icon

Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa

janickacrazy
31. mar 2014

Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.

sisi1978
5. apr 2014
Používateľ sisi1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@sissmiss
už som nechcela reagovať viac k tejto téme....nie som ani z tých čo musia mať posledné slovo....ale jednoducho keď s niečím nesúhlasím, môžem aj reagovať a napísať k tomu pár slov....stále sa krútime v jednom kolotoči....ty si napísala a prečítaj si to po sebe, citujem ťa "To capanie po rukach je sila, potom sa neskor trasu ruky a nemaju taky cit.".
teraz zas napíšeš citujem" informacia o dopade fyzickych trestov na cit v prstoch je neziskatelna. "
tak potom mi je jasné, že mi nerozumieš, pretože ty nerozumieš ani sama sebe a raz napíšeš tak, potom zas inak...ale ja som podľa teba tá, čo prekrúca a nečíta po sebe...je to doťahovanie sa o ničom, jednoducho si niečo napísala, o čom ani nevieš, či to tak skutočne je....je to len tvoj názor a nie fakt....
ja som si dovolila mať svoj názor, že podľa mňa to tak nie je....napísala som ti, že treba sa na to jednoducho opýtať virtuóza alebo chirurga.... to je všetko....dúfam, že je to pochopiteľné...

sisi1978
5. apr 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@sissmiss
tak po prvé - neznížim sa na tvoju úroveň a naozaj nepotrebujem vyrývať...tá čo vyrýva si ty.... aby som niekomu napísala že má ísť robiť niečo zmysluplné, tak to o niečom svedčí....ja si myslím, že cez týždeň v škôlke mám zmysluplnú prácu ako učiteľka...a z toho dôvodu som napísala podľa teba prázdnu frázu že tým zlým je vždy len učiteľ....napísala som to zo svojej vlastnej skúsenosti...ty tu píšeš, čo si myslíš, ja tu píšem tiež čo si myslím, ale aj konkrétne situácie ktoré som ako učiteľ riešila...takže odpoviem ti aj to že nepotrebujem zbierať lajky a žijem na Slovensku....
stretla som sa osobne s tým zhruba pred rokom ako približne štvorročný chlapec kopol moju kolegyňu v šatni...nebol to náhodný kopanec, ale dobre mierený....v tej šatni bola aj matka toho dieťaťa, stála pri ňom a videla to....tvárila sa, že to nevidí...miesto toho,aby zakročila a upozornila svoje dieťa, neurobila nič....a pýtam sa ťa, po tomto si má to dieťa vážiť učiteľa? keď vie, že si môže toto dovoliť?
ďalšiu situáciu sme mali, ktorú som tu už raz napísala...dvaja chlapci robili jednoducho zle druhému dieťatu a ani po niekoľkonásobných upozorneniach ju nenechali na pokoji....rozrazila si peru o dvere, čo sme následne povedali rodičom...ohradili sa, že ich chlapec niečo také nemohol urobiť, doma niečo také nerobí, neverili tomu....a od toho sme tam, aby sme my dávali pozor, aby sa niečo také nestalo...miesto toho, aby si s chlapcom pohovorili,upozornili ho vyšla som z toho ako zlý a zavádzajúci učiteľ, ktorý nedáva pozor na deti...
takýchto situácii je veľa a naozaj nemám čas ich tu popisovať....len som zdôvodnila to čo som napísala...chcem ťa požiadať o jednu vec...keď niečo nevieš, tak sa k tomu nevyjadruj...keď mi neveríš, akceptujem to...keď zíraš tak nezíraj ale skús sa pozhovárať s niekoľkými učiteľkami o ich škôlkaroch a hlavne ich rodičoch....možno ti povedia, že sa s niečím takým ešte nestretli...možno ti povedia, že sa s niečím takým stretli, ale predpokladám, že ty mi aj tak nedáš za pravdu....
predstav si, mám sa doma s kým aj pozhovárať...mám deti, manžela, rodinu a priateľov...dúfam, že aj ty si na tom podobne a nesedíš celý deň pri notebooku medzi štyrmi stenami....a nespievaš si já, já.já. jenom já....lebo podľa tvojho prejavu to tak vyzerá...
nepotrebujem tu niekoho presviedčať, mudrovať a rozoberať....viem, že s niektorými ľuďmi nepohne nikto a nič....všetci sme nejakí a každý máme svoju pravdu...treba sa nad mnohými vecami povzniesť a nekaziť si pekný deň...

ikika
5. apr 2014

@sisi1978 citala som si Tvoj prispevok o tom chlapcekovi, ako robil zle dievcatku, teda spoluziacke zo skolky... och, az ma srdce boli, ked rozmyslam, kde sa toto dokaze v tych detoch brat... 😖 ☹

V dnesnej dobe su deti postavene na piedestal a musi byt len po ich... lenze, ako aj detska psychologicka na jednom stretnuti, ktore som obsolvovala, povedala, ze s detmi sa da argumentovat az od cca. 6 rokov, dovtedy je to skor pre nas dobry pocit - ale co Ti hovorim, ved si pedagog, takze psychologiu si mala... 😅

Urcite nie som za to, aby sa deti otlkali HOCIKDE (ci v skolke, doma, vnutri, vonku) ako na beziacom pase... ale jedna vychovna v takomto pripade, co ti chalani vystrajali a rodicia nereagovali, tak nemaj vycitky... chudatko dievcatko - na to sa nikto nepozrie, ako trpela kvoli takym dvom (dovolim si napisat) chrapunsky vychovanym hnusakom??? ☹
A co, ze je dcerkou upratovacky a oni synmi manazerov - su viac ako ona??? 😠

Sa velmi cudujem, ze neexistuje nejaky postih za toto... aspon na tyzden vylucit to decko zo skolky... nech sa rodicia zariadia, nech su s nim, nech si musia vziat dovolenku... uvedomujem si vsak, ze ten otecko SPONZORUJE (nie, nepodplaca 🙄 ) skolku, tak jeho syn je tam panko nedotknutelny... velka chyba v celom systeme... ☹

martuska75
5. apr 2014

Celú túto diskusiu som nečítala len prvých pár strán tak neviem kam až sa to zvrtlo a ani ako to nakoniec v školke dopadlo 😉 Ale zakladateľke témy by som poradila rob ako sama pokladáš za správne. Ak učiteľkám v školke nedôveruješ a myslíš si že tvoje dieta nesprávne vychovávajú prípadne mu ubližujú tak ho daj inam. Určite nebudeš spokojná ak stále budeš rozmýšlať že čo sa tam deje.
K téme capnutia dieťaťa - myslím že deti musia mať jasné hranice a potom ich capnúť netreba. Ja som asi viac za klasickú výchovu a podľa mňa v prípade že daným správaním môže byť ohrozené ich zdravie (alebo možno v extrémno prípade aj ich život) tak neváham a jednu poruke alebo po zadku dostane. Mám veľmi zaujímavú skúsenosť že bohužial som nútená malú capnúť práve pri hre s deti s veľmi modernou výchovou.

sissmiss
5. apr 2014

@sisi1978 necitam ta viac...stacilo mi par prvych riadkov prveho prispevku. Zase si nepochopila pisany text. Tu uz ti ja pomoct neviem. Ak ma budes dalej oznacovat, kludne, ale uz si tu namahu odpisat ti, ze ta ani len citat nebudem, nedam.

katfan
5. apr 2014

@sisi1978 presne ako si napisala, uz som nemala na tutu diskusiu trpezlivost.
Len dodam, klobuk dolu pred vsetkymi učitelkami v ms.a mudre poucovanie zo strany genialnych mamiciek genialnych deti si nevsimaj, je to zbytocne plytvanie casom.

nika185
5. apr 2014

prečítala som si to celé 😖 , k čomu je toto dobré? Autorka príspevku sa tu pýtala, ako to riešiť a chcela poradiť,no namiesto toho sa tu hádate.
Takže autorka by sa mala pani učiteľky slušne opýtať, čo sa stalo, lebo jej synček povedal, že dostal bitku, dieťatko to pre nič za nič nepovedalo a k tomu sa bráni ísť ešte aj do škôlky, takže niečo na tom bude. Pani učitelka by mala v pohode rodičovi vysvetliť, čo sa stalo a prečo tak učinila.Možno sa urobí hlúpa a neprizná sa k tomu. Proste prvý krát by som žiadala vysvetlenie , slušne by som sa s pani učitelkou porozprávala a zaujímalo by ma tiež aj aké je moje dieťatko v kolektíve, lebo doma môže byť iné.Ak by som sa dozvedela, čo sa stalo a videla by som, že moje dieťa urobilo chybu, určite by som sa s ním doma porozprávala a vždy by som sa aj v škôlke u učitelky informovala ako na tom je, čo robí...Ale, ak by učitelka všetko poprela a dieťa by mi doma rozprávalo, že ho ďalej bije, nechcelo by chodiť do škôlky, plakalo by mi až hysterčilo riešila by som to už s nadriadeným, s tým, že keď to neprešetri a nedôjde ku zmene, podám sťažnosť vyššie.
ĎALEJ: určite povolanie pedagóga je ťažké, zodpovedné a náročné, ale ak to pedagóg nezvláda, nikto mu nekáže toto povolanie robiť, môže sa postaviť vo fabrike za stroj, ponadávať si tam, odrobiť si 12 hodín a ísť domov.
Žiaden pedagóg nemá právo udrieť cudzie dieťa ani s ním inak hrubo zaobchádzať, takto môže byť narušený aj psychosomatický vývoj dieťatka a môže to viesť k žalúdočnej neuróze, dieťa má učiteľ motivovať a usmerňovať i keď je to v niektorých prípadoch ťažké, detí je v triede veľa, ale na to tam pedagóg je, aby to zvládol, sám si toto povolanie vybral, tak ak sa dieťa nezapojí do činnosti, že nemá o to záujem , nezavriem ho do kumbalu. Ak sa decká naťahujú medzi sebou, čo je normálne, riešim to s nimi a žiadam, aby sa dieťatko, ktoré tomu druhému ubližilo ospravedlnilo. Ak dieťa zlostí, trucuje, dám ho bokom, nie do kumbalu, ani do kúta a poviem, že keď už bude dobré, nech príde odprepáčiť a že potom sa môže ďalej hrať. Už aj také malé dieťatko pochopí, že lepšie byť dobrým ako má sedieť za stolom samé. Detičky treba zamestnávať a motivovať, nie ich za všetko trestať a zatvárať. Zase, ak treba, pokričať sa môže, ale nie vrieskať. Ak ideme s malinkými detičkami na prechádzku, vždy ide jedna učitelka vpredu a jedna vzadu a dohliada sa na deti a usmerňujú sa, ak som sama, nikdy si nedovolím ísť s trojročnými detičkami cez cestu, hráme sa na dvore.
Treba si trošku uvedomiť, že pedagóg je jednou nohou v base, je to velmi náročné mať na starosti tolko detičiek a tie malinké im to trošku trvá, pokial si zvyknú na ten škôlkársky režim, no každá pani učitelka dobre vie, čo je to za prácu a zodpovednosť. Ak to nezvláda, nemá čo pri deťoch robiť.
Poznám aj pani učitelky, čo by mali naozaj pracovať radšej v kamenolome ako s detičkami.
Takže na záver: slová, že učitelovi rupli nervy tu nemajú, čo hľadať-v kamenolome mu môžu rupnúť koľko si zažiada, prinajhoršom si pri tom možno udrie hlavu o skalu, ale tým ublíži len sebe. 😕
Riaditelka to tiež nevyrieši, ona si svoje učitelky obháji, pred rodičmi pôsobia ako zamestnanec a nadriadený, ale v skutočnosti sú to kolegyne a kamarátky / viac áno ako nie /.
Každej z nás záleží na tom, kto nám dieťa vychováva, kým sme v práci, treba si uvedomiť, že dieťatko je s učitelkou počas dňa dlhšie ako s nami a preto nám záleží aj na jednom pace po riťke, či ručičke, dieťa by malo chodiť do škôlky s radosťou a nie strachom.Učitel sa stáva zároveň druhou maminou, ale aj tú sú určité hranice. Nevravím, že keď dieťa poriadne zlostí, netreba ho usmerniť, treba, ale s rozumom, aby pochopilo, že robí niečo zlé.
😉

katfan
5. apr 2014

@nika185 super napisane 🙂 .ale z toho, co som pochopila od zakladatelky temy bolo, ze ucitelka chlapeka chytila za ruky, aby si sadol, to je cele.takze podla mna nejde o rupnutie nervov, ale o normalnu situaciu.ziadne nasilie sa nekonalo.aj mne zalezi na tom, kto sa v skolke stara o moje deti a nejake nepravosti by som netolerovala.niekedy je ale potrebne trosku prisnejsie zaobchadzanie vo vyhrotenych situaciach.

lorela
9. apr 2014

@nika185 Rozumný a pekný príspevok!
Pochopila som správne, že si učiteľka v škôlke? Ak áno, tak klobúk dole! Bola by som prešťastná, keby bolo moje dieťa práve v tvojej triede... 😉
Nemôžem si pomôcť, ale v poslednom čase počúvam a čítam učiteľky, ktoré sú priam agresívne, nepochopené, najviac vyťažené, v práci najviac zodreté a vystresované bytostí na zemi. A čo je ešte viac zarážajúce, v konfliktoch žiak vs. učiteľ vždy vinia dieťa.
Ešte do nedávna som bola naivná a verila, že povolanie učiteľ/učiteľka je poslanie, ktoré si vyberie človek s láskou k deťom, trpezlivý, empatický, ktorý chce nielen učiť, ale byť aj vzorom a "učiť" aj to, ako sa stať dobrým človekom v živote a vo vzťahoch k druhým...
Česť všetkým tým "ozajstným učiteľom"!

aliza
9. apr 2014

este si sem dovolim skopirovat prispevok od prispievatelky s nikom @erickaa, dufam, ze sa nenahneva, ale myslim, ze je to k teme, ze staci zmenit pristup a zmeni sa aj spravanie dietatka.

Nám to začalo presne v 16 mesiacoch a trvá viacmenej dodnes (máme 2,5 roka), aj keď posledný mesiac sa to u nás vééľmi zlepšilo. Nebudem tu dopodrobna rozoberať, čo robila moja malá, v zásade všetko po svojom, ani po dobrotky a ani po zlotky to s ňou nešlo. Dostávali sme sa do takých štádií, že sme s ňou nikam nemohli ísť, lebo celé zlééé. Tesne pred 2. narodeninami sme ju dali do súkromnej škôlky, s tým, že sa tam polepší, veď tak to chodí ževraj. Ja už som bola v štádiu, že som si trhala vlasy od bezmocnosti, nijaké štandardne a ani neštandardné rady nepomáhali. Nič, čo platí pre ostatné deti, na ňu neplatilo. Asi najväčší problém, krorý ma trápil, že sa nemormálne bila. Kamkoľvek sme prišli, tak sa rovno pustila do detí, aj starších, aj bábätiek pomaly. Ani jej nemuseli nič spraviť, proste hneď atak. A toto keď máte každý deň a celý deň, tak vás prejde chuť aj chodiť medzi ľudí, na ihrisko, ku kamoškám, na víkend do wellnesu, lebo všade len konflikty boli. Aktivity som jej výmýšľala rôzne, od malička sme plávali, od 18 mesiacov sme chodili na také cvičenia s detičkami, ale ona si všetko robila po svojom, pri žiadnej aktivite nevydržala viac ako 30 sekúnd. Po 2 mesiacoch som to cvičenie vzdala, to bolo iba trápenie ( pre mňa) a ona sa aj tak nezapájala do skupinových cvičení.
NO, takže v škôlke sa zázrak nekonal, aj keď na chvíľu sa polepšila, ale potom to bolo ešte horšie. Už si tam s ňou nevedeli rady, aj sa bila, aj neposlúchala, tresty, čo na iné deti platia, tak ona si z toho robila dobrý deň. Ona sa totiž tiež nikoho a ničoho nebojí, absolútne nemá rešpekt pred autoritami. Takže za rok sme sa moc nepohli s riešením, ani z toho nevyrástla ako sa zvykne hovoriť, skôr to bolo horšie časom. A to sme sa jej navysvetľovali, že mne sa až sánkový kĺb opotreboval, a to ako bez srandy naozaj. Takže po rozhovore v škôlke sme s učiteľkami poprosili o pomoc psychologičky. Predtým som sa radila aj s pediatričkou o tom, tá nás už na neurologiu posielala, tiež s podozrením na ADHD. Ale nešli sme. Som si povedala, že až potom keby psychologičky nezabrali. Ale chvalabohu zabrali. Popozorovali malú v škôlke, nerozprávali sa s ňou, len pozorovali pár hodín. A potom sme z toho dostali výcuc a "návod". Ako sa s ňou rozprávať a nerozprávať, čo robiť a ako "trestať" . Nejaké nástenky bolo treba porobiť, a hlavne prestať dávať po zadku. Aj tak to nikdy nepomohlo. A to bolo teda asi pred vyše mesiacom a odvtedy veľké pokroky, už sa skoro nebije, akurát s tou tvrdohlavosťou máme ešte ďalekú cestu...

erickaa
10. apr 2014

@aliza nenahnevam, budem rada, ak to niekomu pomôže, čo i len jednému. Prípadne rada poradím viac 😉

zuzuj
13. apr 2014

@bladymary321 Jaj...sorry ja som to pochopila presne naopak.... Ze opatrovatelka praveže naliala tvoje dieťa mliekom + ešte mu dala 2 plne flaše čaju...a ty si ju za to vyhodila.....
Ja kebyze to niekto urobí tak mu ruky vybozkávam....Lebo presne ked ja dam niekomu inému stražiť dieťa ( ja zatial len rodina) tak kašlú na pitný režim....takže chápem ta.... Si to ale naopak napísala prvý krát, alebo som to zle pochopila neviem.... 😉

digysa
15. apr 2014

2 krat v zivote som dostala doslova "cez hubu" od dospelych ludi ( farar, triedny ucitel) a mozem vam povedat, ze na to nikdy nezabudnem, ake to bolo pre mna ponizujuce, neprijemne a dost som bola z toho zmatena. Dokonca ta druha facka bola prehnane gesto, lebo v tej situacii boli deti, ktore by si ju skutocne viac zasluzili (resp. urcity sposob trestu), ale ja som bola akurat v nespravny cas na nespravnom mieste..

Preto nikdy nedovolim, aby niekto siahol rukou na moje deti....... Mne staci povedat, ze sa nespravaju slusne a ja si to s nimi vybavim, ale moje deti mi cudzie osoby bit NIKTO NEBUDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

digysa
15. apr 2014

@nika185 BRAVO!!!!!!!!!!!

inkinka
17. apr 2014

@ikika deti vedia pochopit ovela viac, ako si niektori myslia, aj ked su to detski psychologovia...argumentom rozumeju aj deti mladsie ako sest rokov, skor zoberu, ked sa im nieco vysvetli, ako len jednoduchy striktny zakaz alebo prikaz - vid napr. aj tu v teme RABR .

ikika
17. apr 2014

@inkinka ahoj, jasne, ved to je samozrejme, ze chapu s ohladom na vek... ved to vidim na mojej dcerke, ze vela, velmi vela pochopi... a niektore veci ani za svet pochopit nechce (zdoraznujem slovo "nechce")... 😅 🙄

mamulka211
18. apr 2014

Nas za komancov ucitelky v skolke bezne placali po riti, aj po hlave aj po rukach s pravitkom a myslim, ze nam to njako neuskodilo. A nasi rodicia nam este doma pridali, ani ich nenapadlo sa ist niekam stazovat. Dnes uz asi je ina moda, uz mladi napadaju ucitelov...

arabela283
18. apr 2014

...kam ten svet speje? nas v skolke ucitelky vycapali po zadku skoro kazdy den, aj v kute sme stali a nic sa nam nestalo.. aspon sme od mala chapali autority a vedeli sme, co sa smie a co nie a ako to dopadne. Dnesne decka su len stresovane, treba s nimi od mala na odporucanie ucitelov a lekarov chodit k psychologovi a nedajboze, ze dieta niekto opravnene capne po zadku, alebo nanho v skolke zvysia hlas, to aby sa ucitelka rozlucila s miestom.. tesim sa na tuto generaciu, ked dospeje 🙂

mamulka211
18. apr 2014

@arabela283 :Presne tak, dnesni mladi rodicia zabudli u svojich deti na jeden fakt a to naucit ich, kedy maju mat voci niekomu autoritu a kedy sa oni sami mozu stat autoritou, dnesne deti su autoritou od narodenia a nemaju voci nikomu uctu a pred nikym respekt. Od 8 rokov musia navstevovat psychologa a nanjnovsia moderna diagnoza hyperaktivita je len odozva na to, ze dnes rodicia jednaju od narodenia s dietatom ako s dospelym, nechavaju mu pravo rozhodovat o vsetkom, dokonca aj o nich samych. Ja som bez odvravania sla doma o osmej v detskom veku spat, dnes trojrocne dieta nuti rodicov sediet s nim do jedenastej hodiny v noci a hrat sa s nim a rodicia akceptuju jeho individualitu a ani ich nenapadne presadit si u dietata svoje poziadavky. Taketo dieta nikdy nebude akceptovat nad sebou inu autoritu, bude mat celozivotne problemy v kolektive, v skole, v praci, v partnerstve, lebo dnes sa deti vychovavaju v duchu egoizmu a sebalasky.

arabela283
18. apr 2014

@mamulka211 ..presne tak. z dnesnych deti vyrastaju egoisti, bez hodnot.. minule som videla video, v ktorom sla po ulici matka s dietatom, ktore trucovalo, tak mu capla po zadku a nakricala nanho, a hned velka diskusia, ze socialku na nu, a ako si toto moze dovolit.. to uz kde sme??? za nasich mladych liet, ked rodic povedal,ze dietatu chce dat to,co nemal on, znamenalo, vzdelanie a lepsi zivot. dnes to znamena,ze rodicia kupia detom v 8.rokoch mobil, laptop a nechavu ich robit si,co chcu. a to vsetko pod heslom: aby sa malo lepsie... a potom ze, co z nich vyrasta..

mamulka211
18. apr 2014

@arabela283 :Jasne, ze mas pravdu, treba rozlisovat, co je tyranie a co vychova. Jasne, ze bitie dietata s nasledkami zdravotnymi, modrinami a pod. je odsudeniahodne.Ale capnut ho na vystrahu po riti, rozhodne nie.Ani zvysit nanho hlas.Dieta nie je na takej inteligencnej urovni, aby sa s nim dalo diskutovat ako s dospelym a vysvetlovat mu nasledky jeho nerozvazneho konania. Dieta rado skusa a neposlucha a buri sa.Preto si unho treba vybudovat respekt a aj trosku stachu, ze co sa stane, ak rodica neposluchnem, bez toho sa dieta vymkne uplne spod kontroly.

arabela283
18. apr 2014

@mamulka211 Ked raz budem velka, urobim stretnutie s detmi socializmu a napiseme o tom knihu 😀 Ake sme mali detstvo, co nam rodicia do zivota dali a tak 😀 ale musi vyjst v elektronickej forme, pretoze knizna uz dnes nie je trendy 😀 a bude v sci-fi oddeleni, lebo aj tak tomu nikto nebude verit 😀

marionmarion
18. apr 2014

spytaj sa ucitelky co sa stalo...nie utocnym tonom, ale normalne, co za tym bolo, preco to urobila, co vlastne urobila...a potom jej vysvetli ze nebuduce ak bude s tvojim dietatom problem, nezelas si aby to riesila takto, ale nech ti to da vediet a ty to s nim vyriesis sama, po svojom. Ucitelka nesmie deti bit. Ani ked ma dovod...ma to vediet zvladnut inak...ale z druhej strany rodic musi vediet, ak sa jeho dieta nesprava vhodne a zacat to s nim riesit. Preto by som sa zemarala na to co sa vlastne stalo a preco k tomu doslo a na zaklade toho to riesila dalej bud rozhovorom so synom, alebo ak to bolo ozaj uplne neopravnene a krute, potom s riaditelkou skolky. Drzim palce!

bladymary321
20. apr 2014

@zuzuj 🙂) som rada,ze sme sa pochopili uz,praveze syn je taký ze vypije niekolko litrov denne a nemusime ho nutit a to ked vtedy pomaly lapal po dychu čo na jeden sup stiahol tolko vody...by som ju zaskrtila,no nemala som jej to ako dokazat tak uz dalsikrat nesiel,to je vzdy tazko,ked sú este mali a nepovedia uplne ako my...

sisi1978
20. apr 2014

@arabela283
@mamulka211
súhlasím s vami baby na plnej čiare....horšie to bolo s niekorými mamičkami odtiaľto.....prečítajte si zopár príspevkov dozadu, ako sa niektoré supermaminky do mňa pustili, keď som priznala že ako učiteľ som jednému nespratníkovi capla po zadku....to teda boli komenty na moju osobu....
je to tak, vyrastá nám generácia detí, ktorým je od mala vštepovaná ich jedinečnosť....sú vedené svojimi rodičmi ako osobnosti, ktoré si môžu dovoliť všetko....uvidíme o pár rokov, k čomu nás doviedla táto výchova bez "výchovných"....

0silvia0
20. apr 2014

@mamulka211
@sisi1978
@arabela283
dievčence, nechcem s vami polemizovať, kľudne vám ponechávam právo na váš názor, ale ja to vidím trošku inak. Je samozrejmé, že dnešné deti sú iné ako sme boli my. A je fajn že to tak je, dnešné deti vyrastajú v inom prostredí, majú odmalička iné podnety. Svet, ľudstvo sa vyvíja a my by sme sa mali vyvíjať spolu s ním, zastagnovať v tomto svete a v stagnácii vychovávať svoje deti tiež nie je dobrá cesta. Neviem aké staré máte deti, ale ak budete vychovávať dnešné deti výchovnými metódami spred 30, 40-tich rokov, môžete im ublížiť. Nepochopené dieťa sa cíti frustrované a až vtedy začína byť agresívne, negativistické a sebecké. Od roku 2000 prichádzajú na svet tzv. indigové deti, tieto deti sú skutočne iné ako sme boli my:
http://www.tetakaterina.cz/162-clanky-o-indigov...
http://www.poradna-pro-indigove.estranky.cz/cla...
http://www.poradna-pro-indigove.estranky.cz/cla...
Takže ak vy takéto deti nemáte, nemusí to znamenať, že ostatným matkám neboli takéto deti tiež nadelené. Preto treba riešiť výchovu individuálne v súlade s potrebami konkrétneho dieťaťa. Ja sama poznám vo svojom okolí deti klasického razenia a deti citlivejšie, ktorým by klasická výchova (tvrdá autorita, pár na zadok) dosť ublížila.

arabela283
21. apr 2014

@0silvia0 "Jsou tu, aby změnily svět a pomohly nám všem k větší harmonii a míru." No mne po precitani tych clankov napadlo jedine: mimozemstania prichadzaju skrz deti 😀 To, ze je jednoduchsie navstivit psychologa a presviedcat sa, ake je moje dieta vynimocne, lebo neviem,co s nim, je v densnej dobe realita. Mnoho rodicov nevie zvladnut svoje deti, vidim to kazdy den v mhd, na ihrisku, v obchodoch... Aj my sme sa narodili do nejakej doby. Uplne inej ako nasi rodicia. Len s tym rozdielom,ze vtedy slovo "hyperaktivny" neexistovalo🙂

arabela283
21. apr 2014

@sisi1978 Ja to nechapem, tie matky sa len teraz vyskytli, alebo na svoje detstvo zabudli?🙂 mnohe prispevky su formulovane tak, ze pomaly sa budeme detom klanat 😖 To,ze sa clovek nerodi niekde na luke, alebo v lekne ma svoj dovod. Rodic je alfa - omega a zodpoveda za vychovu. To, aka generacia vyrasta je ich vizitka.... a mozu sa ohanat odbornou terminologiou a diagnozami, aj tak je to tak 🙂 ja sa len divim, ze ta este po tom capnuti neukamenovali, alebo rovno neposlali do uranovych bani 😀

vejula
21. apr 2014

@nika185 súhlasím, že pedagog by dieťa nemal udrieť, ale nad tymi riešeniami, ktoré si spomenula sa musím len pousmiať. Važne si myslíš, že dieťa, ktoré absolutne nerešpektuje atuoritu posluchne, ked mu učitelka nakaže isť mimo deti. REsp. že ked bude mimo detí nebude zas ničiť školský majetok, prípadne iné "loptošiny"? To všetko je pre také detičky ako hrach o stenu hádzať. A v prípade, že maš takéto dieťatko v triede, celý den nerobíš nič iné, len behaš za ním a hasíš, čo vyvedie. JA by som bola za to, že tieto detičky, ktoré nedokažu prijať pravidlá a počuvať vylučiť zo škôlky a mamičke povedať, že pokial jej dieťa nebude schopné prispôsobiť sa kolektívu, abysi vybavila predlženu rodičovsku, prípadne nech ho dá do nejakej sukromnej platenej škôlky, kde je menej deti v triede a tak má učitelka aspon aku taku šancu dať si s ním rady

abbey1
21. apr 2014

@arabela283 Pomenovala si to presne.Deti máme take, aké si ich vychovame.Našťastie este existujú rodičia, ktorí vedia svoje deti vychovávať bez fyzických trestov a bez toho, aby deti mali strach. To, že to vy tak nedokážete, neznamená, že to tak nefunguje.
Preto si vy kľudne vychovavajte svojim spôsobom. Len si prosím ušetríte tie zovseobecnovania, že práve deti vychovavane bez výchovných su tie problémové. Moje osobne i pedagogické skúsenosťou ukazujú presný opak.Mne je dieťa rovnocenný partner a tak k nemu i pristupujeme.