icon

Ako riešiť krádež v škôlke?

dadulko
1. dec 2010

poraďte ako to riešiť, ako sa nedať odbiť, mám šancu dostať peniaze??? a s kým to riešiť, len s riaditeľkou, alebo rodičmi? či to bude treba aj s políciou?

Strana
z4
dadulko
autor
3. dec 2010

@spachtos tých 5 pyžamiek zmizlo asi pred mesiacom, zmizli všetky naraz, takže sa určite nestratili len tak, to musel niekto vziať, a čo sa týka tých čižmičiek o ktorých píšeš, tak to chápem, také niečo sa stáva asi dosť často, veď ja sama, keď prezúvam syna, tak dávam riadny pozor, aby som nevzala cudzie čižmičky, pretože tie chlapčenské čižmy sú skoro všetky podobné, ale naše rukavice boli dosť ojedinelé, alebo ako to mám napísať, proste také si niekto len tak nepomýli, ale aj keby, tak by mi ich už do dnes aj priniesli, no nestalo sa

dadulko
autor
6. dec 2010

takže záhada v podstate vyriešená, rukavice sa cez víkend objavili na schodoch, ktoré vedú k našej triede, našla ich upratovačka, asi dnes skoro ráno, neviem presne, pravdepodobne zlodeja hrýzlo svedomie,
pokiaľ by to vzal nejaký rodič omylom, tak by to aj normálne vrátil učiteľke, veď také veci sa stávajú, ale toto podľa mňa omyl nebol

ani3012
6. dec 2010

@dadulko no po takom tvojom výstupe by som to vrátila asi podobne - aj keby to bolo len omylom. 😝 😝 😝
(alebo by som sa na anonymite dohodla s učiteľkou,aby som náhodou nedostala po hube od teba,že prečo som ich nevrátila okamžite) 😀

ani3012
6. dec 2010

@dadulko ale inak musím povedať,že je fajn,že si to napísala,ja by som sa asi hanbila.....(a to ber ako kompliment 😉 )

marika80
6. dec 2010

@ani3012 😀

dadis
6. dec 2010

mne sa paci, "ze zlodeja pravdepodobne hryzlo svedomie"...vzdy hladajme v ludoch to naj, ze 😀 😀 😀 , ale inak suhladim s @ani3012 a za dadulko som rada, ze sa jej vratili rukavicky de luxe 😀 😀 😀

traktor
6. dec 2010

@ani3012 😀 😀 😀

bzuco
6. dec 2010

@dadulko
my sme minulý týždeň hľadali tiež rukavičky - mal ich von a ked sme šli domov, nebolo ich - 2 dni sme ich hľadali, pýtali sa a na 3. deň ráno nás čakali hned pri vchode do škôlky na takom stolíku - tam dávajú veci ak nájdu na dvore alebo sa u niekoho ocitnú v skrinke...predsa len títo najmenší si ešte nevedia dávať na veci pozor...ale skôr to vidím tak, že ich dal von dole a nechal ich na lavičke alebo niekde...hlavne že sa našli 🙂

dadulko
autor
6. dec 2010

@ani3012 no neviem po akom výstupe, ja som tam výstup nemala, len som ich bola pohľadať v dvoch triedach, no nevadí, čakala som že supermamičky z koníka také niečo určite napíšu 😝

dadulko
autor
6. dec 2010

@dadis no neviem, čo dobré mám hľadať v niekom, kto vezme cudziu vec, a takým spôsobom ju vráti, nato ako som to riešila, ten človek, ktorý by to vzal omylom, tak by to aj klasicky vrátil

dadulko
autor
6. dec 2010

@bzuco asi si nečítala celú diskusiu, ale ani sa ti nečudujem, že sa ti nechcelo 😎 , pretože mi aj tak nikto neodpovedal na otázku, čo som sa pýtala, ale hlavne, že všetci vedia, že ja som tam mala nejaký výstup 😝 , no ale synove rukavice sa nestratili vonku, mal ich v šatni, stamadiaľ sa mu stratili, keby ich stratil vonku, tak nepoviem ani slovo, ale do našej šatne chodia cudzí ľudia, ktorí tam nemajú čo robiť, takže ma hneď napadlo, že rukavice neboli len tak omylom vzaté

traktor
6. dec 2010

ak by to bol fakt zlodej, tak by ti ich predsa uz nevratil....ci myslis, ze sa v nom pohlo svedomie...skor by som povedala, ze si mamicka vsimla az teraz , ze ma doma nieco cudzie...a ak stale trvas na tom,ze tam chodia cudzi ludia, preco nezvolas rodicovsku radu a nezasadnete a nehladate riesenie....a odpoved na tvoju otazku...no ako sa da na nu odpovedat, ked ty si pevne presvedcena, ze to bol zlodej..ina moznost u teba nie je..tak bud sa date poistit, budete sa zamykat...alebo co..ako inak na to odpovedat...

dadis
6. dec 2010

@dadulko uplny suhlas s @traktor, ty si si vzala do hlavy, ze ich niekto ukradol a nepripustis nic ine...aj ked sa ti stastne vratili..nerozumiem tomu..ale aj tak prajem vsetko dobre...pa

lucia.kl
6. dec 2010

@dadulko ako som to tu čítala, tak mi nedá ešte jednu vec napísať, písala si, že našla upratovačka rukavice na schodoch, som učiteľka a vela krát sa nám stalo, že si veci shcovali deti navzájom a nie sa potom priznať, vela krát sme hladali veci po celej škôlke a našli sa o týždeň a neskôr, tie deti dokážu také miesta na schovanie nájsť...
takže aj toto môže byť pravda, ale tú sa už nikdy nedozvieš, že ako to bolo naozaj.
my sme mali v škôlke naozaj zlodeja, a kradol vetrovky zo skriniek - našťastie sú všetky deti proti krádeži poistené.. no od vtedy sa šatňa zamyká a kde su klúče vedia len deti a rodičia danej triedy..

dadulko
autor
6. dec 2010

@traktor a prečo tá mamička prišla cez víkend do areálu škôlky a hodila rukavice na schody? ja som sa v škôlke nikomu nevyhrážala, aby sa niekto bál vrátiť,

a myslím si, že to niekto ukradol, hoci neviem či to vôbec mám tak napísať, ale chodia tam "isté deti", ktoré som videla ako sa pokúšali kradnúť, nie v škôlke ale na ihrisku, preto si myslím, že to mohol byť niekto taký, a vrátil by ich už len preto, že dostal strach, aby niekto tie rukavice nespoznal, nie sme veľké mesto, takže tie rukavice by mu boli nanič, keby ich nemohol vonku nosiť

a ktomu zamykaniu, to nie je asi také jednoduché, lebo dvere sa aj teraz zamykajú, ale keď rodičia chodia po deti, dvere sa musia otvoriť a vtedy tam vojde hocikto

traktor
6. dec 2010

@dadulko ach..odpoved na vsetko...tak nic..pekny den vsetkym 😉

ani3012
6. dec 2010

no comment.....
prípad vyriešený,by sa mohla ja téma zamknúť 🙄

dadulko
autor
6. dec 2010

@lucia.kl no neviem,kde by to tie deti skryli, ale asi by neprišli cez sobotu alebo nedeľu, a vzali by ich zo skrýše, a hodili na schody?, tie schody sú z vonku, takže tam sa dostane hocikto, ináč aj my máme v škôlke zlodeja, lebo niekto ukradol 5 pyžamiek len nedávno, takže nech si mysli kto chce, čo chce, niekto tam chodí kradnúť, tie pyžamká určite boli ukradnuté, a ako to bolo s našimi rukavicami, tak to sa asi už nedozviem, ale chcela by som to vedieť

womenne
6. dec 2010

policia? kvoli rukaviciam??? 😀 no zaujímave,uplne suhlasim s @traktor. Nám tiež zo školky zmizli teplaky,mikina- tie sa m už nevratili a dotyčna si mikinu oblieka svojmu dietatu 😅,stretla som ju v meste čumila som ako puk,neschopna slova. Pani ma asi spoznala pretože letela ako strela 😝

dadulko
autor
6. dec 2010

@womenne kto volal políciu? ja nie!, ale aj tak som rada, že si napísala, že aj v škôlkach sa kradne

lucia.kl
6. dec 2010

@dadulko tak ked sú to schody z vonku, tak to potom možno nejaká mamina sa hanbila za to, a tak ich vrátila hentak, tiež si nemyslím, že by zlodej vrátil...
bohužial nie vždy sa dá zabrániť takýmto veciam - no najčastejšie berú rodičia ☹ ☹ vela krát sme riešili, vtedy je najlepšie mať veci podpísané, a ked sa dostane do mš zlodej a ukradne drahú vec, treba riešiť s riaditelkou cez poisťovňu, mali by byť deti poistené.

u nás sa snažil zlodej ráno ked je škôlka otvorená ukradnuť televízor - zastihla ho upratovačka na schodoch, ako sa len snažil vyhovoriť, nakoniec telku položil a zdrhol.....

dai
6. dec 2010

dadulka,
no, ja by som stale isla moznostou ze ucitelka a upratovacka - ktore su tvojim jedinym zdrojom ze rukavice tvojho dietata boli vo vnutri v satni - sa jednoducho mylili. Ako som spominala, my mame asi na 4-5 deti jednu ucitelku ale aj tak si presne nepamataju ci deti nieco mali alebo nemali na sebe - niekedy si jednoducho pomylia den. Aspon mne sa stane ze som presvedcena ze som niekde nieco polozila a neuvedomim si ze to bolo o den skor a pod.
Cize si stale myslim ze tvoje dieta niekde vonku tie rukavice zabudlo a niekto ich nasiel, tak ich polozil na schody...Skor by som bola na tvojom mieste vdacna ako si dalej hust, ze niekto zakerny sa ulakomil na obycajne rukavice a potom neviem na zaklade coho ich vratil spat - teba napada nejaky motiv? prepac, ak niekto zamerne nieco vezme, tak urcite na zaklade vycitiek svedomia to nevrati 😅

ja osobne stale nerozumiem kradeziam pyzamiek, rukavic a podobnych veci... su to podla mna veci ktore moze minimalne niekto iny pouzit... to ze sa kradnu televizory, vetrovky a pod. to uz pochopit dokazem ale malinke veci s minimalnou hodnotou 😕

ale som osobne rada ze sa vam tie rukavice vratili, lebo pravdepodobne mali pre teba nejaku zvlastnu hodnotu...papa

spachtos
6. dec 2010

a tie pyzamka sa tiez urcite najdu, mozno az pri velkom upratovani 🙂

zdenda86
6. dec 2010

ahojte.tiez si myslim ze ich niekto nahodne nasiel a preto ich dal na schody.ktora mamicka by tam sla cez vikend nenapadne to tam hodit.u nas sa cely areal zamyka aj na vikend,tak by asi preto nepreskakovala plot. a tiez neviem naco by boli ucitelke alebo upratovacke detske rukavice. naco by ich asi pouzili. a tiez si myslim ze si pre jedny rukavice robila kovbojku. tie pyzamka sa tiez urcite este najdu. keby to bol zlodej naco by ich vracal a ako by sa dozvedel ze ich niekto tak strasne zhana.ale to je len moj nazor. 🙂

jankajs
6. dec 2010

...k strateným, schovaným, "ukradnutým" veciam z mojej strany len toľko - pracujem v škole a tento rok som povinne zaviedla podpisovanie všetkého oblečenia a obutia - na telesnú výchovu, aj výtvarnú a prezuvky - hoci nejde o prvákov. Kto nemal podpísané, podpísala som ja. Práve preto, že opakovane sa v škole za mesiac, pol roka, rok vždy nazbiera toľko tričiek, prezuviek, teplákov, pančušiek, ponožiek, mikín..., a málokomu chýbajú. A to máme len cca 50 detí. Na všetko sa pýtame najprv detí (často tvrdia, že to nie je ich, až spolužiaci musia presvedčiť dotyčného, že to nosil 😀 ), na rodičovskom združení aj rodičov, vykladáme to pri burzách a akciách, kde sú pozvaní rodičia, aby si to mohli pozrieť, spoznať a vziať a aj tak zostáva mnoho kusov, ktoré po dvoch - troch rokoch končia vo vreci a po ďalšom roku idú do zberu. Ak niečo hľadáte v škôlke, škole, pýtajte sa aj po dlhšej dobe, upratovačke tieto veci prídu pod ruku aj neskôr, keď idú na likvidáciu, tak vás možno zavedie do "skladu". 😉

ivett1
13. dec 2010

ahojte...super názory, rady a skúsenosti...a výborná téma, aj keď už pasé (rukavice sú na svete 😎 )...škoda ...niektoré rady určite navrhnem na triednom aktíve 😵 ...a možno témičku opäť niekedy "otvoríme", keď ju admini nezamknú 😀

pia22
13. dec 2010

Tiez pracujem v spojenej skole a skôlke a k teme len tolko, ze casto male deti beru oteckovia, starki a pribuzni, ktory nemaju ani predstavu v com dieta do skoly prislo a co je a nie je jeho a kym na to ze zobrali nieco cudzie niekto, obycajne mamina, pridu ubehne aj pekne dlhy cas (na to su experti hlavne ponahlajuci sa oteckovia, drobcekovia casto odchadzaju bez bundy a v papuckach🙂) a co sa tyka zabudnutych veci, mame pernamentne na chodbe plne 2 velke krabice a okrem roznych druhov oblecenia tam mame aj dost zimnych bund a topanok-zahada nad zahady😉

tilly
15. dec 2010

nam sa tiez par krat stalo, ze nam zmizol sal alebo rukavice, vzdy sa to na druhy den naslo... jeden salik sa nenasiel, ale s podobnymi stratami ratame...

a tiez sa nam stalo, ze sa nam doma vyskytli veci, co neboli nase... na druhy den sme vratili... oni niekedy si tie deti balia do svojich ruksacikov veci a staci, aby mali tie vecicky trosku poposuvane, porozhadzovane a omyl je na svete...

Strana
z4