icon

SOUTĚŽ: Vlhčené ubrousky aneb malý "zázrak" v domácnosti

lidka_hipp
6. jún 2014

Některé maminky si bez vlhčených ubrousků neumí vůbec představit svůj život a nosí je úplně všude sebou. Klidně s nimi očistí nejen špinavou pusinku či zapatlané ručičky, ale i kočárek, vlastní oblečení či kuchyňskou linku 😀 Jsou ale maminky, které vlhčené ubrousky skoro vůbec nepotřebují a považují je za zbytečnost. Do jaké skupiny patříte vy? Co všechno jste už utřela a očistila dětskými ubrousky? Pište a my pět nejvtipnějších odpovědí odměníme velkým balením našich vlhčených ubrousků s BIO mandlovým olejem.

aluxka
6. jún 2014

@lidka_hipp my kupujeme vlhčené obrúsky hlavne pre naše dve baby na pusinky, nošteky a mladšej na riťku, potom na kočár ktorý býva olepeny piškotami a to je teda robota očistiť ho...no podarí sa mi to vždy 🙂 veľmi super mi pomáhajú pri očistení trička - ked veznem malú na ruky a utrie si o mna rúčky a pusku to mám ramená " opečiatkované" a prvá pomoc sú vlhčené, dalej ich používam hlavne na prach a parapety...ale myslím, že by sa uplatnili fakt kdekolvek aj v autoumyvárni 😀

katharynkaa
6. jún 2014

NOBELOVÚ CENU udeľujem tomu kto ich vymyslel 🙂
Pre mňa je to jeden z najväčších pomocníkov v domácnosti, pre malú... 🙂
Takisto ich mám stále pripravené v nočnom stolíku, keďže ich používame aj po sexe 🙂 🙂 🙂 xixixi

anjelik2509
6. jún 2014

ja patrím medzi mamičky, ktoré kupujú vlhčené obrúsky a používajú ich asi všade. Okrem toho, že nimi utieram deti, tak som nimi utrela už asi všetko...Prach na nábytku, nečistoty na počítači, špinu na podlahe, zostatkovú farbu na pokožke po farbení vlasov, včera som len tak aj auto (špinavé dvere) poutierala s nimi...A pridávam sa aj ja, NOBELOVKU tomu, čo ich vymyslel....😀

ivetpb
6. jún 2014

Ja som na nich tiez asi zavisla. Od narodenia synceka - na ktorom som uz vyutierala vsetko- ich pouzivam ako vecsina z vas asi vsade. Ked syncek zacal bezkat a nosit topanocky, zacali sa mu aj potit nozicky. A tak pri kazdom prebaleni okrem ritky utierame aj male smradosky- nozicky. Malemu sa to strasne paci a sam mi strka nohy pod nos. Mam ich v kazdej izbe ( super sa mi osvedcili na cistenie wc - len pretrem a nemusim nic drhnut ), samozrejme v kociku, kabelke -vzdy pripravene bojovat proti spine. Mame ich aj u rodicov, svokrovcov a par balickov sme doniesli aj ku znamim ktorych pravidelne navstevujeme - pre istotu. A aj ked oni este nemaju deticky tiez si na ne zvikli a maju ich vsade. No najlepsie je ze aj moj drobec 17 mesiacov- si ich oblubil. Ked sa zaspini - co je veeeeelmi casto - pride vezme krabicku, otvori a vyberie si utierku aby sa ocistil. A ked sa nudi a nebavia ho hracky -- vezne utierku a utiera vsetko co vidi. Hracky, auticka, podlahu , nabytok , hrnce, wc a velmi rad utiera Maminku.🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

gulko
6. jún 2014

ja obrusky pouzivam na vsetko, na deti, na klavesnicu, na prach, na umyvanie vnutra auta, na ocistenie topanok, proste na vsetko 🙂
mladsia ked ju neustriehnem ich aj vycucava, jej to chuti, no moj pohlad vtedy...uff, predsa len cajik je pre nu lepsi 😀

angelatack028
6. jún 2014

Ked boli moje deti malinke tak som ich skutocne pouzivala na vsetko, hlavne na ritusu a zamazanu pusinku 🙂 sice synator ma uz 7, ale este dnes dokaze zamazat jedlom az po usi 😀 Moj mm je za cistu vodu,ale pozor! Kupil si nove auto a hadajte cim cisti palubku? 😀 Obruskami 🙂

slavka11
6. jún 2014

Pokial sa nam nenarodil syncek tak sme obrusky nepouzivali. Po jeho narodeni sluzili najma na utieranie zadocka, potom postupne ako rastol pridali sme k tomu aj utieranie ruciciek, pusinky (samozrejme s cistou vlhcenou nie s tou s ktorou sme utierali zadocek). Potom sme zacali utierat aj jedaci stolik, hracky na nom a veci okolo neho. Potom aj zem okolo stolika, kuchynsku linku, nabytok chladnicku. Maly si zacal sam od seba vyberat vlhcene utierky a sam si s nimi utieral nozicky a telicko ako ho to napadlo Vlhcene utierky mam vzdy v kabelke pre pripad, ze bude treba a ono kupodivu je ich treba dost casto 😀 No ale kedze som clovek setrni a rada recyklujem tak tie, ktore nie su extremne zaspinene dam oprat a sluzia bud ako obcasne utierky na prach alebo ako vypln do hraciek ktore sijem nasmu drobcovi. A pravdu povediac niekedy len tak na osviezenie ked je velmi teplo a nie je cas na sprchu sa s nimi pretrieme aj my dospeli

penelope1
6. jún 2014

Ja ich využívam tiez ako multifunkcnú pomocku a rada s nimi utieram aj parapety a ramy okien. Včera aj syncek vzal obrusky a cistil svoje autíčka 🙂

ivetkab.
6. jún 2014

... máme tri malé deti a tak vlhké obrúsky používame stále a všade. Vo veľkej obľube ich má aj môj manžel, ktorý na nich oceňuje perfeknú vôňu. Mali by ste vidieť interiér nášho auta. Vraj na palubovku tak nesadá prach, keď to utiera s detskou utierkou ... 😀

11nika11
6. jún 2014

u nas sa minu kopy vlhcenych utierok..okrem utierania malej a priatela 😀 ich pouzivam na prach,linku,na pretretie topanok,kluciek,policiek.moja mamina nimi utiera svojmu psikovi labky 😀

pekkka
6. jún 2014

JEDNA NOBELOVKA NESTACI ! 🙂
Ďalšiu by mal dostať ten, čo vymyslel krabičku resp. uzatvárateľnosť - takže nie sú na jedno použitie a dajú sa vyberať aj jednou rukou . Naozaj sa dajú použiť na čokoľvek. mojej malej utieram nimi všetko od hlavy až po päty. Moja malá zasa vyutiera vždy celú bábiku 🙂 potom aj záchod a nakoniec mi chcela poutierať aj pusu, čo som kategoricky odmietla 🙂 Hodila na mňa škaredý pohľad a keď pochopila, že nepovolím pustila sa do utierania prachu všade, kde dosiahne 🙂 zakončila to ,, umývaním" svojich ručičiek 😨 Sranda bola, keď u babky vyliala vodu a začala ihneď utierat vodu s vlhčenymi utierkami. zbytočne babka vysvetľuje že to je len na dupu 😀 My vieme svoje🙂 mame ich všade v aute, kočiari, v každej izbe, na každom kroku 🙂
A tak ako písala katharynkaa keď sme ešte nemali vlastne dieťa a vlastnú sprchu neďaleko nočného stolíka vlhčené utierky sa kupovali častejšie ako frcgumy 🙂

cacika
6. jún 2014

ja ich nepoužívam vobec od chvíle ako som si raz nimi odličovala tvár... ostala som pol dna cervená a vsetko ma pálilo a to boli hypoalergénne s 98% obsahom vody. ahá, ale vlastne som si spomenula, ostali mi nejaké reklamné vzorky a tie míňam ked chcem zmyť nezmývateľnú centrofixku, tak na to sú super!!! na kožu nikdy viac.

yanni
6. jún 2014

@lidka_hipp ahojte. necitala som ani jeden prispevok, nestiham ale docitam vecer 😉 Len tak narychlo z officu:
ja som viac obruskova ako obruskova. Ja ich pouzivam fakt na vsetko. Tie co su na ritusu pouzivan na vsetky mozne casti ludskeho aj zvieracieho tela. Ci uz dieta alebo dospelak 😀 Tie do domacnosti na vsetko ostatne. Mam ich vsade. Po baliku v kazdej miestnosti v dome. Dokonca aj v pivnici, v aute, na balkone, v robote utieram nimi telefon, pocitac, stol. Vlacime ich na dovolenky, na vylety, len tak na ihrisko, bez nich nikde.
A co "nezvycajne" som uz utierala. Nas velkac mi uz par tyzdnov vravi, ze na zadnych pravych dverach na okne sa vykakal vtacit. Ze to treba utriet. No ten vtacik mal asi hnacku, lebo to bolo na pol okna. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Zdrahala som sa tri tyzdne. Stale som cakala na dazd. Ale ani dazd to nevladal zmyt. Tak som prave predvcerom vytiahla vlhcenu utierku (mala som tam prave taku vonavu na ritku s kamilkou a aloe vera 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ) a konecne utrela ten "neporiadok" 😕 😀

martinkaxp
6. jún 2014

tak bez vlhcenych utierok si uz ani zivot neviem predstavit 😀 vonku ich mam stale tiez po ruke a okrem ritky, ruciciek a tvaricky nimi utieram prach, ovracany koberec, ked nebolo nic po ruke 😀 na dlazke lepkave flaky, hracky, ....

yanni
6. jún 2014

@cacika ja ich tiez pouzivam na odlicovanie. Ale len oci. Tvar nie. A tiez len jednu jedinu znacku a dokonca z tej znacky len jeden druh. A dokonca su to nie tie extra na odlicovanie ale tie na detske ritky. Neviem, tie co su urcene priamo na odlicovanie som mala aj ja, ale mne pripadaju dos prechemizovane. Sa ani necudujem, ze si chytila nejaku alergicku reakciu.

marseillka
6. jún 2014

@lidka_hipp Tak obrusky pouzivame casto najma teraz pri prebalovani malinkej, casto aj na rucicky, pusinku a tvaricku po papani, vonku to pouzivame asi vsetci ci uz na ruky, tvar aj my dospely....v aute mame vzdy balicek pre pripad potreby, obcas sluzi aj miesto toaletaka 😀

cacika
6. jún 2014

@yanni no ale ja som tiez pouzila tie na detské ritky... vraj sensitive aj pre novorodencov no parfum no alcohol

ichbinich
6. jún 2014

Ja som tiez obruskova 😉
Ja to casto robim ako Angelina Jolie, ked nie je cas, umyjem sa s nimi 😉 😀
(raz to Angelina Jolie priznala v interview, ze sa niekedy, ked nie je na nic cas, narychlo umyje aj tymi obruskami. Tak sa smejem, ze som ako Angelina Jolie) 😀

eeffka
6. jún 2014

@lidka_hipp ja s nimi utieram vsetko, vratane manzela 😀

olivka26
6. jún 2014

U nas su vlhcene obrusky na kazdodennom poriadku,v kazdej izbe,pri kazdej aktivite,vzdy ich mame so sebou aj v kociku na prechadzke,v kabelke ked ideme do mesta,nesmu chybat ani v aute ked ideme na vylet...su rychle,prakticke,jednoduche a pre mna ako maninku velmi napomocne 😉
utierat s nimi sa da myslim vsetko,oblubil si ich aj moj priatel,ktory si mini cisti palubovu dosku v aute,dokonca uz som ho pristihla ako nimi utiera prach zo stolika 😀

yanni
6. jún 2014

@cacika hm. tak aj v tych nieco je, co ti nevyhovuje. Ja som za tie roky vyskusala vselico, aj detom na rituse, ale nie vsetky sadli. A ked sme uz pri hipp, tak napr. hipp krem na vobec nesadol, ani jednemu ale zato s vhkymi utierkami a samponom a sprchovym gelom (tym kremovym) nema ani jeden problem. 😉

cacika
6. jún 2014

@yanni ano určite tam nieco také bolo. mne na plet nevyhovuje skoro nic, ale aj tak ma prekvapilo ze som zareagovala aj na tie obrusky co su urcené na tu najcitlivejsiu pokozku. neboli to sice hipp, ale podobná lepsia značka, ziadne lacne tesco. ktovie...

klincek
6. jún 2014

@ichbinich a nielen ona, aj Brad sa priznal 😀
inak je to fakt uzitocna vecicka, aj ked teda dost neekologicka, ale uzasna 😉

yanni
6. jún 2014

@cacika ved to. Ja mam tiez strasnu plet. Mne tiez nevyhovuje takmer nic. Preto pouzivam len na oci. tvar sa bojim, ze sa vyhadzem alebo opuchnem. Ale detom utieram vsetko a bez problemov.

carmen238
6. jún 2014

Ja som na obrúsky maniak ;) už som dokonca nakazila aj manžela 🙂 My obrúsky používame ozaj na všetko a preto ich musíme mať v dostatočnej zásobe 🙂 Čistím s nimi dokonca aj topánky a najradšej umieram prach, ale sú vynikajúce aj na zapatlaný stolík. Neviem si predstaviť svoj život bez vlchčených obrúskov ;)

anny1984
6. jún 2014

Aj ja ich často používam, nielen na zadoček nášho drobca, ale taktiež ich nosím v kabelke pre prípad nehody 🙂 Naposledy som manželovi utierala palubnú dosku v aute 😀

lucinka2811
6. jún 2014

@lidka_hipp ja ich mam stale pri sebe., ci utieram ritku pri prebalovani, rucky ked sa zaspini, pusu ked papa nieco... ale pouzivam ich aj v domacnosti.. ked utieram stol alebo v aute ich pouzivame... aj topanky som neraz utrela.. v obchode utieram nakup. kosik ( tu tyc na drzanie) ked tam davam malu ... proste zivot si neviem bez nich predstavit 🙂

luculele
6. jún 2014

Ja najradsej travim vsetok cas s detmi a tak vymyslam co najrychlejsie sposoby, ako cistit a upratovat. Vlhcene obrusky sa mi zatial osvedcili okrem prdeliek mojich deti na cistenie prachu doma, alebo v aute, cistenie ogrckanych, alebo inak znecistenych textilii a najnovsie nimi pretieram aj zachod a snazim sa tak vyhnut castemu pouzivaniu agresivnych cisticov...

lidka_hipp
autor
6. jún 2014

@aluxka

Mám pocit, že úplně nejhůř jdou odstranit dětské kukuřičné/jáhlové/rýžové a jiné křupky. Jak ty se jednou přilepí, dostat odkudkoliv je peklo. 😉

@katharynkaa
@pekkka
@anjelik2509

Další Nobelovka by podle mě měla putovat tomu, kdo vymyslel automatickou pračku 😀 Ať se snažíte sebevíc, každé dítě snad nepořádek vyloženě přitahuje a ještě ho navíc vytváří a to bez ohledu na pohlaví, věk či nevím co 😉

@ichbinich
@klincek

Hehe, tak to jsme doma jako Angelina s Bradem. Co na tom, že já ani manžel nejsme hvězdy Hollywoodu. Třeba si nás někdy všimnou a nabídnou životní roli 😀 😀 😀

@yanni
@cacika

Mám hodně citlivou pleť a po běžných odličovacích ubrouscích zčervenám jako rak a to nemluvím o tom, jak je pleť napnutá a svědí ☹ Některé dětské ubrousky, i když jsou deklarovány jako bez alkoholu nebo parfému, mohou obsahovat minerální oleje nebo aromatické látky, které mohou vyvolávat alergickou reakci a to jak u dětí, tak u dospělých. Nemluvě o tom, že mohou obsahovat éterické oleje, mýdlo, barviva, PEG emulgátory nebo parabeny, případně být bělené chlórem. To vše může citlivé pokožce vadit, a proto tyto látky v ubrouscích HiPP nenajdete.

@carmen238
@anny1984
@luculele

Můj muž se mi vždycky směje, že kdyby na to přišlo, vytáhla bych z kabelky i atomovou bombu. Teda, ne že bych tam něco takového nosila 😎 Ale je fakt, že v kabelce mám skoro všechno, bych mohla potřebovat. A to nemluvím o dětských sušenkách, hračkách...

bubloska135
6. jún 2014

tak ja som tiež utierkova, okrem dietata ich pouzivam aj na domacnost, kde tu nejaky prach ci prikrm na nábytku. Ale ako správna zena a pohotová zena ich vyuzivam aj na manzela, lebo niekedy je to s ním horšie ako s tým prachom, alebo mojím krpcom 🙂 vdaka vlhcene utierky