Boli by ste ochotní prispieť na vzdelávanie pre učiteľky v škôlke?
Milé mamičky, chcem sa niečo opýtať.
Vzdelávanie začína v materskej škole (aj ked si to priamo neuvedomujeme) Práve v škôlke by mala naša/vaša ratolesť dostať štartovací kapitál pre svoju (nielen školskú)budúcnosť.
Žial, systém je postavený tak, ako je postavený, pani učiteľky (aj z dôvodu nízskych platov) - aj napriek ponuke nemajú možnosť navštevovať veľa kvalitných vzdel. programov, ktoré by im pomohli pri vedení našich najmilších. Boli by ste ochotné prihodiť grošík - ak by ste vedeli, že určitá oblasť vzdelávania, o ktorú má pani učiteľka záujem (a ktorú by prípadne odprezentovala rodičov s škôlke) bude pre dieťa mať ozaj význam???
nečítala som ostatné príspevky, len úvodný.. ale môj názor je takýto:
ja sama som učiteľka a neviem si predstaviť, že by mi za školenia mali platiť rodičia mojich žiakov 😕 veď je to úplná blbosť... nehovoriac o tom , že drvivá väčšina týchto školení je absolútne zbytočných, zas si len niekdo nadžgá vačky 😠
nie
to co je za napad?Jasne ze nie..a ja chcem byt maserka,kto prispeje mne,aby unavene maminy mohli chodit na masaz??
Ja by som neprispela,napriek tomu,že som vyštudovaná učiteľka ,ale ak si niekto fakt myslí,že učiteĺka robí 4hod denne v MŠ,alebo že má zaplatenú stravu je dočista chorý , v triede som mala cez 30 detí,ani polovica si nevedela utrieť zadok,alebo obuť topánku,čiže namiesto toho aby som ich niečo naučila som vkuse odskakovala ich obsluhovať na záchod,alebo obúvala,zaväzovala,vyzliekala,obliekala..hnus...:D @lalinko2010 toto je vonku trochu o inom,učiteľka má k sebe poskoka,ktorý robia deťom obslužné veci a učiteľka ich aspoň može niečo naučiť...
Vydržala som tam 3roky a ušla,lebo nezodpovedné mamičky vkuse nosili zasoplené nevyliečené detičky,ja som bola z nich vkuse chorá,brala som antibiotiká non stop dokola,pokašlala si celý imunitný a potom som nemohla ani otehotnieť celé zle.o plate ani nehovorím..Pozrite sa na to aj z inej strany,mne viac ako spolovice zničili zdravie a šťastný život nezodpovedný rodičia,ktorý si nevidia ani na špičku nosa...
Ale každopádne,ja som si za ďalšie vzdelávanie zamakala sama,takže takisto by som neprispela...toť moj názor...
ja sama som ucitelka, viem ako tazko je pustit popri rodinnom rozpocte peniaz na nejaky kurz, ale v zivote by som to neziadala od druhych. vzdelavam sa hlavne kvoli sebe, aby som ja bola kvalitny ucitel, je jedno pre cie deti.
no nehnevaj sa a mne na vzdelanie kto prispel? a to som lekar a učim medikov to som aj ja mala žiadať ľudi lebo ich budem liečiť?.No že ma toto nenapadlo.,takže aj mne prispejte urobim si ešte nejaku školu porozmyšľam a dam ešte vedieť-potom mi možete prispieť. 😀
Nie nebola by som ochotna, aj ja studujem z vlastneho vrecka cely zivot, pretoze ak chce clovek napredovat, musi sa cely zivot ucit, aby nezaostaval. Na vzdelavanie svojich zamestnancov ma prispievat zamestnavatel, alebo potom kazdy sam pre seba podla vlastneho uvazenia
som učiteľka materskej školy, bolo by pod moju úroveň, aby som brala peniaze od rodičov pre seba na vzdelávanie. Vzdelávam sa roky z vlastného vrecka.
NIE, to mi zneje ako noooo šup šup rodičia doneste k nám svoje deti a ešte nám aj prispejte na naše vzdelávanie, aby ste mali istotu, že budeme správne pedagogicky vzdelané .. riaditeľka materskej škôlky si zmyslí, že chce mať španielsku triedu a rodičia majú prispieť na kurzy?? ... ja ked chcem vedieť lepšie nemčinu, tak si to hradím z vlastného, sledujem zľavové portály, či tam nie je zľava na nejaký kurz
ale ak sa niekde našla skupina rodičov, čo fakt chcú, aby ich učiteľka mala neviem aký kurz a chcú jej ho zaplatiť, je to ich vec .. ale to automaticky neznamená, že sa toto má očakávať od rodičov v ostatných škôlkach
@ivia123 asi by si mala vyberať od pacientov 0,10 centov za svoje atestačné vzdelávanie 😀
@murcos ANO, prispievam. Rozhodla som sa dat deti to sukromnej skoly, kde kazdy mesiac platim vela penazi a viem, ze moja skola a ucitelia nebudu robit to, co opisala napr lalinko2010
Nasa skola z nasich mesacnych poplatkov plati vzdelavacie kurzy a rozne skolenia pre ucitelov (ak ich potrebuju).
ALe tereba si ujasnit pojem...... SUKROMNA a STATNA skola. Na Slovensku to nikdy nebude existovat, ze ludia budu "dotovat" skoly.
U nas je to bezne, ze sa robi kazdy rok velka aukcia, kde sa vyzbiera kopa penazi a tie sa pouziju na nakup roznych pomocok, alebo "noveho chodnika pred skolou", alebo naucneho vyletu pre deti a pod......
Statne skoly su statne preto, lebo maju dostavat financie od Statu a tiez by ucitelia mali mat tieto kurzy platene statom.
Sukromne skoly su vzdy na ovela vyssej urovni, lebo rodicia a skola uzko spolu pracuju a obe strany sa podielaju na vychove/vzdelani a zabave dietata.
Napr. cez sviatky pride do nasej skoly okolo 12 dobrovlnikov (rodicov), aby pomohli pripravit vianocny program- jeden rodic dekoruje, dalsi rozklada stoly a pripravuje salu, dalsi upratuje, dalsi foti, dalsi rodic dohliada na deti, dalsi rodic pomaha pri rozdavani vianocnych balickov........a tak dalej...... A TO SME VSETCI zaplatili mesacnu sumu skole, kde sa ucia nase deti.
Tiež pracujem v školstve, podporujem štrajk učiteľov. Ale na tvoju otázku ti jednoznačne odpovedám NIE. Neprispela by som.
ja som sestrička,chcem ísť na stáž na vyššie pracovisko,pacienti prispejete? budem kvalitnešie okolo vás skákať 😉 akože príspevok ma pobavil,čo všetko ľudia nevymyslia....
urcite nie, moj maly chodi do sukromnej skolky kde platime dost velke paniaze, to by malo zarucovat, ze pani ucitelky by mali byt dostatocne vzdelane. Myslim si, ze pani ucitelka ktora svoju pracu miluje, ma rada deticky a chce premne vsetko nepotrebuje ziadne kurzy ani doskolovanie, lebo to ide z jej vnutra, ale ked svoju pracu robi len pre peniaze a o deti skoro ani nezakopne tak tam nepomoze ani druha vysoka skola. a co sa tyka prispevku ivoka to je priklad pani ucitelky ktora svoju pracu srdcom urcite nerobila, bohuzial aj utriet dietatku zadocek, alebo poutierat soplik je praca pani ucitelky, je lepsie ak si potom clovek prizna sam, ze to robit nechce ako sa potom rodic musi prizerat na svoje dietatko ako chodi so stesom do skolky. 🙂
neviem... pokial viem vzdelavanie ucitelov plati stat cez nase dane
nemam problem podporit ucitelky v MS tym ze donesiem ciste papiere a pod ak potrebuju, teraz napr. u nas to bolo tak ze OZ pri skolke povyrabalo rozne drobnosti ... take ozdobky a pod... a tie sa predavali pred a po mikulasskom vystupeni a vytazok ide prave na nakup pomocok a tak... pre deti v skolke a pani ucitelky aby s nimi mohli robit.... plus samozrejme sa prispieva na take veci aj na zaciatku roka...
takze ja to radsej riesim tak .... prispejem cez ten bazarik ci uz sa da vyrobenymi vecickami co sa potom predaju alebo si vyclenim napr. 35 eur a nakupim tam... a oni sa potesia... 😉
ja by som skôr prispela na takú aspoň niekoľkodňovú stáž v materskej škole pre mamičky, ktoré "závidia" učiteľkám prácu v MŠ.
Žartuješ ?????? Ja platím za škôlku 32€ mesačne (áno, dobre čítate - a je to štátna škôlka) a to som do toho ešte nezapočítala stravu. Hneď na prvom rodičovskom nás prosili doniesť papiere na čarbanie, papiere do tlačiarne, CD-ka a DVD-čka s rozprávkami, kancelárske potreby, vymaľovať triedu.....
Minule som sa dozvedela, koľko prispieva naša mestská časť na každé dieťa v škôlke mesačne - je to poriadna pálka, takže skutočne nevidím dôvod, aby som ešte priplácala za vzdelávanie učiteliek, napriek tomu, že si ich prácu hlboko vážim.
Urcite nie, lebo potom mozu od nas ziadat prispievanie na vzdelanie zdravotne sestry, lekari, pravnici, kaderničky...... Ja sa tioez musim vzdelavat a nik mi neprispieva. Minule bola u mna kamoska zdravotne sestra (ma VS) a robila si rozsirujuci kurz. Cestovala 300km, platila si cestovne, ubytko a len samotny kurz- skolne ju vyslo 500 Eur. Z vlastneho vrecka. Nebude to mat ani zohladnene v plate, len sa chce vzdelavat a poskytnut pacientovi maximum a nechce byt prva, ked sa bude prepustat. A teraz co, ma si pred ambulanciou vystrcit pokladnicku, aby pacient prispel?
Určite nie. Tiež si robím popri materskej VŠ, nie lacnú, a je to moje rozhodnutie, moje výdavky, nikto mi na to neprispieva.
no ja teda neviem ako skolka funguje ale mesacne platim skolne 7e viem ze to neni nejak moc ale vlasne neviem za co platim bo sme museli priniest fixky, toaletny, cukor, caj, sirup a kadeco ine, pomocky na rucne prace vraj kupuju zo ZRPS ktore sme platili 25e
dalsia vec je ze kazdy si hradi vzdelanie sam tak ako ja aj kopa inych ludi
ja osobne si pracu uciteliek vazim ja som svojho casu povedala ze by som deti asi po 2hodinach podrhla, nemala by som nerv na celodenny vreskot ale zial ja peniaze navysse nemam a kazdy si u nas moze vybrat akemu povolaniu sa bude venovat
ahoj. nasa mala chodi do super skolky s perfektnymi ucitelkami - 90% z nich ma VS vzdelanie, su mlade a maju radi deti. platim 450euro mesacne bez kruzkov a poznam dost mamin z normalnych pomerov ktore svoje deti sem napriek poplatku davaju lebo su ucitelkami nadsene. nasa malinka sa v skolke velmi vela uci, som pravidelne informovana o jej vyvohi - ci po psychickej ako aj motorickej stranke... na konci roka dostavam jej pracovne zosity , celkovy prierez jej rokom - s fotkami, komentami od uciteliek - je to krasna spomienka😉
ja vidim ze nase ucitelky s detmi makaju - neustale robia kreativne veci, vymyslaju program rtc. ... ja nevnimam skolku ani skolu ako miesto kde len odlozim dieta a preto mi zalezi natom akych ucitelov moje deti budu mat...
a jasne ze je tazke popri uverom financovat aj taketo zariadenie kedze som na rd, ale v nasej rodine patri bzdelanie k top prioritam preto si rada priplatim...
u nas prave prebieha diskusia o zvysovani poplatkov kvoli niektorym veciam a nie som apriori proti...
inak poznam aj statnu skolku kde je naozaj individualny pristup a super ucitelky - tam by som nevahala moje dieta dat - zial je od nas daleko... a viem ze tam funguju vo velkej miere na principe sponzorskych darov od rodicov - tu uppzornujem ze naozaj dobrovolnych lebo rodicia chvu uchovat vysoku uroven skolky pre svoje deti...
cize ak chcete naozaj kvalitne skolky a skoly tak zadarmo to asi nepojde... aj ked suhlasim s niektorymi prspevkami ze pokial ta ucitelka nema v debe lasku k detom tak tuto pracu nebude robit dobre ani s platom 10000euro...
Nie, nie, nie! Ja si svoje vzdelávanie platím sama a v rámci svojho voľna. 🙄
Určite nie. Ak chce byť či učiteľka, alebo človek v akejkoľvek profesii dobrý, tak sa o to musí postarať sám. To kde sme, aby som ja dopomáhala k zvyšovaniu kvalifikácie niekoho iného na úkor seba a na úkor vlastného rodinného rozpočtu a pomáhala tak zlepšiť rodinný rozpočet niekomu inému, kto by to dokázal ešte aj zneužiť?
Mne tiež nikto neprispieval na školu, ktorú som si platila mesačne 200,- eur mesačne z 500,- eur platu!!! A keď som začínala so školou, tak som zarábala iba 430,- eur keď to prerátam z korún. Bolo to síce päť rokov trápenia a za peniaze, čo som vrazila do školy by som mohla mať dnes postavenú za tú sumu hrubú stavbu domu, no stálo to za to, pretože pracovné ponuky dnes nemám pod cca 900 eur v čistom. A študovala som pre to, aby som bola vo svojej práci čo najlepšia.
Nech takto postupujú aj učiteľky. Ja im vôbec neberiem to, že štrajkujú za vyššie platy. To akceptujem, určite by som však neakceptovala prispievať im na štúdium. Keď sa im potom vďaka vyštudovaniu zvýši plat, tak kúpia potom môjmu dieťaťu niečo oni? Alebo mi to nejako vrátia?
Nemám problém niekomu pomôcť, práve naopak, ibaže toto nepokladám za pomoc v pravom zmysle slova.
NIE!!! Toto je nerozumne a zle riesenie!!! Su veci, ktore by mal financovat stat (s vynimkou cisto sukromnych institucii) a preco by som ja mala dotovat stat?! Ja prispievam do danoveho systemu nemalymi peniazmi a este by som mala niekomu financovat vzdelavanie? Mne tiez nikto nepreplaca moje vzdelavanie. Plati mi ho bud moja firma z jej penazi (v skolstve je to stat) alebo si nejaky kurz zaplatim sama z mojej vyplaty.
Nepaci sa mi tiez nosenie roznych pomocok do skoly alebo skolky (papiere, farbicky, lepidla a pod.). Nie som lakoma, naozaj nie. Ale s takouto pomocou rodicov v skolke je dostatok materialu na pracu napriek tomu, ze stat im nedava ani korunu. Proste v mnohych veciach sa fakt spolieha na takuto pomoc a vlastne potom ziadny problem neexistuje. Ved rodicia, ked chcu, aby ich deti mali s cim pracovat a s cim sa hrat, tak prinesu. A tym ulahcia statnej kase a usetria nemale peniaze. Ja by som bola za riesenie, aby sa nic nenosilo a potom by sa videlo, aka je skutocna situacia. Nemame na toaletny papier? Tak sa nebudu utierat zadky a nebudu dodrzanie hygienicke standardy - zatvorit skolu, kym nebudu zase splnene. Nemame telocvinu? Tak necvicme a nenahanajme deti po skolskom dvore v mrazoch alebo po chodbach skoly. Koniec, basta!!!
Bud majme bezplatne skolstvo alebo ho ciastocne spoplatnime a ja mile rada dam nejaky poplatok. Ale takto nie!
urcite ano, este by som ich aj vybozkavala, keby boli ochotne sa vzdelavat 🙂 a take otazky, ze preco a naco im to platit? sak preto, lebo mi vychovavaju moje dieta a travia s nim 8hodin denne, co je viacej casu ako dieta travi s rodicom.
andrea25 : "ked im potom vdaka vystudovaniu zvysi plat, tak kupia potom mojmu dietatu nieco oni?" 😠 potrebujete mamicky, aby vase dieta bolo stale niecim obdaruvane? maju mu kupit plastove auticko alebo konika? ved to co sa naucia venuju len a len vasim detom!
ja som bola ochotna nasim ucitelkam zaplatit jeden kurz, len z ich strany nebola ochota, resp. mi tvrdili, ze ho nepotrebuju, lebo maju svoje vychovne principy a nazory a su s nimi spokojne a nebudu ich menit, mozno keby ten kurz absolvovali, zistili by, ze tie ich principy az take spravne nie su....nehovorim, ze nie su dobre, ale vzdy je co zlepsovat...
určite nie, aj ja sa musím vzdelávať a tiež mi to nikto neprepláca ani mi nikto neprispieva
NIE.Každý kto chce v svojom zamestnaní napredovať,platí si kurzy či už jazykové,alebo iné,sám!!! 🙂 🙂
NIE!, a kuchárke kurz varenia a pečenia .....upratovačke kurz o bezpečnosti práce.....toto si musí školstvo a MŠ riešiť samo.
Dlho som odolavala, ci napisat, ale tato tema sami zda pritiahnuta za vlasy🙂. Teda neviem ako bezi skolstvo v Rakusku, ale na Slovensku neverim, ze by sa nasla ucitelka, ktora by si dala rodičom zaplatit vzdelávanie - ucitelky maju moznosti sa vzdelavať na VS - I. aj II. stupen vysokolskeho vzdelania, maju moznosti sa vzdelavat cez metodicke centra a rôzne organizacie, ktore robia vzdelavanie zadarmo. A ktorá chce tak si plati rozne kurzy a vzdelavanie sama.
Neviem ci tu nejaka ucitelka prispela, necitala som to cele, ale celkom slusne ma táto tema irituje a byt na mieste murcos tak temu dam zamknut, myslim ze by sme nasli aj lepsie a vhodnejsie temy 🙂.
Odpoved na otazku znie nie 🙂, preco ajby som mala🙂.
Napriklad odovzdanim skolke 2% z dane? Pocita sa aj taka pomoc?

🙄 ne