SOUTĚŽ: Jak vybíráte kosmetiku?
Miminka potřebují veškerou naši lásku a péči od prvního dne. Platí to i o péči o jejich jemnou a citlivou pokožku. Jak jste vybíraly kosmetiku pro své miminko? Studovaly jste složení nebo jste daly na doporučení kamarádek? Diskutujte, ptejte se a napište nám svoje názory. My deset vybraných odpovědí odměníme krásným kosmetickým balíčkem HiPP 🙂

Ked som cakala prve dieta tak som nakupila kozmetiku Johnson and Johnson a nieco od Nivey a Sebamed. Ale coskoro po narodeni sa ukazalo, ze moj syn je atopik a uz v porodnici mi poradili pouzivat kozmetiku Bioderma pri ktorej sme napokon ostali. Ked som cakala druhe babatko tak so ho "vitala" Biodermou a kedze aj dcera ma atopicku pokozku tak vlastne vyuzivame pripravky radu urcenych pre atopicku pokozku tejto znacky. Ostatne zvysne vyrobky horeuvedenych znaciek ako geliky, sampon, penu do kupela ci olejcek po kupani som pouzila ja a bola som spokojna:=)))
Ja sa snažím aspoň trochu preštudovať zloženie, aj keď to nie je ľahké, kedže chémia nikdy nebola môj obľúbený predmet 🙂, ale vždy sa snažím zistiť koľko zložiek je prirodzeného pôvodu. A trochu sa mi začína potvrdzovať, že čím viac zložiek, tým horšie. Neviem, možno sa mýlim...mám rada Hipp prípravok do kúpeľa, nerobí toľko zbytočnej peny a pekne vonia.
Ja pre moju "krpanu"kupujem kozmetiku Hipp a Nivea baby.Stavila som na overene znacky ktore su ozaj dobre.Za 3,5roka nemam ozaj zlu skusenost.Snazim sa citat aj zlozenie,snazim sa vyhnut parfemovanym veciam.
Kedze syn je atopik, pokusam sa vyhybat co najviac chemii, chemickemu zlozeniu gelov, mydiel, olejov..vlastne vdaka nemu aj ja som uz "presedlala" na detske sprchove gely a oleje 😉 . A so synom pouzivame len bubchen alebo hipp..a mimochodom, na tvar nemozem pouzivat ziadne pletove vody a podobne, tak si ju umyvam len mydlom a jak som zacala pouzivat tuto detsku kozmetiku, plet sa mi vyrazne zlepsila 🙂 ..mam ju uplne hebku, ako detsku prdelku 😀
musim sa priznat ze my vyberame podla ceny. aj ked najprv sme vybrali NIVEU ale znej sa obaja synovia vysypali. no teraz pouzivame lacnejsiu BABYLOVE a nemame najmensi proble, malinku dcerku zatial kupem len cistou vodou.
@lidka_hipp Ahoj na žiadne rady som nedavala doma máme tvrdú vodu po umyti obyc.mydlom bol malý vysuseny a trápiť Ho este niakym olejom načo po preštudovaní obsahu som si vybrala Hipp baby saft a nikdy sme nemali žiadny problém a máme rok a kremovany skoro vôbec nebol ;) sme spokojný;)
Tak pri prvom dieťaťi som vôbec neriešila druh vlhčených obrúskov - nemal problém so žiadnymi. Ale teraz pri dcérke si obsahy študujem. Nakoľko sa mi už z určitých druhov obrúskov vyhádzala. Práve včera sme skúšali prvý krát Hipp Baby Sanft with natural organic almond extract. Tieto obrúsky mi poradila kamarátka, že sú jemné k detskej pokožke a voňavé. A zatiaľ musím povedať, že sú 🙂
Kupila som jeden maly sampon sebamed, oleje som usudila ze su blbost, aj pudre, peny do kupela a neviem este ake kraviny ... sampon mi vydrzal 3 roky, teraz som kupila iny od alverde, na suchu kozicku od lekarky excipial, na umyvanie obycajne detske mydlo (z gratis balicka z porodnice) .. a cim menej kupem a drhnem mydlom, tym menej treba kozu riesit, aj ekzem zmizol ked som prestala kupat kazdy den. ani moja kozmetika sa nejako nemina, neviem co s tymi sprchacmi ludia robia, asi ich piju namiesto kavy rano, lebo mne sa to nie a nie minut, mam v kupelni cele haldy darcekovych kaziet a pouzivam jeden sprchac uz takmer 4 roky. Jedine teda sampony idu ako-tak na odbyt lebo mam dlhe vlasy, ale inak nechapem preco ludia kupuju tony kozmetiky. Asi nie som dobry zakaznik 😀
uz pred porodom som bola rozhodnuta, ze na kozmetike pre babo nebudem setrit a vyberiem to najkvalitnejsie na trhu...a som velmi spokojna, nemame ziadne problemy... 🙂
Ja som sa k Hipp dostala uplnou nahodou. V lekárni som pýtala detský olej ukázala mi asi 4 produkty. Nevedela som si vybrať a v tedy som si spomenula ze som o hippku citala dobre recenzie tu na Mk tak som si povedala ze vyskúšam. A rozhodla som sa správne. Malý má krásu jemnú položku a ja milujem svoje ruky po tom keď drobca natriem 🙂
Ja som pôvodne nakúpila Niveu, ktorú ja na sebe najlepšie znášam. Do nemocnice som si ale nestihla nič zobrať so sebou a musela nakúpiť tam, čo mali... Olej Aviril, sprchový Sebamed... Keď sme odchádzali z kliniky domov, dostali sme vzorník od Hippu. Hneď sa mi zapáčil, vôňa aj konzistencia, olejček sa pekne vstrebáva a pokožka je nádherná, hebká. Dvojčiatka sa tešia na kúpanie a masírovanie... Radosť robí aj nám a tetuškám, ktoré voňavé malé nechcú pustit z rúk a stále nich ovoniavajú 🙂
Kozmetika pre detičky sa veľmi ťažko vyberá, keďže každý výrobca ponúka zaručene tú najlepšiu a najbezpečnejšiu kozmetiku pre detičky. Preto výber kozmetiky prebiehal podľa toho aký lákavý obal mala tá ktorá kozmetika, respektíve podľa toho ktorá najviac lahodila môjmu nosu a samozrejme aj podľa obsahu peňaženky. Aspoň tak prebiehali prvé nákupy ešte počas tehotenstva. Keď naši chlapci prišli na svet kritériá sa však zmenili. Podľa toho, či nakúpená kozmetika vyhovuje / nevyhovuje jemnej detskej pokožke našich chlapcov rozhodujeme sa, či si danú značku kúpime opakovane alebo nie. Tatiaľ sme používali značky Aviril, Nivea, Johnson and Johnson, Herba, Bupi. Priznám sa, že značku Hipp som si doteraz spájala hlavne s príkrmami a celkom som prehliadla, že sa venuje aj výrobe detskej kozmetiky.
Dobrý deň. Kozmetiku zn. HIIP som nepoznala 🙂 ale dostala som v porodnici box kde boli rôzne vzorky a tak sme skúšali. Hiip sa mi páčil a myslím si že aj detom aj kôli peknému obalu hlavne tá kačička je prekrásna . Samozrejme že nedám na reklamu a vyskúšala som a naštastie nám sadla táto kozmetika . Používame kačičku na jemné umývanie , a telové mliečko ktoré okrem krásnej vône obsahuje mandľ. olej a krémik na tvár. Bola som na váškach medzi Sebamedom a HIIPom ale Hiip vyhral . V najbližšej dobe sa chystám kúpit aj krémik do chladu a ako čítam tak aj ostatné mamičky sú spokojné tak sa tešíme . 🙂 😀 na daľšie nové produkty a ako budeme rást tak určite budú pribúdat . Okrem iného som umyla v šampone aj psa 😀 ktorý má dlhú a bielu srst a okrem krásnej vôňe bola jeho srst krásne jemnunká a dobre sa rozčesala . Mliečko si tiež občas doprajem aj ja po kúpaní a fakt je super .
Kedze dcerka je moje prve dietatko, tak som nevedela aku kozmetiku vybrat. Chcela som vyskusat znacky ospevovane mamickami. Z konkretnej kozmetiky som si potom vyberala podla zlozenia. Zo znacky Hipp mame olej na citlivu pokozku. Po kazdom kupani svoje dietatko dokladne vymasirujem. Moje dietatko ma potom hydratovanu, vlacnu pokozku a zaroven krasne vonia. 😀
ja som pre prvu dcérku vyberala na radu v lekárni .Ani som len netušila vtedy,že hipp je ak kozmetika,,samozrejmostou nám boli čajíky,kašičky,výživka,nápoje,ale že nejaký šamponik vyrábaju ma ani nenapadlo...Teraz už samozrejme používame všakovaké značky,ale pri výbere pre deti,ma ovplivnuje ich zloženie..napr šamponik nech neštípe očká a krém nech je bez parabénov a dobre roztieratelný a s jemnou vôňou........u nas ste vyhrali detskou výživkou a prvými príkrmami 🙂 s kozmetikou značky hipp zatial nemáme skusenost,ale rady pridáme referencie neskôr...dakuejm
Ja som malému od narodenia dávala niveu, kým sme ako polrocný nedostali kozmetický balíček hipp od mojej naj kamarátky, od vtedy pouzívame jeden mesiac niveu druhý mesiac hipp, lebo aj nivea aj hipp kozmetika velmi sa mi lubi a najviac sadlo aj malému 🙂 som takto spokojná a uz by som ani nemenila, aj ked niektoré mamicky ma odcudzuju prečo nepoužívam len jeden druh...
Presla som si zlozenie, ktoremu aj tak nerozumiem, ale raz som citala jednu mudru vetu " co nie si ochotna natriet si na chlieb, nenatieraj si ani na telo" takze kremujem kokosovym olejom a umyvam najobycajnejsim mydlom aj to len ruky, podpazusie a nohy. ostatne umyvame cistou vodou..
My sme prechadzali roznymi alergiami az teraz ked sme vacsi uz pouzivame bud znacku hipp alebo nivea
My používame od narodenia čo nám poradili v nemocnici a sme velmi spokojná Balneu Hermal dávame do vody a mame mydielko na zadocek a prípadne Johnson Johnson pre celé telo ale raz ked bola akcia na Hipp som kupila krém a ten používame na natieranie ked chodime plávať kedze tam neberiem Balneum.
Pri vyberani kozmetiky pre moju dcerku to bolo dost narocne v obchodoch to je tolko vela produktov ze rozhodnut sa je dost tazke, tak sme isli takticky kedze pomaha nam nivea tak sme pouzivali prve 3 mesiace nivea sampon ,johnsons baby olej na telo ,pomom sme presli na sampony od sebamed no pokozku mala taku drsnejsiu, nakoniec som dala na radu mojej maminy ktora ma skusenosti s detmi 23 rokov tak mi odporucila aby som skusila znacku Hipp no ja ju nevedela najst .Sla som do mesta kupila sampony kremy na zadocek a uzas super vlasky jemne telicko a dokonca dieta je pokojnejsie .Rady nasich rodicov su najlepsie a najcenejsie kto by nam mohol epsie pomoct ked nie nasa sama matka vsak nas predca vychovala .Ale ak mam poradit niekedy davali detom obycajny olejcek avrivil,sampon.a neboli kremy tak davali detsky zasyp a deticky boli stale pekne no dnes je to hroza uz nevedia co vymysliet .no tolko odporucam Hipp,Nivea.
Popravde o Hipp kozmetike som zatiaľ nepočula a nemám s ňou žiadne skúsenosti. Vyskúšali sme rôzne kozmetiky, nakoľko so synčekom chodíme plávať od 4.mesiaca a pokožka sa mu dosť vysúšala. Nakoniec nám pomohla značka Bioderma, či už sprchový gel alebo telové mliečko. Ak by sme vyhrali, mile rada by som odskúšala Hipp kozmetiku, nakoľko Bioderma je dosť nákladná 🙂
dcera pouziva kozmetiku ktoru som odskusala na mne, kedze mam alergicku kozu som najlepsi tester... bohuzial vasa znacka to nebola, nebudem menovat ale tvz.lekarenska kozmetika
Určite študujem zloženia výrobkov, ale dám aj na odporúčanie overených kamarátiek, ktorým môžem dôverovať..., aby som nekúpila niečo s čím nebudem spokojná, lebo "jedna babka povedala...", ale zase je tiež pravda, že čo pomohlo jednému dieťatku, neznamená, že pomôže aj môjmu. Je to podobné ako s plienkami. Vyskúšali sme snáď všetky...
my sme skusali a hladali, co malemu najviac vyhovuje....
Kozmetiku pre mojich drobcov - mame doma dvojicky, kupujem vzdy v prvom rade podla zlozenia, najskor sme sa kozmetike ako takej vyhybali, potom sme dlho pouzivali iba cisty prirodny bio olivovy olejcek, malicki sa mi narodili dost predcasne a tak ich pokozka bola velmi citliva...neskor sa mi zapacilo pletove mliecko hipp pre citlivu pokozku, je jemnucke, prijemne vonia - ziadne silne parfumacie,malicki vňaju tak sviezo 🙂 krasne sa vtrie do pokozky, nezanechava ziadne mastne flaky, je take super, ze som ho zacala pouzivat aj ja 🙂
Ja som ziadnu kozmetiku drobcovi nekupovala a dlho sa umývala len v cistej vode,po par mesiacov sme kupili samponik na telo aj vlasky od babylove a aj penu do kupela sme kupili tejto znacky. Hipp sme neskusali lebo je trosku drahsi.
My sme sa s prípravkami Hipp stretli v pôrodnici a preto sme ich začali používať aj doma, keďže v pôrodnici majú toho odskúšaného asi dosť a vedia, čo je dobré 🙂 a naozaj sme spokojní 🙂
Ahoj 🙂 my cakame nase prve babätko v januari 🙂 Takze ako prvorodicka sa rozhodujem o kozmetike podla zlozenia a taktiez podla odporucani 🙂 O chvilu bude cas na zakupenie kozmetiky pre nase dievcatko 🙂 Rozmyslala som nad Biodermou ale rozhodla som sa vyskusat HiPP.Myslim si, ze je to pre detsku, citlivu pokozku najvhodnejsia kozmetika... tak sa nechame prekvapit, ci bude babätko spokojne 🙂
My zatial používame šampon na vlasky sebamed,lebo boli vzorky v klinik boxe,umývame mydielkom a naolejčekujeme sa starým overeným avirilom 🙂 zatial nám to stačí 😀

Na zaciatku prveho tehotenstva som si kupila olej na strie od Hipp a cuduj sa svete ziadna stria a este k tomu som mala bonus ze krasne vonal. Teraz na zaciatku druheho tehotenstva uz som vedela po com siahnut a ked uz som bola v oddeleni s Hipp tak som ovonala aj detsky rad tejto kozmetiky a neskutocne voniiii. Takze po viac ako roku sme presli zo Sebamed na Hipp a som spokojna 🙂