icon

SOUTĚŽ: Jak uspat miminko?

lidka_hipp
4. apr 2015

Psaly jste si o soutěž o HiPP kaše a já vám velmi ráda vaše přání splním 🙂 Napište své zaručené tipy jak uspat miminko nebo klidně i větší dítě 🙂 Co se vám osvědčilo? Máte nějaký zaručený způsob? Pomohlo vám třeba nabízet sytou večeři? U nás to bylo docela snadné, protože bydlíme přímo nad non-stop barem a malá se narodila se narodila v létě, takže byla zvyklá na neustálý hluk. Kamarádka ale tvrdila, že miminko potřebuje ke klidnému spánku naprostý klid, takže se u ní každý večer jen šeptalo.

My v HiPP moc dobře víme, že i ty nejmenší děti mají opravdu mlsný jazýček, a tak nabízíme mnoho různých kaší a to jak obilných, tak mléčných. BIO mléčné kaše HiPP jsou vyráběny z přísně kontrolovaných BIO ingrediencí. Kromě toho obsahují také pokračovací mléčnou kojeneckou výživu vhodnou pro daný věk, důležité omega-3 mastné kyseliny a hodnotné vitaminy a minerály, vše s velmi přirozenou chutí. BIO obilné kaše HiPP obsahují hodnotné a chutné BIO obilné vločky bez přidaného cukru. Jsou mimořádně vhodné, pokud chcete svému miminku připravovat kaši sama. Více o našich kaších najdete: http://goo.gl/vBm0JW

SOUTĚŽ: Jak uspat miminko?
kajca84
7. apr 2015

Dcérka zaspáva dost casto a sú tri sposoby na jej uspatie.1,kojenie,2.kocík,3.auto Vacsinou samozrejme zaspí pri kojení a spí s nami,nejak sa jej nepáci v postielke.Syncek je uz vacsí,on si vypyta kakao,to znací,ze je ospalí a potom mu bud rozprávame rozprávku alebo príbeh a musím ho skrabkat na chrbátiku,to ho zarucene uspí 🙂

kajca84
7. apr 2015

ospaly

nikinka1111
7. apr 2015

najlepšia uspávanka pre nášho Matúška bola skladba Metallica - Nothing Else Matters 🙂

zuxik
7. apr 2015

takze u nas nic neobvykle, maly zaspava hlavne pri kojeni
no vie zaspat aj len tak hocikde kde je unaveny a je jeho cas na spanok
na rukach mi zaspal raz ked ho zuby boleli a mal 38 teplotu a uz bol fakt hotovy
a potom samozrejme v aute je tuhy tak do 30 sekund

ivka_jarko
8. apr 2015

Ja som dcerku od prichodu z porodnice uspavala v hluku. Ci uz pri telke, radiu a pod. Dnes mame vyse roka a aj pocas spanku mozem kludne vysavat pod dcerkinou postirlkou ;)

veroni111
8. apr 2015

moj maly je tiez zvyknuty na rozpravanie,telku,psov...takze sepkat nemusime 🙂 ale teraz uz moze papat kasicky,teda nie vela 😉 a presne taku bio hipp bananovu dostava kazdy vecer po kupkani 200ml s mlieckom a spinka celu noc 😀

fidorka221
8. apr 2015

Rocnu Natalku zarucene uspi jazda autom alebo prechadzka na cerstvom vzduchu v kociari. Trojrocny Filip vecer zaspava pri rozpravke ale musim ho masirovat, alebo skrabkat a to presne podla jeho zelania, ani rychlo ani pomaly a nie na hlave ale na chrbatiku:=) ...cisty ocko...

slamienka
8. apr 2015

Ked boli deti malinke zaspavali vzdy pri kojeni. Neskor
spapali kasu a za taku hodku mliecko vo flasi. Najviac zaberalo,
ked som im spievala uspavanky.
Najmladsia dcerka sa narodila predcasne, tak tu sme
si nosili na rukach ako princeznicku, cize inak ani zaspat nevedela.
Ked uz bola tazsia, uspavali sme ju na fitlopte. Teraz zaspi sama,
po nakojeni sa este pohra v postielke a potom zaspi. Niekedy jej to trva dlhsie, inokedy
kratsie. Podla toho ako je unavena. Velmi rada papa kase HiPP, vyhra by ju aj nas
potesila

katkuz
8. apr 2015

dobra otazka 🙂 😀 🙂 tak najstarsiu dceru uspat bolo ozaj umenie (dojcenie, nosenie, hladkanie po rucke ci cielku...), po 19 mes. sa narodil syn, tak ten zaspaval pri dojceni (dcera uz ako tak sama) a vecerne uspavanie vyzeralo tak, ze syna som dojcila na dcerinej posteli a tu som zaroven skrabkala na chodidle ( to si vybrala ci pravu alebo lavu 😀 ). po case mali priblizne spolocny rezim, takze to bolo fajn. a teraz mame polrocnu slecnu, tak zatial funguje - dobre sa napapat (dojcenie + zaciname i s prikrmami) a zaspi relativne sama (cez den potrebuje trosku pomoct). Kazde dietatko je vsak ine a to je na tom fajn, ze nie sme roboti, aby sme sa naucili jeden sposob bez citu a rozmyslania a ten fungoval na vsetko.

tinkatol
8. apr 2015

My mame doma maleho Samika. Teraz ma cca 9 mesiacov. Od narodenia bol zvyknuty na hluk, sme taka hlucnejsia rodina 🙂. Zaspaval bez problemov, pri papani. Dokonca do 4 mesiacov mi prespal celu noc od 9 do 5-6 rana. Ale ako mliecko ubudalo to bolo horsie. Potreboval hladkat rucicku, cielko. S palcekom sa hral ako kedy "vojnu palcov" a tak zaspal. Momentalne sme na tom, ze obcas zaspi hladkanim, obcas si da na tvar moj vankus, co na nom spavam, a mojka sa s nim. Samozrejme nesmu chybat oblubene hracky, konkretne macik, do kt. sa bud zabori tvarickou, pripadne chyti rucku alebo nozku a zabuva... Je to tazsie ako na zaciatku, ale da sa to zvladnut. Samozrejme kategoria sama o sebe je obdobie splnu... Vsetci 3 zvadzame boj 🙂 Samozrejme som si vsimla, ze s plnsim bruskom sa nie ze zaspava lahsie, ale najma sa spinka dlhsie 🙂

2kocka7
8. apr 2015

my nemáme problém ani zaspať na nočníku 😀 😀 😀

nelinkabublinka
8. apr 2015

Ako uspat miminko? Myslim si, ze tato tema je hodna minimalne dizertacnej prace. Aspon u nas vzdy platilo, ze to co plati dnes, neplati zajtra 😀 presli sme si roznymi situaciami, ked zaspala na dedinskej zabijacke priamo pod reproduktorom, ak mal DJ nahodou pauzu, tak spustila plac, chvilu zaspavala samostatne, zabrumkala si v postielke a do par minut spala, presli sme si uspavanim v perinke, aj napriek tomu, ze uz jej nohy trcali od kolien von, presli sme si hladkanim, spievanim. No vzdy ked sme si na urcity sposob zvykli, tak sa jej zmenil "vkus" a mohli sme zacat odznovu s badanim, co na toho naseho bucifalka bude platit tentokrat. Avsak kazdemu jednemu uspesnemu uspaniu, nech uz bolo akymkolvek sposobom prevedene predchadzalo plne brusko. Az do sytosti napapana bola ochotna podrobit sa nasim, niekedy viac,niekedy menej uspesnym pokusom o uspanie.

alienka000
8. apr 2015

My sme naučili malú spať stanovením pevného režimu zaspávania a oddelením dňa a noci. Hovorím teda o nočnom spánku. Vďaka tomu nám malá už od 5 mesiacov prespí celú noc 😀
Ale najlepšie sa aj tak spí cez víkend doobedu s tatinom 😎

martina374
8. apr 2015

My uspávame naše bábätko v kolíske,ktorú pre ňu vlastnoručne vyrobil ocko. Večer sa napapá a potom ju do nej uložíme, pohojdáme pár minút a už sladko spinká. Keďže bábätká sú zvyknuté na kolísavý pohyb už z bruška tak tento pohyb jej robí najlepšie a takto zaspí. 🙂

kklenka
8. apr 2015

my mame stastie, ze nasa Adelka spinka dobre od malicka. Kym bola mensia spievala som jej Paslo dievca pavy, teraz ma 1 rok a tatinko jej precita rozpravocku

bramborkaa
8. apr 2015

No, my sme sa teda so spankom natrapili az az. Od narodenia do 18 mesiacov sme ju uspavali dlho (niekedy aj hodinu a nepomahalo nic, len nakojit a uhojdat), spala cez den malinko (3x po 30 minut,od roka len 2x, no bieda) a v noci sa budila aj 10krat. Inak zdrave dieta, cule az az. Len ten spanok bolo trapenie. Ked mala rok a pol, musela som do nemocnice, tym padom som ju musela od kojenia odstavit. Mala zostala doma s tatkom a....cuduj sa svete, odkedy som sa vratila domov, malinka zaspi sama, len si treba k nej lazkat, ked zaspava. Zobudi sa v noci len raz, napije sa cajika (UM ani kravske nechce) a spi az do rana. Cez den spi len raz, na obed, ale niekedy aj 3 hodiny. Tusim dohana, co predtym zameskala 🙂 Takze u nas na spanok pomohlo prestat kojit 😒

nanina11
8. apr 2015

ja som vzdy toho mojho certa len polozila do postilky, pohladkala a dala pusu..a kazdy jeden vecer som mu stale povedala tu istu vetu..dobru noc srdiecko, lubim ta 🙂 teraz mu len poviem ze ideme spat, zoberie si auticko, lahne do postielky a pocka na nasu vetu..otoci sa spinka 🙂

sirep
8. apr 2015

Manželova sesternica má dcérku presne v takom veku ako moji chlapci a prvé mesiace ju pravidelne uspávala zvukom vysávača, no bohužiaľ u nás to nefungovalo. Šimonko mával koliky a večerné zaspávanie bolo utrpenie nielen pre neho ale bohužiaľ aj pre nás rodičov. Každý nám radil iba to, že to treba pretrpieť, že z toho časom vyrastie. Našťastie koliky mu už prešli i keď stále má citlivé bruško. Ale ten spomínaný vysávač je už dnes pre naše dvojičky skôr vzpruha na nabudenie energie, jeden naťahuje kábel, druhý hadicu a keď vysávač vypnem, majú toľko energie, že nevedia čo skôr robiť. Jediné čo u nás zaberá, je vyčkať ten správny čas, keď sú drobci "správne" unavení, dať im zadudkať mliečko z prsníka a potom spokojne a bez zbytočného vystrájania zaspinkajú, jeden pri otcovi, druhý pri mame, a potom ich preložíme do postieľok. Horšie je to cez deň, veľa toho nenaspia a kým jedného uspím, druhý už je naspaný. Stačí im tak dvakrát za deň po 15 až 20 minút. Dlhšie si pospia len na prechádzke... v pohybe pri kočíkovaní.

klawdy
9. apr 2015

Ja maleho okupem lahnem si s nim do postele nakrmim ho. Vedla postele mam postielku tam ho potom ulozim a on sa pozera na take slniecko co ma zavesene na postielke a pomalicky zatvara ocka. 😊

andrejkaofina
9. apr 2015

toto je sutaz ako pre nas vymyslena, lebo bez HIPP nespime ... po 16 mesiacov kojenia - hlavne v noci sme si povedali ze uz je cas aby sme aj my spali celu noc, tak sme zo dna na den materske mliecko odstavili ale dcerka stale potrebovala nieco cucat a tahat a kedze sme mali velmi radi cez den ako dezert HIPP bio ovocne pyre, sama si to vyziadala na zaspavanie a ked sa v noci zobudi, tak pomoze jedine nase "hamm ovocíčko" od Hipp. za noc ich niekedy zjeme aj 5 ks, takze po financnej stranke je to nakladne uspavanie a minimalne by sa nam hodili akcie v tejto spolocnosti 🙂)
v kazdom pripade aj kasicky, caje, maskove prikrmy, vsetko sme papali a papame iba bio vyrobky Hipp a maximalna spokojnost - odporucam

iwuska1401
9. apr 2015

no u nas je to zo spankom kade jako ale ked uz sme naozaj unaveny tak staci dat dudku priitulit okolo hlavi slonika aby mala pocit ze je niekdo vedla nej a dokaze zaspat za pol minutky prikladam aj ukazku 😀 ak teda mozem u nas slonik celkom zabera len koli zubkom to teraz je trapenie a zabera polhodinove nosenie na rukach ._D a mamu aj poraza potom 😀

zuzkaleng
9. apr 2015

Moj prvy syn zaspaval pri kojeni a druhy ten ties ale ked boli vedci tak pri flase mlieka ,prvy pri zaspavani mal hluk lebo susedia prerabali ,a druhy syn chcel ma ticho ,ked dovrsili dva roky tak si zvykly zaspavat s dekou kazdy ma svoju a musi ju drzat v rukach.

vtacatko3
9. apr 2015

Prečítala som si príspevky a pozrela fotky. Niektorým mamičkám závidím (ale v tom dobrom), ako ich detičky vedia pekne zaspinkať. U nás je uspávanie večný boj... Keď sa nám to konečne podarí, tak o hodinu je hore. Tak tomu bolo aj dnešnú noc. Zobudil sa o polnoci a plakal až do šiestej ráno. Matúško už má 13 mesiacov a teda toľko mesiacov som ja už poriadne nespala. Horšie je na tom manžel, ktorý chodí do práce unavený a nakoľko je obchodný zástupca, tak je väčšinu času za volantom. Skúšali sme všetko-uspávanky, hladkanie, masáže, rozprávky...nič nepomáha. Keď konečne zaspí, jeho spánok je veľmi nepokojný. Myslím si, že za tým všetký je jeho bruško. Má ho veľmi citlivé a trápia ho prdíky. Hipp by mohol vyrábať aj make up pre mamičky, ktoré majú kruhy pod očami. Hneď by som si kúpila 🙂 Ale hlavne, že nás neopúšťa optimizmus. A možno takou náplasťou za prebdené noci by bola Hipp kašička 🙂 Veľa síl všetkým mamičkám, ktoré sú na tom rovnako.

christy_
9. apr 2015

Milí odoberatelia HIPP, tak mi sme s malinkou od začiatku mali problém, kedže sa jej moc nechcelo papať a mala problemi, že a j3 týždne mi nekakala a vraveli mi že to je v poriadku, spinkala mála, nakoniec nepomohli ani doktori ale mamicka s trikom vývar z ovsených vločiek zmiešaný s Hipp bio combiotik. Odvtedy nám malinká krásne spala cvelú noc a držalo ju to kým jej nešli zúbky, potom mala problém spať ale iba na obed večer nam vždy zaspinkala, od začiatku len položiť do postielky kúsok pošúchať po zadočku nechať trošku poplakať a spala ako zabitá 🙂 a na obed ak to nešlo v postielke tak šup do kočíka, a najradšej zaspavala ked bolo krásne a ocko pílil drevo 🙂

christy_
9. apr 2015

😀 😀 😀 😀 😀 pomáhala nám ptáto plienočka od mala, ked bola malá hodili na nu a kym ju dala dole spala :D doteraz sa s nou stale morduje a to uz ma 1 aj dva mesiace :D

paulinkapp
9. apr 2015

Moja malá Sofinka má za 2 týždne 5mesiacov. Vôbec nemá problém so spaním keď to na ňu príde po uspinkaní nemá problém s TV, rádiom, hlasmy dokonca lietajucou stíhačkou za oknami... jediný problém mám ja 🙂 inak ako mne v náruči nezaspí a vo svojej postielke cez deň neexistuje aby vydržala spať hneď sa zobudí... spinká buď na mne v rukách, v našej postely alebo kočíku. 🙂

charlie1980
9. apr 2015

O hociktorom case, na hocijakom mieste...maly ma 17mes.a nikdy som ho nemusela uspavat. Ked je unaveny, rad si pospinka.

ferihegy
9. apr 2015

Moje dieťa zaspávalo buď pri vysávači alebo pri mixéri. V súčasnosti ich vymenil za mňa :D Nevadí mi to, užívam si to, pretože čoskoro vyrastie a už so mnou spinkať nebude chcieť :D

riskovaewelin
9. apr 2015

Uspávanie? Co to je?? My tento termin vobec nepozname :D Nasa mala nam od svojich 2 mesiacov prespi celu noc. Vecer cca o osmej ulozime do postielky, do desiatich minut zaspi a spi do 6:30. Vypije mliecko a spi este do cca 8:00. Dolezite je od malicka naucit dieta odlisit den od noci. Potom netreba ziadne uspavanie, dieta vie zaspat aj samo. Cim skor sa to nauci, tym lepsie. (Pre rodicov i dieta). Idealne do 4.mesiaca, potom to uz ide horsie.. A ak niekto namieta, ze potrebuje v noci jesť, tak nepotrebuje!! Ani my dospeli nejeme v noci.. Ale kto si ako nauci tak ma 😉