Prečo učiteľky v škôlke dávajú pocítiť neskorší príchod rodiča pre dieťa?
Dobrý večer. Odkedy chodí moje dieťa do štátnej škôlky, stále učiteľky hovoria o tom, že keď prídem pre moje dieťa do zbernej triedy, po 16tej hodine, tak že iné deti už išli dávno domou, trebárs pred 16tou a moje je posledné. Chápem, že chcú ísť domou, ale končím v práci o 16tej, nemám tu muža, rodinu, nikoho kto by mi vyberal zo škôlky skôr a už ma to nebaví dookola vysvetľovať.
Tak isto keď bola reč o prázdninách, koncom júla bol zápis a pani učiteľka ma prehováral nech nepíšem dieťa na celé prázdniny v
@elizabet173 reagovala som stručne na jeden príspevok, ktorý mi bol adresovaný...nemám chuť vypisovať podrobnosti
@elizabet173 ano, presne tak 🤦♀️ to uz bolo ok, ze 2x do tyzdna "museli" strpieť ze musia byt v praci do konca svojej klasickej pracovnej doby.
@elizabet173 musím aj ja povedať mojej vedúcej nech mi kúpi kávu a bonboniéru, aby som vydržala do konca pracovnej doby🤣🤣🤣. Už ju vidím ako na mňa kukne🤭. A pravdaže hneď ma pošle k firemnej doktorke na posúdenie môjho psychického stavu😉🤦.
Bežne som bola v práci 12 hodín počas uzavierkoveho obdobia a niekedy aj
15 hodín. Samozrejme, že som vybratie syna vyriešila inak, ale nie každý má možnosť pomoci.
@zaba21 ďakujem, že čitate pismenko za pismenkom a slovo za slovom a vetu na konci nepochopite. Gratulujem. O INOM PÍŠEM, nie o Vás, čo pracujete . Toto je záverečná v tejto diskusii. 😝
Reagovala som na vetu - citujem:
"To nezožeriem žiadnemu rodičovi, že je v práci skoro 11 hodín "
Treba si po sebe prečítať a písať zrozumiteľne a nerobiť zo mňa debila. A netreba reagovať.
Uplne sucitim s Vami... neberte si to osobne
@zaba21 bežne si v práci 11 hodin, každý deň ??? fuuu, ok, si makač
@mooonika1975 Vyčítaš babám v diskusii, že reagujú na tvoj koment svojimi vlastným skúsenosťami a nereagujú na to, o čom píšeš ty. Vo svojom komente si sa však dopustila toho istého, čo vyčítaš iným. Na autorkinu situáciu si zareagovala svojim vlastným príbehom, ktorý však s autorkinou situáciou nemá nič spoločné, len zbytočne zaviedol debatu úplne iným smerom. Autorkin príspevok je o matke samoživiteľke, ktorá potrebuje pracovať, aby uživila seba a svoje dieťa, a preto chodí po dcérku medzi poslednými. Mrzí ju, že učiteľky v jej MŠ na ňu kvôli tomu zazerajú a neodpustia si nevhodné komentáre. Reaguj na túto situáciu. Je podľa teba prístup učiteliek správny? Reagovala by si na tú mamičku rovnako? Myslíš si, že je vhodné ospravedlňovať správanie týchto konkrétnych učiteliek tým, že teraz všetky vytiahneme svoje zlé skúsenosti s nedbalými rodičmi, ktorí pravidelne ,,zabúdajú" svoje deti v škôlke dlho, len aby mali od nich pokoj?
Ja som tiež učiteľka, ale pre takéto svoje kolegyne nemám pochopenie.
@lara45 no predstav si, ze som matka. A mam dokonca jedno menšie dieta ako ty a chodím aj do prace. V praci sa vsak venujem vylucne praci, lebo viem ze o moje deti je vtedy na 100% postarané, vies? Ešte raz, si učiteľka v škôlke, mas sa venovať vtedy detom, ktoré su ti zverené a byt tam dokedy si platená. To ty zjavne nic nechapes.
A mysli si co len chceš, je mi to šesť.
@mooonika1975 zabudla si napisat, ze ty ako ucitelka v MS nepracujes 40 hodin tyzdenne ako bezny clovek, mas rannu a poobednu, max 6 hodin hodin denne. V poobednej ti deti 2 hodiny spia a po 15.00 pomaly odchadzaju domov. Rano su zas v zbernej triede a realne deti v hojnejsom pocte zacinaju chodit o 7.45. Plus, zabudla som. Dovolenky tiež nemáš 20/25 dní, že nie?
Take ucitelky, ako si ty, zial su aj v nasej skolke. S podobnym vyjadrovanim, dolezitejsie su pre ne ich gelove nechty a vystrihy a hlavna pracovna napln je ziapanie na deti, vobec k nim vztah nemaju. Samozrejme, nie vsetky. Su aj velmi zlate pani ucitelky. Ty vsak k nim urcite nepatris.
@elizabet173 👍🏼👍🏼👍🏼 ja som si ako DIETA tiez myslela, ake je to super, ucitelka ma 2m prazdnin a pracuje tych 6h, co mam vyucovanie.
To je zmyslanie hodne dietata. A stale ma fascinuje, ako maju dookola dospeli ludia absolutne skreslene predstavy o praci a pracovnej dobe ucitelov, lekarov a pod. 🙄🤦🏼♀️ a kym sa nezmeni zmyslanie ludi/slovakov celkovo, budeme stale v takej p*deli, v akej stale sme…..
(a zase sa vratim k tomu obchodu, aj predavacka musi najskor prist, prezliect sa, otvorit - ratam ze je tak minimalne hodinu pred otvaracimi hodinami uz v robote, a tiez o 18:00 nezamyka a neuteka na bus domov, treba spravit uzavierku, upratat,….🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️)
Ja musím teda povedať, že keď chodila mala do mesta do MŠ, ani raz sa mi nestalo za 4roky, že by bola nejaká výčitka. Škôlka bola do 17 tej, niekedy sa stalo, že som došla o pol, trištvrte na 5 a ešte s sa ospravedlňovala, že meškám. Vždy pani učiteľka povedala, že im to nevadí, že to je ich práca a majú tam byt do 17. Ale teraz začala už chodiť do školy u nás v dedine a v družine ma už druzinarka poznámky, ale len pred malou, mne to nepovie. Ešte naschvál pred malou aj vola na hlasitý odposluch s kamoškou, kde si hovoria, že keď prídem pre ňu o 16 tej tak prehanam 😅😅 družina je do 16,30, ale ona chce ísť dom 😅 a jasne, ze keď ju vozím na trištvrte na 8 do školy, lebo tak začína 1. hod. u nás a cestujem do prace 13 km do mesta, nemôžem predsa pre ňu prísť o 14-15 hod. Ze to len tatko chodí pre Lili skorej. 😅 Áno, lebo muž robí 24 a je medzitým doma. Ale ona ma večne nejaký problém, v septembri nastúpila a v októbri už bola frustrovana a vyhoreta. Neriešim, nech si hovoria co chcú.
Naša susedka 75 ročná mi hovorila, že takto to bolo aj keď ona mala deti malé. Vždy vyzdvihovala svoje dievčatka ako posledná, ale ze male boli spokojné a štastne, že sa pohrali bez iných detí a ze učiteľka bola vecne nespokojná a ufrflana.
@srdeenko19 tak ale to je riadna drzosť, frflat pred dieťaťom na rodiča!
@mooonika1975
Co si ty za cloveka 🤦♀️ mala som job, kde som robola casnicku a nas veduci bol taky somar, ze sme objednavky prijimali do poslednej minuty, dokedy bolo otvorene. Ked to dotycny stihol, darmo sme uz mali pozmyvane, upratane, museli sme mu urobit pokojne aj menu .... ked som robila v lekarni, zatvarala som o 20:00, bola som po 12 hodinovke, ale ked tam prisoel clovek, jednoducho sme ho nesmeli vyhodit. Cize aj den pred Vianocami, vecer, ked sme uz aj pozhasinali!! sa tam pani prechadzala, vsetko si dookola obzerala a absolutne jej nevadilo, ze mame zavrecnu a mne ide autobus. Teraz si valam sunky doma na materskej 😂 a mam dieta v skolke, dost casto a dost dlho... dokonca aj partner doma lenosi chapes to?! Popri tom nasom vegeteni, pracujeme sami na seba kazdy den aj dlhsie ako 11 hodin.... nemas pravo posudzovat. Ano, ty mas detom robit program, to si si vybrala, ked ta go nebavi, chod robit do pekarne alebo dokladat tovar..
@srdeenko19 Naco ludia ako ona idu robit ucitelov... toto nikdy nepochopim.
@elizabet173 áno, ja to chápem, to nebolo o vyzdvihovaní výhod, ale o postiji dotyčnej. Keď je raz MŠ otvorená do 17.00, dieťa tam môže byť tak, aby sa do 17.00 prezlieklo a odišlo. Nikto nepopiera, že je to veľmi zle zaplatené a ako si si všimla, písala som aj o tom, že sú aj zlaté učiteľky. Len zas - nikdy som nemala rada, keď niekto má pocit, že len jeho zamestatnie je najdôležitejšie a najnáročnejšie.
Len chcem povedať, že každý má možnosť výberu. Ja napríklad opúšťam priemerne platené zamestananie a idem do absolútne podpriemerného, lebo chcem a chcem robiť niečo užitočné. Uvedomujem si výhody aj nevýhody môjho bývalého aj budúceho zamestnania. A preto je pre mňa hrozné, keď čítam príspevky ľudí ako je monika, a najmä preto, lebo robia s najzraniteľšími skupinami.
@miroslava21 Neviem sice ako ostatni, ale my sa napriklad s manzelom striedame - ja chodim do prace na 6:00, o 14:30 mozem odist a teda cca o 15h viem vyzdvihnut deti. Manzel ich rano odprevadza, zacina v praci cca 8:15-8:30 a domov pride okolo 17:00.
Obaja sme bezni radovi zamestnanci.

nedaj sa nou deptat ako male dieta.. si dospela zena... ja som chodila starsiu brat casto 16,29h s vyplazenym jazykom (do 16,30skolka) a nikdy mi nic take nepovedali nevhodne... som sa potom este dohodla s nimi, ze nech ma uz caka oblecena v satni, ze ich nechcem zdrzovat, ked mi to takto na poslednu chvilu vyjde... normalne ucitelka pochopi