Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa
Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.
@lulka12 myslim, ze tieto priklady su uz trosku odveci, hovorime tu o 3 rocnom dietati, tomu uz co-to dokazes vysvetlit, ale hlavne musi vediet, kde su hranice. Navyse je rozdiel medzi capnutim a bitkou, capnutie vyjadruje stop, preber sa, toto nerob...bitka je cisty akt nasilia z pozicie silnejsieho.
Samozrejme, ze by som nechcela, aby sestricka bila stareho cloveka v nemocnici, ale pokial si mala v rodine Alzheimera, tak budes vediet, ze na nich najlepsie pomoze krik, ked zacinaju byt agresivni..a urcite by sa ti nepacilo, keby na tvojho pribuzneho sestricka vrieskala, lenze len to velakrat pomaha.
Ten posledny obrazok...naco by ta sef bil, ked ta moze prepustit alebo ti pohrozit prepustenim...pripadne pouzit bossing, mobing a ine vydobytky dnesnej doby. Ako ludia dospievaju nasilie sa meni z fyzickeho na psychicke, ucia sa argumentovat, zistuju ako ludia reaguju na podnety a nalezite to vyuzivaju. V robote nedostanes facku, ale moze ti sef / kolage vytvorit take prostredie, ze ta casom znici a mozno aj tvoju rodinu
@katfan Moja zlatá.... Mám dospelých dvoch synov... Nemôžem povedať,že by nikdy nedostali, ale ak sa to stalo pokladala som to za svoje zlyhanie a nezvládnutie situácie.... Pracovala som na tom ,aby som to používala čo najmenej a neľutujem.....
To aby to neustála učiteľka považujem za profesionálne zlyhanie a nikdy by som to netolerovala....
Aj napriek tomu ,že som nepripustila také prízemné jednanie s mojimi synmi sú z nich fajn chalani.... Nepijú nedrogujú , rodičov si vážia lebo my s manželom si vážime ich a sme vďační za to ,že máme zdravé deti....
Je tisíce postihnutých detí a nevieš si ani predstaviť aké ťažké je vychovávať takého Autistu....alebo dieťa po DMO a tak ak to je ťažké nech ich rodičia lomia.... Myslím si ,že ak máme zdravé deti , máme to jednoduchšie a dokážu pochopiť čo sa od nich očakáva.....
Iba ak by rodičia boli nervovo labilný a nemali dostatočné vybavenie na zvládanie rodičovstva.. No takých detí mi je naozaj ľúto..... 🙂 🙂 🙂
A to sa potom nemusíme čudovať, že sa u nás presadzujú zákony na posilnenie ochrany detí.....Sociálni pracovníci by mali zaujímavé čítanie.... A to ani nejdem písať o tom ako sa v dnešnej dobe hľadá zamienka na odobranie detí.....
@sisi1978 tak ja pridam jeden priklad....spoluziak z vysky siel ucit na gymnazium....ucila asi nejaky 8rok(on je taky kamaratsky typ,ma sice autoritu,ale zaroven ma nejaku zvlastnu charizmu,pre kt.ho ludia maju radi...a on am rad ludi,specialne mladez)
no a dostal do triedy,prveho rocnika, syna jedneho z najpodstatnejsich sponzorov skoly....ten chlapec mu robil z hodin total bordel...nepocuval vyuku,chodil si pocas hodiny na WC,k spoluziakom na pokec k inym laviciam...napomenutia pred triedou nepomahali,nepomohol ani rozhovor medzi styrmi ocami,bol aj za riaditelom na rady,u kolegov-dostal "prikaz"zvladnut to "nejako"...lebo sponzor je sponzor 😎
tak sa snazil,lenze bolo to proti jeho presvedceniu(co sa necudujem) a aj dost tazke bolo ucit v triede,kde niekto moze vsetko a ini musia "posluchat".
nakoniec si dohodol stretko s otcom(tajne,bez vedomia riaditela)...otec sa mu vysmial do tvare,ze on mu moze... 😕
tak ubiehali hodiny a dni...moj spoluziak uz psychicky tazko zvladal tuto situaciu...az raz prisiel den,kedy si pocas hodiny zacal chlapec robit papierove gulky a hadzat do neho....
spoluziak mi vravel,ze ani nevie ako...zavolal si ziaka do roha triedy a potichu mu poveda:....moj zlaty,tak a ked sa este raz co i len postavis....taku ti jednu vylepim,ze ti stena da druhu....chlapec sa mu zasmial do ksichtu,ze hahaa,ze by chcel vidiet,ze otec sa uz postara,aby ho vyhodili....a odpoved mojho spoluziaka bola-
ano...pokojne,moze ma vyhodit...ale bud si isty,ze este raz sa postavis,tak ti jednu slahnem
smutne sa to cita....je to aj drsneee....ale ten chlapec si po rozhovore sadol....a odvtedy bol normalny....spoluziak mi vravel,ze mu jedno nebolo,ale ze toto sa uz zvladnut nedalo inak...bud rozhovorom s otcom,kt.nezabral....alebo jeho vypovedou....tento medzikrok(spontanny a aj tak by fackou neskoncil)nakoniec vyriesil vsetko....chlapec zmaturoval,do konca skoly sa znormalizoval viac....a svojho "vtedy"treidneho ma za kamosa,s kt. chodi na tury,hraju v skupine...atd...
nekomentujem sposob riesenia konfliktu....je to tu iba pre priklad,ake je ucitelovanie lahke 😅
@cobhan Posledný obrázok nie je jednanie šéfa.... Ale jednanie SYNA SO STÁRNUCÍM OTCOM.... Nie je tajomstvo, že v rodine ,kde sa fyzické tresty stali normálne , tak práve taký ľudia ich prevezmú za svoje.....
Je mi ľúto ,že je tu kopec mamičiek , ktoré tomu tiež uverili a zdeformovala ich výchova , ktorou prešli a pokračujú v tom ďalej..... A v presvedčení ,že je to jediná správna cesta ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@lulka12 tak moja zlatá,keď už si takto pekne hovoríme,svoje deti capnem raz za čas,keď iné metody nepomáhajú a dcérku vobec,má 6 rokov a má to už v hlave srovnané, u syna sa to stane tak raz za dva mesiace a nepokladám to za svoje zlyhanie.zachádzaš do extémov,hovoríš o bití. a týraní a odoberaní detí,.to už je trochu mimo.mám dve už skoro dospelé netere a synovca,sestry mali pevnú výchovu s občasným plácnutím po zadku a sú tiež v pohode,nijak ich to nepoznačilo,nevyrástli z nich žiadny násilníci.a k téme som sa vyjadrila-nedovolila by som si udrieť dieťa mne zverené v školke.takže asi tak.
@lulka12
tie tvoje obrázky sú riadne od veci....ako môžeš porovnávať capnutie malého dieťaťa s bitím, s agresiou, s týraním v dospelosti? si myslíš, že z dieťaťa ktorému si nedala po zadku vyrastie anjel so svätožiarou a z takého ktorému capneš tak vyrastie agresor a tyran? sama píšeš, že tvoje deti takisto od teba dostali a sú z nich slušní ľudia... rozmýšľaš nad tým čo píšeš?....nepripadá mi to tak.....
@lulka12 chapem,ze sa snazis poukazat na to,ze sa vychova da a ma zvladnut bez fyzickeho trestu_v skole urcite.....ale ides troska "cez ciaru"....lebo obrazkami naozaj uz zachadzas do krajnosti....
priznavas,ze aj ty si podobne ako mnohe z nas "zlyhala"....ano...mozno je to zlyhanie-mozno....ale tiez ti islo asi o vychovu, o naj pre svoje deti...nedostali capnutie len z tvojej "zlej"nalady....
normalna matka svoje dieta bit nebude...a tie ine...hm...tak tym ani tie obrazky nepomozu
normalna matka s tebou nebude o tomto diskutovat-suuuuhlas-bitka nieeee
ale naozaj...neda sa porovnavat male dieta,kt.este vsetkemu nerozumie a vystraja a hrozi mu nejake nebezpecenstvo a jednoducho je v ten moment hluche na slova...capnes mu po zadku... a co ja viem...nejake starsie,s kt.si sadnes a vyrozpravas vsetko..lebo rozumie,pocuva,uvedomi si na zaklade toho,co mu povies...da sa s nim pracovat
a co sa starych a chorych ludi tyka...tak to jej uz vyssi level ovladania sa...lebo uz pri vymene co i len plienocky-oni sice uz mozno nehovoria,casto od bolesti nevidia,poriadne nevnimaju....ale jedno vedia vycitit-
vycitai,ci to ten clovek robi s laskou alebo len z povinnosti....a tu sa uz neda pretvarovat,tu sa to s laskou robit musi-teda....aspon by sa malo.
nemusime tu jedna s druhou bojovat...ved chceme vsetky len jedno....vychovavat a vchovat dobre....a nejake bitkarky som tu nezaregistrovala...skor sa kazda prizna k capnutiu...
@lulka12 manzela nemam preco bit 🙂 s nim si normalne sadneme a ked si nieco potrebujeme vysvetlit, tak si to vysvetlime, uz je dospely, ma svoj rozum. Myslim, ze napominat dieta capnutim v 4-5 rokoch uz nema vyznam, ale v case okolo 2-3 rokov ked este hovorit nevie a nerozumie argumentom preco to alebo ono nemoze je to najschodnejsia moznost ako zabranit, aby si ublizilo, pripadne aj niekomu inemu.
Ta druha vec, ano predstav si, ze moj manzel svojho otca zbil a to natvrdo...a zachranil tym svojej mame a sestre zivot, pretoze jeho otec v deliriu matku povazoval za tigra, co ho chce zabit a branil sa najvacsim nozom, co doma nasiel.
Ucim....a niekedy je naozaj psycho vydrzat....dnesne deti su viac volne ako kedysi, vedia si viac povedat a su omnoho drzejsie....niekedy vas tak vytocia, ze treba ratat a predychvat, aby clovek vydrzal.....ale nedovolila by som si cudzie dieta zbit....pozor!!!! zbit.....to nie, urcite nie. Capnut jemne po ramene, ci ruke to ano.....ti, co nepracuju v skolstve alebo s problemovymi detmi ani niekedy netusia, ake je to tazke. Suhlasim s nazorom, aby rodic v tajnosti sa schoval niekde v triede a sledoval svoje dieta.....casdtokrat odchadza rodic sklamany zvlastneho dietata....
@martinella1 presne a to je následok volnej výchovy
ja uz iba jedno zamyslenie tie ktore schvalujete capnutie ci uz doma ,alebo v skolke, tak ako viete ze ked napr. jurko ktory dnes nepocuvol pani ucitelku ani na desiaty krat a aj tak zobral tu hracku a obuchal ju o zem a pani ucitelka ho capla po ruke zobrala hracku nebude tento zasah musiet tiez urobit pani ucitelka zajtra a pozajtra a popozajtra , kazdy den to bude capnutie to tak beriete,lebo pochybujem ze pani ucitelka ktora mu raz capla bude o dva dni premyslat,ked jurko bude trieskat hracku,ze ved som mu capla pred dvoma dnami tak dnes mu necapnem ??, ci ako ??
@miciatko tak buchanie hrackou o zem nieje dovod k capnutiu.hracku by som mu vzala a jurka poslala si sadnut k stolkceku,aby porozmyslal nad tym,co urobil.mame system nalepiek a kto je velmi zly v skolke,tak tu nalepku proste nedostane,to je pre nich hrozny trest.netreba zase placat deti za kazdu hlupost.a ak sa nieco stava opakovane,tak je potrebny rozhovor,razny,s matkou.ak matka ani dieta dlhodobo odmieta spolupracovat a situacia sa nemení,je na mieste zvážiť vylúčenie z kolektívu.
a chcela by som vedieť,ako sa to vyriešilo u zakladateľky
@mokon to myslis VAZNE ze 4rocne dieta neudrelo to dievca po hlave naschval?? Bola si v poslednej dobe na ihrisku? Garantujem ti ze to urobil naschval!!! Niekedy mam pocit ze zijem na inej planete. Doba sa zmenila-rodicia a ich vychova sa zmenila...treba sa zmierit s tym ze deti nie su take neviniatka... Sama mam x skusenosti z ihrisk s 3-4rocnymi "detmi" pred ktorymi som musela malu chranit,ci nas majetok-motorku atd.zatial co mamicky tychto "zlaticok" rozoberali novy lak na nechty
@zuzkat1 tiež mám deti a poznám to, ale od toho je tam učiteľka, predsa pozná každé dieťa. Ak to rieši výchovnými po zadku, tak len učí deti riešiť takýmto spôsobom problémy. Deti sú také neviniatka, nakoľko im to dovolia rodičia. Ale predsa učiteľ si musí dokázať ustrážiť deti. A viem si aj predstaviť, že to ten chlapec neurobil naschvál.
@mokon ta ucitelka tam ma 20deti,nevies co akurat riesila s inym dietatom. Nema tolko oci ani ruk aby naraz videla vsetky deti...a bola by som zvedava ako by si to riesila ty keby oplieskal hlavu tvojho dietata...a ja si teda neviem predstavit ze to neurobil naschval...4rocne dieta uz vie co sa moze stat
@zuzkat1 nechcem sa hádať, ale trvám na tom, že bitka ani výchovná v žiadnom prípade zo strany učiteliek. A to chceš povedať, že budeš spokojná, ak učiteľka bude riešiť niečo iné s iným dieťaťom a tvoje bude skákať zo stola a niečo sa mu stane, aj vtedy budeš obhajovať učiteľku, že riešila niečo iné a nedala pozor na to Tvoje. Práve tak má dávať pozor na všetky deti. Ustriehnuť sa to dá. Ak je problém s dieťaťom, má upozorniť rodiča a riešiť to napr. s psychológom a nie výchovnou po zadku.
@zuzkat1 4 ročné vie veľmi dobre,čo robí.a musí poznať následky chovania,v školke skor nejaký trest než na zadok a doma?to už nechám na svedomí mamičiek.vačšine detí do doma prejde len napomenutím,že tyty,to sa nerobká a ide sa ďalej.nechapačky nad výchovou dnešných detí,vážne.ja mám v školke 12 detí a z toho napr.v jeden deň mám 5 takýchto"vychovaných".to je potom mazec,chodím domov úplne psychicky vyčerpaná.preto som odmietla ponuku do prestýžnejšej školky,tam sú vraj všetky deti takéto.a prečo?asi moderná výchova.no strašné.
@katfan jemne capnutie po zadku, ci ruke neexistuje. Aky by to malo potom vyznam, keby to bolo jemne, cize dieta by to ani nepocitilo? to je blbost ako mraky, dobre to vies. Ked uz matka capne, tak chce, aby to dieta pocitilo, je to predsa vystraha a osobne som videla desiatky capajucich slovenskych matiek a jemne to rozhodne nebolo. Preco by potom dieta plakalo, ak by to bolo take jemne? A v podstate je to uplne jedno, akej intenzity to capnutie je, ja svoje deti lubim natolko, ze ich takto ponizovat nebudem, ja si ich vazim ako samu seba, nevidim rozdiel medzi mojou hodnotou a ich. To na margo toho, ze dospeli su rozumni (naozaj?) a ich netreba capat. Je to o dovoleni si, na dospelaka si to ziadna z nas nedovoli, ale na bezbranne dieta, co sa nevie branit a ktore nam to nemoze vratit, resp. sa len tak zobrat a buchnut dverami, ako napriklad manzel, si trufame 😖. A to je smutne.
Prave preto, aby som deti nemusela capat, som zacala na sebe pracovat, chodila som dokonca na kurzy pozitivneho rodicovstva, ci na kurz ako zvladat spravanie deti, mam napozerane hadam vsetky diely Jo Frost-Supernanny a naozaj mi to velmi pomohlo, deti bit nemusim a aj tak posluchaju. Maju pevne stanovene hranice, staci, ze zvysim hlas a razne upozornim a deti hned pochopia, ze maju prestat. NAozaj to nie je tazke, len rodic musi chciet a musi na sebe pracovat. A to je asi ten problem, ze pre vela rodicov je jednoduchsie capat a este k tomu ostatne matky napadat, ze urcite maju nevychovane, drze deti lebo ich nebiju, ako sa zamysliet nad sebou a snazit sa zmenit, zmenit pre vlastne deti a ich stastnejsi, spokojnejsi zivot.
@aliza nenabádam matky,aby svoje deti caply,ale aby boli prísnejšie.tebe sa to podarilo,gratulujem.aqle dnešní rodičia sú nedosledný vo výchove,nemám na mysli to,že necapnú dieťa,ale že im nenastavia žiadne hranice.moja dcéra bola zlatá,stačilo dvihnúť hlas a bolo,ale synček je tvrdohlavejší a temperamentnejší a výchovná a podotýkam že ozaj jemná bola účinná,keď už nič nezaberalo.a nemyslím si,že to bude mať preňho nejaké následky.ale toto by mohla byť téma donekonečna,každá si budeme obhajova´t svoje,poznáš to 🙂

@lulka12 no jasné,budem fackovať a mlátiť opaskom,ježiši.robíte kovbojku z capnutia na zadok.tak vysvetlujte do nemoty,v 15 vám aj oni vysvetlia.