Platby v škôlke
Koľko platíte v škôlke ? U nás je školné 12€ + strava a ešte k tomu chcú každé 3 mesiace 20€ na hračky a pomôcky .... Toto je školstvo zadarmo ? Môžem žiadať nahliadnutie na čo sa tých 20€ naviac minulo ?
V Stupave 60,- mesačne školné + strava 30,- cca, ale stále je to menej ako v súkromnej škôlke a som rada,.že sa vôbec dostal na odvolanie...
A to je veľa?????? Veď tiež života...chces aby bolo o tvoje dieťa kvalitné postarané a aby sa rozvíjali a tým aj vyvíjalo...a za pomoci čoho??? Veď potrebujú didaktické pomocky
Ja platím synovi 400€ mesačne (súkromná)
a dcére - zrpš 50€, 20€ mesačne + strava cca 35€ mesačne
Triedny fond raz do roka 20€, školné mesačne 7€, strava 37€.
40 školné a 44 strava. Okrem toho na začiatku roka kupujeme toaletak, vreckovky, čaj, mydlo, dezinfekčný atď.
Takže za mňa - ešte si obišla super 😊
statna skolka, 70 Eur zrps na rok, 5 eur mesacne do triedy na male pomocky, 30 eur nejaky mesacny poplatok ktory ide neviem na co, potom rezijne naklady 10 eur do jedalne na vraj hrnce a rozbite pohare / mesacne!, dalsich cca 35 eur na stravu / mesacne. skuste sa niekto stazovat na vasich 12 eur. cize mesacne neklesneme pod 80 eur.
@miriam11 píšem všeobecne, štát prekročil hranice čím? Že plati reálne matkám nie malo peňazí XY rokov, viac by sa páčilo slovenským ženám byt doma rok a potom mat lacnejšie školy, škôlky?nevweim🤣 Neviem si predstaviť lacnejšie ešte v tomto co sa VSADE na svete deje. Slovenský štát skôr sere na pravidlá, nekontroluje, tak ako celý národ, kde sa dá tam o drbe a doplácajú poväčšine ti slušnejsi. Tam vidím to, že Slovensko prekračuje bežnú normu.
@maciatkolulu síce sa hneváš, ale @miriam11 ma z casti pravdu.
Preco maju rodicia platit na skrinky, lavice, stoly, tabule a pod.? To akože ideme štýlom, skolka/škola nema peniaze, tak keď chcete aby sa deti daco ucili modernejšie, tak to mili rodicia aj zaplaťte? Ako myslíš ze toto je fér??? Nie je to úloha skoly, toto zabezpečiť??? Cert vezmi toal.papiere, papiere, servítky a dezinfekcie... ale ako fakt sa maju kupovať základné veci? Neplatia sa na to dane? Asi je daco potom v neporiadku ked škola nema, hm? Kamosle sa stalo, ze tiež "dobrovolne prispievala" na stoličku do triedy a lavicu. Jej dcéra po roku z triedy odchádzala, tak ze reku, vezme si stoličku (samozrejme to nechcela urobit, zaujímala ju reakcia v skole). No mala si vidieť ten humbuk! Vraj to je majetok skoly (platila to samozrejme ona), a potom ze na com bude sedieť ďalšie dieťa v triede. To uz si podľa ich logiky stoličku platit nemusi, lebo vsak zaplatila ju uz kamoska... toto je myslíš tiez ok, ze?
Neviem, ale asi by si nebola nadšená, keby ti pri nástupe do.prace zamestnávateľ.povedal, ze ok, beriem ta, ale kup si pocitac/notebook, tlačiareň, toner, papier... hm? Lebo je to to iste.
A práve preto je to tak, lebo stat si zvykol, ze vsak nedáme my, tak sa zložia rodicia lebo oni chcú... omyl, nie ze chcú, ale MUSIA.
A teraz možno predbieham, ale co, ked nebudu mat školy za co kúriť, tak donesú rozpis rodičom domov, kolko za plyn a elektrinu ma na hlavu dieta zaplatit? Lebo inak ostanú doma? Ako fakt si myslíš ze toto je ok? No ja so myslim ze nie!
A tvoje "utoky" ze niekto sedi 3 roky doma... ja v mojom okolí nemam jednu jedinú matku, ktoré "sedi" doma len na rodicaku. Bud chodia pol uvazky alebo brigady ..
20 eur školné každý mesiac, strava cca 30 eur a 60 eur za školský rok na pomôcky, výlety atď
@maciatkolulu Ale to si nepovedala, že u Vás musia mať cvičky, ty si hneď začala útočiť ako my na SR rozhadzujeme peniaze a deti musia mať značkové veci. U nás majú deti botasky... s tou taškou som ti už povedala malý má vo veku 10 rokov 156 cm a 38 nohu za rok vyrastie aj o dve konfekčné veľkosti takže taška max na 2 roky lebo ju má na pol chrbta. Legíny ??? si neviem predstaviť môjho veľkáča v legínach 🙂 Pozri ty to máš tak my inak ale ja sa do teba nenavážam za to a hlavne neurážam Slovensko ako to robíš ty!
@ernesternst veru tam je ten problém, ak potrebuješ pomoc štát na teba z vysoka kašle. Môj tiež chodil do ASOBI na logo a za spec pedadogickou, ale našťastie sme sa už dostali do Dialógu a tam bol malý aj v sanatóriu. Tiež to tam ale nie je vôbec lacné, plus tam chodíme na terapiu. Ale určite sa tá investícia do tej škôlky oplatí.
Dcérka chodí do škôlky, platí 40€ školné, strava 44€
@lienka.7 tak ja neviem, odchoidpi mi dve deti, mame veľmi veľa známych na sk a ani jeden neprispieval v škole na lavice... A sú zamestnania, kde vyžadujú auto atď... A sú zamestnania, kde naopak dajú. Takže ťažko takto, nejde podľa mňa celkovo o štát, ale o schopnosti riaditeľa. Ako som písala, kebyže sa na sk neodrbava, dávajú sa oprávnene dávky, pripadne kratšie bolo by to iné. Možno... Ale nie do 6 rokov dieťaťa, jedného doma na platenom a decko za štátne celý deň za 30 eurovy poplatok v škôlke? To ti príde ôk? Mne nie. A to je len príklad. Jeden
U nas sa plati 5e skolne kazdy mesiac. Potom zapisne 50e jednorazovo na 1 skol. Rok a plus strava to je na mesiac cca 40e.
No u nás platíme školné 55 eur mesačne, strava cca 40 eur mesacne, jednorázovo ZRPS 25 eur. Plus kupovali sme toaletak, vreckovky, vlhčené utierky, farbičky vodové a temperove, voskovky, pastelky, nožničky, plastelínu. Čiže buď rada, že platíš, koľko platíš 😉 Naša síce chodí na cirkevnú, lebo do štátnej ju nevzali, ale sme radi aj za to. Keď ti pôjde dieťa do ZS, to ešte sa len budeš čudovať, aké je školstvo zadarmo...
U nas 30 škôlka a 45 obedy. Plus u nas sa navrhuje 80 euro rocne na kreativne veci pre deticky 😂. Takze tak.
@mimikas dakujem, som rada ze vam to tiez pomohlo 🙂 my to nastastie fin. Zvladame, aj ked je to fakt palka. Za nas ale asi zatial najlepsie investovane peniaze do syna 🙂
@maciatkolulu je to presne tak, ako pisete. Osobne si vsak nemyslim, ze by malo byt vsetko pre vsetkych zadarmo, a 20€ vydavok mi pride pre pracujucu rodinu prijatelny
Predpokladám, že by sa mohlo dať poprosiť o nahliadnutie. Každopádne, o dosť lepšie ako súkromná škôlka za 400e mesačne + strava 😁.
No a este jednu pikosku, kontrolujte co platite do skolky, brigadujem v jednom obchodiku a boli tam ucitelky nakupovat hracky pre deti do skolky, chceli poradit no a pani ucitelky, si tam pribalili aj pre svoje deti, lebo "to sa strati".
@ernesternst to nepopieram, tá škôlka má svoj veľký zmysel. Spokojnosť deti je na nezaplatenie.
@veronikastrickova ale tak úprimne vezmime si, že skoro každá tu (len si to neprizná), so čo svojej práci niečo vezme pre seba a svoju rodinu . Robí to kazdy, kto má k tomu príležitosť a vo všetkých odvetviach . Nech už je fyzická vec, alebo potraviny ako také, aj uvarené..vlastne hocičo, alebo známosť, ktorá vedie k materiálnej výhode.
@sasa1983 😮 to si odkial vzala, ze kazdy si berie pre seba z roboty? Co predavacka si vezme 30dkg sunky a 10rozkov? Urcite nedávam peniaze do fondov a ZRPS aby si ucitelky za to kupovali svojim darceky, nato maju plat.
@sasa1983 no neviem, je iné keď predavačka vezme z obchodu banány ktoré su nahnedle a nepredaju sa (čo je už aj tak zakázané, musia ich vyhadzovať) alebo moja mama ako kuchárka berie starý chlieb domov pre sliepky... Alebo keď ostane viac buchiet z obeda... Ale toto, že za peniaze rodičov si učiteľka veselo nakupuje, no neverím, alebo je to potom dobra p...😬
40 eur školné
40 eur strava 🤷🏼♀️ štátna škôlka v ba
@veronikastrickova tak podľa mňa každý využíva svoje zamestnanie na to, aby mal dáke výhody, nevravím že 30dkg šunky je terno.
@mamickalisticka tiež si nemyslím že dáko vo veľkom nakupuje, ak jej zostalo na pár zošitov pre svoje dieťa, tak úplne v pohode z mojej strany. Nemala by som s tým problém. Nikoho to nezabije. Veď zas netreba sa dohadovať o každý atóm všetkého

@mazupa
@veronikastrickova ďakujem.. 🙏