Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!
MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.
@mima172 tak to je hlúposť a počujem to prvý raz. Každý Dr. povie, že city ok, akákoľvek farba už nie
@katarinka289 Nikto,ved sa tu riesi oen priesvitné sopel🙂
@katarinka289 Farba hlienov nehovorí nič o infekčnosti. Najinfekčnejší je priesvitný, sfarbenie vznikne tým,že hlieny sú staršie a sú tam už leukocyty. Sama Dr. mi vravela, že kľudne môže ísť dieťa do MŠ, ak hlieny nevytekajú, nekašle,nekýcha, nemá teplotu.
@dobryden vymazala som komentár. Napísala som to pred tým, než som prečítala diskusiu. Súhlasím
@zuzanockamt a potom máme my učiteľky hovoriť rodičom, aby si ich nechali pár dni doma, keď každý Dr. povie niečo iné. Je rozdiel sopel u dospelého a u dieťaťa, čo sa nevie vysmrkat, pri kýchani si ruku na ústa nedá. Všetky hračky zasoplene a druhí to dávajú do úst… keby ti rodičia 1 deň boli v triede celý deň a videli sopľaví deti, hovorili by inak
@katarinka289 Áno, viem si to predstaviť. Denne som v kontakte s deťmi (nie MŠ), no posielajú nám kadečo. Doma veru mierne choré deti nenechávajú, ani po upozornení.
@3petka to už riadne splietaš. Neviem čo by som ti na toto napísala. Ja keď mám choré deti tak som s nimi doma. Čiže moje choré do kolektívu nedavam. Ja som zodpovedná.
@joannita to že nemáš manžela babku dedka ani peniaze na niekoho na opatrovanie to nie je môj problém. A áno, pre mňa matka, ktorá dá choré dieťa do škôlky je tupá. A ak dobre čítaš, ja nepíšem len o sopli ale fakt o chorom, malátnom dieťati.
ze vas toto este bavi.,...priesvitný sopel mi tecie aj ked je zima vonku, samozrejme moze byt priznakom virusovej infekcie ale potom su priznaky aj ine napr slzenie alebo kasel, palenie nosohltanu - a vtedy je kazde dieta evidentne nepokojne, lebo to je neprijemne
ked sa po par dnoch zafarbi sopel na zlto, zeleno, hnedo tak je ot priznak ze na to nasadla bakterialna infekcia...inak ku koncu nadchy /liecena tyzden, neliecena 7 dni/ sa prirodzene zahustuju sople...To je uplne normalny jav.
ale mam pocit ze tu na Slovensku treba dat do parlamentu navrh ako to sluboval Meciar, rodicak do 6r...:D aby mamicky mohli byt stale doma s vecne usoplenymi detmi, lebo co ma zamestnavatel z takej zamestnankyne, ktora je 2 dni v praci a 14 dni ocr, to je pre stat ekonomicky nevyhodne....
@aurora33 nevieš lebo nemáš argument. To že nedavas choré dieťa do kolektívu neznamená že pár dni dopredu už neroznasal nákazu.
Keď moje dieťa vyzerá na to že nezvládne pobyt v škôlke/ teraz už v škole nechám ho doma, pokial je v pohode aj napriek miernemu soplu ide normálne do kolektívu. Samozrejme ako som písala musí sa vedieť obriadit.
Ak by mal mat cely deň susne pod nosom je doma i napriek miernemu soplu.
@aurora33 ked to nieje tvoj problem, preco sa ma na to pytas? 😂 Tupa si ty ked mi polozis otazku a nasledne napises ze to nieje tvoj problem. A o to tupsia si, ze tu vobec niekomu pises ze je tupy 🤦♀️
A ak ty dobre citas, tak my sa tu STALE bavime len o sopli! Ty uz riadne splietas 🤦♀️
A ty ked si stale doma s detmi so soplikom, co na to tvoj zamestnavatel? Nezodpobedna si ty sama voci sebe, ked kvoli sopliku riskujes svoju pracu a ovela nizsi prijem a tym padom nizsie odvody, nizsi dochodok, PN atd. Na dochodku si budes hlavu buvhat aka si bola tupa ty.
@3petka akože nemám dobrú imunitu? Imunitne mám 100%. Ale ak si denno denne vystavená bacilom a vírusom tak ti nepomoze nič . Imunita sa buduje inak ako tým že tá posadia medzi virusy
@3petka a ty neratas soplik, ale ten soplik je presne to, čo u deti nespôsobí nič, len soplik a u dospelého ktorý lieta, vybavuje , menej spi , tak u neho zápal pľúc napríklad
@mooonika1975 niektoré tu su neskutočne zaostalé. Normalne žasnem čo tu citam.
@kittykat22 mýli sa imunita a odolnosť, imunitu môžeš mat fakt super, ale v prostredí kde je x baktérií a vírusov, to nedá žiadne telo . Odolnosť voči detským chorobám, nooo to je niečo, čo možno mám, napríklad siestu siedmu chorobu už nechytím. Ale ostatne úplne v pohode
Ja pracujem medzi ľuďmi už vyše 20 rokov a neuveríte ale keby každý dospelý človek čo má sopeľ sedel doma môžme všetko zatvoriť. Vrátane ekonomiky štátu.
Ľudia bežne chodia s covidom, zápalom pľúc, kašľom že ich zadusit ide medzi iných ľudí. To napríklad vadí mne.
Sopeľ je nič.
@aurora33 už som to písala vyššie - automaticky predpokladať, že každý sopeľ je infekčný, je rovnaké ako predpokladať, že každá bolesť hlavy je nádor na mozgu, to poprvé. Po druhé, šírenie mnohých mikroorganizmov je prakticky nemožné zastaviť, ak sa úplne neizolujeme - týka sa to najmä kvapôčkových infekcií. Dobrá správa je, že sme sa životu s nimi dobre prispôsobili = dokážeme si proti nim ľahko vytrénovať imunitu. A presne to sa deje v detskom veku a na čo sa odkazujú lekári - máš na výber sterilitu alebo vytrénovať imunitu, aby tieto vírusy a baktérie, až sa s nimi dostane do kontaktu, dokázala okamžite identifikovať a zlikvidovať skôr, ako sa príliš namnožia. V druhom prípade ti v zime, pri pobyte medzi ľuďmi, hrozí soplík. V prvom prípade ťažký priebeh, ktorý môže skončiť týždňom v posteli, antibiotikami, alebo aj nemocnicou. K dobrej imunite samozrejme prispieva všeobecne dobrý zdravotný stav a byť fit - strava, spánok, šport, otužilosť...
@sterbulka švagriná je učiteľka, má predškolákov... Na rodičku povedali rodičom že majú dávať deti so soplikmi do škôlky ak teda nemajú nič ine... Až oni im povedia kedy so soplom majú ostať doma ... Lebo kvôli 3 smrkancom za deň by tam nechodil nikto...jedna mama, pediatricka ich pochválila že konečne normálny názor na Decke sople v škôlke.
@44janica44 toto hovorili aj nám v škole/škôlke . Len niektoré si idú stále svoje a tvrdia že klameme.
@aurora33 mohla si ten postup, ako bez prakticky sterility dlhodobo obmedzíš soplík tak, aby imunita ľudí fungovala, navrhnúť tým tupcom a hlupákom ,(tvoje slová), ktorí sa tým živia. Nemuseli ľudia po pandémii riešiť prechod z choroby do choroby, na ktorú predtým nijako zvlášť nereagovali.
P.S. stále si nemenovala nejakú odbornú autoritu, ktorá zastáva názor, aký tu prezentuješ

@mooonika1975 tak potom teda dobrú imunitu nemáš. Môj syn ako sme prišli na alergie a vysadili potraviny ktoré mu ich spôsobujú. Nebol chorý dobre 4 roky ak teda nerátam kde tu soplik a sarlach.
Ja detto aj keď sú deti choré som max ok.