icon

Aká je vaša vysnívaná operácia plastickej chirurgie a prečo?

drjozeffedeles
Moderátor
20. máj 2019

Aká je vaša vysnívaná operácia plastickej chirurgie a prečo?

Pýtajte sa na všetko, čo by ste chceli o danej operácii vedieť. Pán doktor MUDr. Jozef Fedeleš, PhD. odpovie na všetky vaše otázky!

Krásny večer.

simca06022011
21. máj 2019

Zmenšiť prsia, implantáty by som asi ani nepotrebovala 😂 a keby tie už boli tip-top, tak by ma neminula abdomino plastika, toho brucha sa nedá a nedá zbaviť 😱 a keby sa mi to zapáčilo postupne by som skončila ako Cher, lebo aj tuto niečo aj tamto niečo. Všimla som si že ani ten nie nemám úplne súmerný... 🤪

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@petra_em Dobrý deň, firmy produkujúce prsníkové implantáty majú väčšinou viac typov implantátov rozdelených podľa tuhosti. Tuhosť, alebo mäkkosť implantátu určuje jeho vlastnosti. Napríklad Motiva round je implantát s tuhším silikónovým gélom, čo zaručuje nemennosť okrúhleho tvaru. Motiva Ergonomix je mäkší silikónový gél a implantát je v stoji viac kvapkovitý, v ľahu guľatý - mení tvar ako prirodzený prsník. Najlepšie si je implantáty na konzulatácií pochytať a spoločne vybrať aký by sa najviac hodil Vašej predstave, ale treba brať do úvahy aj Vaše anatomické pomery.
www.eveclinic.sk www.motivaimplantáty.sk

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@luckabazar Každá operácia má svoje riziká a je treba o nich vedieť dopredu. Pokiaľ má žena malé alebo neatraktívne prsníky a má z toho komplex, zväčšenie jej prinesie obrovskú radosť a dodá späť sebavedomie. Rozhodnutie by teda nezáviselo odo mňa, ale od dcéry.

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@mikiella zaručená metóda na odstránenie strií žiaľ neexistuje, dajú sa ale zjemniť nechirurgickými zákrokmi. Pokiaľ koža na brušku prevísa, tak veľkú časť strií sa dá odstrániť pri zákroku abdominoplastika.

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@chikita29 Dobrý deň, augmentácia vlastným tukom má svoje špecifiká a na kozultácií treba zistiť, či by splnila Vašu predstavu a či ste vhodný kandidát na danú operáciu.

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@luckabazar Každý rez má svoje výhodi a nevýhody. V súčasnosti sa za najviac bezpečný považuje rez v podprsnej ryhe. Je taktiež najviac používaný.

erikams
21. máj 2019

@julia204 ja mam ten isty problem po 2 kojeniach 8 mes. kazde z c na 0☹

hranolka22
21. máj 2019

@drjozeffedeles ved toto,ze tam je nejaky vek nutne mat a podla dr som mlada(34) na to aby mi uznali zdrav.hladisko...tak co uz. Hadam dosetrim skor ako nebudem vobec vidiet 😁

nikiki29
21. máj 2019

Ja mám celý život veľký rozdiel vo veľkosti prsníkov, pri kojení je to ešte horšie, takže určite korekcia/modelácia/spevnenie by potešilo. Momentálne pri veľkosti C/E je ťažké zakryť rozdiel. Len 💰💰💰 vyhrať 😂

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@nikiki29 Držím palce. Sledujte súťaže.

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@hranolka22 kritérium, nie je vek, ale previs kože a obmedzenie zorného poľa, tak možno sa zastaviť za iným očným lekárom.

petrashy
21. máj 2019

Určite rekonštrukcia prsníkov po obojstrannej subkutánnej mastektómii. Chcela by som sa opýtať aký typ implantátov by bol najvhodnejší. Boli mi odporučené polyuretánové alebo odľahčené implantáty a možnosť rekonštrukcie bez vloženia expandérov. ďakujem

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@simca06022011 Oceňujem Váš humor. Súhlasím, niekedy môžu plastické operácie skončiť závislosťou. Pokiaľ, ale začnú ťažkosti s chrbtom, bude zmenšenie prsníkov dôležité zo zdravotného hľadiska.

drjozeffedeles
autorModerátor
21. máj 2019

@petrashy To, ktoré sú pre Vás najvhodnešie implantáty rozhoduje Váš operatér, a treba mu dôverovať. Dôležité je ale vedieť, že žiadne prsníkové implantáty nie sú "doživotné" a raz ich bude nutné vymeniť. Držím palce a želám úspešnú rekonštrukciu.

hranolka22
21. máj 2019

@drjozeffedeles aha,super,dakujem za info 👍 moja ocna sa tvari,ze to.mam najhorsie na svete,ale zo zdrav.dovodov mi to nenapise...tak skusim ineho ocneho.Zas na druhej strane sa bojim statneho zariadenia 😏 ci mi to nedobabru este viac...konkretne na ZA kde byvam nie su dobre recenzie....je to nefer,ze musime si vybrat bud.moznost zadarmo,ale vacsinou nekvalitne alebo si to zaplatit,co zas tiez nie je mozne pre kazdeho....

tehula
21. máj 2019

@drjozeffedeles kto v konecnom dosledku odporuci vymenu implantatov? Mam 6rokov Mentory, pri ktorych sa samoztejme uvadzala dozivotnost. Chapem, ze vymena casto vyplyva zo starnutia, gravitacie a zmeny postavy, ale kto urci, ci je implantaty potrebne uz menit? Na sono prsnikov chodim raz rocne ku gynekologovi.

kristina_00
21. máj 2019

@drjozeffedeles moja vysnívaná operácia plastickej chirurgie je chirurgické modelovanie kontúr tváre.. vždy som túžila po krásnych výrazných lícnych kostiach .. a dúfam že raz si tento sen splním 😊

mikiella
21. máj 2019

@drjozeffedeles ďakujem pekne za odpoveď. Abdominoplatiku poznám ale neprevísa mi nič.

helenalena
21. máj 2019

@drjozeffedeles odsat tuk, odpilit široké boky, vyplniť prsia tým odsatym takom.

drjozeffedeles
autorModerátor
22. máj 2019

@hranolka22 Vzhľadom na to, že v Žiline sa klinika plastickej chirurgie nenachádza, zrejme danú operáciu vykonávajú len oční lekári. Odporúčam teda navštíviť očného lekára v inom meste a operáciu určite u plastického chiruga. Pozdravujem

drjozeffedeles
autorModerátor
22. máj 2019

@tehula Pokiaľ chodíte pravideľne na sonografiu prsníkov, je pravdelodobne s implantátmi a prsníkmi všetko v poriadku. Pokiaľ by tak nebolo, bola by Vám odporučená výmena implantátov z dôvodu kapsulárnej kontraktúry, ruptúry ( prasknutia ) implantátu, kalcifikácia púzdra implantátu, neskorý seróm ( výpotok ) a iné objektívne a subjektívne príčiny. Implantáty majú životnosť v priemere 10-15 rokov. Pokiaľ žena nemá potiaže, nie je spravidla výmena potrebná. Starnutím tkanivá stracajú elasticitu a tvar prsníka sa zmení, čo má často za následok úpravu kože a výmenu implantátu z estetických dôvodov.

drjozeffedeles
autorModerátor
22. máj 2019

@kristina_00 Daný efekt je možné dosiahnúť výplňovými materiálmi - tuk, kys. hyalurónová a iné, alebo tvárovými implantátmi.Pozdravujem

tehula
22. máj 2019

@drjozeffedeles dakujem za odpoved. Na sono chodim pravidelne rocne, kde kontroluje lekar implantaty.
Nakolko som si ich dala spravit az po tehotenstvach a kojeni a vahu mam pomerne stabilnu, tak uz jedine gravitacia sa vekom prejavi.
Potom si naplanujem este vymenu, dokym budem vo veku, pre ktory operacia nepredstavuje este take rizika, nech som fesanda na dochodku.

petra_em
22. máj 2019

@drjozeffedeles prosim vas a co sa tyka vackov pod ocami tie sa ako daju odstranit? Operaciou alebo nejakym napichnutim? Uz viac krat som nad tym uvazovala ale pocula som ze to nebyvaju bohvie ake vysledky ked sa to opicha a co sa tyka operacie k tomu som sa akosi nedopatrala, dakujem

tehula
22. máj 2019

@drjozeffedeles chcela by som sa este spytat, akym zakrokom odporucate riesit vyrazne vrasky smiechu pod ocami. Riesi sa to blefaroplastikou spodnych viecok, mezonitami, alebo da sa to riesit pichnutim kys kyaluronovej ci botoxu do vedlajsich lokalit? Kozu pod ocami mam velmi tenku a pri smiechu je badat vyrazne vrasky od vnutorneho kutika. Bez mimiky vrasky nebadat. Vek 36r. Dakujem

mirit
22. máj 2019

Dobry den, chcela by som sa spytat ci je mozne urobit abdominoplastiku a plastiku prs naraz . Vela som schudla a prsia sli ako prve a este su aj roznej velkosti.

drjozeffedeles
autorModerátor
22. máj 2019

@petra_em Dobrý deň, malé vačky pod očami je možné riešiť buď výplňovým materiálom ( kyselina hyalurónová a vlastný tuk ) , väčšie len operáčne - plastika dolných viečok, alebo ich kombináciou vlastný tuk + plastika dolných viečok. Na konzultácii je treba zhodnotiť stav dolných viečok, aby operácia nepredstavovala väčšie riziko ako benefit. S pozdravom
www.eveclinic.sk

drjozeffedeles
autorModerátor
22. máj 2019

@mirit Dobrý večer, je to možné. Celková anestézia trvá v takomto prípade okolo 5 hodín, a zo zdravotných príčin je niekedy lepšie operácie rozložiť.