icon

Platby v škôlke

9. sep 2022

Koľko platíte v škôlke ? U nás je školné 12€ + strava a ešte k tomu chcú každé 3 mesiace 20€ na hračky a pomôcky .... Toto je školstvo zadarmo ? Môžem žiadať nahliadnutie na čo sa tých 20€ naviac minulo ?

mimikas
12. sep 2022

@misinka26 keby len futbal hrali a len v teniskách. Môj vlaňajšie doniesol domov bez špice normálne😁😁😁to už bolo úplne nepoužiteľné ani len na záhradu sa to nedá podľa mňa. No hlavne ja vidím, že ich aktivity sú neporovnateľne drahšie ako u menších detí. Celkovo už treba telefón, kredit, elektricenku, v podstate už veľa veci si riešia s kamošmi, plus jasne krúžky, len tenis čo chodí nás stojí nekresťanské peniaze

mamusa123456789
12. sep 2022

@anina1211 50e ročne? To keby povedala riaditeľka u nás tak ju niektoré mamičky ukamenuju, naša je už teda v škole, ale je to spojené zo školkou kde chodila a platia 10e na rok zrps a to už tam niektoré hundral ze tam majú 3 deti a 30e je veľa... Keby mali dat 150e tak neviem co urobia

misinka26
12. sep 2022

@mimikas No môj je len štvrták takže mobil ešte nie len hodinky so SIM aby sme sa dovolali ale nakoľko vravím hrajú aj futbal a to v hale takže tam kopačky nie a majú na viac hodiny športu tak tenisky ak vydržia pol rok budem rada. A že pani povie, že musíme mať NIKE keby kúpim také NIKE teraz na nohu 38 stoja cez 100 €. No comment... aj na tie cvičky... jasné malý chodi na jazyk, futbal, gitaru, takže krúžky amen... Chodil dva roky na tenis takže viem aké sú to pálky ale čo mu poviem, že nie nepôjdeš? Je to proste fakt, že školák toľko stojí a to sme tento rok aspoň tašku nekupovali lebo má z minulého roka ale o rok už zase bude treba novú keďže už bude na druhom stupni...

mamusa123456789
12. sep 2022

@rebeca89 držím palce aby štát aspoň trošku pomohol... Inak je nadácia adeli cez ktorú môžeš chodiť s dieťaťom do kúpeľov... Dajú sa zbierať aj 2% z daní ktoré keď si nejako označís tak idú priamo pre tvoje dieťa... My sa už roky takto zbierame mojej sesternici...cela rodina pozbiera aj od ochotných kolegov a potom nemusia aspoň toľko platit

mvagusta
12. sep 2022

U nas na dedine 12e/mes skolka,30e/sk.rok zrps na pomocky a 34e/mes strava

myriam2
12. sep 2022

To by ste mali byť radi ze tak málo... Vo veľkých mestách by sme boli stastni keby sme platili také malé sumy... Koľko budeš platiť v škole, na to sa skôr treba pripraviť... Učebnice, platby, pracovné zošity... To sú iné palky z rozpoctu

belllinka
12. sep 2022

@mamusa123456789 na co si tolko deti narobili 🤦‍♀️ Co za to euro mesacne, kolko pomocok im nakupia v tej skolke?

maciatkolulu
12. sep 2022

@misinka26 u nás musia mať cvicky preboha🤣. Fakt musia. A stoja okolo 10 eur. Vyzerajú ako baletky. Taška stojí preto toľko, lebo vydrží a reálne vydrží. A v čom sú letné legíny a letné tričko zle na telocvik? Navyše, keď viem, že budúci rok to bude malé. Neviem, ja osobne kupujem radšej drahé veci co vydržia. Ale každý ako uzná.

rebeca89
12. sep 2022

@mamusa123456789 to je úžasné ♥️
Ďakujem veľmi pekne,je to pre nás ešte dosť čerstvé, začíname celý proces a veľkú výzvu. Nemáme na výber.

mimikas
12. sep 2022

@maciatkolulu tak ja termo napr a tie športové materiály chápem. Napr môj syn je taký potivý a nemôžem mu kúpiť akýkoľvek materiál, musí dávať pozor aký materiál a kvalita, lebo inak sa jednak vyhadze a jednak potom smrdí dost. No a aj u nás, čo bolo dobré na jar na telocvik je už dávno malé, čiže všetko nové. A cvicky nechápem, viem že aj ako deti sme ich mali na telesné a bolo to ako za trest v tom behať. Vkuse to z nohy padalo. Hlavne jaak mega úzke nohy a som to mala ako šľapky doslova 🤣🤣🤣

maciatkolulu
12. sep 2022

@mimikas nie, toto sú vlastne gymnastické cvicky
https://wunsch-kind.at/turnschlaeppchen/

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzki1
12. sep 2022

U nás skolne 17/ mesiac , strava ca 30/mesiac, zrps tuším 15eur na polrok- teraz sme ešte neplatili tak uvidíme , +dva akurát ročne nosíme balík kancelárskeho papiera a hygienické potreby (servítky , vlhčené utierky) , škôlka ma zriadené nejaké neziskové združenie kde sa dá darovať 2% z dani a z toho sa kupujú hračky , a sem tam vynovy koberec , skrinky a pod, škôlka ma 80deti a vedia takto vyzbierať ca 1000-2000eur na 2%

loulou72
12. sep 2022

Maminky, buďte vďačnė za štátnu škôlku. Veľa dopláca mesto za priestory atď. Mne mladšiu nevzali, tak je v súkromnej za cca 400/mes. aj so stravou..

mamickalisticka
12. sep 2022

Mu tiež 20 plus 30 každý mesiac.. je to veľa ale .. doba a situacia 🤷🏽‍♀️ čo narobime..

nika_17
12. sep 2022

Tak to ste na tom dobre.My platime skolne 50€,plus cca 30€ strava

ernesternst
12. sep 2022

Logopedicka skolka v ba, cca 780€ mesacne. 🤷‍♀️

andy57
12. sep 2022

U nás 18€ obci za miesto v škôlke a strava cca 37€ plus zrps 50€ na celý rok, a treba na začiatku školského roka nakúpiť hygienické potreby.

maciatkolulu
12. sep 2022

@miriam11 tak sa odstahuj a skus to inde a uvidíš, čo všetko budeš sponzorovať v daniach a v inom a najmä ako sakra nebudes sedieť doma na riti3 až 6, poprioadne 9 až 12 rokov za štátne , potom úrad práce, vymýšľacký s najvyššou materskou, potom odrbavacky s materskou pre otca a rodičakom a veeeela iného a ono by možno aj niečo na tie lavičky ostalo,kebyze...Ale tak hold, nie je na všetko, vsakze😃. Akurat nám prišiel list od učiteľky, budeme platiť 40 eur.
Apropo, vieš koľko platíme družinu? Neviem, či si si to všimla, ale 220 eur na štátnej škole. Aj tak by to možno šlo. Ty, ale ani raz, od škôlky, cez školu teraz, nikto nehysacil že sa ma starať štát.... Keď sa ti niečo nezdá, máš súkromné školy, chod tam, budeš vedieť co a ako, inak ti neostáva, len platiť za skrinky, ale teda ja neviem, dve dospelé mam na sk chodili, nikdy sme nič také nemuseli platiť. Mali skrinky, šatne, lavičky. Ja neviem, nerozumiem tomu, ale jednoznačne 20 eur, alebo aj 50 mi nepríde veľa na dieťa. Rodičia dávajú podstatne viac za kvalitné vzdelanie svojho dieťa, ale podstatne. Alebo za pekne prostredie. Teba tiež nikto nedrží so zbraňou, pri hlave, že tam musíš mat dieťa predpokladám. Na sk sú aj kvalitné, súkromné školy. Aj základné. Ale píšeš tak, akoby od vás chceli mesačne 500 eur x 12 mesiacov. Ja si pamätám, že u nás sa rodičia všetkých ročníkov stretli a robili svojpomocne a nikto tam nestal anneprskal, že sa ma postarať štát, každý doniesol co vedel a vzniklo z toho dokonca jazierko, plytké na školskom dvore s rybička mi atď... Je to o ľuďoch, ale chápem, keď nemáte navyše, musí to byť ťažké. Ale vtedy sa dá podľa mňa požiadať o odpustenie, neplatenie. Véd to nie je povinné si myslím.

maciatkolulu
12. sep 2022

@ernesternst no prosím, keď niekto potrebuje, chce pre dieťa, to naj, tak to ide. Je veľa rodín, kde jeden rodič maká len na školné. A nejakých 20 eur mu príde fakt smiešne. Predpokladám, že sa jedná o kvalitnú škôlku, kde dieťa dostane, čo potrebujete...

mackapacka89
12. sep 2022

Mesacne 17eur, zrps na rok 100eur a strava cca 35 mesacne. Plus kupujeme hygienicky balik ako vlhcene obrusky, servitky, toaletny papier

emine215
12. sep 2022

U nas skolne 20€/mesacne, strava 34€/mesacne...jednorazovy prispevok na pomocky 20€, hrackove 20€...a zrps 15€..k tomu som niesla balik papiera,3baliky vlhcenych a vzdy co sa da...

mamusa123456789
12. sep 2022

@belllinka tak ono sa môže pošťastit zopár deti navyše... Netreba hneď útočiť, mohla sa im zmeniť finančná situácia... My sme tiež panovali mat len 1 a mame ich 3,proste sa stalo

mamusa123456789
12. sep 2022

@rebeca89 viem ze pomáha dosť hyperbaricka komora, vieš mne je to blbé sa ich vypytovať aj keď je to naša rodina, majú to ťažké, ona im ani nezprava, povie mama a ma 11 rokov, ani chodiť nechcela, ale viem ze ta hyperbaricka komora jej dosť pomáha a myslím ze do Piešťan chodia na liečenia, však skus sa nakontaktovat na tu nadáciu, obdivujem vás všetky maminky, ktoré máte postihnuté dieťa s akou láskou a pokorou všetko zvládate

veronikastrickova
12. sep 2022

Platila som 10€, strava z domu(diety), plus ZRPS. 20€ kazde 3mesiace na hracky? To by som absolutne nezaplatila.

jurka2907
12. sep 2022

Tak u nas je školné 38+38,80 strava,50e ešte k tomu polročné.
Takže ešte platíte máličko.
Ale ďakujeme že sa malý dostal v Bratislave do škôlky, i keď bude to ťažké, keďže manžel prišiel.o prácu, musíme sa uskromniť inde 😊

janka1412
12. sep 2022

Ja platím každý mesiac 18 školné a 40 eur stravu, spolu teda 58 eur mesačne,...... Co je oproti súkromnej, kde som predtým platila 260 eur mesačne úplne super cena. 🙂

mamickalisticka
12. sep 2022

Ak.niekto bude vedieť odpovedať... Keď máte v škôlke tri deti naraz, tych dajme tomu 20eur čo je mesačne platí každé dieťa alebo iba jedno? O rok alebo dva budeme mať v škôlke tri deti.. napíšte mi skúsenosti ak mate 🤍 viem ze na ZŠ sme platili len za brata ktorý bol starší a na gympli platilo každé dieťa zrps..

mazupa
12. sep 2022

@mamickalisticka každé dieťa,aspoň v našej škôlke tak to je

veronikastrickova
12. sep 2022

@mamickalisticka kazde dieta, iba predskolak ma zadarmo