Škôlka žiada zmluvu z práce
Dobrý deň. Spolu so žiadosťami o prijatie deti do skolky mam doniesť prefotenu zmluvu z prace... Zdá sa mi to trosku priveľa... Nejaké potvrdenie od kedy dokedy robím to beriem... Mate s tým skúsenosť?
@khuliniova Ja mam v zmluve klauzulu o tom, ze nesmiem ju zverejnovat. Takze sa spytaj v skolke o ake informacie im ide a tie im poskytni. Napr. nazov zamestnavatela. Neviem co este ine by ich mohlo zaujimat. Ostatne veci su tvoja sukromna zalezitost medzi tebou a zamestnavatelom - napln prace, podmienky, plat, benefity...
No ved práve že ťa zmluva obsahuje veľa informácií ktoré škôlku nejakú preco zaujímať.. V jednej skolky nic take nepýtali..
@khuliniova keby na tom stále trvali tak by som ju doniesla ale so zabielenými osobnými informáciami. Nemajú právo niektoré veci vidieť tak by som to riešila takýmto spôsobom
@khuliniova Ked uz na tom budu trvat, tak nech ukazu nejaky zakon, vyhlasku alebo nariadenie na zaklade ktoreho to chcu. A pripadne by som im doniesla moju 30 stranovu zmluvu, kde bude zaciernene komplet vsetko okrem nazvu zamestnavatela, datumu odkedy zmluva trva a mojho mena. Nic ostatne ich nema co zaujimat, nemaju pravo na ostatne informacie a ako pisem, u nas je to sucastou prisne tajnych informacii, proste nemozem zverejnovat inym ludom detaily zo zmluvy.
aky dovod uviedli, preco tu zmluvu ziadaju? pretoze si takto v rychlosti ziadny neviem predstavit - pokial teda nedavas dieta do harvardskej-skolky, kde vyzaduju, aby mal rodic prijem aspon 10 tis. EUR ako podmienku prijatia dietata 🙂 ja osobne by som im bez odovodnenia taketo udaje neposkytla a nieto este im dala kopiu zmluvy 🤷♀️
@khuliniova my 3 deti a x skolok.. Iba v jednej chcela odo mna nazov zamestnavatela,pracovnu poziciu a pracovnu dobu..a uz aj to mi prišlo zbytocne.Momentalne prestupuje dcera do inej a v tlacive prihlasky o zamestnani ani zmienka.A co koho do toho,mozes byť dobrovolne nezamestnana,na materskej,szco,nadnesene mozno zijes z dedicstva a poberas rentu.😉Toto nemam rada,co koho do toho.Ja by som im zmluvu neposkytla ani s vyskrtanymi osobnymi udajmi.To nie je podmienka prijatia dietata.Ved sa opytaj na co to pozaduju
Prefotila by som im zmluvu, ale zabielila by som vsetko okrem mojho mena, adresy a nazvu firmy. Ako co ich do toho. Tie učím v MS a nechapem naco toto ziadaju, absolútne nato nemaju pravo. Fakt by ma zaujimalo, ze ako to odovodnili?
A na co to chcu? Ak to ma dokazat, ze pracujes, tak to by sa trosku mali doskolit, co znamena pracovna zmluva...
Stretla som sa stym tiez, bolo to kvoli vysokemu počtu prihlásených a brali prednostne deti zamestnanych rodicov....ci vobec na to maju pravo, netusim...
@suzitok Ved v pracovnej zmluve nie je napisane ci si aktualne na materskej, rodicovskej, ci mas neplatene volno a pod.
Ak chceli brat podla toho kto naozaj nema moznost byt doma s dietatom, tak to asi mali riesit nic, lebo pracovna zmluva neznamena, ze naozaj v tej chvili do prace chodim.
A ked uz, tak staci potrvdenie zamestnavatela, ze som tam zamestnana a nie pytat si celu zmluvu.
To ze chcu vediet ci pracujes je logicke. Ak je na skolku tlacenka tak predsa nebudu brat dieta ktoreho matka sedi doma na zadku a nezoberu to ktoreho matka musi pracovat. Ale zmluvu by som im nedavala. Na to pravo nemaju. Staci im nazov zamestnavatela a ak si chcu nieco overit,staci zdvihnúť telefon. 🤷♀️
@horalka1986 obavam sa, ze zamestnavatel nie je povinny niekoho cudzieho informovat, ci tam dotycny pracuje. A dokonca by som povedala, ze by ani nemal.
@khuliniova
Podľa môjho názoru je to požiadavka hyperaktívnej riaditeľky. Keď už chce dokladovať, že rodič pracuje, môže požiadať potvrdenie od zamestnávateľa. Ako mzdová účtovníčka som bežne vystavovala rôzne potvrdenia o zamestnaní. Ale žiadať pracovnú zmluvu, kde sú rôzne citlivé osobné údaje? - no riaditeľka si koleduje o problém, keby ju niekto nahlásil ...
@nafka0483 ked uz teda, tak potvrdenie o pp, co trva, ale to tiez nehovori o tom, ci "aktivne" pracuje. Tiez moze mat zena zivnost a ak ju ma, tiez pracu nemusi aktivne vykonavat. A matku, co zmluvu nema, ale chce sa zamestnat, odstavia od prace uplne, lebo ona nebude moct umiestnit dieta. Toto by skutocne nemal byt fajtor na zaklade ktoreho prijimaju deti.
@khuliniova nedala by som zmluvu to je vzťah medzi tebou a zamestnávateľom.daj im papier, že si zamestnaná v xy a pečiatku zamestnávateľa strašne praktiky majú niektorí.To ako u sestry v škôlke sa selektuju deti podľa toho kde rodičia robia.Na tohto buďte dobre má otca policajta vo vysokej funkcií na zvracanie toto skatulkovanie ako za komunistov
@khuliniova urcite by som ziadnu zmluvu neposkytla. Su tam udaje o Vasom plate. Poziadajte zamestnavatela o potvrdenie ze ste u nich zamestnsna ale aj to je odveci. Ziadna skola ani skolka to od nas neziadala. Povedzte im ze váš zamestnavatel s tym nesuhlasi a teda koli GDPR nemozete.
@khuliniova pravdepodobne majú veľa detí a zobrať môžu len limitovaný počet, takže škôlka bude pri tých najmenších brať len deti zamestnaných matiek - teda okrem veku bude kritérium aby matka pracovala....ak ti to tak prekáža, zmluvu prefoť a dôležité údaje pozatieraj....
Uprednostnia deti zamestnaných rodičov? Rodič ktorý nemá zamestnanie, dieťa doma po vypršaní rodičovského príspevku sa ma teda ako zamestnať? Máme v meste 5 škôlok a jedna riaditeľka to ma všetko na starosti.
@khuliniova na to že škôlka vezme prednostne deti zamestnanych rodičov majú právo. Bolo by lepšie keby berú podľa veku a vezmú napr len všetky deti nad 4 roky? Asi nie. Ale zmluva absolútne nedokazuje že chodis do práce, takže ju samozrejme škôlke nedávaj.
V prihláške do našej škôlky sme mali ja i manžel uviesť zamestnávateľa a telefónne číslo. Riaditeľka potom volala môjmu šéfovi, aby sa presvedčila, že som ju neodrbkala. 🤣

Zaujimave no.. U nas sme museli uviest len zamestnavatela