icon

Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa

janickacrazy
31. mar 2014

Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.

lucinddas
2. apr 2014

@sisi1978 teraz ste mi z duse prehovorili. Urcite ste skvela ucitelka. Ked sme boli mali a dostali sme v skole ani smd to doma radcsej nepovedali, lebo by sme dostali druhu. Teraz sa len skaredo na dieta pozries a uz by ta rodicia ukamenovali. Drzim Vam palce vo Vasej praci.

katfan
2. apr 2014

a k téme opakujem,učiteľka by nemala nič riešiť výchovnou po zadku

katfan
2. apr 2014

@mokon tak snáď ako matka poznáš,či je zlobenie tvojho dieťa´ta na zváženie odborníka alebo nie.a nerob zo mňa tyranku detí preboha,vyznieva to tu,ako keby som trieskala doma deti za každú volovinu.

terezka1947
2. apr 2014

...hm--ono je super,ze niektore z nas maju doma take velke slovo a naozaj ich deti pocuvaju a necapli nikdy svoje dieta......lenze nemame rovnake deti-a tym padom nemoze existovat jednotna vychova-resp.neexistuje jeden presny vzorec na vychovu...alebo predsa len-existuje-stop nasiliu-psychickemu a fyzickemu....a toto by platit malo uz automaticky,o tom sa debata ani viest nemoze
ale debatovat tu a zachadzat do krajnosti co uz je a co uz nie je bitka....noooo...ved stale sa tu riesi vek okolo troch rokov-prvy vzdor,prve spoznavanie hranic-svojich aj tych u dietata....a stale zastavam nazor...bitka nie...lae ked mi moj 2,5 rocny syn bude robit nieco,co mu v jeho zapale hry,nadsenia nebudem moct vysvetlit-lebo bude vo svojom svete....ak to ma pomoct,aby si neublizil-capnem po dupe
a veru nie je capnutie ako capnutie=to ze niekto bije dieta po zadku je nieco ine....moj nikdy nezplakal-skor sa "zobudil",ze co je?a potom som mu uz mohla vysvetlovat,co sa mohlo stat,ze nedava pozor atd...a pripustam aj moznost,ze sa taketo nieco moze stat aj v skolke....

katfan
2. apr 2014

@lucinddas hovoríš mi z duše 🙂

bonnie1
2. apr 2014

Zienky nemam cas citat celu diskusiu ale uz sa vie ci ho zbila alebo preco?

katfan
2. apr 2014

@bonnie1 tiež som sa o to zaujímala pred chvílkou ale zatiaľ nič

bubulka722
2. apr 2014

@janickacrazy Ahoj!
Nečítala som celú diskusiu len pár príspevkov a nestačím sa čudovať, aké akčné sú mnohé mamičky. Len či by boli aj v skutočnosti také aktívne ako odporúčali tebe... Je tu množstvo ľudí, ktorí vykrikujú, ale akonáhle si majú otvoriť ústa na danom mieste, stiahnu chvost. Ja osobne nie som pre riešenia hnevom. Určite si sa rozhodla správne prebrať daný problém najskôr s učiteľkou. Možno to nakoniec nie je také tragické ako si to z rozprávania syna pochopila. Nie som jednoznačne za fyzické tresty, ak má učiteľ vybudovanú autoritu a rešpekt, stačí mu škaredo sa pozrieť a nepotrebuje na nikoho siahnuť rukou. Sú však situácie kedy rupnú nervy každému a deti tejto šialenej doby sú tiež celkom iné ako deti generácie dozadu. Ja sama by som nikdy nechcela pracovať ani v škole ani v škôlke. Treba uznať, že to majú tí učitelia naozaj náročné a ja sama tolerujem občasný naozaj oprávnený fyzický trest ak už nie je iná možnosť ako nastaviť dieťaťu hranice. Dieťa treba formovať a každé si dovolí toľko, koľko sa mu dovolí. Rodičia nemajú často na svoje deti čas, hranice mu neurčujú, výchovu prenechávajú na pedagógov a ešte ich kritizujú, ako to robia zle. Je v prvom rade úlohou rodiča vychovávať svoje dieťa a určovať mu hranice čo si môže a nemôže dovoliť. Týmto nemyslím konkrétne teba ale skôr je to reakcia na mnohých ľudí ktorých ne/výchovné praktiky a následné kritizovanie mám často pred očami.

bonnie1
2. apr 2014

@bubulka722 nadherne si to povedala. ja som bola na dovolenke s jednou mamou a nahodou tam bol aj ucitel jej 14 syna. a fakt ten syncek bol nezvladnutelny..a ona na konci dovolenky dosla ze nechape ako to ze jej syna v skole nedokazali zvladnut ze ona s nim problem nema..jasne videli sme 🙂 aj ja si myslim ze mnohe mamicky su strasne mimo a strasne sebecke voci ucitelom. ucitelia by len mali mat povinnosti..prava? ta kdeeeeee.

marcah
2. apr 2014

@katfan
@bonnie1 vcera tam ta ucitelka nebolatak mozno dnes bude nieco nove

aliza
2. apr 2014

@terezka1947 ano, kazde dieta je ine, ale kazdemu jednemu sa daju stanovit hranice bez bitky, to mi ver. Ja som nikde nepisala, ze mam doma anjelikov, praveze mam velmi zive a temperamentne deti a priznavam, u dcery som parkrat stratila nervy a na zadok dostala, ale brala som to ako svoje zlyhanie, ja som situaciu nezvladla a prave preto, aby sa to neopakovalo a nemusela som deti capat, som zacala hladat inu cestu. Syn ma 3 a pol a este nedostal ani raz a je to zive striebro 😎. Ale som dosledna a to je cele tajomstvo uspechu. Ak raz poviem nie, tak je to nie. AK dieta nereaguje, prerusim ho v cinnosti, cupnem si na jeho uroven, pozeram do oci, chytim za ruky a razne poviem, co si neprajem a preco si to neprajem. Ked boli mensi, tak som to robila aj stokrat. Teraz staci raz a moj syn mi uz na to pekne odpovie, ze 'ok, mummy, sorry'.....a mysli to vazne. U dcery mi fungoval 'naughty step', u nas prvy schodik na schodisku na poschodie, kde som ju parkrat posadila, aby sa zastavila neziaduca cinnost a aby mala cas porozmyslat, co spravila a nasledne sa bud ospravedlnila alebo len ukludnila, podla okolnosti... a stacilo fakt 3-4x, viac uz nevymyslala lebo vedela, ze to, co poviem, aj splnim.

terezka1947
2. apr 2014

@aliza ja s tebou suhlasim....a ani som nikde nenapisla,ze som za bitku...napisala som a stale pisem iba jedno...su situacie pri mojom dietati,kedy nevidi,nepocuje....a vtedy je velmi tazke-vysvetlovat....nenapisala som nikde,ze nevysvetlujem....robim to dookola....a aj ked mam niekedy nervy riadne,radsej idem za manzelom,aby prisiel a zacinal nanovo-kludovym rezimom on
ale tak isto som priznala,ze uz zo 3x mal capnute po zadku-v situacii,kedy islo naozaj o nejake nebezpecie a islo skor o jeho "prebudenie"....lebo bol vo svojom nadsenom osial a nevnimal nic...a keby som ho nechala len tak,nedopadlo by to ok....a nedalo sa to riesit zmenou prostredia,zovretim v naruci,lebo sa metal za tym svojim tak,ze som sa bala,ze mi z narucia vypadne a sily ma teda dost,jednoducho to bolo v hranicnej nejakej situacii....a ked som takto zlyhala-ok...ale to este neznamena,ze teraz ho budem bit....alebo,ze ho bit mam....a myslim,ze aj vela mamiciek to mozno myslelo prave na tieto hranicne situacie....
mozem sa hrat na super mamicku,ale nie som nou....a pisem tak ako citim a rada sa necham poucit...ale priznavam,ze keby bola este niekedy nejaka specialna situacia,mozno by som ju opat "nezvladla"takto....
takze suhlasim s tebou a s mnohymi mamickami....ale bohuzial....pre "dobro"deti v niektorych situaciach capnutie je....

katfan
2. apr 2014

@terezka1947 aj ja súhlasím s aliza v tom,že vo výchove je potrebná doslednosť.ale ako príklad uvediem,že moj 3 a pol ročný syn šiel na odrážadle.vždy a neustále mu vravím,že musí ísť po strane,musí ma vždy čakat a dávať pozor na autá.pred nami bola cesta.ja som 3 x skríkla stoj,on sa za mnou otočil,huncútsky sa na mna usmial a šup cez cestu.takže som ho dohnala,motorku mu vzala a capla po zadku.odvtedy to už nikdy neurobil.sú situácie,keď to capnutie má opodstatnenie a nemám pocit,že som zlyhala.ale sú deti,ktoré proste na zadok nikdy nedostanú a aj tak tie hranice ovládajú,netvrdím,že každé die´ta musí dostať,aby to zvládlo.

terezka1947
2. apr 2014

@katfan veru

betunka39
2. apr 2014

no ,mam 5 deti, staršie všetky chodili do školky, ale chvalabohu aj ked napr. dcera kusala deti, alebo ich bila, nikdy sa nestalo, aby od učitelky dostala, čo podla mna by si aj zaslužila, za to kúsanie. Ale ,ako tres mala sedieť za stolom, ked sa deti hrali a musela sa na ne len pozerať asi 10 minut. Ked prišla domov na začiatku sa sťažovalal, že jej učitelka nedovoli hrať sa s hračkami. Asi po 3 dnoch, ked mi to furt opakovalal, opytala som sa učitelky a vtedy som zistila ,čo vlastne je vo veci. Doma som jej vysvetlil,že jednoducho ak robi zle, musi znašať nasledky. Mala vtedy 3 roky. Taketo male dieťa dokaže veci dosť citlivo preživať a zveličovať, t.j že možno ho učitelka, len akože capla poručkem, alebo dupe a on to vnima ako bitku. Mojej najmladšej nesmiem, ani len naznačiť, že ju idem capnuť, lebo hned je urazene, hoci som ju v živote necapla. Ale ona ma cape v kuse. Najprv by asi treba zistiť u učitelky o čo islo a potm hladať riešenie, či isť za riaditeľom. V dnešnej dobe si myslim ,že na učitelky celkove, je kladene velke bremeno. Ja osm bola vychovavana starou štrukturou, boli sme v škole aj bití. ale nikdy som sa rodičom nesťažovalla, ked som vedel ,za čo to je, ono nebolo to často,.Ale mali sme učitelov v ucte, čo povedal učitel zavažilo niekedy viacm, ako slovorodičov. Ked sa nad tým zamyslime, a prinajme si ,že tie deti travia viac času s tými učitelkami v školke, alebo v škole, ako s nami rodičmi, kedže sme v praci. Takže z moralneho hladiska, by aj im prinaležalo mať aspon ake -take slovo a patričnu uctu nielen od deti, ale hlavne od rodičov. Lebo ak rodič doma nema uctu k učitelovi nadava nanho, šešte aj pred detmi, tak ako sa potom to dieťa bude spravať v škole?NO tak ako doma počuje, ved čo ine.Skusme sa vcitiť do kože učitelov, ked maju na starosti 10-20 deti a stači ak medzi nimi budu len 2-3 nespratnivi, ony ich musia zvladnuť. A my niekedy nedokažeme zvladnuť to jedno vlastne.
Dnes sa vytratila ucta k učitelom, kedysi ,kto bol učitel bol ako sa vravi pán, rešpektovaný človek, dnes.... Dnes je nič, hlavne u detí ,ktore maju doma všetko len nie rešpekt.
Vychovavať deti vlastne je ťažke, ale da sa to ak je rodič dosledny, nemusi vobec použivať bitku, či krik, ale musi začať od maličkeho.- malička. Ked niečo poviem musi sa to dodržať, ale naučme sa aj deti chvaliť a počuvať ich. A pojde to. Ja som sa vždy čudovala, že doma moje deti robili všelijake zbojstva, ale v škole nikdy, ked som sa ich pýtala, odpoved bola, že mi nebudu robiť hanbu. To som bola rada, že to tak pochopili.
Preto treba pochopiť aj učitelky, že naozaj aj immožu rupnuť nervy a jednoducho je to tiež len obyčajný človek, ktorý sa može pomýliť. Netreba hned odsudzovať a spisovať sťažnosti, ak to nei je potrebne. Tamto nechcem povedať, že som za bitku v školke, alebo v škole. Hoci niektore deti by sa možno prebrali .
Vždy treba najsť pričinu a zistiť pravdu až potom konať, lebo male deti si vedia aj vela prikrašliť.

sissmiss
2. apr 2014

Na zamyslenie...

To ze je dieta bite, sa da vidiet (vidim udretie na ulici, v obchode, mamicka strati nervy na verejnosti). Takze vediet o nejakom dietati ze ho doma biju sa da. Kdezto ked tu niekto prehlasuje, ze vidi deti ktore rodicia nebiju a potom su nevychovane, je total mimo, nebitie sa neda vidiet. Mozno prave tie najmenej vychovane su deti doma bite, ale rodicia sa prezentuju prave naopak, ze nebiju. Takze podla toho radit deti do skupiny nebity a nevychovany je scestne.

Dieta ktore nie je doma bite, neznamena ze nema hranice. To je tiez uplne mimo nazor. Su urcite rodicia ktori vychovu nezvladaju, nevedia, necitia, a dieta biju alebo nebiju, ale hlavne dieta nenesie ziadnu zodpovednost. Nevychovavaju ho, len ho tlcu alebo netlcu a tym to konci. Takze nevychovane deti su aj v skupine bitych aj nebitych.

Poznam par velmi nevychovanych deti, nerespektujucich ziadne hranice. Povacsine su to deti bite, otlkane, ich mamy sa s tym nemaju problem priznat, povazuju to za samozrejme. Ak su tam aj nejake deti bez fyzickych trestov, neviem o tom, nemam odkial, nezijem s nimi 24/7.

Zaujimave ze tu zeny, ktore o sebe pisu ze boli v detstve bite a nic sa im nestalo, prezili to, ziju... NERESPEKTUJU nazor inych mamin na vychovu svojich deti. Vychovavajte si ako chcete, ale preco upierate inym ich pravidla? Nebude to aj preto ze ste sposob bitka, trest, odmena, zazity na sebe prijali za svoj? A chyba vam respektovanie inych v niecom co sa vas ani netyka?

Ktore su to tie uzasne generacie ktore boli bite a su take skvele? Nasa snad? Nasa bola tlcena a vychovava tie dnesne deti, hovorite tie ktore ste boli bite a bijete dalej ze hrozna generacia vyrasta. Ale vas je tusim vacsina, co bijete, trestate, tak potom to nejako nesedi, aku generaciu to vychovavate? Alebo pomohla nam bitka? Nasej generacii? Ked my ktore deti nebijeme vychovavame tu zlu generaciu, tu ktoru tu stale spominate? Nepokrivila nas alebo vas ta vychova trestami?

jajka82
2. apr 2014

@janickacrazy Ja sa podelím s mojou skusenosťou, Mne moje dieťa prvý deň v škôlke, povedal že dostal na zadok lebo plakal, bola som z toho v šoku, ale dáko som to neriešila. Ped škôlkou bol Jasličkár a v pohode tam chodil bez plaču. A zrazu ked sme mali isť do škôlky , plač začal sa mi pocikávať, naspať sme museli dať plienku na noc. Až ked mi viac krat povedal že dostal a začal mať stres z toho že mu navliekam pančušky a že ho pani učiteľka zbije lebo si ich nevie obliecť to mal vtedy 3 roky a 4m. , Ešte pred tým som sa opýtala známej opatrne či jej syn sa nesťažoval a povedala že jej tiež povedal že dostal, ale že chodí rad do školky takže to nerieši. Moja mama povedala že si vymýšľa, stará škola. ale kolegyne čo mali nedávno školkarou hovorili že deti vravia pravdu a nech si to vydiskutujem. Tak som sa nahnevala a priamo si to vydiskutovala s Pani učiteľkou, tá bola celá červená aj sa mi priznala že je to tak. A vtedy bola aféra aj okolo toho Londýna čo brali rodičom deti. Tak som jej povedala že v zahraničí odoberajú rodičom deti za toto a vy nám tu bijete naše deti? Povedala že sa nevie obliecť , ani topánky ( zimné) a hodil po nej papuču. Na to som jej povedala že sa mu ani nečudujem ked ho bije a ešte raz to budem počuť tak to budem riešiť vyššie. Od vtedy moje dieťa nosí len spodky a na pančušky má takéto spomienky. A vysvetlila som mu že P.učitelka ho už nebude biť a on ju musí počúvať. Ešte dlho v šatni hovoril že ho p.učit. nezbila. Teraz je už v strednej triede a sem tam mi povie nedostal na zadok, má to zafixované v tej hlavičke.

zuzkat1
2. apr 2014

@mokon ja sa tiez nehadam a Samozrejme ze by sa mi nepacilo keby sa to mojej stalo v skolke ci inde,ale ako ucitelka viem ze ustriehnut dnesne deti da zabrat a takuto situaciu by som riesila s tym deckom a jeho mama by mi zato iste nepodakovala.

zuzkat1
2. apr 2014

@katfan veru ked vidim pristup rodicov tak je mi do placu-vacsinou su deti ignorovane,su to tzv.samorasti ale ked na to dieta niekto co i len krivo pozrie-hoci aj opodstatnene tak dobre ze mu otecko nevrazi

katfan
2. apr 2014

@zuzkat1 sú dve skupiny-práve tie deti ignorantov,ktorí na svoje deti nemajú čas a potom druhá,ktorá sa im venuje až príliž,stojí im stále za prdkou a tie deti sú absolútne nesamostatné a rozmaznané.našťastie existuje zlatý stred 🙂

sisi1978
2. apr 2014
Používateľ sisi1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@lucinddas
ďakujem vám za vaše slová....naozaj som ich nečakala a potešili ma....tak ako ma potešia slová detí po prázdninách-pani učiteľka, tak sme sa na vás tešili....
ešte raz zopakujem, nie som zástanca capcovania detí v škôlke a nikdy nebudem....ale nemôžem takisto povedať, že sa to nikdy nestalo a nestane....mne sa to za tento školský rok stalo jedenkrát v tom prípade, ktorý som rozšírne popísala....keď už správanie jedného dieťaťa voči druhému hraničilo so šikanou....vtedy som to považovala za správny krok....
všetky mamičky, uvedomte si, že vaše deti sú aj naše deti....počas predškolskej výchovy sme s nimi možno viac ako vy....máme ich radi, ľúbime ich a preto sme si vybrali toto povolanie....

marcah
2. apr 2014

@sissmiss ja si myslim ze v tejto debate nerespektuje nazor ineho ani jedna strana. . .ako skoro v kazdej duskusii na konikovi

katfan
2. apr 2014

@marcah ved to nie je pravda,diskutujeme normalne,bez urazok a kazda strana vyjadruje svoj nazor.tomu sa hovori diskusia

mamavera
2. apr 2014

@zuzkat1 to je tvoj názor, ja ti ho neberiem, môj je iný a stojím si za ním.

betunka39
2. apr 2014

@sisi1978 plne s Tebou suhlasim a klobuk dole pred učitelkami ,ako si Ty. Dnes deti bohatých rodičov častokrat ponižuju soc. slabšich ,ale kde je príčína? Nie v deťoch, alevo výchove, kedy rodič sam doma prizvukuje a pred deťmi ponižuje slabšie rodiny. Potznam prípad, kedy chodili moje dve staršie deti do školky s chlapcami dvojičkami, jeden kludny druhy zbojnik, učitelky si s ním nevedeli rady, pretože mama a babka si ho stale zastavali. Ked bil ostatne deti, to nebola pravda, a pod. veci. Mama si to nechcela priznať, až kým
v puberte nedostala njprv ona, potom otec od chlapca po papuli . Ale už bolo neskoro, ked potom na chlapca v dedine vytiahol strýkovu gulovnicu a šiel strielať, sused im pohrozil socialkou. Neviem čobolo doma, ale chlapec sa umiernil, asi boli u psychologa. Inač dnes robi s mm ma priateľku, ale musia ho ešte aj teraz v 22 rokoch kontroloať a držať na uzde. Keby bola mama včas dala na to čo jej učitelky už davno vraveli, nemusela riešiť mnoho problemov, ktore narobil.

katfan
2. apr 2014

ohýbaj ma mamko,pokial som ja janko,až ja budem jano,neohneš ma mamo

crystal333
2. apr 2014

No to by som bola zvedava aky dovod mala zbit cudzie MALE dieta???!!! Ked niekto nema trpezlivost pracovat s detmi tak nech sa nepcha do tejto pracovnej oblasti. Ci ako to chodi,ked ucitelka moze tlct deti v skolke,to znamena ze nejaky rodic jej tiez moze dat nejaku vychovnu na rohu ulice asi,ci to sa uz nesmie??🙂 Od kedy sa vynucuje respekt nasilim?? To k comu vedu este male deti taketo ucitelky,jedine tak k nasiliu ked jedno male dieta strepe pred ocami ostatnými! Takze pointa je taka,ze jedna pedagogicka by sa mala ovladat za kazdych okolnosti,ked je dieta nejake nezvladnutelne tak riesit to s rodicmi...

aliza
2. apr 2014

@katfan no, ja mam tiez 3 a pol rocneho, ale aj bez bitky vie, ze na cestu s odrazadlom nesmie 😉. sam od seba zastavi a caka ma....a to je huncut veliky, ale vie, co moze a co nie. Za bezpecnost na/pri ceste sme zodpovedni my, rodicia, nie male dieta. Ono si absolutne neuvedomuje, ze ho moze zrazit auto a co vsetko sa moze stat, aj ked mu zakazdym matka capne na zadok, aj ked mu to zakazdym vysvetli. Ja som najprv chodila so synom okolo domu, kde to bolo relativne bezpecne, ziadna frekventovana cesta a ucila som ho zastavit pri vstupe na cestu. Postupne sa naucil, ze pozor, cesta, pozor auto, treba zastavit. Nikdy mi na cestu neutiekol. Stale je to o tom, ako sa k tomu postavime my, rodicia, ako deti vedieme od malicka. AK je dietatu neustale trpezlivo vysvetlovane a nazorne ukazane, tak ver tomu, ze sa to nauci. Najma musi rodic predvidat a musi vediet, co dieta je schopne pochopit a co nie a nie chciet naprikald od 18 mesacneho dietata, aby chapalo, ze cesta je nebezpecna a ze mamicka ma plne ruky tasiek a nemoze ho drzat 😕(aj taky pripad tu bol a samozrejme, matka decku riadne nalatala na zadok, kedze sa rozbehlo na cestu a tiez jej drviva vacsina matiek pritakavala, ze spravne urobila).
My sme celkovo nervny narod, namiesto kludneho vysvetlovania a trpezliveho ucenia dieta zdrapime, nahucime nan, na zadok dame a hotovo, vychovane 😒. Tu nejde o ziadnu sutaz, ktora z nas je najlepsia mama 😕, ide o to, ze sa da vsetko zvladat aj bez capania.

katfan
2. apr 2014

@aliza ano,moj syn jazdi na odrazadle od 2 rokov kazdy den,dohromady tak 2km,takze veeeelmi dobre vie,co sa moze na ceste stat a co nie.ale dakujem za vysvetlenie a poucenie 😉

biancaneve
2. apr 2014

bola som v škôlke pre dcéru - 4 ročná, v šatni bola aj jedna mamička pre svojho syna spolu s 10 mesačnou dcérou, ktorú musela však hneď prebaliť a jej syn už bol pri dverách a stepoval tam a schovával topánky iným. Mamička ma poprosila, aby som jej synovi povedala, že nech nejde preč, že nech ju čaká pri dverách. Odkázala som tak ako bolo požiadané " Mamina ťa prosí aby si ju počkal, musí T. prebaliť.." a dostalo sa mi z úst malého pracka: áno poviem pracka lebo nič adekvátnejšie tomu nepatrí. " Ty mi nerozkazuj láskavo!!! A už ho nebolo, vyšiel zo škôly bez slova...Ide o chlapca, ktorý má pravidelné narodeninové párty nie hocijaké, chodí vyobliekaný v značkových handrách ale evidentne si otvára ústa na kohokoľvek. Bohvieako sa správa doma, ale keď počujem ako sa s ním rozpráva mamička tak len v rukavičkách!!! Je mi smutno z niektorých rodičov ☹