icon

Ani vašim nezbedníkom sa večer nechce do postieľky? Poradíte mi, ako na nich?

radka_pribinacek
Moderátor
30. okt 2017

Uložiť deti na večerný spánok dá niekedy celkom zabrať. A to najmä vtedy, keď sa cez deň poriadne rozšantia. Aj Malvínka už pomaly dorastá do veku, v ktorom to začína byť zložitejšie. Maminky, máte nejaké tipy na to, ako deti - ideálne bez rečí - zahnať do perín? 🙂

Ani vašim nezbedníkom sa večer nechce do postieľky? Poradíte mi, ako na nich?
Strana
z2
mrsbrown
30. okt 2017

Rada by som..ale neporadim..ja mam spachtošov...sami sa poberu do postele a dufam ze im to tak vydrží veeelmi dlho...

mary903
30. okt 2017

@radka_pribinacek moja dcera bude mat 4roky. Pravidelne bojujeme vecer (ma milion vyhovoriek a hlavne nechce byt sama) a kazdu noc sa budi. Kazdu noc aj 2-3x. Ja uz ani neverim ze niekedy budeme spat celu noc.

ludka140281
30. okt 2017

u nas fungovalo,v tomto veku,večera,večerníček,hygiena a uspávame bábiku,tak,že si s nou dcerka lahla a musela sa tvarit,že spí,aby aj babika zaspala,,,,,vždy to zabralo,,,asi pol roka sme sa takto hrávali na mamičky 😉 neskor zaberalo čitanie rozprávky

radka_pribinacek
autorModerátor
30. okt 2017

@mrsbrown to je skvělé! Malvínka spávala jako maličké miminko hrozně dlouho, čím je starší, tím je zvědavější a spánek jde stranou 😀

radka_pribinacek
autorModerátor
30. okt 2017

@mary903 myslím, že je normální, když se děti v noci budí, někde jsem četla, že vlastně lidi v sobě ani nemají celonoční spánek "naprogramovaný".. Jednou to určitě přijde 😊

margaretkanarocna
30. okt 2017

Ja sama potrebujem radu ako utisit dieta .A aby hlavne spinkalo celu noc.
Ak je zdravotny problem .Sa necudujem ze nechce ist spinkat, ked vie co
musi mat celu noc. A vysvetluj nie musi to mat kope bije ma reve a nie iba mesiac a vyriesene.Nie roky denne celu noc.Ach jaj.**Krasa vas citat.Boze co by som dala za to mu dat hracku knizku hoci co len aby spinkal v klude cleu noc? Nic zdravie je nadovsetko to si nekupim Za hracku ci eura.

kratucka
30. okt 2017

u nás to je asi nemožné 😀 niekedy zaspávame s veeeľkým smiechom a niekedy s ešte väčším plačom ale bez rečí to snáď nejde nikdy 😂

tatianasevcikova
30. okt 2017

Ja som našu od malinká učila na režim a teraz ak aj vstane hodinu pred večerným spánkom tak nemá problém po kúpeli zaspať 😍😍

supolova
30. okt 2017

Tiež môžem potvrdiť, že platí jedine pevný režim - dcérka od 1,5 roka cez deň nespala ani 10 min, ale zato večer už o 18-tej zaľahne vždy. Spočiatku sa bránila - čo sa spánku týka išla vždy proti sebe - čím väčšia únava, tým nasilu väčšia hyperaktivita. Odsledovala som to, bezpodmienečne sme o 18-tej po večerných rituáloch išli do postele, trochu pohojdala na pleciach, aby sa zastavila a do 10 min spala. Teraz má skoro 4 roky a ako padne 18-ta, už sa aj sama oblieka do pyžama. Ale ráno máme budík o 5-tej. Aspoň ju do škôlky nemusím ťahať z postele , pretože ona ťahá mňa🙂

nelly761
30. okt 2017

U,nas sme si od zaciatku zauzivali ze pozrieme vecernik na stv2 a ideme sa poumyvat, do pyzamka, o osmej uz lezime a cotame.knizku,resp.rozpravame vymyslene pribehy a najneskor o 20.30h zhasiname a vacsinou o 21.00 uz spinkaju 💝

anka3x3
30. okt 2017

Jaj, tak to je aj u nás boj, dostať deti do postele. Zo zásady, keď jedno dieťa nešpekuluje, tak druhé, priam dokonalo na striedačku 🙂 10 m. dcérku zatiaľ do perín dostanem jednoducho, no kým zaspinká, to občas trvá aj dlhšie ako hodinu. 3,5 r. synček ten sa chce stále ešte chvíľku pohrať, najčastejšie ho presvedčíme, že je čas ísť si ľahnúť, keď mu povieme, že si ideme čítať rozprávku.

petramamina
3. nov 2017

@nelly761 presne tak je to aj u nás, zvyknú ešte vymýšľať že sú hladné, aj keď o 18. večerali, ale hneď ich zastavím že budú jesť keď sa vyspinkajú.

nelly761
3. nov 2017

@petramamina presne aj mala vcera skoncil vecernik a ze ona je hladna. Hovorim diteraz si.mohla jest a nechcela si. Teraz treba ist spat 🙂

ajino
3. nov 2017

náš syn sa väčšinou sám poberie do postele lebo sa teší ako s ockom budú spolu čítať, niekedy sa mu nechce, ale to je len sem-tam, čiže u nás lákadlom je kniha

Strana
z2