SOUTĚŽ: Podle čeho vybíráte dětskou kosmetiku?
Některé maminky se rozhodují podle doporučení z porodnice, další pečlivě sledují složení dětské kosmetiky a jiné jednoduše sáhnou po tom, co má podle jejich názor přijatelnou cenu a je to snadno dostupné. Co rozhodlo u vás? Čím u vás vyhrála "vaše" značka? Co by vás donutilo změnit značku dětské kosmetiky? Musely jste dlouho hledat výrobky, které budou citlivé pokožce vašeho miminka vyhovovat? Diskutujte, ptejte se a napište nám svoje názory. My deset vybraných odpovědí odměníme krásným kosmetickým balíčkem HiPP 🙂

Podľa odporúčania iných mamičiek ale aj študovaním zloženia nakoľko máme atopický ekzém, nie je vôbec ľahké nájsť správnu kozmetiku.....ale dávam kozmetiku podľa odporúčania aj lekára a kombinujem aj so značkou Hipp
Asi najviac dôverujem kozmetike, ktorú kupujem v lekárni, ale tá je väčšinou pomerne drahá a tak keď rodinný rozpočet nedovolí, kupujeme overenú Niveu. Ani jedno z mojich detí nemá problémy so žiadnou kozmetikou, takže som poctivo skúšala aj všetky vzorky, ktoré sa k nám dostali 😉
Kedze od narodenia máme ekzem, tak sme museli skusat vzdy nove a nove vyrobky, lebo furt sa nám zhorsil ekzem. Nasli sme 4 druhy kozmetik, ktore nám sadli a je medzi nimi aj HIPP. Už som prisla na to ze netreba pozerat vzdy len na ceny ale vyskusat, lebo sama viem(mám citlivu pokozku), ze hociaku kozmetiku ani ja nemozem pouzivat, a nakolko mame kojenecky ekzem, tak som povedala, ze setrit na malom nebudem.Je to pravda, ze doteraz sme dost penazí minuli na kozmetiku, ale oplatilo sa, takto aspon vieme, ze co je nam dobre a uz ani sa nam nechce skusat 🙂
@nikolet_89 modra indulona obsahuje chemiu Petroleum/parafinum-vedlajsi Produkt ropy,to len pre info a aviril olej tiez 😉
Ahojte. U nas su tri malinke deticky a suncek ma dost citlivu pokozku. Pozeram hlavne na zlozenie vyrobku, ake prisady obsahuje.
Ja kozmetiku pre moju dcerku vyberam na zaklade roznych kriterii:
- podla odporucania znamych
- podla odporucania lekarky (hlavne co sa tyka nejakych zloziek, ktore by malo obsahovat, pripadne na ake zlozky si dat pozor)
- podla zlozenia - maly by to byt prirodne zlozky
- ceny (aj ked na svojej dcerke urcite nechcem setrit, tento faktor je tiez dolezity)
- a samozrejme pri niektorej kozmetike dolezita aj vona, konzistencia a pod.
Nie som zatial verna ziadne znacke, ale vlastnim zopar "Hipp" kuskov medzi pripravkami pre malu a som spokojna. ;)
Vyberam tak aby som bola spokojna so zlozenim - ziadne parabeny, peg-y, propylen glycol, dimetikony, rozne ropne produkty a pod. Potom pozeram aj na znacku a certifikaty, ktore ma, hoci aj to je casto zavadzajuce.
A hlavne do roka-dvoch-troch dieta bez nejakych diagnoz potrebuje hlavne cistu vodu a k tomu jedno prirodne mydlo (pripadne trosku nejakeho cisteho bio prirodneho oleja alebo bambuckeho masla na pripadne premastenie). Aspon teda u nas viac netreba, jedine ustupky cisto prirodnej kozmetike su pena do kupela - holt, ked to ma penit, tak v tom syntetika bude, ale aj tam som sa snazila najst co najsetrnejsie zlozenie - a opalovaci krem - tiez co najlepsie zlozenie (mineralny filter).
Takze ja pri mojej malej laske nepouzivam skoro ziadnu kozmetiku, nakolko uz tu krasnu detsku vonavu pokozku netreba zatazovat. My pouzivame iba olejcek po okupani, sampon lebo moja mala ma hrozne haro, puder a rybaciu mast. Ak ma suche miesta na telicku, davam obycajnu modru indulonu. Moja Sarka je spokojnaa keby bolo treba, rozhodne by som nesetrila. ;)
Ja pouzivam Hipp kozmetiku aj stravu. Kozmenitu som si nahodou vybrala spomedzi ostatnych znaciek a ostala som pri tom. som s nimi velmi spokojna a odporucam aj svojim znamym. Co sa tyka stravz tak mi odporucili v nemocnici. skusila som este 2 druhy mliek ale stale som sa vratila k Hipp. Som max spokojna.
uplne prvu kozmetiku som zvolila taku,aku som videla, ze pouzivaju v porodnici- johnson and johnson. olejcek som pouzivala najprv aviril /ako nase mamy. babatko po nom prekrasne vonalo/,kym som nezistila, ze nema vhodne zlozenie. a aj ked mam rada vonave mydla, kremy a podobne- pri svojom dietati som sa toho dokazala vzdat. potom som sledovala hlavne zlozenie-aby neobsahovala parafiny a parabeny. skusali sme aj olejceky z dm drogerie, potom sme presli na normalny jedly bio mandlovy olej. a kamaratka mi z talianska zacala vozit namiesto mydla specialne "granulky"- prirodny produkt,extrakt z cerealnych zrn, ktory sa len rozpusti vo vode. vhodny aj pre extremne citlivu pokozku. rovnako sprchovy gel a telove mlieko mam od nej. tie su pritom prirodzene vonave vdaka svojim prirodnym zlozkam /olivovy olej, jojobovy olej, kamilky, aloe vera a pod...
najst nieco na rovnakej urovni, dostupne na slovensku by bolo ulavou
mala som velku dilemu aku kozmetiku zacat pouzivat ked sa mi narodi babatko, na trhu je vela znaciek a produktov. Ako prvorodicka som nemala ani len sajnu ktoru pouzivat a tak som dala na rady od kamaratiek - mamiciek. Treba si vybrat jednu znacku a hlavne nestriedat. Kedze som oriflame lady a viem ze kozmetika pre babatka je cisto prirodna a pre deticky od narodenia vyskusala som teda ich vyrobky. Pouzivame puder, olejcek, mydielko, sampon. So vsetkym velka spokojnost. Ci uz vona, alebo konzistencia. Najskor sme zacali pouzivat len mydielko a ked bol uz maly vacsi tak sme pridali postupne ostatne produkty. Ziadna alergia ani ekzem sa u nas nevyskytol a tak som rada. Uprimne nezavidim mamickam ktore musia pouzivat specialnu kozmetiku pre deticky a zo vsetkeho sa vyhadzu. Som maximalne spokojna. K prvym narodeninam sme dostali zopar kuskov kozmetiky aj Hipp tak verim ze vyskusame a bude vsetko ok 🙂
Ja som sa riadila radami známych a tiež aj mamičiek z okolia.U mňa bodovali neparfumované krémy .Vyskúšala som rôzne značky aj HIPP ale teraz som zakotvila pri značke Bioderma .Je síce trošku drahšia ale kedže mávame často kožné problémy a synovi vyhovuje, tak ju nebudem meniť.Čo sa mi páčilo od HIPPU boli vlhčené utierky. 🙂
riadim sa tym ci nedraždi pokožku a ci pekne vonia a aj cena robi svoje a ked je dobra cena nedraždi pokozku a este aj pekne vonia radost nakupovat 🙂))
@lidka_hipp ja som si vybrala uz pri prvej dcerke umyvaciu emulziu, ktoru pouzivam dodnes pre obidve dcerky a pravdepodobne aj dlhu dobu este budem...
Telovy krem som tiez pouzivala od danej znacky, no ten som postupom casu vymenila za inu znacku... zlozenie som konzultovala s kamaratkou, ktora ma doktorat z chemie so specializaciou "kozmetologia".
Vyhovuje mi aj olivovy olej... marhulovy olej je, zevraj, najmenej alergizujuci.
Nepouzivam v ziadnom pripade bylinne pripravky s obsahom kamiliek a pod., obmedzujem mandlovy olej, ako jeden z najalergizujucejsich... vyhybam sa aromatickym pripravkom s obsahom parfemov.
Pri vybere kozmetiky som dbala a stale dbam na zlozenie, najma aby kozmetika neobsahovala parabeny, ropne produkty, parfemy, aby bola hypoalergenicka (pri starsej uz velmi hypoalergenicku kozmetiku neriesim - no ja som atopik a velmi silny alergik - takze si vyberam velmi opatrne).
co najjemnejsie na citlivu plet, bez parabenov, alkoholu, farbiv...
V prvom rade pozeram na zlozenie, ak je kzmetika kvalitna tak cena nerozhoduje lebo je vzdy lepsia jedna draha ako vela lacnej kozmetiky ktora by nebola kvalitna. My sme sa rozhodli pre Hipp aj kvoli tomu ze pouzivame Hipp combiotic mlieko s ktorym som nadmieru spokojna, a chcela som aj rovnaku znacku kozmetiky.
Keď sa mi narodila dcérka bola som dosť zmetená, či sa dokážem o také malinké stvorenie postarať. Nemala som skúsenosti s malinkými deťmi a tak som veľa vecí skúšala podľa vlastnej intuície a čo je pre to moje malinké stvorenie najlepšie. Bolo to tak i s kozmetikou pre ňu. Keď sa narodila nepoužívala som nijakú kozmetiku okrem tuhého mydla a čistej vody. Samozrejme nevyhnutnosťou bol krém proti zapareninám a vlhčené obrúsky.. Šampon na vlásky som začala používať keď mala skoro 1 rok. Začala som čítať etikety a zistila som, že detská kozmetika je plná rôznych chemických látok, takže ja sa už teraz stránim kozmetiky ktorá obsahuje konzervačné látky, parafín, emulgátory ako aj vonné látky (parfumované výrobky). Obzvlášť pri bábätkách, ktoré trpia ekzémom alebo majú iné kožné problémy, by mal byť výber kozmetiky opatrný. Takže detskú kozmetiku áno ale s mierou.
Inak mám vyskúšané rôzne čistiace obrúsky ale z Hipp sa mi páčia asi najviac. 😉
Detsku kozmetiku Hipp sme testovali s manzelom pred narodenim maleho. 🙂 Prijemne nas prekvapil sampon, umyvaci gel, krem na tvar a vlhcene utierky,tak ich pouzivame aj od narodenia maleho.Pouzivame aj pripravky inych znacek a vsetko je ok 🙂
Ja patrím medzi tie mamičky, čo pozeráju na cenu a potom na kvalitu.
Na trhu je plno iných značiek. No HIPP síce je stých drahších ale aj kvalitnejších značiek, ale môj finančný rozpočet nevychádza na takúto kozmetiku. Síce feddo ma výhodne ceny ale preplatím na poštovnom.
Ja sa netajím tým, že nepoužívam Hipp kozmetiku. Ja som spokojná z obyčajnou rybou mastičkou z lekárne, mydlom Bupi a šamponikom johnson baby....
S kozmetikou to neprehanam. Menej je niekedy viac. Ale koli citlivej a atopickej pokozke mojho synceka musim zvazovat viacero faktorov. Okrem ineho, aj nazory lekarov. Znacku HIPP pouzivam. Vlhcene utierky su u mna cislo 1. Rada nakupujem v dm drogerie, kde okrem HIPP najdem viacero nemeckych znaciek.
Detskú kozmetiku vyberám, podľa kvality a zloženia, preferujem drahšiu kozmetiku, avšak je pravda, že nie vždy všetko drahé je dobré. Na trhu je dnes strašne veľa značiek, je z čoho vyberať. Preferujem Nivea, Bupi, Johnson Baby atď. 🙂
Momentalne sme v procese vyberania kozmetiky pre naseho kopkaca v brusku... Vyberame si na zaklade referencii od mamiciek z okolia, taktiez beriem do uvahy skusenosti bab-mamiciek tu z konika🙂 ... A kedze je doba aka je, do uvahy prichadza aj cena vyrobku, akcie, hoci nie je to to naj kriterium... Ucite ocenujem i moznost vyuzitia vzoriek zdarma na otestovanie vyrobku a tym padom aj vlastna skusenost, ktora je v dalsom vybere, resp. rozhodovani najdolezitejsia... 🙂
Čím menej kozmetiky, tým lepšie. Však je to v dnešnej dobe skoro samá chémia (až na pár výnimiek) Najmenšie detičky sa odporúča umývať iba v čistej vode. A myslím si, že to s kozmetikou netreba preháňať. Ale keď už tak určite prírodnú kozmetiku 😲
Priznám sa, že najskôr som pozerala na cenu a kupovala som lacnejšiu kozmetiku a to bola v mojom prípade chyba môj syn mal na bruchu a chrbátiku červené vyrážky, ktoré sa čím ďalej objavovali viac. Nakoniec sme navštívili lekára a doporučil nám jednu masť. Keď som si pozrela zloženie obsahovala mandľový olej. V tej chvíli ma napadlo, že som aj ja používala mandľový olej od HIPP v tehotenstve. Skúsila som kúpiť najskôr telové mliečko pre syna, ktoré sa mi osvedčilo nemáme žiadne problémy jeho telíčko je krásne voňavučké a hlavne žiadne vyrážky sa neobjavujú a to je základ. A od vtedy sme verný HIPP kozmetike. 😀
pravdu povediac kozmetiku vyberám prv na dojem...čo ma zaujme obalom, marketingom...čo pritiahne moju pozornosť 🙂 potom ju ovoniam a keď prejde týmto...tak preštudujem zloženie, jej za a prípadné proti....taktiež je rozhodujúca aj cena....nejdem do príliš drahej kozmetiky bez možnosti vyskúšania si jej v podobe vzorky...
u synčeka sa v prvých mesiacoch objavil ekzém, ktorý odznel, a verím, že sa k nám už nevráti, aspoň nie v takej silnej intenzite...preto sa snažím kozmetiku pre neho voliť opatrne...HiPP kozmetika je nádherné voňavá a je radosť ju používať...aj mamka si z Riškovej kozmetiky potiahne... zbožňujem vlhčené obrúsky HiPP, pre ich jemnosť a nádhernú vôňu, kľudne by som brala taký parfém!
Kozmetiku vyberám na základe recenzií iných mamičiek a ak je výrobok cenovo dostupný, prípadne má výrobca k dispozícii aj nejaké vzorky, tak najskôr odskúšam tie a ak sa osvedčia, výrobok zakúpim. Teraz máme od Hipp detské telové mlieko a som spokojná.. Zostávam verná značke, kedže malý pije Hipp bio combiotik, tak ho aj mastím po kúpaní s Hippkom 🙂
Detsku kozmetiku nevyberam. Dermatologicka mi povedala, ze jedine Bupi neobsahuje alergeny a je vhodna aj pre atopicku pokozku, takze jedine Bupi a som spokojna. Dokonca aj niektore vyrobky, ktore su ponukane v lekarnach su tak agresivne, ze sposobovali synovi flaky po tele, ako napr. Sebamed. Cize jedine Bupi, vsetkym odporucam.
Nám "chutí" jednoznačne HIPP - príkrmy, kozmetika = všetko čo potrebujeme. Ďakujeme HIPP, že si.
Vyberám hlavne podľa toho ako reaguje detská pokožka. Keďže náš drobec našťastie nemá žiadne kožné problémy či alergie, znášal zatiaľ všetky značky čo sme vyskúšali dobre. Až v druhom a treťom rade rozhoduje cena a vôňa 🙂 Nemáme vyhranenú značku, striedame: Nivea, Bubchen, Hipp či Bupi. 🙂

ja keď kupujem niečo prvý krát tak sa rozhodujem podľa zloženia, odporučenia od známych alebo vlastných skúseností (ak som už od tej značky niečo kupovala) a podľa ceny... Ale musím sa priznať že keď mi raz niečo zapasuje, či už je to šampón, krém, olejček... tak to používam stále, nerada mením značku 🙂 ...