Od kedy dávať Danonino a iné mliečne výrobky vašim najmenším?
Danonino a iné vhodné mliečne výrobky je vhodné podávať deťom od jedného roku. V tomto veku by dieťa malo každý deň dostať mlieko pre batoľa a dve mliečne dávky denne. Napríklad súčasť raňajok ale na desiatu tvaroh, jogurt alebo jogurtový nápoj. A na večeru by batoľa malo dostať ďalšiu mliečnu dávku, najlepšie kašu. Podávanie mliečnych výrobkov je dôležité kvôli správnemu vývoju kostí a zubov, pretože sú zdrojom vápniku a vitamínu D, nutného k zabudovaniu vápniku do kostnej hmoty.
@tetapetra Srvátkové bielkoviny sú vyrábané fyzikálnou metódou (ultrafiltráciou). Pri tejto metóde sa KOH nepoužíva. A smotana je používaná pri všetkých výrobách tvarohových krémov, ale v Danoninu je použitá menšom množstve ako u ostatných výrobkov z tejto kategórie.
Mna by skor zaujimalo, preco neobsahuje tento produkt bi-fi kultury, ktore su tak dolezite pre travenie? U nas sa kupuju len take. Myslim, ze ked dam 1r. dietatu biely bifi jogurt a do neho napr. roztlaceny banan + D vit. v kvapkach, tak bude mat z toho rovnaky uzitok a bez cukru 🙂
to je co za hlupost, ze bielkoviny sposobuju obezitu? bielkoviny sa odporúcaju pri chudnuti na veceru, práve bielkoviny. bielkoviny sa podielaju na stavbe svalov... 😕 😕 😕
@danonino_lucia viem co je ultrafiltracia. ale pH sa musi upravit. srvatka ma pH 4,6 upravuje sa na pH 6,5, aby kyslost bola rovnaka ako ma mlieko.
@iwesska
Danonino je ďalší druh tvarohového výrobku určeného pre deti a neobsahuje probiotické kultúry. Samozrejme probiotický jogurt s živými kultúrami je pre dieťa takisto vhodný.
@danonino_lucia viem, ze smotana sa pridava do vyrobkov. pisala som, ze radsej pribinaka ako kupit 33% v obchode a vyrabat akoze pribinaka doma
@danonino_lucia mala teraz ukoncuje 8. mesiiac a danonino mala už 5 x a vsetko je v poriadku🙂
kupili sme aj ja som si ala podla mna umely a este k tomu pl super kombinacia nad zvolensky a rajo nema
@luciferova
Samozrejme máte pravdu, to funguje u normálneho príjmu bielkovín u dospelých. Ale existujú štúdie na kojencoch a malých deťoch, ak majú v dojčenskom alebo batoľacom veku nadbytok bielkovín, potom v neskoršom veku a dospelosti majú väčšie sklony k obezite.
Nejak sa v tom stracam kam smeruje tato debata...
@dudri súhlasím s Tebou, danone jogurt by som svojim deťom jesť nedala, nie som nóbl, ale myslím, že existujú oveľa lepšie jogurty, napríklad tie, ktoré si rozpísala 😀
Baby ved kazdy bude chvalit s cim robi a za co ho platia...vyvrati vam vsetky vase proti...Len ci to da aj svojim detom...
@tetapetra
Prepáčte, zle som to pochopila.
@danonino_lucia nečítala som celú diskusiu, ale odpoveď je podľa mňa NIKDY 😉
Pred par desatrociami ked ludia mali k dispozicii len domace mlieko, nikto z neho umelo smotanu (tuky) neodstranoval a nebola ani epidemia obezity ako dnes, vsetko je to hlavne o rovnovahe prijmu a vydaja energie 🙂 a mimochodom male deti potrebuju plnotucne vyrobky, lebo nevyhnutne potrebuju aj cholesterol na rast (na rozdiel od dospelych). V jogurtoch su obrovske rozdiely, raz som mala jeden zott jogurt zastrceny v chladnicke asi 4 mesiace a ani nenapucal, ani plesen tam nebola (plesne umelinu nezeru 😀 ) zato jogurty sabi uz dva dni po spotrebe idu "vybuchnut" lebo naozaj obsahuju zive kultury. Aj viacere slovenske jogurty co tu uz boli spominane su kvalitne, citit to aj na chuti. A k trvanlivym mliekam a mliecnym vyrobkom sa uz radsej ani nevyjadrujem 😒
Danone a Rajo nie sú mliečne produkty, sú to šmejdy!!! Stačí porovnať so sabinovským, či zvolenským, aká hustota a chuť, nie ako tie šmejdy, čo mám pocit, že ich riedia vodou. Actimel??? Prosím Vás, aká kultúra tam môže byť, ked ani po troch dňoch na slnku to viečko nenafúklo???
Z tých výrobkov ma kvalitne preháňa, ale čudné, že so sabinovskej značky nie 😀 😀 😀
@danonino_lucia Ale ja dobre viem, čo sú to za zložky, len škoda, že ste nepovedali celú pravdu čo sa s nimi deje v tele. A neodpovedali ste, či sú ozaj nutné. Sú výrobcovia, ktorí vyrobia kvalitný produkt a neoháňajú sa tvrdením, že tam podobné zložky potrebujú. Cukor je tam naozaj nutný? Nestačí kvalitná ovocná zložka? Maminky by si mali samotné pohľadať info, čo tie sirupy sú skutočne zač, z čoho sa vyrábajú a ako sa správajú v tele. Mňa osobne nepresvedčíte, že toľko cukru je pre dieťa nutné a hlavne takýto cukor.Trošku ma mrzí, že to ako odborník tu prezentovaní odporúčate ako vhodné pre deti.
Minulý týždeň som kúpila deťom Danonino výrobky, aj jogurt, aj jogurtový nápoj. Jogurt nechcelo zjesť ani jedno moje dieťa, ale jogurtový nápoj im chutil. Ale najradšej majú vanilkové acidko, to vypijú bez reptania, rovno z obalu.
@tetapetra modifikovaný je tam potrebný? Som si istá, že nie.
Ja nikomu neberiem právo si kúpiť výrobok podľa vlastného uváženia. Poukazujeme tu na vec, že nie všetky rádoby kvalitné detské produkty sú naozaj to najlepšie, čo môžeme deťom dať. mne je jasné, že výrobca sa nebude trhať za kvalitou, pokiaľ to od neho my spotrebitelia nebudú vyžadovať. A hlavne pri výrobkoch primárne určených pre deti. Ale to už je na každej mamičke, aby si odsledovala, čo deťom ponúkne.
Či je ten sirup vyrobený z čistej kukurice, či inej plodiny, alebo z modifikovanej, či rovno geneticky modifikovanej plodiny, to nevie nikto z nás. 😉
@danonino_lucia to tam vazne je GLUKOZOVO-FRUKTOZOVY sirup? Preco sa nachadza vo vyrobku pre rocne dieta? (a nehovoriac o mnozstve dalsieho cukru ktory sa tam nachadza). Glukozovo-fruktozovy sirup je jeden z najsilnejsich faktorov vzniku obezity a cukrovku 2. typu ... hlavny dovod preco je napchaty v kazdom vyrobku je skutocnost, ze je lacnejsi nez cukor. Telo sa s nim nevie vysporiadat v takych kvantach v akych sa dnes konzumuje, telo nedostava dostatocnu informaciu o pocite sytosti a ziskanych kaloriach, je tazsie potom konzumovat normalne mnozstva jedla. Znie to neskodne, taky tekuty cukor, ale je to velky rozdiel a velke svinstvo.
"Fructose is easily converted to fat in the body, and scientists have found that it also suppresses the action of a vital hormone called leptin."Leptin goes from your fat cells to your brain and tells your brain you've had enough, you don't need to eat that second piece of cheesecake," says Dr Robert Lustig, an endocrinologist.
He says when the liver is overloaded with sugars, leptin simply stops working, and as a result the body doesn't know when it's full."It makes your brain think you're starving and now what you have is a vicious cycle of consumption, disease and addiction. Which explains what has happened the world over," he says."
http://www.bbc.co.uk/news/health-18393391
A myslim ze tu aj nejake mamicky pisali ze ich dieta si pyta stale dalsich danonikov a nevie ich prestat jest ...

@tetapetra
Srvátkové bielkoviny sú vyrábané fyzikálnou metódou (ultrafiltráciou). Pri tejto metóde sa KOH nepoužíva. A smotana je používaná pri všetkých výrobách tvarohových krémov, ale v Danoninu je použitá menšom množstve ako u ostatných výrobkov z tejto kategórie.