icon

Je správne nechávať dieťa samé na dvore?

Včera o 10:16

Máme 5 ročný dcéru. Žijeme v dome s pozemkom kde máme psa (BK) malé hospodárstvo. Dcére tam manžel spravil kútik na hranie. Svokra si myslí,že nieje správne aby som ju nechávala tam bez dozoru. Brány sú zamknuté na cestu nebude. Pes jej neublíži je kľudnej povahy a na povel zaleziem skôr dcéru stráži a do častice kde máme zvieratá sa nedostane brána je zabezpečená. Dcéru mám na dohľad a občas na ňu nazrieme. Podľa mňa je lepšie keď sa vonku hra akoby sedela pred tv. Svokra ma kvôli tomu však atakuje,že som krkavcia mater

autor
Včera o 11:03

Bazén je v zadnej časti a tá je ohradena a pod zámkom nemá sa tam ako dostať. Odmala je naučená kde smie chodiť kde môže len z dozorom a kde nesmie vôbec chodiť. Skôr svorka robí dusno doma

ria_sprout
Včera o 11:05

Pokiaľ je to oplotené, pokiaľ tam nie je stavebný bordel, alebo niečo čo môže spadnúť, pokiaľ tam nie je voda kam by mohla padnúť, je to úplne v poriadku. Záhrada je predĺžená obývačka, ja som deti normálne nechávala hrať sa vonku, ja som doma varila a pozerala som z okna na ne. Aky je rozdiel ak sa hrajú vedľa v izbe a vedľa na záhrade kde nie je nič nebezpečné? Žiadny. Len hysterické ženy vidia riziko aj v posteli.

haley7897
Včera o 11:06
@anonym_autor

Bazén je v zadnej časti a tá je ohradena a pod zámkom nemá sa tam ako dostať. Odmala je naučená kde smie chodiť kde môže len z dozorom a kde nesmie vôbec chodiť. Skôr svorka robí dusno doma

@anonym_autor mohla si napísať rovno, ze si si prišla len po odobrenie a ponadavat na svokru...

Plot twist: svokra ma pravdu 💁🏽‍♀️

minutka
Včera o 11:07

Aj moj syn tak byval v tomto veku. Ale mam vyhlad z kuchyno-obyvacky na dvor. Takze bol na ociach. A bazen nemame. To by som ho sameho nenechala.

anonym_3d722a
@anonym_autor

@anonym_autor ja sa svokre necudujem. Je to pre mna nezodpovedne. Pes bazén. A nie dieta nemusi byt von od rana do večera. Môžeš dieta ucit aj doma, mkze s tebou variť a nie len tak nezmhselne behať po dvore.

haley7897
@ria_sprout

Pokiaľ je to oplotené, pokiaľ tam nie je stavebný bordel, alebo niečo čo môže spadnúť, pokiaľ tam nie je voda kam by mohla padnúť, je to úplne v poriadku. Záhrada je predĺžená obývačka, ja som deti normálne nechávala hrať sa vonku, ja som doma varila a pozerala som z okna na ne. Aky je rozdiel ak sa hrajú vedľa v izbe a vedľa na záhrade kde nie je nič nebezpečné? Žiadny. Len hysterické ženy vidia riziko aj v posteli.

@ria_sprout je rozdiel medzi hysteriou a zabezpečenim dieťaťa voči možným rizikám

ria_sprout
Včera o 11:12
@haley7897

@ria_sprout je rozdiel medzi hysteriou a zabezpečenim dieťaťa voči možným rizikám

@haley7897 veď píšem čo všetko by malo nebyť v riziku - ak to tam nie je, ak tam nie je voda, neporiadok, pokiaľ tam je plot - tak to zabezpečené je.

anonym_3d722a
Včera o 11:13
@ria_sprout

@haley7897 veď píšem čo všetko by malo nebyť v riziku - ak to tam nie je, ak tam nie je voda, neporiadok, pokiaľ tam je plot - tak to zabezpečené je.

@ria_sprout a voľne pobehujuci pes ?

haley7897
Včera o 11:15
@ria_sprout

@ria_sprout ako píšu nadomnou, ja by som ju nenechala bez dozoru so psom. Aj ked maju psíka dlho a poznajú. Stačí nehoda, zla reakcia, reflex...

sisska96
Včera o 11:22
@zuzubb007

@anonym_autor ty kokos tak bazen to by som dieťa nenechala samé ani dve minúty, dokonca aj vo vedre a vodou sa vie dieťa utopiť, výhovorka je ohradeny je dobrá, aké však každý rodič si za výchovu zodpovedná , keď potrebuješ porobiť doma nech sa hrá v detskej, ja mám dve deti ale teda nechápem ja som mega zodpovedná

@anonym_3d722a Ohradený bazén. Čítaj s porozumením
@zuzubb007

januska12323
Včera o 11:26

"vyrastala s ňou od mala nikdy by jej neublížila"
Vieš koľko ľudí pohrýzol pes o ktorom by to nikdy nepovedali? Ale však tvoje dieťa mne to môže byť jedno. Aj do bazéna môže preliezť cez plot. Výnimočne som na strane svokry.

januska12323
Včera o 11:27
@sisska96

@zuzubb007

@sisska96 nikdy si ako decko neliezla cez plot?

colsami
Včera o 11:28

5 rocne dieta by som kludne nechala na dvore kde sa mu nic nestane a kde ho obcas skontrolujem.

Ale nie, so psom pusteneho navolno nie. A to Ti hovorim ako veterinar, chovatel, a matka ktora ma pokojnych a 100% vycvicenych psov, ktore su od narodenia medzi deckami, zvyknute na vsetko. Ale pes navolno sam s malym dietatom nema co robit. Uz vidim tu situaciu ako psa ustipne osa ci vcela niekde na papuli alebo v oblasti tvare (uplne bezne nam s tym na veteriny chodia od jari az do jesene) a pes sa v tom momente zazenie a cvakne. A uz mas decko pokusane v tvari, do oka, atd, ak je pobliz. Povies mi ze som paranoidna? Pokojne. Ale toto je realita a vycitala by si si to do konca zivota. Stoji Ti to za to...?

Inak za mna (moj osobny nazor) dvor ako taky ok.

anonym_35ff3f
Včera o 11:34
@colsami

5 rocne dieta by som kludne nechala na dvore kde sa mu nic nestane a kde ho obcas skontrolujem.

Ale nie, so psom pusteneho navolno nie. A to Ti hovorim ako veterinar, chovatel, a matka ktora ma pokojnych a 100% vycvicenych psov, ktore su od narodenia medzi deckami, zvyknute na vsetko. Ale pes navolno sam s malym dietatom nema co robit. Uz vidim tu situaciu ako psa ustipne osa ci vcela niekde na papuli alebo v oblasti tvare (uplne bezne nam s tym na veteriny chodia od jari az do jesene) a pes sa v tom momente zazenie a cvakne. A uz mas decko pokusane v tvari, do oka, atd, ak je pobliz. Povies mi ze som paranoidna? Pokojne. Ale toto je realita a vycitala by si si to do konca zivota. Stoji Ti to za to...?

Inak za mna (moj osobny nazor) dvor ako taky ok.

@colsami az sa smiem opytat..zalezi aj od typu psa alebo to je jedno. Tiez by sme do buducna chceli nejakeho corgiho..alebo take male. Len tiez neviem ci potom s nim dieta moze ostat same. Asi by som sa bala.

thereisabear
Včera o 11:37

Môj v tom veku býval sám vonku, ale len na chvíľu, keď som bola hneď vedľa pri otvorenom okne, že som varila v kuchyni alebo som vybehla zapnúť práčku a pod.

anonym_e9ac3b
Včera o 11:40
@nyusika

@anonym_071f0a dieta ma PAT ROKOV, preco by ju mala posadit na zem ??

@nyusika ved to tym chcela povedat. ze 5r beha, lozi, prelieza a nie sedi na zadku, kde ho nechas.

hederamonstera
Včera o 11:41

Mna ako dieta kusol takto nas pes na dvore. Bol to moj milacik, dobry pes. Ja som mu dala obojok a chcela sa s nim hrat na prechadzku, tahala som ho dlho dlho z budy, z ktorej nechcel ist(samozrejme na mna vsetci srali a nechali ma bez dozoru) az som sa nakoniec na to vykaslala a chcela som mu dat obojok dole a v tom momente ma kusol a prekusol mi dlan. Akoze moja chyba, ale tiez som mohla byt v tom vekuako tvoja dcera..

pralinka25
Včera o 11:41
@anonym_3d722a

@pralinka25 a ked sa niečo stane, čítame pod prispevkami, kde bola matka ?

@anonym_3d722a tak ja nemam taketo otazky.
Inak najviac urazov co mali decka sa paradoxne vzdy stalo pod dozorom. Napriklad sa strepali z odrazadla bicykla...
Kazdy si dieta pozna a vie co si moze dovolit. My mame velky dom neni realne aby som mala dieta neustale na ociach.
Ved autorka je stale blizko. Stale vie hned zareagivat. Sem tam kontroluje. Dieta je doma v znamom prostredi. Neviem za mna uz paranoja mat neustale pod drobnohladom

petronelag
Včera o 11:42

Celkom isté to nie, aj 5 ročné dieťa aj keď vie, že tam sa nechodí môže si všeličo vymyslieť, aj pes, aj keď je priateľský, môže všeličo urobiť. Treba to radšej veľmi často kontrolovať.

abbey1
Včera o 11:42

@anonym_autor Nie, nenechávam deti v tom veku samé na dvore. Nestojí mi za to neskôr celý život ľutovať

anonym_e9ac3b
Včera o 11:45
@sisska96

@zuzubb007

@sisska96 lebo ziadne dieta este nemalo blby napad, ze ved preleziem a vezmem si loptu, co mi tam spadla alebo daco podobne. je to este male dieta, kludne sa moze stat, ze daco nevyhodnoti dobre. ak by som ju videla z okna ok, ale bez dozoru ani nahodou.

selest
Včera o 11:47

Podla mna ma svokra pravdu. 5 rocne dieta moze byt rozumne ale neuvedomuje si plne nasledky svojich vymyslov. Ja by som ju nechala len v pripade ze na nu sustavne vidim z okna a bez psa pretoze predsa je to zviera. Ja mam vzdy v hlave katastroficky scenar a hned ma napadlo dieta co sa obesilo na vodzke pre psa na smykacke. Mam doma 5 rocneho velmi rozumneho chlapca a 100x mu poviem ze nieco nema robit a len otocim hlavu a uz to robi. Minule som ho nasla vysplhaneho pri plafone na stupacke radiatora, bol sam asi 2 minuty.. dala by som aspon kameru.

anonym_18b3f5
Včera o 11:48

Áno si super 😍🥰😍 a máš najsprostejšiu svokru 😁😄😄tak??
To si chcela čítať, či?

ria_sprout
Včera o 11:49
@haley7897

@ria_sprout ako píšu nadomnou, ja by som ju nenechala bez dozoru so psom. Aj ked maju psíka dlho a poznajú. Stačí nehoda, zla reakcia, reflex...

@anonym_3d722a
@haley7897 ja mám dvoch psov, v tomto fakt nevidím problém. Ale ja som asi otrla, mám 4ri deti.z toho dvoch chalanov čo su sportovci. keby som nad všetkým takto premýšľala, tak sme zavretí doma. A to sme zažili aj úrazy, veľmi škaredé situácie. Ale to k životu patrí, zase to nepreháňajte
Alebo prehanajte, vaša vec - ja odmietam stresovať z bežného dňa detí.

anonym_ca8475
Včera o 11:53

Ona cez bránu nevyjde, ale môže sa niekto cez bránu, plot dostať ku nej? Viem, že to znie ako extrémne katastrofický scenár, ale napadlo mi to ešte k tým reálnejším, ktoré sú vyššie. Každý si hovorí, že mne sa takéto a toto a hento stať nemôže, ale stáva sa to a ono naozaj stačí len sekunda. Ja som nechala dieťa aj popadať, aj blbosti vyvádzať nech sa naučí, nemyslim, ze som útlocitná, ale na 5 ročné iba sem tam kuknúť očkom, keď je samé vonku, nie.

autor
Včera o 11:53

Neviem ale počula si niekedy že by border kólia pokusala? Naša fena deti zbožňuje nevie sa ich nabažiť malú stráži keď sa dcéra hra leží v zadnom kúte záhrady a sleduje ju poprípade sa hrajú na schovávačku. Dcéra jej môže zobrať z misky jedlo ťahať ju za uši za chvost a v živote ani zubami necvakla a to neraz jej stupila na chvost alebo labu a nikdy po nej nevystartovala. Máme na dvore kameru ale vidím obe aj z okna.
K bazénu sa nedostane lebo plot ktorý tam máme po ňom má aj dospelý problém vyliezť nieto ešte 5 ročné dieťa. Keby ju mám doma sedí pred tv alebo s mobilom v ruke a my s mužom sa ju snažíme vychovávať tak aby od toho nebola závislá

autor
Včera o 11:55
@anonym_ca8475

Ona cez bránu nevyjde, ale môže sa niekto cez bránu, plot dostať ku nej? Viem, že to znie ako extrémne katastrofický scenár, ale napadlo mi to ešte k tým reálnejším, ktoré sú vyššie. Každý si hovorí, že mne sa takéto a toto a hento stať nemôže, ale stáva sa to a ono naozaj stačí len sekunda. Ja som nechala dieťa aj popadať, aj blbosti vyvádzať nech sa naučí, nemyslim, ze som útlocitná, ale na 5 ročné iba sem tam kuknúť očkom, keď je samé vonku, nie.

@anonym_ca8475 cez bránu sa môže dostať ale my máme ešte oplotenu časť kde je dcéra a tam by už neprešiel jednak je to pod zámkom a máme tam psa a ten dnu už nepustí hocikoho

haley7897
Včera o 11:55
@ria_sprout

@anonym_3d722a
@haley7897 ja mám dvoch psov, v tomto fakt nevidím problém. Ale ja som asi otrla, mám 4ri deti.z toho dvoch chalanov čo su sportovci. keby som nad všetkým takto premýšľala, tak sme zavretí doma. A to sme zažili aj úrazy, veľmi škaredé situácie. Ale to k životu patrí, zase to nepreháňajte

@ria_sprout sme inak nastavené. To je celé. Za mna, zabudni bazén aj psa, osobne by som ju nenechala bez dozoru ani na tých preliezkach.

anonym_2b08af
Včera o 11:56

Ja tiez suhlasim so svokrou, nenechala by som ju samu na dvore na dlhsie. Hlavne kvoli psovi, nech je akokolvek kludny, stale je to zviera a moze sa cokolvek stat. Neviem si to predstavit ju nechat samu a len obcas na nu pozriet.

anonym_3d722a
Včera o 11:56
@ria_sprout

@anonym_3d722a

@ria_sprout to ze bude 2 3 hodiny doma je pre dieta stresujúce?