Obľúbený detský časopis. Ktorý kupujete a prečo?
Ktore detske casopisy kupujete a preco ste si vybrali prave tie? Pre aku vekovu kategoriu su uecene?
nasa 5 r princezna fici na Adamkovi 🙂
najprv ho sama prelistuje, okomentuje a potom ho citame spolu, lustime tajnicky, vymalujeme, pohrame sa s hrami ktore su tam
Začali sme s Mackom Puf /od 2,5 rokov/. Potom od približne 3,5 rokov sme pokračovali s Mackom Pusíkom. Od 4 rokov sme čítali Zvonček. Od 5 rokov čítame Bobík. Občas kúpime už aj Adamka, keď ma zaujme obsah.
pozri si aj v tejto teme, je uz sice starsia, ale mozno v nej najdes nieco zaujimave: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/naj-casopis-pre-maminu-a-dieta-ktory-si-predplatit/
Macko Puf - podrobné ilustrácie ku každému príbehu, príbehy jednoduché.
Macko Pusík - menej ilustrácií, obsahovo rôznorodejší, básničky, príbehy, úlohy pre predškolákov, omaľovanky, recepty pre malých kuchárov.
Zvonček - malý praktický rozmer, veľmi málo ilustrovaný, krásne ilustrácie akad. mal. Jozefa Cesnaka, básničky a príbehy na pokračovanie od slovenských autoriek, dobré grafomotorické cvičenia a úlohy pre predškolákov.
Bobík - veľmi málo ilustrovaný, asi len jeden príbeh, prehľadný, zábavné a pestré úlohy pre predškolákov.
@veronique_1 my kupujeme šikovníček, tam uz sa da vela najst aj pre moju malu, ktora sice nerada kresli ale vela cita. a odoberame adamko, ktoreho odkladam na neskor. je to vlastne ako sikovnicek ale pre starsie deticky. ale malej sa v nom pacia komiksy. mne sa macko pu a pusik moc nepacia.
U nas vedie macík pusik,odoberame ho a mam vela starsich cisiel po starsich detoch 😉 ,potom včielka,a nastriedacku kupujeme podla toho kde su ake darceky:
http://predplatne.magnetpress.sk/casopisy/kateg...
Jednoznačne Adamko 🙂 Macka Pusíka nemusíme... z podobných dôvodov ako evabb35 ... je "príliš jednoduchý". Syslíci od 3 (starší), resp. 2 (mladší) rokov zbožňujú Adamka, čítajú ho odpredu dozadu doslova až do roztrhania 😀 .
@evabb35 suhlasim, sem-tam mi Macko Pusik poslu zo Slovenska a nic moc, otrasne prelozene, ako moze niekto tak odflaknut preklad a este k tomu do detskeho casopisu, vlasy mi dupkom stavaju, Macko Puf ma tiez neocaril a este k tomu musim vsade hovorit Winnie the Pooh, lebo tak sa macko v skutocnosti vola, maleho ten Puf strasne mylil (kto vymyslel take blbe prekladove meno ...???) Dakujem za dalsie tipy na detske casopisy, poprosim rodicov, nech skusia poslat nieco ine
U nás je najobľúbenejší jednoznačne Adamko. V škôlke odoberajú Včielku a odkedy sa vynovila, tiež je fajn.
@veronique_1 my ficime na casopise bella sara. zbierame aj karty, kde su kody koni a s tymi kodmi sa otvaraju kone na www.bellasara.cz... jeden maly problem je tu, ze tento casopis zozenieme iba malokedy ☹
včielku, objednala som si ju na rok a sme max spokojné a hlavne Kaja, tá si ju aj sama prečíta aj ked má len 5 rokov.
Ja pre syna kupujem Bobíka a Vrabčeka.Sú tam milé básničky,maľované čítanie,úlohy a aj vystrihovačky.
Už som hore prispela, tak len posuniem tému a rozšírim: doma Adamko, v škole Vrabček (následne študovaný mladším syslíkom doma) + náš najnovší objav - zošitky Hádajko od vydavateľstva Arkus. vychádzajú tuším raz mesačne, je to vždy tematicky ucelený malý formát, ktorý obsahuje príbeh s množstvom úloh pre deti (tak prvákov, druhákov na ZŠ, možno aj starších). Nie je farebný, len obálka a úlohy, ktoré musí čitateľ pre napredovanie príbehu riešiť sú napr. osemsmerovky, jednoduché sudoku, spájanie číslic, vyfarbovanie, rátanie a pod.
@syslica ten hadajko sa kupuje v novinovych stankoch? este som to nikde nevidela a tiez by ma to zaujimalo.
@kvojtanikova Dá sa aj v novinových stánkoch, ale istejšie je priamo cez vydavateľstvo, myslím, že www.vydarkus.sk - majú teraz aj výpredaj starších čísiel, našla som náhodou a hneď som aj naobjednávala do zásoby 😉
@syslica dakujem uz som aj objednala. tesim sa ako budeme lustit a zabavat sa. Matej sice pri tom bohvieako dlho nevydrzi, ale bavi ho to. Som zvedava co mu povie psychologicka - ideme tam zase zaciatkom maja a potom sa rozhodne ci teda do skoly nastupi alebo nie a ked ano, tak do akej triedy.
@klacap002
toto je Časopis Macko Pusík
http://www.press.sk/pre-deti-a-mladez/macko-pus...
toto je časopis Macko Puf
http://www.press.sk/pre-deti-a-mladez/macko-puf
ten už ale prestal vychádzať v slovenskom jazyku.
vcielku je super kopec sutazi,citania,tvorenia idem si ju pre dcerku predplatit 🙂

@veronique_1 ahoj, my zatiaľ kupujeme časopis Macko Puf (pre najmenších-cca od 2-6 rokov, v každom čísle je nejaký darček - hračka pre detičky), Včielku (tiež je určený pre deti od 2 do 6 rokov- teda pre predškolákov), niekdy Bobíka (ak tam je niečo zaujímavé - od 3 do 7 rokov - pre škôlkárov a 1. triedy ZŠ), potom časopis Barbie (len príležitostne, keď je tam niečo, čo zaujme moju 5 ročnú princeznú, pretože tento je už pre veľké slečny školáčky...) a sem tam aj časopis Macko Pusík ...všetko sú to mesačníky, sú tam vždy nejaké nové príbehy, rozprávky, básničky, niekedy aj pesničky, hry, doplňovačky, niekedy vystrihovačky a omaľovávanky a pod. ...skátka veľa zábavy a kvôli tomu ich vlastne kupujeme 😀 😵