icon

Vyhrajte čajovú vitamínovú bombu: zázvorový čaj s acai

marton_popradske
1. feb 2017

Krásne ránko milé dámy a mamičky. Máme stredu a pod Tatrami sa výrazne oteplilo. -6 je vlastne veľmi príjemná teplota na rannú prechádzku, alebo beh. Ja som bežal ... na autobus. A čo vy? Ako posilňujete svoju imunitu? Napíšte nám do komentárov a my najzaujímavejšej odpovedi pošleme jeden veľmi exkluzívny a zaujímavý zázvorový čaj s ACAI a pribalíme zázvorový s citrónom aj bazou. Mimochodom acai je pôvodom s exotickej Brazílie a je veľkou oporou pre správne fungovanie organizmu ráno či večer. Acai je naozajstná vitamínová bomba, ktorej chuť je jemne trpká, až nasláddla. Hoci v preklade znamená: „plačúce ovocie“, zvyšuje schopnosť koncentrácie, posilňuje pamäť a eliminuje depresívne stavy. Acai je taktiež výborným doplnkom pre športovcov, keďže podporuje regeneráciu svalov pri zvýšenej fyzickej aktivite. Krásne ránko ešte raz všetkým🙂

Vyhrajte čajovú vitamínovú bombu: zázvorový čaj s acai
marton_popradske
autor
1. feb 2017

@luchajda super. Nič lepšie ako prechádzka podľa mňa neexistuje. Alebo taká zrýchlená chôdza 🙂

marton_popradske
autor
1. feb 2017

@erikaemkina ovocná misa .-. to znie veľmi šťavnato. Dal by som si.

marton_popradske
autor
1. feb 2017

@staronova najlepším liekom je príroda. Je to jasné 🙂

alex2201
1. feb 2017

U nas propolisove kvapky, ovocie a vitaminky. Cajiky bylinkove s citronom a medom 🙂

kaatuuskaa
1. feb 2017

Na imunitu? Predovšetkým čerstvý vzduch,aj keď o ňom casto v Ružomberku pochybujem. Detváky sú ešte malé na veeela ovocia (9 mesiacov chlapci),ale zatiaľ nevideli antibiotiká,chorí boli 1x (aj to vďaka že len horné dýchacie cesty)...
Ja sa dopujem ovocím a zeleninou,cajikwmi a manžel na všetko kašle 🤔😂

sabusik321
1. feb 2017

dobrý deň. Moje posilnenie imunity je asi také...dostať do seba čo najviac ovociam, v tomto období najmä pomaranče a jablká. Trávim čas na čerstvom vzduchu...korčulovanie na ľade, snowboard 🙂 to bolo minulé roky,Nakoľko teraz čakáme prírastok tak sme športy vymenili za prechádzky ( v rámci možností). Deň bez dobrého čaju si neviem predstaviť...k domu domáci med a citrón...a tiež čo sa týka jedla tak kyslá kapusta tvorí čna našom jedálničku 🙂 keď sa ukázal prvý kašel tak som si spravila cibuľový sirup ( cibula posypaná cukrom, ktorá uvoľnila šťavu a tú som pila 3krát denne 🙂 )a zabralo to žiadne horúčky ani nič podobné,,,zimu si naďalej užívame

003zuzinka
1. feb 2017

Imunitu posilnujem v tychto zimnych mesiacoch papanim C-cka , dostatok ovocia, zeleniny. Ale najdolezitejsim posilnenim mojej imunity je moja rozkosna 4-mesacna dcerka, ktora inde ako vonku nechce cez den spat...cize dennodenne nabehanych vela kilometrov na cerstvom vzduchu, ci fujaci, ci nefujaci, ci snezi, prsi, svieti slnko......IMUNITA ZDAR😂

livinka1111
1. feb 2017

U nás hlavne v tomto období preferujeme ovocie a zeleninu, robievame si smoothie, ovocie a zeleninku napichanú na špajdličke, aby to chutilo aj deťom (inak ich ani nenapadne si ovocie alebo zeleninku zobrať a takýmto štýlom to funguje veľmi dobre) a keďže mám deti, ktoré bývajú dosť často chorľavé, podporujeme ich imunitu vitamínmi a sirupom Imunoglukan, s ktorým máme zatiaľ veľmi dobrú skúsenosť. A samozrejme zázvor a med u nás nikdy nechýbajú 🙂

irenaliza
1. feb 2017

Krásny deň, no u nás riadne nasnežilo, takže som dnes posilňovala imunitu ráno odhrabávaním auta zo snehu a aj tak som nevyšla z parkoviska, v aute som mala dve školáčky a zachvíľku začínala škola a ja s autom v strede parkoviska a nemohli sme vyjsť hore,šmýkalo sa, aj sused pomáhal, tlačil, ale... takže sme imunitu potom posilňovali behom do školy s nákladom školských tašiek, takže pravidelný beh, chôdza a k tomu super čajíky, kráyn deň @marton_popadske

sonda1
1. feb 2017

Každé ráno skôr ako zobudím deti, vybehnem v pyžame pustiť sliepky a kačky...😉

janka349
1. feb 2017

okrem ovocia a zeleniny mám spravený púpavový med, ktorý je výborný nielen na posilnenie imunity, ale aj pri chorobných stavoch, kde urýchluje liečenie, k nemu si varíme aj bazový čaj, a bylinkové čaje. Ked už má veľmi hrdlo bolí, tak dám si čerstvý zázvorový čaj s týmto medíkom.

0805
1. feb 2017

Už dvadsať rokov som " závislá" na zelenom čaji, ktorý popíjam po celý deň.Ráno ma nakopne tak, že sa spamätám večer ako umývam dlážku v kuchyni a uvedomím si, že ďalší deň je za nami. Teraz, keď v práci každý kašle a smrká pridávam doňho zázvor a veľa citrónovej šťavy. Dúfam, že ma vírusy netrafia a prežijem toto chrípkové obdobie bez vážnejšej ujmy. Pri každej návšteve komory vyjedám zo súdka kyslú kapustu, okrem vitamínov mi to zabezpečí aj kvalitnú peristaltiku.
A najlepší spôsobom ako bojovať proti chorobám a lenivosti je dobrá lyžovačka, na hociktorom kopci na strednom Slovensku v okolí ZV a BB. Tohto roku je možností nadostač. Stačí len vyskúšať... Horúci čaj v termoske s trochou rumu, horalka... nepoznám lepšiu kombináciu.

babajaga

domca407
1. feb 2017

Keďže sa nám v novembri narodil synček tak pravidelné prechádzky a veľa ovocia a teplého čaju 😃

nada789
1. feb 2017

tak pre posilnenie imunity sme hlavne urobili to, ze sme sa odstahovali z velkomesta do zdravej tatranskej prirody 🙂 okrem toho vase cajiky mi kazde rano robia dobru naladu, a to je zaklad zdravia, mat dobru naladu. V neposlednom rade chodim cvicit do nemenovaneho damskeho fitka, aspon dva krat tyzdenne, aby malo moje telo silu a vedelo proti chorobam bojovat 🙂 chcelo by to viac krat, ale o malicku sa mi zatial nema kto postarat, ona je vlastne najlepsi vitamin a jej usmev najvacsi posilnovac mojej imunity aky mozem mat 🙂 krasny den prajem vsetkym 🙂

martinusik91
1. feb 2017

Dlhé prechádzky jedenie ovocia a zeleniny a najlepší je čerstvý horský vzduch čistučký 😍

marton_popradske
autor
1. feb 2017

@misiaknunu blahoželáme k dnešnej výhre!!! 🙂

vonava007
1. feb 2017

Samozrejme prisun vitaminov je velmi dolezity a nepodcenit ho, hlavne teraz ku koncu zimy, ked uz telo mina svoje zasoby z letneho obdobia😉 a pohyb na cerstvom vzdychu je alfa omega....inak,
@marton_popradske ten ranny beh na autobus mi teraz na materskej aj chyba👍

aadrika
1. feb 2017

Na imunitu je najlepsie to co nam priroda a zahrada dala 🙂 Ked zacne jesenne a chripkove obdobie, zvysime prijem Vitaminu C, cesnak a cibula su pravidelne na nasom stole 🙂 Dalej milujeme stavu z rakytniku, bylinky ako echinaceu, salviu, medovku, a robime si vyborne cajiky , dalej zazvor nesmie na nasom stole chybat a overena vitaminova bomba je nastruhany cesnak, stava z citrona a medik-tuto kombinaciu popijame niekolko krat denne a nevieme co je to chripka 🙂

tinak25
1. feb 2017

Snažíme sa jesť veľa cerstvého ovocia a zeleniny. S dcérou chodím vonku aj v mrazoch -10stupňov. Keby nahodou niečo na nás liezlo, tak v jeseni si už pripravujeme zazvorik vyluhovaný v mede, ktorý nám vydrží v chladničke veľmi dlho.

iwqa
1. feb 2017

Všetci doma beriem vitamín C a ja vždy vybehnem vybrať poštu len tak v tričku s krátkym rukávom a šup ho rýchlo naspäť do tepla 🙂

vejinka
1. feb 2017

Večer som mala zlý pocit..ráno ma deti zobudili že kedy idem do roboty...hovorim im este nie az o desiatej...ledva som sa vymotala z postele vsetko bokelo...a reku musim sa zobratsak ten chrbat desne boli..na kolena v obyvacke a pod ho robit macicku...deti sa rehlili ze sa menim na selmu lebo som vrcala skucala a lamentovalaako ma vsetko boli. Nastastie po par minutach pretahovania chrbat prestal boliet..rychlo ranajky umyt a do skoly skolky..dosla som domov vypila kavy a sup do roboty...v satni ma veducaposlala domov ze idem napoobedku...a teraz som doprala a utekam do prace ...pridem v noci..no zajtra dovolenka a konecne oddych.

zuzanka_riskova
1. feb 2017

Hlavne papame ovocie a zeleninku, pijeme zazvorovy cajik, s medom a citronom, obcas si dame cisty Vit.C ;)
A ja aj otuzujem vlaznou vodou. Prechadzky von za kazdeho pocasia musia byt. A tiez dostatok spanku. Kym mozem, pretoze cochvila sa nam narodi druhe dietatko a bude po :D

nikusa6
1. feb 2017

Prechadzkami po vonku,cvicenim.rano si do vasho popradseho cajiku dam citron co je moj ritual,malickemu taktiez.a hlavme pozitivnym myslenim a dobrou naladou😊a samozrejme prijemnymi ludmi okolo seba a usmevom mojho syna

tatalin
1. feb 2017

Ra.ma.da.sa.sa.sei.so.hang :D priprijam nazdravie hned zrana citronovou vodou, za tym spirulina, zacala som skusat zeruchu peruandku-macu, zdrava strava , cvicenie, psychicke uvolnenie, dost oddychu, pitny rezim. A aj tak teraz lezim :D vnutorny balanc je imunita sama o sebe 🙂

makovicka8
1. feb 2017

Jednoznacne cerstvy vzduch a primerane oblecenie ziadne babusenie sa ako cibulka😉

cilkajanka
1. feb 2017

s deťmi chutnou, zdravou stravou a hrou, s mužom spoločnou láskou a pohodou, ktorú vytvárame a spoločne výletmi a zážitkami 🙂

pillipilli
1. feb 2017

Ja posilnujem imunitu kazde rano . Urobim si "drink" z jablkoveho octu,medu a cesnaku 😁 a funguje to som zdrava ako rybka.

ivankajar
1. feb 2017

Odporucam an chlorelu na precistenie organizmu.

magdicka111
1. feb 2017

Na jar je super ocista so zihlavy cajik pomazanka halusky salat as daju oripravit z tejto super bylinky.

vanessska1606
1. feb 2017

Papáme veľa kyslej kapusty 😀 či už v surovej forme a to tak že si spravíme "hamburger" na žemľu natrieme syrokrém, pridáme šunku a na vrch kyslú kapustu. Fakt bomba 😀 alebo potom ešte varená kapusta je tiež super napríklad taký Segedín. kyslá kapusta je zdrojom vitamínu C, E, vitamínov skupiny B a K a rovnako v nej nájdete železo, fosfor, flór, horčík či draslík. Okrem toho je to jedno z najlepších prírodných probiotík, pretože obsahuje laktobacily. Zároveň je kyslá kapusta ešte aj antioxidantom a požieračom tuku. Pre všetky svoje blahodarné účinky sa už pradávno zaradila na prvé priečky najzdravších potravín vôbec. Dodáva organizmu množstvo hodnotných bioaktívnych látok a dokonale prečistí organizmus od všetkých škodlivín.