icon

Boja sa vaše ratolesti tmy? Kedy sa to začalo?

radka_pribinacek
Moderátor
31. okt 2017

Syn mojej kamarátky, Jáchym, je od Malvínky o rok starší. Doteraz nemal nikdy problém so strachom z tmy, ale v poslednom období sa sám v izbičke bojí. Máte so svojimi deťmi podobné skúsenosti? A ak áno, v koľkých rokoch sa to prejavilo?

Boja sa vaše ratolesti tmy? Kedy sa to začalo?
Strana
z2
janulabb
1. nov 2017

@mravvcek aj klasickú nočnú lampu a aj takéto svetielko, ktoré sa nabíja ako mobil.

matricia
1. nov 2017

U nas sa boji starsi patrocny syn a svietime si vecer solnou lampou.

radka_pribinacek
autorModerátor
1. nov 2017

@loginexistuje a čeho se tak moc bojí?

loginexistuje
1. nov 2017

@radka_pribinacek u neho to suvisi so zanedbavanim v rannom detstve (my sme si ho brali z domova potom) a strachy ma rôzne ..

lenka_samorin
1. nov 2017

naše deti sa tmy neboja, ale prednedávnom začala 3r. dcéra hovoriť o duchoch, že sa ich večer bojí. Tak neviem, či niečo videla v rozprávke, alebo v škôlke ju niekto postrašil, alebo čo sa stalo. Ale bolo zaujímavé, že teraz keď sme mali s kamarátmi Halloween party a boli sme na nočnom pochode v maskách s lampiónmi, nebála sa, lebo mala svoje svetielko.

radka_pribinacek
autorModerátor
1. nov 2017

@loginexistuje ach, tak to mě mrzí.. 😔 Ale s vámi to určitě časem odbourá! ❤

sperka
2. nov 2017

Tmy sa neboja, ale za to keď začne hrmieť a je búrka, tak to je u nás plač. No a ešte Babka Ježibabka ich dokáže vystrašiť.

djubka
2. nov 2017

Ahoj, moja najladsia dcera a velmi boji tmy, od narodenia spinka vo svojej postielke, dam jej pusu, poviem rorpravku a dobru noc, odidem, zavriem a dieta samo zaspi. Ale ked mala asi rok, muselo sa jej nieco snivat, lebo tolko placu... A po tme ani za svet. Ona este nevedela rozpravat, takze som nevedela co sa deje. Sedela som pri nej, hladkala som ju, a ona len sedela a nie si lahnut. Aj by spinkala, hlavicka jej klinkala a zakazdym, ked som sa ju pokusala dat lahnut, tak zacala strasne plakat. Potom som musela ist na wc, dvere som nechala otvorene a ked som prisla, dieta spalo ako dudok. Odvtedy musia byt dvere otvorene a musi pocut a vidiet svetlo, inak nezaspi. A v noci? Ked sa trochu preberie, hybaj k nam do nasej postele. Teraz ma sest, dufam ze ju to do puberty prejde 😁 v zivote sme deti nestrasili nijakymi certami ani jezibabami, neviem co sa vtedy stalo, ale uz to neberieme tak tragicky, kazdy sme ini.

gebeente77
2. nov 2017

Pamatam si seba, ked som bola mala, ked mi bolo treba v noci na wc, opatrne som sa prikradla k mame, zobudila ju, ta musela ist zasvietit na chodbu a cakat pri wecku, kym sa vycikam 😂 A syn, bude mat 10 s tmou bojoval asi rok dozadu, v skole mali cvicny skolny poplach, prepocul, ze je cvicny, domov prisiel rozklepany, ani za svet spat po tme, stalo nas to 10 sedeni u psycho, rozsvietenu lampicku v noci v izbe (to zase vadilo mladsiemu synovi, lebo ten rad spi v tme), ale nakoniec sa to upravilo, zaspia sice pri svetle, ked spia, zhasnem a uz sa syn nebudi a nezazina v noci lampu, aby sa nebal 🙂

radka_pribinacek
autorModerátor
2. nov 2017

@gebeente77 jej, chudák! To je dobře, že už se to srovnalo! ☺

ajino
3. nov 2017

u nášho skoro 5 ročného syna sa to prejavuje v poslednej dobe, cca polroka dozadu, v noci sa zobudí, treba mu zapáliť malú lampu, ukľudní sa a zaspí

Strana
z2