SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.
Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

Našu malú keď mám na rukách, tak jej ukazujem a vravím jej odkiaľ sú magnetky, ktoré nám doniesol švagor zo zahraničia z rôznych miest ako je napríklad Moskva, Paríž, Londýn, atď. teraz keď ich vidí tak sa na nich milo usmeje. Ukazujem jej aj kvietky, ktoré máme doma, a keď sme vonku ukazujem jej všetko okolo.. susedné domy, psa, mačku, stromy, oblohu, proste všetko čo je okolo nás 🙂 a ona sa z toho veľmi teší 🙂
Chodíme veľmi veľa do prírody. Tam spoznávame rôzne zvieratká, stromy, kvietky. Veľmi radi chodíme aj do zoo kde si stále musíme niečo prečítať o zvieratkách a samozrejme kúpiť aj magnetku ( už máme plnú chladničku 🙂 ). Keď sme cez jeseň chodili do lesa tak sme si spievali túto pesničku:
Už prišla jeseň nádherná,
teší sa každý z nás,
žltá a hnedá, červená,
farbí svet zas a zas.
Šarkan už lieta v oblakoch,
vidí tú nádheru,
listy zo stromov padajú,
vytvoria perinu.
Veľmi radi cestujeme kde sa dá a tam sa vždy niečo nové naučíme 🙂. Keď je vonku zlé počasie tak sa hráme doma. Dcérka sa najradšej hrá s kockami.
Náš Adamko bude mať o 3 týždne rôčik a keďže pomaličky začína chodiť veeľa by toho chcel vidieť a objavovať. No najviac ho baví skúmať všetko čo je v kuchynskej linke a na poličkách 🙂 preto aby si nejako neublížil lebo to je veľký zbojník mu povyťahujem z kuchynskej linky rôzne plastové nádoby a už ich na seba skladá a vkladá jednu do druhej preto si myslím že lego by sa mu páčilo a pomaličky by sme sa s nim učili nové veci 🙂
Dobrý večer prajem, tak u nás lego fičalo už, keď my sme boli deti, boli sme 3 súrodenci a na Vianoce sme vždy dostali nejaké lego, či už rytierov, policajné stanice, ninja bojovníkov alebo stavebnice s podložkami a tak, ale to už bolo pre väčšie deti. Je super, že v dnešnej dobe je už aj lego pre 1 a pol ročné deti.. Naša malá má rok a niečo a na tieto Vianoce by sme jej už chceli kúpiť lego pre najmenších. Veď lego to je "hračka", čo neomrzí. My sme sa s tým hrali aj do 13.rokov. Zatiaľ si s ňou staváme drevené kocky na seba a z hviezdičiek rôznych veľkostí staváme veže, ktoré vždy najradšej búra:D:. A také lego by len tak ľahko nezbúrala. A na upršané jesenné počasie je lego ako stvorené. Takže takýto máme vzťah k legu 🙂
@bara_lego
Máme 20 mesačnú dcérku a Lego Duplo som jej kúpila na prvé narodeniny. Môj prvý traktor-super hračka. Teraz na Vianoce dostane Môj prvý obchod a veľmi sa tešíme ako sa s ním vyhrá. Okrem iného nie je lepšieho časopisu na čítanie ako Lego katalóg. Má ho prelistovaný od hora dole, už je z neho šalátové vydanie. Musím zbehnúť pre nový do hračkárne.
Od cca 6 mesiacov s dcerkou cestujeme a objavujeme ako krasy slovenska, i zahranicia a pravdaze prirody. Na to, ze ma dcera 3 roky ma precestovane cele slovensko, cechy, madarsko a chorvatsko. Snazime sa jej ukazat a objavovat s nou vsetko co sa da. Spoznavame zvieratka (najlepsie na rancoch, farmach a zoo, kde ich mozeme hladkat), jaskyne, hrady, zamky. Od malicka ma dovolene vsetko chytat, hladkat, atd. A s tym planujeme aj pokracovat.
moja dcerka objavuje na prechadzke z kocika. Psikov, ludi, mraky na oblohe. z toho sa tesi 🙂 a doma lozi po celom byte skuma co mame v suflikoch. zo vsetkym bucha a co sa da, ochutnava. nove hracky alebo aj nehracky ju zajumu na dlhsiu chvilu 🙂
Naša dcérka má 16 mesiacov a teda asi ako každé dieťatko v tomto veku, je na všetko zvedavá a všetko ju zaujíma. Keďže máme šikovného dedka, práve nám z dreva vyrába učiacu vežu, aby mohla Paulínka spoznávať svet z väčšej výšky a pozerať sa napr. ako maminka v kuchyni varí dobroty. Samozrejme, že ju ale zaujíma aj svet vonku. Keďže máme doma dvor a blízko je družstevné pole, rada jej tu ukazujem všetko od rastliniek, zvieratiek, cez náradie v garáži až po rôzne dopravné prostriedky, ktoré pracujú na poli a jazdia po ceste. Od malinka cestujeme kočíkom MHD, nakoľko bývame ďalej od centra mesta, takže jazda autobusom je jej veľmi známa. Preto by bolo super, keby jej prvé lego bolo práve Lego duplo Môj prvý autobus 🙂 Určite by sa potešila 🙂 Prikladám aj fotku našej jazdy v MHD, keď bola Paulínka ešte malý drobček v perinke 🙂
Aby som bola uprimna, ja som rada, ze moja dcera trochu ubrala zo svojho objavovania sveta, pretoze ta bola odmala rodeny "samovrah". Teraz si uz dokonca necha vysvetlit aj niektore nastrahy zivota 😎 . Ale este pred rokom, ako trojrocnu, som ju vytahovala z jazera. Dovolila som jej ist po kolienka do vody (ona bola samozrejme na holo, pretoze sme plavky nemali, lebo sme do vody neplanovali ist; povodne to malo byt hadzanie kamienkov), ja som bola na kompletku oblecena. Zhruba tak za 20 sekund, napriek mojim vsemoznym spôsobom jej od brehu zabranit postupovaniu do vody, uz mala hlavu pod hladinou a ja som musela za nou skocit oblecena do jazera. Nastastie ma za sebou "bazenovy vycvik", takze vedela, ze pod vodou sa nedycha a vylovit ju bola otazka do 10 sekund.
No, uzivame si s nou riadne adrenalinu, ale toto si dovolim tvrdit, bol jeden z nasich top zazitkov. Ja som samozrejme isla domov v mokrom obleceni, nastastie som ale vela ludi nestretla.
Naše objavovanie začalo asi pri zvieratkách S narastajucim záujmom one. Preto bolo dominantou na našich 1 narodeninach LEGO duplo farma. Časom sme podrástli a začali nás zaujímat dopravne prostriedky cize Lego Duplo mastále a kurniky už sú prestavane na garáže pre sanitku a policajne autíčko. 😄 každý deň pozostáva Z času na tvorenie , odpočinok , učenie a zábavu. Veľa trénujeme ručičky a motoriku stavaním stavebníc , kreslime (carbeme) ale zo zanietenim ľavou rúčkou . Radi sa babreme s vodou co následne prináša spoločne uplatovanie. Vonku naše kroky vedú k stanovistiam sanitiek 😉 kde nám vždy ochotne pustia maják . A po krásných zážitkoch z prechádzky sa nám krásne zaspinkava. Nesmie chýbať ani učenie a práca čiže pekne za niesť špinavé prádlo do pracky či si kefkou ocistit topanocky. Po tom všetkom si zatancujeme a len tak si povegetime v náručí. Každým dňom objavujem svet prostrednictvom mojej maminky čiže viem prať , krásne sa umyť , pozametat či povysavat, napít sa sám z pohára , papat vidličkou a je toho toľko čo denne spoznám A moja milovaná maminka mi to všetko dovolí skúšať aby som bol spokojný malý veľký chlap aj keď nedovidim na stôl čo sa tam deje maminka má berie V šatke do výšok nech spoznávam V bezpečí ten ozajstný svet. 🙋 paaa
Svet sa s malou snažim objavovat zo všetkých strán, bude mať iba 17 mesiacov, ale s lego duplo si vežičky stavia už dlho, bolo obdobie ked sme cele dni nic ine nerobili... snažim sa jej ukázat všetky frby sveta, upratujeme spolu, varíme, pečieme, chodime na prechádzky každý den, zvieratká nepoznáme iba s knižiek ale ich vyhladávame čo najviac naživo, aby sme ich videli, počuli, cítili ....
My objavujeme svet okolo nas kazdy den....vylety a kazdodenne prechadzky nam prinasaju mnozstvo novych veci, zazitkov a objavov. Mojich dvoch syncekov zaujima uplne vsetko, mladsi miluje zvieratka a zaujme ho vsetko farebne a starsi je taky, ako sa hovori, ze ''vsade bol vsetko videl'' 😀 A co sa tyka lega, tak mladsi uz ma svoje lego duplo Velku Zoo, a starsi syncek 5 rocny uz sklada Lego City, takze u nas Lego fici 🙂
Ako sa učíme objavovať svet? No môj syn si ho objavuje podľa seba ,lebo on ma ten svoj svet ,v ktorom je pre neho všetko krásne farebné,všetko zaujímave,všetko čoho sa môže dotknúť je lákavé tak prečo to nevyskušať.Má 2,5 r a objavujeme svet aj pomocou kníh ktoré miluje,objavujeme pomocou hudobných nastrojov hlavne gitara a spev to mu ide a potom miluje prechádzky v prírode kde objavujeme zvieratká.Takýto je naš svet.
Tobiáš bude mať v decembri tri a lego ma veľmi rád. Hoci už dostal "veĺkacke" lego, duplo ho stále neomrzelo. Má bager s tatrou, vláčik s číslami, zvieratká. .. vyhrá sa s ním na vela spôsobov. Vláčik je s číslami od 1 do 10, už ich všetky pozná a to nie len v slovenčine, ale aj angličtine. Raz nakladá čísla, inokedy zvieratá, ktoré vezie na farmu, kde im bagrom a tatrou vozí seno a jedlo 🙂 inokedy stavia dom s veelkym kominom. Ak najdeme v ponuke nejaky pekny domcek pre chlapcov, určite obohatime zbierku.
No tak táto súťaž mi padla práve vhod keďže sa na Vianoce chystáme drobcovi kúpiť lego duplo takže keby sme ho vyhrali to bolo radosti tak vyskúšame šťastie 😀my s drobcekom keďže má ešte len 15 mesiacov zatiaľ objavujeme základné fungovanie sveta. Otvára linku, všade behá skáče lozi a zahrá sa so všetkým čo mu príde pod ruku. Hračky ho bavia tak 5 minút no objavovanie nového je celodenná záležitosť 😉
Ja sa snažím deti viesť k tomu, že svet sa dá objavovať všade, ale najlepšie vonku - v teréne 🙂. Často chodíme do lesa. Tam je vždy, čo objavovať, obzerať, počúvať, ovoniavať a dotýkať sa. Niekedy chodievame von aj keď prší. Dáždnik, pršiplášť, gumáky a ide sa. A keď sme vnútri, tak si radi a veľa čítame a kreslíme a samozrejme máme aj Duplo. V poslednej dobe je veľmi obľúbené u staršej aj u mladšej. Akurát sme sa dnes s manželom rozprávali, že aj tento rok by mal Ježiško nejaké priniesť 🙂
A ešte by som chcela pochváliť značku Lego, že kvalita vyhotovenia sa za tie roky vôbec nezmenila. Čo si pamätám z mojich detských čias až po dnes, staré dobré Lego je stále to isté staré dobré Lego 🙂
Mame tretieho chlapca po vacsej prestavke, najstarsi ma 17 a teraz nas najmladsi 18 mesiacov, s ktorym si matersku naozaj vychutnavam. Predtym sme Lego Duplo nemali a pri tomto najmladsom si ho nevieme vynachvalit. Su to snad neznicitelne hracky, ktore neomrzia. Hlavne vsetky auta nas bavia a vlaciky su top.
Mala som 5 rokov, keď som na Vianoce dostala Lego. V tých časoch to bolo výnimočné, Lego nemal hocikto. Dostala som ho od tety. Veľmi rada som sa s ním hrala, doteraz sa mi v detských spomienkach vynárajú hry s touto stavebnicou 🙂 Predvčerom som synčeka zverila mojej maminke, aby som si mohla odbehnúť vybaviť nejaké veci. A keď som sa vrátila, aké milé prekvapenie ma čakalo: môj synček sa hral v našej bývalej detskej izbe s mojím 26 ročným legom :D Hneď sa mi vynorili spomienky, synčeka hra úplne pohltila. A Lego Duplo ešte nemáme, bude na liste želaní od Ježiška 🙂
@bara_lego my od malinkata nasu princeznu beravame vsade s nami.najradsej chodine do zoo kde malej pekne vysvetlujeme co je ake zvieratko a ako robi kde byva a tak. Mala hrozne miluje zvieratka a taktiez prirodu.snazime sa aby sa jej myselnrozvyjala do vsetkych smerov.kazdy den sme vonku za kazdeho pocasia objavujeme dazdovky co je to dazd ci snezik a miluje kaluze :D a ked sme domka objavujeme svet pomocou kniziek. A taktiez jej priblizujeme od malinka aj nasu historiu uz mame obehanych niekolko hradov a zamkov v nasom okoli.
Svet objavujeme kazdy den..nasa dcerka je velmi vynaliezava a vzdy dokaze prekvapit a vymysliet novu hru..zboznujeme vylety..o objavujeme okolitu krasu..naposledy bol nas naj zazitok prve pustanie sarkana🙂 lego vsak u nas patri medzi top..vydrzi pri nom sediet velmi dlho a spolu tvorime.
My objavujeme svet kazdy den, vzdy náš malý objaví niečo nové,nepoznané, potom mu vysvetlujeme co to je... Kedze bude mat v januari dva roky, práve zacina objavovat caro lega, zatial máme len jedno lego duplo s traktorom, no zboznuje vsetky "brm-brm" ,takze aj toto ho velmi zaujima.. Ale vlastne ktore dieta nie je zvedave?! 🙂
Objavovanie sveta a stavebnica LEGO ide v našej rodine ruka v ruke. Starší synovia boli ako malí LEGO-maniaci, takže každý jeden výlet s nami putovalo LEGO v aute. Najmladší Benjamínko zdedil vášeň po bratoch. Miluje prácu v záhrade s dedom, jazdu na bicykli s maminou, v 4 rokoch pozná celú abecedu a skladá a píše slová so staršími bratmi. Veľmi rád chodieva s nami do prírody, odkiaľ si vždy prinesieme nejaké maličkosti, z ktorých doma majstruje - robí koláže a máme nimi oblepený celý byt - zárubne, dvere, skrine..... Ale najradšej sa hrá s LEGOM a ja sa len čudujem, čo všetko v jeho fantázii tieto kocôčky evokujú. Vie z dupla dokonca poskladať písmená, robotov - kocky si farebne označil 😀. Od septembra sme "objavovali" už 3x čaro nemocnice - a neviem si predstaviť, ako by sme bez pár legových kociek pobyt v nemocnici prežili. 😵 😵
S Filipkom objavujeme svet každý deň inak. Máme radi vláčiky Lego Duplo, postupne si doplňujeme našu zbierku a zastavujeme na zástavkách s ovocím, zeleninkou, zvieratkami, číslami a najradšej máme zástavku v knižnici. Knihy sú naša srdcovka a keď počujem vetu " Maminka poďme pjosííím čítať" 🙂 vláčik odkladáme a spoznávame svet v knihách. Kedže bývame na dedine sme každú chvíľu v lese. Tam objavujeme to najkrajšie čo doma máme. Na jar začíname pučiacimi stromami, rozkvitnutým poľnými čerešňami, v ktorých bzučia včielky, ochutnávame lesné plody jahôdky a maliny. Cestou do lesa nečakane natrafíme na chlpatú húseničku, jašteričku, motýliky, lúčne koníky. A videli sme aj zmiju,ale to sme vzali nohy na plecia a už nás nebolo 🙂. Cez leto si pochutnávame na černiciach, poľných čerešniach a sladučkých jahôdkach. Zbierame materinu dúšku, bazový kvet,malinové a černicové listy, skorocel a šípky na čajík. Najviac sa však tešíme na jeseň, pretože rastú hríby a keď šipky prejdú mrazom to je dobrota. Čo môže byť krajšie než farebná jeseň, behanie v šuchotavom lístí a púšťanie šarkana. A v zime, veru v zime sme ešte v lese neboli ,ale objavujeme krásy zimy v našej záhrade. Robíme veľký labyrint - cestičky v snehu, staviame bunkre a snehuliaka. A viete aká je to záhada, keď sa z veľkého snehuliaka ktorého staviame skoro celý deň, stane o pár dní len taký malý trpaslík? 🙂
moje tri deticky objavuju svet vzdy a vsade- najradsej vonku v prirode ale aj doma -pre mna samozrejma vec ich
dokaze neskutocne zaujat a vycarit usmev na tvari syncek a mladsia dcerka vsetko opakuju po najstarsej dcere a vedia veci, ktore najstarsia vedela ovela neskor. s duplom sa hraju velmi casto a urcite by nas nieco potesilo pod stromcekom.i
Keby som chcela byt strucna, napisala by som stale. Deti su totiz velmi vnimave a svet objavuju za kazdych okolnosti. Doma na babike sa napríklad ucime, kde je oko, ucho tad. Vonku spoznávame zvieratka, dopravne prostriedky. Velmi napomocne su knizky. Ale to najdolezitejsie je osobny priklad. Deti su totiz ako spongia, a svet spoznavaju najmä cez svojich rodicov,preto ak chceme, aby ich dojmy zo sveta boli pozitivne, musíme sa tak chovat aj my🙂
Každé dieťatko objavuje svet po svojom a každý rodič sa tomu svojmu snaží všemožne pomáhať. Tak je to aj u nás. Ak je pekne, snažíme sa pohybovať čo najviac vonku a v prírode, ak sme doma, je lego našim skvelým pomocníkom. Momentálne je top skladanie autobusu zo základných kociek, na streche potom vozíme panákov 🙂 nastupujú a vystupujú na stanici postavenej z otváracích okienok (geniálne, že sú nezničiteľné), pri stolčeku si dajú džúsik a koláčik. Duplo využívame aj na cestách, s istotou, že vždy zabaví. A nielen malého, aj my si trénujeme kreativitu 🙂
U nas sa objavuje vsetko pekne postupne...kdesme,tam sa vzdy nieco nove priucime...nove slova,zvuky,pohyby...a LEGO katalog mame na zachode...a vzdy,ked si tam rano tak "hovie"to nase chlapca,tak opakuje "bus zisko"...to znamena,ze bus donesie jezisko. A p8tom ze nemilujte tie deturence 🙂.
Náš malý má 15 mesiacov a má veľmi rád knihy, autá a skladačky. Učí sa ako robia zvieratká a veľmi rád sa vozí v aute, taktiež sledujeme autá... Máme rôzne skladačky, hlavolamy pre najmenších a veľmi rád sa hrá s duplom/ zvieratká. Potešili by sme sa novému legu 🙂
Mám dvoch chlapcov a od malička ich zapájam do všetkých činností ktoré robím. Chlapci pomáhajú zo všetkým, robia to s veľkou radosťou a zvedavosťou. Varenie, pečenie, triedenie prádla, umývanie riadu, vysávanie presádzanie kvietkov... no proste všetko robíme spolu a pritom im vysvetlujem ako a prečo sa robí to tak a to zase inak. Manžel ich zase zasväcuje do sveta šrubovakov, skrutiek, kladív a majstrovania rôzneho druhu - Vždy samozrejme nezabúdame na ich bezpečnosť 🙂 No a čítame si veľa knižiek prezeráme si obrázky vysvetľujeme súvislosti hráme sa rôzne hry , modelujeme, staviame, kreslíme, maľujeme, lepíme a tvoríme podľa fantázie a ročného obdobia. A k objavovaniu neodmyslitelne patria aj prechádzky a výlety. Pozorujeme prírodu, cestnú premávku, oblohu a svet okolo. Všetko spontánne, nenútene, s entuziazmom a radosťou.

Nas syncek ma len 9,5 mesiaca, takze zatial objavujeme svet hlavne doma, v poslednych tyzdnoch sa zacal stavat na nohy, takze neustale objavuje, co mame na stole, na skrinkach a vsade, kam sa mu podari dociahnut 🙂 Stvornozkovanim sa dostane do vsetkych zakuti bytu, takze objavuje co kde mame - museli sme uskutocnit aj mensiu bezpecnostnu reorganizaciu 😀 najradsej mi asistuje v kuchyni a skuma, co mame pod kuchynskym stolom 🙂Rad objavuje aj hracky, najma to, ako chutia 😀 ale odkedy sa zacal stavat, uz pre neho hracky nie su az take zaujimave 🙂Samozrejme chodievame kazdy den aj von na prechadzky a tam sleduje vsetko okolo seba, domy, stromy, ludi, psikov, deti 🙂Ked ideme spolu na nakup, intezivne sleduje vsetky regaly 😀 Postupne chceme zacat chodit aj na dlhsie vylety, takze tam sa toho spolu este naobjavujeme, uz sa nevieme dockat 🙂