Vyhrajte pitný režim z e-shopu www.popradske.sk v hodnote 50eur
Vyhrajte pitný režim z e-shopu www.popradske.sk v hodnote 50eur! Napíšte nám do komentára: ako sa snažíte dodržiavať pitný režim, nielen v letných mesiacoch. Ako ho pripravujete svojim ratolestiam, ale aj celej rodine. A nezabudnite pripísať, čo nesmie chýbať vo Vašich šálkach. Jedna šťastná výherkyňa s najzaujímavejším komentárom túto krásnu cenu získa. Veľa šťastia. - JM

@marton_popradske môj pitný režim sa začína ráno voda s citrónom už asi rok pijem kamilkovy čaj s medom potom kávu doobeda je to štava z aronie a rakytnika a snažím sa cez deň aspoň 2 litre nesytenej vody a na večer ešte šupnem čajik 😉
@marton_popradske no...u nas je to rozne...ja pijem caje cely rok...najviac cierny a bylinkove, dcera pije caje detske a vodu no a partner ten pije len vodu ci je zima ci je leto (teda kavu do pitneho rezimu neratam)
@marton_popradske.
Dobrý deň. U nás v rodine sa rána začínajú s teplou citrónovou vodou. Neskôr, najme v chladnejších mesiacoch prichádzajú na rad čaje - bylinkové (najmä ktoré posilňujú imunitu), ale aj ovocné. V priebehu dňa sa u nás pije skôr voda, či už minerálna alebo prefiltrovaná z vodovodu. Ale večer sa vraciame znova k čajom, či už na lepší spánok, ako napr. levanduľový čaj, alebo na trávenie, ako napr. mätový čaj. U nás sa pije čaj bez cukru, ale niekedy sladíme len agátovým medom. Čaje, ktoré sú v našej rodine najviac obľúbené sú najmä Popradské čaje a Mistral čaje, nakoľko je z nich obrovský výber. Veľmi často sa teraz pripravuje šípkový čaj, ktorý obsahuje 100 % šípok. Ak sa na nás chytá nejaká chrípka alebo prechladnutie, ihneď začíname s čajom proti nachladnutiu. Na kašeľ sú fantastické prieduškové čaje s kvetom lipy. Po výdatnom obede je vynikajúci čaj na trávenie s koriandrom a rascou, ktorá po jedle uľahčuje trávenie. V letných mesiacoch si pripravujeme skôr všetky možné druhy zelených čajov.
Čajík náš každodenný. Ano presne ako pisem. Den bez caju si neviem predstavit. Cize ci je vonku 30 ci minus 3 u nas cajik musi byt. Najlepsie je s citronom a medom.
U nas deti sú naučené na čistú vodu.. keď sa však vonku schladi prechádzame na čajíky 🍵🍯 s domácim medikom
Dobry den, pitny rezim sa u nas dodrzia velmi lahko. Deti su zvyknute vypit pocas dna velke mnoztvo tekutin, na ranajky vacsinou caj a pocas dna vodu, vynimkou su dzuse a sladene vody ktore su dovolene len obac, pripadne na vecer v chladnych veceroch mame najradsej pohodicku pri tepluckom cajiku.
Cez leto si najradsej pochutime na limonadach z
domaceho ovocia. Som vdacna ze deti nemaju problem z dodrziavanim pitneho rezimu. Pretoze vela krat ja sama ho nedodrzujem tak ako by som mala.
Každé ráno začíname pohárom vody- samozrejme priebežne celý deň vodičku popijame 🥤+🥤+ 🍼... potom je nutnosťou espresso ☕☕ a spravíme si veľa nesladeného čaju 🍵 aj pár litrov ,ktorý dáme do chladničky- máme radi poriadne vychladený 🧊 😉
👋Ahojte.
Základ nášho dňa stojí na raňajkách, pri ktorých nesmie denno-denne chýbať čaj! Veľa čaju 😀 a áno, rovno veľký džbán. Niekedy je aj ten málo. A to naša rodina pozostáva iba z dvoch členov.
Mojou veľkou závislosťou bola popradská káva, ale ráta sa to do pitného režimu? Nevadí, poďme ďalej, počas dňa sú to zdravé limonády z čistej vody +mäty, citrónu či domáceho bazového sirupu 👌
večer po práci a dobrom jedle na teraske padne aj dobré čierne pivko 🍻 , na jeseň a v zime mnohonásobky pollitrákov či termosiek čaju. Osladené medíkom, citrónom, či šumivým vitamínom C. Vždy podľa chuti, nálady alebo zdravotného stavu.A takto je to kolem dokola, na litre obľúbené chute, značky a stále sme sa toho "neprepili" 🙈🙃🍵
Ja osobne cistu vodu takmer nepijem. Ficime aj s manzelom iba na cajoch, hlavne zelene, biele a este mam rada pu-erh (vsetky nesladene). Lenze tento rok som bola tehotna a vtedy tieto caje nie su doporucovane. Tak som s velkou nevolou pila cistu vodu 🙂 Tesila som sa ako porodim, lenze teraz dojcim a zasa by som caje velmi pit nemala. Tak si dam denne aspon salku zeleneho caju, roibos a samozrejme caje pre dojciace matky. Ale velmi sa tesim na to ako prestanem dojcit a zasa budem moct pit vsetky caje od vymyslu sveta 🙂 Druhy syn ma 5 rokov a caje mu nezachutili. Pije iba cistu vodu..
Pitný režim sa snažíme dodržiavať vždy, či je leto ci je zima, najviac je to pitná voda z vodovodu. Občas neaky džús, alebo voda s mätou, vychladeby dobrý čaj bez cukru. No a v šálke mi nesmie chýbať popradská káva bez ktorej sa nenastartujem.
U nas 90% tekutin cely rok tvori cista voda, ziadne balene vody ale obycajna voda z vodovodu. V zimnych mesiacoch si casto varime mätovy, madovkovy, salviovy, lipovy a sipkovy caj s medom. Ale deti aj tak najradsej cisti vodu😊
Ahoj ...u nás sa pije väčšinou čaj , hlavne drobec ten je už pomaly,, zavislák,, na čajiku s medom , ja zase riešim čajom detox ale vlastne skoro všetko 🙃😀 sem tam nejaká nesladené voda ...no hlavne veeeela čaju počas celého dňa 🍀 už si pripadám niekedy ako v čajovni 🤣
,,taký dobrý čaj , nikdy nie je zlý,, 👍
@marton_popradske u nás sa celoročne pijú domáce sirupy s vysokým obsahom vitamínov bez cukru ( šípkovy, rakytnikovy , mätový, malinovy ...) kombinujeme s neperlivymi mineralkami ..v zimnom obdobím preferujeme aj sypane čaje .
@marton_popradske My pijeme cistu vodu a kazde rano a vecer si uvaríme bylinkovy caj. Mame specialne pohare na vodu a specialne hrnceky na cajik 🍵 dospeli dospelacke a dieta detske
Caj je pre mna klucovou tekutinou, a rovnako tak ju podavam svojim detom v priebehu celeho dna. Mistral-y maju prijemnu chut, dokonca detom ich nemusim vzdy ochucovat, a tiez uzasnu vonu. Skratka, caj ako raj ;)
u nás sa pije čaj počas celého roka. v lete ľadový. celý deň pijeme čistú vodu 🙂
Dobrý večer, náš pitný režim sa skladá v tomto období hlavne chutný čaj s citrónom. Samozrejme že popradský ten je náš obľúbený v akejkoľvek chutí. Keď sme chorí siahneme po rade z bylinkový variácií. Cez leto to bola čistá voda ale jeseň nastupuje 5 litrový hrniec a ten sa vypije rýchlo, takže aj 3x sa robí čajík. Proste čajová rodinka, počúvať tie protesty keď už došiel čaj a ten rád keď zakričim že je hotový je dosť vtipné. Ako na základnej škole pekne stať v rade. Muž mi volá kým príde domov aby ho čakal jeho obľúbený mätový čaj, akurát na vypitie. On ho má ako kávu. 😆😆
Caj. Hned prva myslienka mi napadne moj manzel ktory ma pozval na rande na cajik a zjedneho cajiku vznikla jedna laska a po case aj uzasny syn. Cajik pijeme kazdy vecer aj nas syn. Ja pijem aj rano. No a Ked nam rozvoniava cela kuchyna hned si robi cajik aj babka maleho a cajik pijeme vsetci. V lete studeny v zime sem tam aj s rumikom na zahriatie. Caj patri k zivotu nech je hocijaky len nech je to caj 👍😊😊😊mňam
Mi mame stroj s 20litrovym barelom,takze pitny rezim dodrziavame 🙂
Vela mineralky v lete a v zime su to hlavne cajiky ci uz bylinne,ovocne vsakovake pitny rezim musi byt za kazdeho pocasia.😘
Rano a pocas celeho dna pijeme caje a kavu. Ranna kava a caj pri ranajkach nesmie chybat. Bez tohto ritualnu den u mas nemoze zacat. Siahame po ovocnych cajoch, ale ak na nas nieco lezie vymenime za bylinkove. Najradsej mame citronovy so zazvorom, jahodovy, rakytnikovy, brusnicovy.
Niekto ma zaklad cigaretku, u nas je to caj 🙂
My pijeme hlavne vodu, no v zime nesmú chýbať u nás čajíky, ktoré robíme rovno litrové😉 keďže čaj máme radi všetci
@marton_popradske Ako sa snažíme dodržiavať pitný režim? V lete je to poväčšine čistá alebo ochutená voda. Čajíky sa u nás pravidelne pijú od jesene do jari. Deti s manželom preferujú ovocné, ja ľúbim bylinkové, ale obmieňame všetky - v rámci pestrosti máme vyskúšané popradské čajíky prakticky všetky, až na Mistral - ten často nekupujeme, iba ak vystihneme akciu 😎
Cez víkend varíme čajík hneď ráno, deti majú radi s cukrom a citrónom alebo s medíkom. Ja si veľmi rada posedím pri teplom čaji aj večer pri TV.
A čo nesmie chýbať v našich šálkach? No predsa lahodný popradský čaj 😉
Pitný režim u nás vyzerá momentálne tak, že každé ráno uvarím celej mojej rodinke chutný čajík, bylinný alebo ovocný s medom, najlepšie od lokálnych včelárov 👍😉👌....a počas dňa sa snažíme piť čistú vodu alebo aj ochutenú sirupom..... práve dnes mi napadlo, že si do práce kúpim nejaký kvalitný čajík a vymením chvíľky s kávou,za príjemné okamihy s chutným a zdravým čajíkom, myslím, že niet ideálnejšieho obdobia 🤔😉👌👍🍵🌿🌱🍃🌦️🌨️🌧️🌼
každé ránko pijeme čerstvý čajík zázvor+citron,osladný medíkom a deti majú najradšej ovocné čaje od Popradské čaje.v lete pijeme vela domácich limonád
Dobrý deň pitný režim som nikdy extra nedodržiavala a vždy som pila až keď som bola smädná. Až moje dva poklady Sarka a Sandrika na naučili, že pitný režim je mimoriadne dôležitý a odvtedy sa snažíme ozaj celá rodinka piť veľmi veľa predovšetkým vody. Základom v našej rodinke je džbán s vodou, ktorý musí byť na očiach, lebo vtedy naozaj pije každý. Naučila som sa deti motivovať tým, že robíme rôzne čajíky, do vody pridávame rôzne ovocie, šípky, mätu všetko osviežujúce a hlavne zdravé. Veta ktorú deťom ale aj manželovi denne opakujem.,, zdravú vodu budeš piť, budeš veľmi dlho žiť,,
@marton_popradske U nás v lete pijeme hlavne vodu a ovocne domáce limonády,džúsy.V zime k tomu pridávame čaj z čerstvého ovocia alebo zo sušeného ovocíčka.🥰 Snažim sa hlavne,aby sme dodržiavali pitný režim.
Keď sme minulý víkend boli na testoch tak sme pri čakaní hovorili ako by sme si dali čajík. Čajík s rumom. Aj teplo aj nálada by bola. Ja pijem celý rok či je leto alebo zima čaj. Tak ako niekto potrebuje kávu ja čaj. Preto asi kávu nepijem. Moja dcérka ale inému ako čistej vode na chuť moc neprišla. Sem tam trochu džúsu. To je asi všetko. A muž vypije zase všetko. Kávu, vodu, čaj, džús, minerálka. Každý sme iní.
@marton_popradske U nás doma prevažuje v lete pitie čistej vody z vodovodu (bez sirupov) a na osvieženie rôzne limonády s mätou (s troškou domáceho bazového sirupu) alebo so zázvorom a najmä s čerstvým ovocím zo záhrady od starých rodičov (s troškou domáceho malinového alebo černicového sirupu). K raňajkám a niekedy aj k večeri však nesmie chýbať dobrý čaj 😉
Od jesene do jari zase pijeme väčšinou čaje. Striedame rôzne bylinkové aj ovocné - na raňajky napr. šípkový, rakytníkový, zázvorový, lesnú zmes. Cez deň pijeme čaje aj vodu. K večeri si zase dáme mätový, medovkový, zázvorový s citrónom. Vždy v septembri už máme nakúpených asi 12 druhov čaju, aby sme si mohli vybrať podľa chuti 🙂 Túto jeseň sa u nás najviac míňa šípkový, rakytníkový a zázvorový s citrónom, takže ich často dokupujem 😀

Počas celého roka pijeme najmä čistú vidu. V lete si pripravujeme limonády, ivocné šťavy, a v chladnejšom období každé ráno varím k raňajkám čaj, niekedy aj na večeru 🙂