icon

Štvorročný synček sa v noci pocikáva

lara0000
21. sep 2016

Ahojte mamicky idem k vam pre radu mam taky problem mam synceka v novembri bude mat 4roky a v noci sa mi pocikava stale.Aby som to presnejsie rozpisala je to na dlhsie🙂 ide o to ze mi chodi do skoly a tam mi nevie vydrzat 2 hodiny bez toho aby sa nepocikal. doma sa my nepocika stane sa ze raz za 2 tyzne mu ujde ale nie takto. v skolke je to denno dene od pondelka do piatku kazdy den som uz s toho zufala
ako ho naucit aby sa pytal ked sa mu da cikat aby sa zobudil a isiel na wc dakujem za rady

Strana
z2
tova
22. sep 2016

@lara0000 to stresu. susedin sa min. rok pocikaval v 0 rocniku, nemal rad ucitielku bola dost prisna. Tento rok ulne v poriadku, paci sa mu ucitielka a ziadne cikanie. Pricom dost vela rozprava, je dost smelly ziadna ticha povaha a nemyslim ze nejako vystraja, normalny chlapec sem tam mu treba nieco napomenut 2 krat.

janickacrazy
22. sep 2016

@anega79
@jantato tie tabletky sú hormonálne, lebo telo potrebuje nejaký hormon nato, aby sa dieťa v noci zobudilo na cikanie, ak ho má dieťa málo, tak mu dajú tie tabletky, mojmu synovi napr. vobec nezabrali, ale vyrástol z toho

jaruska74
22. sep 2016

Nam lekarka povedala,ze to sa musi vytvorit v tele hormon a ten znizuje v noci produkciu mocu, ze jemu by ani nemalo treba cikat. Ostatne deti sa nepocikaju,lebo im ani netreba...podla mna treba kontrolovat vecer prisun tekutin, popripade dat ho cikat kolo pol noci ked idete vy spat. Urcite nekricat,netrestat...on za to v noci nemoze...drzim palce isto z toho vyrastie 🙂

jantato
22. sep 2016

@janickacrazy moze byt, to asi ako komu zabera

anjelicek26
22. sep 2016

To je fakt taky problem ucitelke dat mu plienku na spanie? Resp. ved ked su plienkove nohavicky, to si oblecie a vyzlecie uplne sam. A pocikavanie v noci je do 6 rokov uplne normalne, hlavne u chlapcov. Niekto dozrieva skor, niekto neskor, tlacit na pilu, obmedzovat pitie ci budenie je len stres pre dieta a aj matku... ako keby na plienky nebolo ci co 😝 Ved to nikde po znamich rozpravat nemusite, je to sukromna vec... co je koho do toho.

janickacrazy
22. sep 2016

@anjelicek26 No napr. naše učiteľky v školke o tom nechcelai ani počuť, jedine, čo akceptovali boli tie jednorázové podložky do postele, ale vtedy aj tak je pyžamo mokré, takže nič moc. No nevysvetlíš im to, nás furt posielali k doktorovi a to mal malý ledva 4 roky, ved som tam aj bola a povedal, že do 5 rokov sa to vobec nerieši.

anjelicek26
22. sep 2016

@janickacrazy nasi ani nespavaju a v pohode prebaluju aj 4 rocnych, toto je podla mna cisto vec pristupu :( "Palicou" lamat nieco, co dieta neovlada (a v spanku sa to proste naucit neda, to musi dozriet) a prezliekat radsej mokru postel, mokre dieta, strapnit ho pred kamaratmi je otrasne spravanie od ucitelky podla mna :(

janickacrazy
22. sep 2016

@anjelicek26 Veru máš pravdu, ja to tiež nepochopím a som rada, že už sa to malý konečne naučil takže ma s tým učiteľka furt neotravuje, tiež mi to bolo nepríjemné, ked to furt nejako chcela riešiť, sťažovala sa mi, že aj upratovačky frflú, že stále musia postele prezliekať, no ale plienky nie ani za pána. Pritom to bola staršia učiteľka, ktorej prešlo rukami kopu detí, tak hádam moj nebol jediný, kto mal s tým problém, ale tvárila sa tak. 😠

anjelicek26
22. sep 2016

@janickacrazy je to velmi zly pristup, toto sa "naucit" neda tak aky vyznam ma dieta takto trestat budit sa mokre, este aj nebodaj ochorie. Mozno sa da zohnat papier od pediatra, ze ma dieta problem s oblickami a plienku by povolili, boh vie, ked tak vehementne k lekarom posielaju 😝 Ani my ten problem nemame, ale proste mi to prijde uplne nefer voci takym drobcom ich s tymto problemom konfrontovat denne, su sami v cudzom prostredi, potrebuju doveru, podporu a nie taketo zhadzovanie a hanbu na kazdy den 😠

Strana
z2