učiteľky sa mi smiali aj deti celu škôlku aj školu bola som šikanovaná takže nemôžem dať svoju aby prežívala to isté a ešte naša je Spádová pre cigánske 3 dediny takže cigánov Mrte je to moje vysnívané bábätko ❤️

81anina
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_2a60a3 tu kde bývame tu som vyrástla a chodila tiež do škôlky a školy sú tam takí istí učitelia ešte čo mňa učili a teda od malička šikana mala som adhd učiteľky sa mi smiali aj deti celu škôlku aj školu bola som šikanovaná takže nemôžem dať svoju aby prežívala to isté a ešte naša je Spádová pre cigánske 3 dediny takže cigánov Mrte je to moje vysnívané bábätko ❤️

@anonym_autor ahoj ja som zo Spišskej novej vsi. Moja neter má PAS a chodí na Fabiniho ul. do škôlky. Tam ju nevzali??? Ešte je na tarci škôlka pre takéto detičky

autor
Včera o 15:12
@81anina

@anonym_autor ahoj ja som zo Spišskej novej vsi. Moja neter má PAS a chodí na Fabiniho ul. do škôlky. Tam ju nevzali??? Ešte je na tarci škôlka pre takéto detičky

@81anina ahoj na Fabiniho ulici je poradovník a dlho sa tam čaká to mi povedala sama riaditeľka a na Tarču sa nemám ako dostať

Strana
z2