Prečo učiteľky v škôlke dávajú pocítiť neskorší príchod rodiča pre dieťa?
Dobrý večer. Odkedy chodí moje dieťa do štátnej škôlky, stále učiteľky hovoria o tom, že keď prídem pre moje dieťa do zbernej triedy, po 16tej hodine, tak že iné deti už išli dávno domou, trebárs pred 16tou a moje je posledné. Chápem, že chcú ísť domou, ale končím v práci o 16tej, nemám tu muža, rodinu, nikoho kto by mi vyberal zo škôlky skôr a už ma to nebaví dookola vysvetľovať.
Tak isto keď bola reč o prázdninách, koncom júla bol zápis a pani učiteľka ma prehováral nech nepíšem dieťa na celé prázdniny v
@zuzanockamt veď presne, blinkanie je bežné, preto vravim, že sedim do pol 5 či tam dieťa je alebo nie je . Je mi to jedno. Mne ide vždy o to decko😝
Prosim ta bud trosku tvrdšia. Noramlne im povedz, ze si dosla pre malu vcas. Nevysvetľuj. Cim viac vysvetlujes, tym viac si dovolia 😉. Plati to vsade. Uz to tu nejaka kocka pisala, sa mi to pacilo, ze sa jej spytaj a co ste spolu robili a ake hry pre malu vymyslela. Takze nie ty si tu pre nich ale oni pre teba. Tiez som bola sama na dieta a aj sa mi stalo, ze som nestihala prist, tak som volala ucitelke, ze bola nehoda na diaľnici a budem meskat, nemam koho poslat. Ucitelka zobrala maleho na ihrisko vedla a tam ma 15 minut pockala. Nerobila z toho tragédiu a dala mi na seba aj svoje cislo, ze ked budem mat problem, tak mam kludne zavolat a aj mi ho vyberie. Skoro som sa rozplakala , ze sa mi snazila pomoct. Proste ucitelky su rozne a aj ich pristup. Ale nedaj sa znechutit. Chodis pre dieta vcas.
@mooonika1975 Presne, pípanie ráno a poobede je v školských zariadeniach úplne bežné, aj pevná prac doba. To len neznalí ľudia mimo odbor majú rôzne skreslené predstavy o výkone povolania.
@zuzanockamt celkovo o pedagogoch - teda nie pedagogoch, ako tu bolo spomenuté, o zabávačoch, lebo mám dieťa zabávať, tak sú celkovo skreslené predstavy .... Ja som mala v úcte všetky učiteľky mojich deti, aj mám, proste som rodič, čo vidi, čo je v školstve, tak sa snažim deti učiť k úcte k učiteľovi .
A to teda ku každému , pretože im vždy vysvetlim, že každý čo robi teraz v školstve , je hrdina, že každý učiteľ aj keď to nevyzerá, musi sa pripravovať, mám rôzne semináre, vzdelávať sa a tým , že pride do školy, chce učiť, tak sa majú vždy správať úctivo, aj keď to napriklad dobre nevie. Čo už.
@mooonika1975 Učiteľ má držať hubu a krok a byť rád, že môže chodiť do práce. Ja som len zvedavá, čo nastane, keď dnešní 50-tnici odídu do dôchodku. Asi to potom môžeme rovno všetko zavrieť.
Upozornila by som najskôr učiteľku, potom riaditeľku a keby nepomohlo tak zriaďovateľa skolky... starostu alebo koho.
Napisala by som slušný mail, ze som matka samozivitelka, chodím po dieta v ramci hodin a ta a ta učiteľka ma neustále atakuje.
Ani predavačka nemoze skor zatvoriť obchod, lebo nemá zákazníkov. Tak nech si na to zvykne aj p.ucitelka laskavo.
@zuzanockamt presne, držať hubu, doslova ... a je to čoraz horšie, čo človek musi s tými rodičmi stále riešiť. A najhorši sú ti, čo nemajú na deti čas chcene a nechcene, takže svoju frustráciu vybijajú na nás.
@elizita sú také hodiny, kedy tie deti odchádzajú , bud skoro alebo potom neskoro, niečo medzitým je maličko
@mooonika1975 Áno, rodičia riešia všetko a vždy. Edu často pípa aj neskoro v noci, skoro ráno, cez víkendy 🤷 Ale čo by jeden učiteľ nespravil, aby dobre bolo 😊
Ak nechces konfrontaciu, neda sa ti zmenit skolku? Velakrat je to o osobnom pristupe nejakej konkretnej ucitelky. Ak sa da, ja by som bola radsej aby mala moja dcera inu ucitelku ako je tato.
@zuzanockamt tak tak
Si dospelá žena, matka! Hold občas treba ísť cez svoje limity a vedieť si povedať svoje. Škôlka je otvorená do 17h, tak treba jasne povedať učiteľke, že chodíš včas a ak s tým ma problém, môžeš prebrať s riaditeľkou či je vyzdvihnutie dieťaťa pol hodinu pred zatvorenim problém. Ako chceš naučiť dieťa v živote obhájiť si svoju pravdu, keď to sama nevieš? Nie každý je "hubatý" ale netreba byť "blbý" a nechať si skákať po hlave najmä keď nato nieje najmenší dôvod. Treba ju slušne uzemniť nech si nedovoľuje.
Ja len poviem, nemôžem, nedá sa mi skôr... Kľudne opakovane. Zas tie tri slová denne prehodiť s učiteľkou mi až tak nevadí 😄😄😄. Tiež čakám na deň D, kedy sa jej tie moje slová už vryjú do mozgu... 🤷. Ale teraz od septembra bude mať malý asi nové učiteľky, takže začíname od znovu 😂.
@mooonika1975 k tej ucte ku kazdemu ucitelovi mam vyhrady. Nemyslim si, ze si ju zasluzi kazdy ucitel len preto, ze je ucitel, v prvom rade je dolezite, aky je ucitel a aky je clovek.
@mandzula akože netreba vychádzať s každým človekom ? Niekto si to nezaslúži ? Či ako ?
Chapem, ze sa Ti to nechce zakazdym vysvetlovat "medzi dverami" a ani to nie je dobre. Mozno si skus dohodnut "konzultaciu"/ rodicovske s ucitelkou / obomi a tam im vysvetlit ako sa veci maju. Prejst si situaciu doma, ale i v MS ako to dieta vnima, ci nema nejake problemy, nie je smutne a pod... komunikacia je zaklad.
@mooonika1975 vychadzat budem s tym a ctit si budem toho, kto si to svojimi skutkami zasluzi. Kriteriom nie je, ci je ucitel, lekar, elektrikar..., ale ci je spravny clovek a v pripade ucitela to, ako vie ucit a ako sa sprava k detom.
@mooonika1975 ja ťa chápem, robila som v SKD a tiež tam boli deti do záverečnej lebo ich doma nechceli... úprimne ale fakt to tak veľakrát je...a jeden rodič neustále chofil az 10min po záverečnej...nie a nie mu vysvetliť ze mne ide autobus a inak sa domov dostať nemam ako 🤷🤷🤷 nepomohlo 🤷
Ja pracujem v MŠ.A možnoo ma tu niektoré ukamenujete ale napišem Vám môj názor ako to vnómam ja.Som v robote od 8 do 16stej.Mám doma 1ročnu dcérku.Každu minútu pozerám na hodinky kedy budú 4 aby som sa ponáhľala k malej.Takže áno chápem, že ste v práci a končíte o 16stej, no my sme tiež v práci a tiež máme rodiny a vlastné životy.Chodím do práce s radosťou no nemôžem sa dočkať kedy už budem konečne s dcérkou takže áno aj 10min.Po pracovnej dobe je pre ma veľa.To len aby ste si vedeli predstaviť aj opačnú stranu.
@mandzula U nás je jedna nevrlá predavačka, neodzdraví, hundre, atď. Ani raz som jej neodpapuľovala, vždy s úsmevom sa jej zdravím, zaďakujem. To robím vždy, aj k nevrlým autobusárom som milá. Majú náročné povolania. A ja si vždy poviem, že bohvie, čo majú doma, a čo ja dám iným, to sa mi vráti. Odskúšané to mám - aj dnes sa mi to vrátilo v potravinách, kde mi pani požičala sama od seba vernostnú kartu a ja som ušetrila nejaké drobné. Každé povolanie a človeka treba mať v úcte. Okrem ožranov, narkomanov, násilníkov a povaľačov.
@mandzula však práve, ak učiteľ nie je rešpektovaný, lebo nedokáže naučiť, tak nie je možno zlý človek ? či ?
@zuzanockamt presneeeee, proste viem si predstaviť, že ako sa musia celý deŃ citiť, s ľuďmi robiť, preto tiež som milá ku každému.
@bilberryday nepostrehla som ,že sa autorka vyjadrila k tomu ,že je školka do 17stej.Ja som z príspevku pochopila ,ze je do 16stej.Ak áno ospravedlňujem sa.Je to aj o pristupe uciteliek.Nie každý vníma povolanie ako poslanie.Možno chcu aj pre to dieťa dobré ,ze sa necíti dobré keď je v školke posledné.Nikoho sa nezastávam no nepoznam celý príbeh a vyjadrenie aj opačnej strany.
@lara45 bože, toto vaše poslanie, to máte odkiaľ??? sú školy pre ľudi, čo robia poslanie ??? neviem o tom, proste povolanie, v každom treba robiť tak, aby boli spokojné obidve strany.

Pozri z pohladu ucitelky - tie 2 tyzdne, ked je tvoje dieta doma chore, je zvyknuta chodievat domov pred 16.00, lebo vsetky deti su prec, tak co tam bude robit. Akonahle tam je to tvoje "problemove" dieta, taha do 16.45. Tym padom ona ma ten kontrast a ten jej vadi. Navykla si na vyhodu ist z roboty skor a ty jej ju "kazis", pretoze po nej chces, aby zostala do riadneho konca pracovnej doby. Je to nefer z jej strany, ale je to tak. Vie ona o tom, ze si na dieta sama a skor ako o 16.00 v praci skoncit nesmies?