icon

Dny s LEGO DUPLO začínají! Co vás čeká?

bara_lego
9. nov 2015

Jsem moc ráda, že tu s vámi mohu tento týden být. Dny s LEGO DUPLO právě začaly a já jsem tu od toho, abychom si je společně užili 🙂. Mám pro vás nachystané tipy na vánoční dárky, spoustu zajímavých informací a také inspirativních her. Chybět nebudou ani soutěže o krásné stavebnice LEGO DUPLO. Na první soutěž se můžete těšit již dnes.

LEGO DUPLO, to nejsou jen kvalitní a bezpečné stavebnice, ale celý svět plný dobrodružství a kreativních her, do kterého vás chci pozvat. Ráda vám odpovím na vaše otázky a pomůžu vám zjistit vše, co vás o LEGO DUPLO zajímá. Těšíte se, až si spolu zasoutěžíme?

Dny s LEGO DUPLO začínají! Co vás čeká?
bara_lego
autor
10. nov 2015

Krásné odpoledne, moc mě těší vaše příspěvky, které jsem plné pozitivní energie. Jsem ráda, že ji mezi sebou můžeme sdílet navzájem, protože jsme na stejné vlně. Jednoduše LEGO DUPLO zaručeně patří do naší sbírky hraček 🙂 Tento týden si budeme probírat spoustu zajímach témat, podívejte se na naše další diskuze a třeba se i zúčastněte soutěže 🙂 Praktické informace o stavebnicích včetně herních tipů Vám budu pravidelně dodávat na fotoblog, nenechte si je ujít 🙂

bara_lego
autor
10. nov 2015

@blsacik páni, vy jste doslova zaveleni kostkami 😀 Fotografie mluví za vše a je patrné, že děti hraní s LEGO milují, jaké LEGO DUPLO jste už vyzkoušeli? Pokud vlastní některou z řady stavebnic Moje první LEGO DUPLO, připojte se vašimi zkušenostmi do diskuze https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-lego-duplo/jake-bylo-vase-prvni-lego-duplo/ Moc mě zajímají vaše zkušenosti a zážitky 🙂

anita
10. nov 2015

Môj syn bude mat tento mesiac rok a pol. Tiež sa mu chystáme kúpiť Lego Duplo pod stromček. Ma už tvorivé autíčka aj loďku pre bábätka a strašne ho to baví skladať.
A mimochodom nepoznám také dieťa, ktoré nemá rád Lego 😊

bara_lego
autor
10. nov 2015

@didianac každý den každý den s LEGO DUPLO jedině 😀 to je skvělé, že i u Vás jsou stavebnice pro malé stavitele na denním pořádku 🙂 Máte pěknou sbírku zvířátek. Doufám, že Vám udělám radost, když Vám teď řeknu, že si také můžete pořídit stavebnice s velkými zvířátky. Například LEGO DUPLO Moje první farma, kde si můžete hrát s kravičkou i ovečkou; LEGO DUPLO Zvířátka z farmy, s ovečkou, kozičkou či prasátkem; či LEGO DUPLO Velká farma, která obsahuje dokonce kravičku i telátko a také koníka; a nebo LEGO DUPLO Traktor, kde se na vozíku veze právě kravička 🙂 Co na to říkáte? ;)

didianac
10. nov 2015

@bara_lego no tak to ano 🙂 len nie vsetky Lega su dostupne v detskych hrackarstvach a obcas clovek musi vyberat podla aktualnej ponuky co prave maju a to sa tyka aj internetovych obchodov :D A veru ani prasiatko nemame zato konikoooov mame az az :D ale zvieratiek (este nemame macku, psa, zajaca atd), panacikov a roznych doplnkov ako dazdniky, udice, ryby nikdy nie je dost :D aj ked tych zakladnych kociek by uz bolo aj dost :D

tami7179
10. nov 2015

Super, tesim sa😀😀😀😀, moja dcerka lego zboznuje☺☺☺☺

liveka
10. nov 2015

Na zozname vianočných darčekov pre nášho 21mes. Adamka nesmie chýbať LEGO DUPLO.. tento krát to isto bude LEGO DUPLO Môj prvý vláčik a keďže v ten krásny deň bude mať drobček tiež meniny tak k nemu pridáme ešte jedno LEGO 🙂 rada sa nechám inšpirovať dni s LEGOM DUPLO 😉

bara_lego
autor
10. nov 2015

@liveka to je skvělá zpráva, že si Adáme bude brzy hrát s LEGO DUPLO Můj první vláček 🙂 Ráda Vám doporučím například stavebnice LEGO DUPLO Box plný zábavy. Jedná se o komplexní sadu rozmanitých DUPLO kostek, kde stavění bude čistě na vás a Adámkovi 🙂 A pokud byste se chtěli začít s DUPLO kostkami také učit, doporučila bych Vám například LEGO DUPLO Můj první traktor, s kterou si můžete procvičit barvičky a druhy ovoce, můžete přiřazovat barvy k ovoci na kostkách, ale i ve skutečnosti 🙂 Až bude malému Adámkovi více jak dva roky, můžete začít s obtížnějšími stavebnicemi jako například LEGO DUPLO Hasičská stanice nebo Lesopark 🙂 Ráda Vám opět poradím. Bára

liveka
10. nov 2015

@bara_lego LEGO DUPLO krabicu plnú kociek už máme 😉 to bolo naše prvé LEGO. A Adamko sa s ním veľmi rád hrá.

bara_lego
autor
10. nov 2015

@liveka pak bych Vám tedy doporučila další začátečnické stavebnice např. LEGO DUPLO Moje první farma, Můj první domeček na hraní, Můj první autobus. Tyto stavebnice nejen hravé, ale zároveň i edukativní 🙂 Záleží tedy na Vás, co byste se ráda v rozvoji Adámka zaměřila 🙂

bara_lego
autor
10. nov 2015

@1katkas těší mě, že vás Dni s LEGO DUPLO zaujali a těším se až si přečtu vaše zkušenosti se stavebnicemi 🙂 Co se týká stavebnic s DUPLO minifigurkami - máme několik menších stavebnic, které obsahují figurku a nějaký další výrazný prvek - například auto nebo zvířátko atp. Posílám několik tipů: LEGO DUPLO Sanitka - http://www.dracik.sk/10527-lego-duplo-sanitka/ nebo LEGO DUPLO maminka a miminko http://www.dracik.sk/10585-lego-duplo-mamicka-a.... Stavebnici, která by obsahovala pouze figurky zatím neplánujeme.

bara_lego
autor
10. nov 2015

@michaelamilan vítám vás v naší diskuzi a jsem ráda, že se těšíte na různé tipy LEGO DUPLO 🙂 Mrzí mě, že jste ztratila malou pandu. Vím,jak ne nepříjemné, když si děti oblíbí jednu hračku, vydrží si s ní hrát hodiny a hodiny, a jak jsou smutné, když tuto hračku rozbijí či ztratí. Bohužel zatím v produktech opravdu pandu nemáme a v nejbližší době ani mít nebudeme. Velkou část stavebnic každý rok obměňujeme tak, aby pro děti bylo stále něco nového. Proto se tu a tam musíme také s některými kostkami rozloučit :(. Vím, že v mých tipech pandu nenajdete, ale napadlo mne, zda by se Vašemu malému nelíbila stavebnice LEGO DUPLO Moje první zoo nebo LEGO DUPLO Baby zoo? Pandu v ní bohužel nenajdete, ale třeba by ji mohl nahradit lední medvídek nebo slon a žirafa.

blsacik
10. nov 2015

@bara_lego Myslím, že vlastníme cca 4 sady a jedna z toho bola pred 2 rokmi taká drahšia... volalo sa to nejaká zoo a žirafe sa dá ohýbať krk :D :D :D :D Má to šmýkačku, bránu, kopec zverov, mäso, banány... máme aj smetiarske auto s pred x,y,z rokov (už pomaly retro :D) a ďalšiu sadu so zvieratkami... to mám i odfotené, keď mala malá cca 6-8 mesiacov, tak ich spolu so synom skladali, strašne sa tešila a kocky i sem tam do nás hodila :D Bolo srandy kopec 🙂 Toto na fotke je taká menšia sada, ale tá ZOO veľká, kde sú tie zvieratká ohybné je totálne top. 🙂

kupcovci
10. nov 2015

Veľmi sa teším na dní s lego duplo na množstvo užitočných rad kt. sa dozvieme a typy na darčeky pre deticky 🙂

xnatali
10. nov 2015

...já som sa uchvátila pre Lego duplo, mali sme jednu menšiu sadu a deti sa s ňou rady hrali, ked som dokupila par kociek navyše, mali možnosť kvalitnejšie sa hrať a tvoriť roznorodo, ci uz samostatné alebo rozvíjať spoluprácu 🙂. Mame 6r syna, 4,5r dcérku a 1r syna-ten zatiaľ poskladané skôr rozoberá, ale s autickom si brm-brmuje a sem-tam spája kocky... a paci sa mu gulickovy toboganik veľmi 🙂 a stále mám pocit, že je kociek malo, čo aj je-na Vianoce chcem doplniť, nech sa môžu rozvíjať, je krásne vidieť ako ich niečo zaujme 🙂.

lyrrya
11. nov 2015

u nas lego duplo je top 😀 kazdy den ju syn vytiahne. raz som dokonca jedno auto nedopatrenim oprala 😀 totizto syn mi ho pridal do bubna... a prezilo, len ja som myslela, ze uz ta nasa pracka melie z posledneho, ked to tak buchotalo 😉

mary75
11. nov 2015

@bara_lego priznám sa my Lego ešte nemáme,ale malý z hociakých kúskov hračiek dokáže "postaviť"vežu,alebo auto.alebo napríklad z lietadielok spraví letecký deň,z aut preteky.má dobrú fantáziu pri hraní a tak uvažujeme o kúpe Lega na vianoce lebo na 100% ho to poteší.

esme22
11. nov 2015

Ja ako dieťa som lego priam zbožňovala. Práve teraz som dcérke na blížiace sa narodeniny kúpila 2 sady lego duplo- kreatívny box a môj prvý domček, už sa neviem dočkať keď to dostane, keď bude po mne nebude sa vedieť od lega odtrhnuť 🙂

bara_lego
autor
11. nov 2015

@mary75 pokud máte u Vás doma rádi vše co jezdí a teprve s LEGO DUPLO seznamujete, jistě se Vašemu malému zavděčíte s LEGO DUPLO Tvorivé autíčka nebo LEGO DUPLO Môj prvý autobus anebo Môj prvý traktor. Ovšem jedna z nejvíce oblíbených stavebnic je LEGO DUPLO Môj prvý vláčik, který dokonce houká jako opravdový 🙂 Můžete se výběrem hračky isnpirovat také zde: http://www.dracik.sk/hladanie/?fp=3. Přeji Vám, aby jste s kostkami zažívali krásné společné chvíle 🙂 Ostatně příspěvky již "ostřílených" maminek mluví za vše 🙂 Bára

20eileen20
11. nov 2015

Super,tesime sa...🙂

ivikg
12. nov 2015

Tešim sa 🙂 aj moje deti si radi hraju s Lego duplo.Doma mame vlačik s dráhou,ktory dostali minuly rok pod stromcek.tento rok tomu nebude inak 🙂 len skoda,ze nemôzem zohnat lego duplo ZOO.

vikis5
12. nov 2015

aj my máme radi lego, len neviem ci lukáško alebo maminka a tatinko :D velakrát sa pristihnem ako sa syn uz dohral s legom a ja som sama v detskej izbe a este si stavam :D

bara_lego
autor
12. nov 2015

@ivikg LEGO DUPLO ZOO je k sehnání zde:
http://www.dracik.sk/hladanie/?fb=1&pageno=4

🙂 Ať se stavebnice líbí 🙂

katarinka26
12. nov 2015

@bara_lego Mila Bara dakujem vam za tieto posledne dni .vdaka vasim sutaziam som si uzasne zaspominala na krasne momenty mojich detiba ucedomila si, ze lego je v nasej rodine uz niekolko rokov a lego rodina sa stale rozrasta. Dali ste uzasne tipy na darceky a tipy ako rozvijat detsku motoriku, pocty a tvorivost. Dakujem vam Katka

s1m.one
12. nov 2015

Neda sa niekde zohnat katalog? Aj dupla a aj inych napr City? Tiez som sa dopocula ze existuju aj nejake legove spolocenske hry, s tym by ste mi nevedela poradiť? Dakujem

ivikg
12. nov 2015

@bara_lego dakujem 🙂 urcite vyberiem pre mojich synov a pre dcerku lego friends ;)

bara_lego
autor
13. nov 2015

@katarinka26 také Vám děkuji za krásné poděkování. Je pro mě největší odměnou to, když Vám jsou veškeré užitečné tipy a rady, nejen ode mě, ale i od ostatních maminek, užitečné 🙂 V tom je podstata MK a já jsem nadšená, že je tu tento týden tak úžasná, přátelská a inspirující atmosféra 🙂
Přeji hodně štěstí při rozvíjejí vašeho dítěte 🙂
Bára

bara_lego
autor
13. nov 2015

@s1m.one Nové katalagy vycházejí každý půl rok a dají se sehnat na pultech obchodů s hračkami 🙂 Zkuste se ve vašem oblíbeném hračkářství pozeptat prodavačů 🙂 V katalogu LEGO naleznete stavebnice všech řad LEGO, tedy včetně LEGO DUPLO, LEGO CITY, LEGO Friends atd 🙂
Co se týče společenských her, tak pokud nějaké existují, nejsou to bohužel originální značkové LEGO hry.
Také by se mi líbily například LEGO MONOPOLY či tak něco 🙂)
Bára

ikika
13. nov 2015

@bara_lego to Lego Monopoly vyzera super! 😵 (som trosku pogooglila 😅 )
@s1m.one dakujem Ti za tip. 😵 🙂

bara_lego
autor
13. nov 2015

@ikika 🙂 co vše se dá z kostiček LEGO postavit, že? I vlastní deskovou hru 🙂