Vyhrajte čajovú vitamínovú bombu: zázvorový čaj s acai
Krásne ránko milé dámy a mamičky. Máme stredu a pod Tatrami sa výrazne oteplilo. -6 je vlastne veľmi príjemná teplota na rannú prechádzku, alebo beh. Ja som bežal ... na autobus. A čo vy? Ako posilňujete svoju imunitu? Napíšte nám do komentárov a my najzaujímavejšej odpovedi pošleme jeden veľmi exkluzívny a zaujímavý zázvorový čaj s ACAI a pribalíme zázvorový s citrónom aj bazou. Mimochodom acai je pôvodom s exotickej Brazílie a je veľkou oporou pre správne fungovanie organizmu ráno či večer. Acai je naozajstná vitamínová bomba, ktorej chuť je jemne trpká, až nasláddla. Hoci v preklade znamená: „plačúce ovocie“, zvyšuje schopnosť koncentrácie, posilňuje pamäť a eliminuje depresívne stavy. Acai je taktiež výborným doplnkom pre športovcov, keďže podporuje regeneráciu svalov pri zvýšenej fyzickej aktivite. Krásne ránko ešte raz všetkým🙂

@erikaemkina ovocná misa .-. to znie veľmi šťavnato. Dal by som si.
@staronova najlepším liekom je príroda. Je to jasné 🙂
U nas propolisove kvapky, ovocie a vitaminky. Cajiky bylinkove s citronom a medom 🙂
Na imunitu? Predovšetkým čerstvý vzduch,aj keď o ňom casto v Ružomberku pochybujem. Detváky sú ešte malé na veeela ovocia (9 mesiacov chlapci),ale zatiaľ nevideli antibiotiká,chorí boli 1x (aj to vďaka že len horné dýchacie cesty)...
Ja sa dopujem ovocím a zeleninou,cajikwmi a manžel na všetko kašle 🤔😂
dobrý deň. Moje posilnenie imunity je asi také...dostať do seba čo najviac ovociam, v tomto období najmä pomaranče a jablká. Trávim čas na čerstvom vzduchu...korčulovanie na ľade, snowboard 🙂 to bolo minulé roky,Nakoľko teraz čakáme prírastok tak sme športy vymenili za prechádzky ( v rámci možností). Deň bez dobrého čaju si neviem predstaviť...k domu domáci med a citrón...a tiež čo sa týka jedla tak kyslá kapusta tvorí čna našom jedálničku 🙂 keď sa ukázal prvý kašel tak som si spravila cibuľový sirup ( cibula posypaná cukrom, ktorá uvoľnila šťavu a tú som pila 3krát denne 🙂 )a zabralo to žiadne horúčky ani nič podobné,,,zimu si naďalej užívame
Imunitu posilnujem v tychto zimnych mesiacoch papanim C-cka , dostatok ovocia, zeleniny. Ale najdolezitejsim posilnenim mojej imunity je moja rozkosna 4-mesacna dcerka, ktora inde ako vonku nechce cez den spat...cize dennodenne nabehanych vela kilometrov na cerstvom vzduchu, ci fujaci, ci nefujaci, ci snezi, prsi, svieti slnko......IMUNITA ZDAR😂
U nás hlavne v tomto období preferujeme ovocie a zeleninu, robievame si smoothie, ovocie a zeleninku napichanú na špajdličke, aby to chutilo aj deťom (inak ich ani nenapadne si ovocie alebo zeleninku zobrať a takýmto štýlom to funguje veľmi dobre) a keďže mám deti, ktoré bývajú dosť často chorľavé, podporujeme ich imunitu vitamínmi a sirupom Imunoglukan, s ktorým máme zatiaľ veľmi dobrú skúsenosť. A samozrejme zázvor a med u nás nikdy nechýbajú 🙂
Krásny deň, no u nás riadne nasnežilo, takže som dnes posilňovala imunitu ráno odhrabávaním auta zo snehu a aj tak som nevyšla z parkoviska, v aute som mala dve školáčky a zachvíľku začínala škola a ja s autom v strede parkoviska a nemohli sme vyjsť hore,šmýkalo sa, aj sused pomáhal, tlačil, ale... takže sme imunitu potom posilňovali behom do školy s nákladom školských tašiek, takže pravidelný beh, chôdza a k tomu super čajíky, kráyn deň @marton_popadske
Každé ráno skôr ako zobudím deti, vybehnem v pyžame pustiť sliepky a kačky...😉
okrem ovocia a zeleniny mám spravený púpavový med, ktorý je výborný nielen na posilnenie imunity, ale aj pri chorobných stavoch, kde urýchluje liečenie, k nemu si varíme aj bazový čaj, a bylinkové čaje. Ked už má veľmi hrdlo bolí, tak dám si čerstvý zázvorový čaj s týmto medíkom.
Už dvadsať rokov som " závislá" na zelenom čaji, ktorý popíjam po celý deň.Ráno ma nakopne tak, že sa spamätám večer ako umývam dlážku v kuchyni a uvedomím si, že ďalší deň je za nami. Teraz, keď v práci každý kašle a smrká pridávam doňho zázvor a veľa citrónovej šťavy. Dúfam, že ma vírusy netrafia a prežijem toto chrípkové obdobie bez vážnejšej ujmy. Pri každej návšteve komory vyjedám zo súdka kyslú kapustu, okrem vitamínov mi to zabezpečí aj kvalitnú peristaltiku.
A najlepší spôsobom ako bojovať proti chorobám a lenivosti je dobrá lyžovačka, na hociktorom kopci na strednom Slovensku v okolí ZV a BB. Tohto roku je možností nadostač. Stačí len vyskúšať... Horúci čaj v termoske s trochou rumu, horalka... nepoznám lepšiu kombináciu.
babajaga
Keďže sa nám v novembri narodil synček tak pravidelné prechádzky a veľa ovocia a teplého čaju 😃
tak pre posilnenie imunity sme hlavne urobili to, ze sme sa odstahovali z velkomesta do zdravej tatranskej prirody 🙂 okrem toho vase cajiky mi kazde rano robia dobru naladu, a to je zaklad zdravia, mat dobru naladu. V neposlednom rade chodim cvicit do nemenovaneho damskeho fitka, aspon dva krat tyzdenne, aby malo moje telo silu a vedelo proti chorobam bojovat 🙂 chcelo by to viac krat, ale o malicku sa mi zatial nema kto postarat, ona je vlastne najlepsi vitamin a jej usmev najvacsi posilnovac mojej imunity aky mozem mat 🙂 krasny den prajem vsetkym 🙂
Dlhé prechádzky jedenie ovocia a zeleniny a najlepší je čerstvý horský vzduch čistučký 😍
@misiaknunu blahoželáme k dnešnej výhre!!! 🙂
Samozrejme prisun vitaminov je velmi dolezity a nepodcenit ho, hlavne teraz ku koncu zimy, ked uz telo mina svoje zasoby z letneho obdobia😉 a pohyb na cerstvom vzdychu je alfa omega....inak,
@marton_popradske ten ranny beh na autobus mi teraz na materskej aj chyba👍
Na imunitu je najlepsie to co nam priroda a zahrada dala 🙂 Ked zacne jesenne a chripkove obdobie, zvysime prijem Vitaminu C, cesnak a cibula su pravidelne na nasom stole 🙂 Dalej milujeme stavu z rakytniku, bylinky ako echinaceu, salviu, medovku, a robime si vyborne cajiky , dalej zazvor nesmie na nasom stole chybat a overena vitaminova bomba je nastruhany cesnak, stava z citrona a medik-tuto kombinaciu popijame niekolko krat denne a nevieme co je to chripka 🙂
Snažíme sa jesť veľa cerstvého ovocia a zeleniny. S dcérou chodím vonku aj v mrazoch -10stupňov. Keby nahodou niečo na nás liezlo, tak v jeseni si už pripravujeme zazvorik vyluhovaný v mede, ktorý nám vydrží v chladničke veľmi dlho.
Všetci doma beriem vitamín C a ja vždy vybehnem vybrať poštu len tak v tričku s krátkym rukávom a šup ho rýchlo naspäť do tepla 🙂
Večer som mala zlý pocit..ráno ma deti zobudili že kedy idem do roboty...hovorim im este nie az o desiatej...ledva som sa vymotala z postele vsetko bokelo...a reku musim sa zobratsak ten chrbat desne boli..na kolena v obyvacke a pod ho robit macicku...deti sa rehlili ze sa menim na selmu lebo som vrcala skucala a lamentovalaako ma vsetko boli. Nastastie po par minutach pretahovania chrbat prestal boliet..rychlo ranajky umyt a do skoly skolky..dosla som domov vypila kavy a sup do roboty...v satni ma veducaposlala domov ze idem napoobedku...a teraz som doprala a utekam do prace ...pridem v noci..no zajtra dovolenka a konecne oddych.
Hlavne papame ovocie a zeleninku, pijeme zazvorovy cajik, s medom a citronom, obcas si dame cisty Vit.C ;)
A ja aj otuzujem vlaznou vodou. Prechadzky von za kazdeho pocasia musia byt. A tiez dostatok spanku. Kym mozem, pretoze cochvila sa nam narodi druhe dietatko a bude po :D
Prechadzkami po vonku,cvicenim.rano si do vasho popradseho cajiku dam citron co je moj ritual,malickemu taktiez.a hlavme pozitivnym myslenim a dobrou naladou😊a samozrejme prijemnymi ludmi okolo seba a usmevom mojho syna
Ra.ma.da.sa.sa.sei.so.hang :D priprijam nazdravie hned zrana citronovou vodou, za tym spirulina, zacala som skusat zeruchu peruandku-macu, zdrava strava , cvicenie, psychicke uvolnenie, dost oddychu, pitny rezim. A aj tak teraz lezim :D vnutorny balanc je imunita sama o sebe 🙂
Jednoznacne cerstvy vzduch a primerane oblecenie ziadne babusenie sa ako cibulka😉
s deťmi chutnou, zdravou stravou a hrou, s mužom spoločnou láskou a pohodou, ktorú vytvárame a spoločne výletmi a zážitkami 🙂
Ja posilnujem imunitu kazde rano . Urobim si "drink" z jablkoveho octu,medu a cesnaku 😁 a funguje to som zdrava ako rybka.
Odporucam an chlorelu na precistenie organizmu.
Na jar je super ocista so zihlavy cajik pomazanka halusky salat as daju oripravit z tejto super bylinky.
Papáme veľa kyslej kapusty 😀 či už v surovej forme a to tak že si spravíme "hamburger" na žemľu natrieme syrokrém, pridáme šunku a na vrch kyslú kapustu. Fakt bomba 😀 alebo potom ešte varená kapusta je tiež super napríklad taký Segedín. kyslá kapusta je zdrojom vitamínu C, E, vitamínov skupiny B a K a rovnako v nej nájdete železo, fosfor, flór, horčík či draslík. Okrem toho je to jedno z najlepších prírodných probiotík, pretože obsahuje laktobacily. Zároveň je kyslá kapusta ešte aj antioxidantom a požieračom tuku. Pre všetky svoje blahodarné účinky sa už pradávno zaradila na prvé priečky najzdravších potravín vôbec. Dodáva organizmu množstvo hodnotných bioaktívnych látok a dokonale prečistí organizmus od všetkých škodlivín.

@luchajda super. Nič lepšie ako prechádzka podľa mňa neexistuje. Alebo taká zrýchlená chôdza 🙂