icon

Od kedy dávať Danonino a iné mliečne výrobky vašim najmenším?

danonino_lucia
24. feb 2014

Danonino a iné vhodné mliečne výrobky je vhodné podávať deťom od jedného roku. V tomto veku by dieťa malo každý deň dostať mlieko pre batoľa a dve mliečne dávky denne. Napríklad súčasť raňajok ale na desiatu tvaroh, jogurt alebo jogurtový nápoj. A na večeru by batoľa malo dostať ďalšiu mliečnu dávku, najlepšie kašu. Podávanie mliečnych výrobkov je dôležité kvôli správnemu vývoju kostí a zubov, pretože sú zdrojom vápniku a vitamínu D, nutného k zabudovaniu vápniku do kostnej hmoty.

abbey1
24. feb 2014

@tetapetra Drahé? Nemyslím, keď si pozriem a porovnám ceny kvalitných čistých produktov a iných výrobkov. Možno by namiesto masívnej reklamy v Tv a iných médiach mohli ponúkať kavlitu. A ak treba, za kvalitu si radšej priplatím. 🙂

sissmiss
24. feb 2014

@tetapetra neviem ako to myslis, ze GMO sa nepridava do vyrobkov... Glukozovo fruktozovy sirup je z gmo plodin. Aspon tak viem ja. Mozno sa mylim, no teraz som pozrela asi 10 stranok ktore sa tomu venuju lebo si ma zaskocila takym rezolutnym prehlasenim ale zda sa ze som mala pravdu.

babatkoling
24. feb 2014

takze odtucneny tvaroh? vsak malym detom sa ma davat plnotucne mlieko...
trvanlivost 2 mesiace? ziadna cistota vo fabrike neudrzi mlieko dva mesiace aby neskyslo...
umele sirupy? preboha naco?
?????

andie25
24. feb 2014

Ziadne danonino ani neviem ake nino 🙂 normalny biely tucny jogurt. To uz nikoho nezaujima, co tak male deti konzumuju?

matulinuska
25. feb 2014

Baby ja som to malej kupila,nato ze taky maly kelimok stale 0,50€ v akcii ale nakolko by sa z toho nenajedla som to zjedla ja :D chut mozem povedat ze nema zlu,chuti to ako ochuteny tvaroch cize vyrobca v zlozeni neklame,ale zatu cenu radsej kupim dcere poctive smotanove jogurty,kde v kelimku je toho 3x viac a naje sa z toho. Ale kto je bohaty a ma vela penazi tak sup kupit Danonino :D

luciferova
25. feb 2014

@matulinuska ani nie ze kto ma vela penazi... Ale kto ma malo informacii nech to kupuje, kto sa da obalamutit reklamou, peknym obalom, novinkou, akciovou cenou, tym, ze to decko vypytuje... Ten nech to teda nakupuje 🙂

Ja sa teda firme danone cudujem, ze to este nezabalila, nikto v mojom okoli ich vyrobky nekupuje, automaticky preskakujem tuto znacku v obchode.

Zaujimave, ze bielkoviny musia kvoli nejakej blbej studii "odtucnit", ale nakydany umely cukor je oukej 😅

Prosim Vas, co nam tu chcete nahovorit?!? Nastastie nezijeme v komunizme a mame na vyber. A ten vyber je siroky.

luciferova
25. feb 2014

Nieco o jogurtoch som kedysi nypisala do tohoto clanku, mozno niekoho zaujme.

https://www.modrykonik.sk/blog/luciferova/article/nezdrave-jogurty/

zuzkat1
25. feb 2014

U mna takeho "jogurty" neobstoja. To je len na oblbnutie ludi. Nic prirodzene tam nie je. Rocne dieta by okolo niecoho takehoto nemalo ani prejst.

horana
25. feb 2014

Okrem toho co tu uz zeny poukazali, pridam este ohladne tej nizkotucnosti
Nízkotučné mliečne produkty, ktoré sú zbavené tuku, sú zbavené aj jednej z najdôležitejších mastných kyselín CLA (conjugated linoleic acid), ktorá naopak napomáha efektívnemu chudnutiu z tukových zásob. Pitie nízkotučného môže teda spôsobovať paradoxne obezitu. Je na mieste zaoberať sa práve naopak - vysoko tučnou výživou, v ktorej budú dominovať správne tuky a ich vyvážený pomer.

Jogurty patria medzi najobľúbenejšie mliečne výrobky. Do výživy ich možno zaradiť 7-8 mesačnému dieťaťu. Pri výrobe jogurtov, ako aj iných kyslomliečnych výrobkov sa počas mliečneho kvasenia čiastočne rozkladá aj mliečna bielkovina, čím sa stáva ľahšie stráviteľnou a klesá jej schopnosť vyvolávať alergiu.

Začíname tým najjednoduchším druhom jogurtu – bielym, neochuteným. Podávajú sa smotanové jogurty, ktoré možno striedať s plno alebo polotučnými, nízkotučné sú nevhodné. Prednosť by mali dostávať probiotické jogurty s obsahom živých kultúr, ktoré podporujú rozvoj imunitného systému. Po čase možno stravu spestriť i ochutenými jogurtmi, príchuť však treba prispôsobiť veku dieťaťa.

michaelapsotova
25. feb 2014

No my bohzial s danonina prekrasne grcame. A nie len my aj moj synovec a kamaratkine deti taktiez.

michaelapsotova
25. feb 2014

@zuzkat1 presne tak ako hovoris dalsi biznis ako zarobit na detoch

zuzkat1
25. feb 2014

@michaelapsotova najhorsie je ze ked uz su deti vacsie (moja ma 4r.) Tak sa same dozaduju tych umelin lebo Ved aky krasny obal to ma. Uz jej obcas kupim ale nikdy to nezje-nechutia jej... Danone nemala to nekupujeme..ale ani ine umeliny jej nechutia...obcas si da par lyziciek pribinaka...

belllinka
25. feb 2014

@tetapetra pribinak obsahuje toto: tvaroh, smotana, cukor, vanilková zložka 2,4% (cukor, glukózo-fruktózový sirup, vanilková aróma), jedlá želatína, zahusťovadlá:. Co je lepsie na tychto vsetkych veciach ako na 33 perc. smotane? Kolko percentnu smotanu obsahuje pribinak?

barborav
25. feb 2014

@endi82 ahoj. Nie som velky odbornik. Preto sa chcem spytat -moj maly ma 16mesiacov a zboznuje acidko vanilkove. Nedavam mu ho casto,lebo po vselijakych takychto diskusiach uz neviem,co je vhodne pre neho a co nie. Je acidko ok pre take male deti? Dakujem vopred za odpoved. . . Kazdy nazor ma zaujima. 😉

janesa1984
25. feb 2014

Vaša reklama funguje skvele. Švagrina celá žerava ho priniesla z obchodu pre mojho takmer 11 mesačneho syna. Samozrejme že zloženie nečitala,ved je odporucane pediatrami 🙄 Mozete hadat ci som ho synovi dala.

kubinka82
25. feb 2014

no nám nechutí

monika127
25. feb 2014

ani môjmu 4- ročnemu synovi nechutí

siska53
25. feb 2014

@janesa1984 nedala si 🙂

siska53
25. feb 2014

No tak,som si ten "zazrak" dnes obzrela v obchode,ale ani mi ho nenapadlo kupit,ani nekupim. Synovi obcas eset kupim kostikov,to je jedine,co mi este tak z mliecnych jogurtovych vyrobkov,zje,uz ich mala dvakrat i dcera.
vserko s mierou.
maly a i mala do roka a pol dostali len cisty biely jogurt -smotanovy,obcas probioticky. Ak,som kupila ochuteny,spodok nedostali,lebo tam bola ta lekvaroidna,masa.
malej dam radsej do bieleho jogurtu lekvar od svokry.
ma uz takmer,23m,takze obcas dostane i daco ine ako obycko jogurt (ostravacek,sme mali). Pribi,aka nekupujem,maly mi ho sice zjedol,ale po tom,co sim ho ochutnala ja,som kupovanie,pribinakov zatrhla.
nechutne a drahe.
moji inak viac ako jogurty jedia mozzarelu ci cottage cheese,takze casto na,olovrant ci ranajky papaju toto.
maly mal aj acidkove obdobie okolo 2r,vtedy sme neustale kupovali obycajne,acidko.
starym rodicom som zakazala,kupovat take somariny,kde je,modifikovany skrob.a to maju aj zvolenske ochutene jogurty,vlastne takmer vsetky vyrobky urcene,na konzumzciu pre deti obsahuju daku zlozku pre nich nepriaznivu.
asi najlepsie len,kupovat obycajne biele jogurty,biele acidka a tvaroh a z nich pre ne spravit kvalitnejsi pokrm,kedze je jasne,ze,kazdy den jest ten isty jogurt nechuti ani detom od urciteho veku.
nehovorim,malemu obcas kupim,ak,si vypyta dake to monte,ci,tych kostikov,ale,je,to vynimocne. A i to sa,stane,ze nakoniec sa tym den ci v den,platnosti zaruky napchavam,ja,lebo maly chcel,radsej nieco zdravsie.,🙂

tetapetra
25. feb 2014

@belllinka viem z coho sa pribinak sklada, kupujem ho. Do pribinaku sa pridava cista tucna smotana. Bez stabiliz, emulgatorov a podobnych hluposti. Do 33% sa davaju take srandy, ze az. Precitaj si popisku 😉
@barborav je vhodne, je to len mlieko s kulturou
@sissmiss sirupy nie su z GMO plodin. Tiez som studovala 😀 , ale pytala som sa,,,hlav skolenych. Je to z kukurice, ale nie z GMO kukurice
@babatkoling tvaroh je plny bielkovin, tu ide hlavne o tie a nie o tuk. Tvaroh, nie nizkotucny sa vyraba z 0,4% mlieka tam vela tuku nie je, su tam bielkoviny. Mlieko neskysne nie preto, ze sa dodrzuje cistota, ale pre technologiu spracovania. 😉 ked budem mat cas, dam link, kde je to pekne povedane. Alebo si to najdi na peklo na taliri.cz

sissmiss
25. feb 2014

@tetapetra daj krajinu, zaujima ma kde este nie je kukurica GM, lebo uz aj na sk je vselico GM aj oficialne. Ja mam zase info ze gf sirup je z GM kukurice

danonino_lucia
autor
25. feb 2014

Všetky suroviny na výrobu Danonina sú GMO free. Gukózo-fruktózový sirup je vyrobený zo škrobu GMO free a je pridaný len v 1% objemu (ako nosič prírodnej vanilkovej arómy), nie je v žiadnom prípade vo výrobku ako sladidlo. Vo výrobku je znížený obsah cukru oproti podobným detským tvarohovým krémom (to si môžete posúdiť ochutnaním). Sacharidy, ktoré sú uvedené v nutričnej tabuľke sú všetky sacharidy, ktoré sú vo výrobku prítomné, vrátane laktózy, mliečneho cukru.

luciferova
25. feb 2014

@barborav vanilin je tiez chemicka latka, nemylit si s vanilkou. Pozri lepsie obal co pisu, nekupujem to tak neviem poradit. Ale ak je to vanilin, kazdy den by som mu to nedavala...

belllinka
25. feb 2014

@tetapetra pouc ma prosim co to je "cista tucna smotana"? Ma snad viac percent ako 33?? V smotane z obchodu je iba jeden stabilizator E407 a ten je neskodny. Ty poznas vyrobne tajomstvo prinaka, ze vies aku smotanu tam daju? A este k tym stabilizatorom, pribinak obsahuje xantanovu gumu a to je stabilizator.

barborav
25. feb 2014

@luciferova ano viem. Aj do jogurtu mu davam vanilkovy cukor. Dakujem 😉

broskilinka
25. feb 2014

Danonino je bleeeeeeeeeeeeeeee, moj syn zje cokolvek ale toto NIE!!!!!

tetapetra
25. feb 2014

@belllinka cista smotana je ta, ktora sa odstredi z mlieka. Jej tuk byva cca 40% + - Je neupravovana, nic sa do nej nedava. Pouziva sa na vyrobu 30, 33, 10, 12. Nepoznam, ale citam a viem ako sa robia podobne veci ako su termixy atd
@sissmiss Na Slovensku je modifikovaná kukurica veľmi prísne monitorovaná a nemám obavy, že by sa takáto dostala na spracovanie. Takto upravované plodiny, či už kukurica alebo sója, sú veľmi rozšírené v USA a Európska únia sa týmto plodinám čiastočne bráni.

bastika
25. feb 2014

@danonino_lucia maly ma 8 mesiacov a papa úplne vsetko. Kojim a potom papa s nami. Na raňajky sunarka a potom uz s nami. Ničomu sa nevyhybam len velmi nekorenim a nesolim. Teraz sme na lyzovacke papat dnes kasu, na svahu keksik s cajom, kojenie, mrkvova mliecna polievka, vyziva, jogurt smotanovy krupicova kasa zemiakova kasa s masom, rohlik, co príde zje úplne vsetko.davam všetky alergeny. Dcéra bola taka ista 😀

sissmiss
25. feb 2014

@tetapetra http://tech.sme.sk/c/6971572/na-slovensku-pestu...
Gmo kukurica je aj v madarsku napr., resp.oficialne bola. No neviem. Ja mam info take, ze je to lacnejsie ako cukor, preto sa to pouziva a gmo je lepsie, odolnejsie, vacsi mozny zisk. Budem to este dohladavat. Vcera som nasla aj tabulku kde figurovalo danone ake jeden z najvacsich odberatelov toho gf sirupu...

tetapetra
25. feb 2014

@sissmiss hej je to lacnejsie, v poslednej dobe glukozu pchaju asi vsade