Ako riešite ťažké nákupy?
Pomáha vám niekto s ťažkými nákupmi pre domácnosť? Máte vytvorený nejaký systém?
Poraďte nám a jednu z vás za zaujímavý príspevok zajtra odmeníme 15 € kupónom na nákup cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov a 3 z vás získajú balíček štyroch vlhčených obrúskov Tesco Loves baby.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Súťaž bola ukončená.

Kedze moj chlap rad nakupuje robi nakupy on okrem toho on kupi len to co je na papieri.
batohom 🙂
@berus222 Taký manžel je cenný ako zlato. Škoda , že ich neklonujú 😀
No kedže chlapa v rodine nemáme , tak ako ? sadneme do auta a ide sa , hoc niekedy je to tak že ide sama len mamka .. preto aby sa z taškami netahala idem s nov a z malou , tatko sa už na nás pozerá z nebíčka ☹ tak bohužial , nakupy ostali na Nás ... Preto si držim palce aby sa usmialo štastie hoc len na tie obrusky , pomohlo by .. Pekny den
Ja zoberiem maleho v kociku a nazat tlaci maly kocik s nakupom :D
@daska_tesco ja uz teda dlho snivam o tom, ze mi bude tazke nakupy vozit tesco, ale asi sa nedozijem toho, aby zacalo vozit aj tu, kde byvam 😢
Ako sa narodil maly tak chodi aj sam ale sameho chlapa pustit na nakupy 😂😂 ale snazim sa co najcastejsie chodit s nim ..
@daska_tesco ked boli deti mensie, tak som nakup riesila raz za 2 tyzdne donaskovou sluzbou. teraz uz su väcsie, tak kym su v skole a v skolke vezmem auto a idem na nakup.
muz je v praci a cez vikend do obchodu - to je za trest, takze sa tomu vyhybam ako cert krizu...
Ja riešim všetko ekologicky- bicyklom. Aspoň nenakupujem zbytočnosti, iba to, čo zvládnem na bicykli odviesť. 🙂
My chodievame na nakupy do tesca spolu s mm autom...
na tazke nakupy mam manzela, on navyse nakupuje rad, tekze ho vyslem s poziadavkou "chod na nakup" a on donesie vsetko co treba aj co netreba ale bolo v akcii 😀
u nas sa nakupuje zvacsa 4x do mesiaca, momentalne vzdy v piatok pride muz z prace, zoberie nas autom do vedlajsej dediny do obchodu, mna vyhodi pred obchodom idem nakupit kde mi vsetko odnesie kosik a tato deti berie na prechadzku..
ked uz idem platit, zavolam mu, on deti da do auta, pride pred obchod, spolocne nalozime tasky do kufra, odnesieme kosik a doma mi vsetko prinesie do kuchyne, kde si sama vsetko ulozim..
ja si uz inak ani predstavit velke nakupy neviem, nie som nervozna ze mi po celom obchode behaju deti, radsej sa vybehaju vonku, muz s nimi stravi cas a ja na hodinku zrelaxujem..
raz som si objednala tu Vasu sluzbu, objednala 10kg muky - spaldovej akciovej, 2x 5l tekute prachy - akciove a este nejake drobnosti. Tie tazke veci mi nedoviezli, lebo neboli aktualne v obchode - Tesco Nitra, tak som zaplatila pekne ten dovoz a par drobnosti. Za tie tazke veci mi ponukli "nahradu" absolutne nezodpovedajucu cenou a kvalitou tomu, co som si objednala, tak som to poslala spat. A od toho sklamania s Vasou sluzbou mam respekt pred dalsim pokusom.... V case objenavania mi to system ponukal a v case nakladania zamestnancami to v obchode uz nebolo, kedze presli nejake dva dni cca. - toto povazujem za problem.
Kedze ja som doma na RD, mám auto a čas tak predsa nebudem muza otravovat nakupom ked mu skončí ,,šichta,, to radšej ideme niekde spolu von s decakmi..na kofču, pizzu a za kamaratmi...zabity čas, aby sme sa tam trepali cela rodina, robievali sme to potom sme o 18:00 trčali v šórach na poklanu čo všade mrtne ludí - takto doobeda, klideček piánko, málo ludí... Inak muz nema problém ist na nakup ked som leniva a ma čas, ale kedze momentálne je návšteva Tesca alebo ineho reťazca vrcholný kulturny zažitok tak idem celkom rada aj sama. Nakup napracem do velkej Ikea tašky a necham v aute - nechladničkové veci (zemiaky, zelenina) to vynesie muz ked pojde z roboty a chladnickove veci si vynesiem sama, nie je toho zase taka kopa.
@daska_tesco ja som mala na to vzdy kocik. Kocik uz nepouzivame,takze s drahym a autom.
Ale kamoska vyuziva vasu sluzbu donasky do domu.
Ťažké nákupy? No u nás sú ťažké nákupy každý deň, keďže sme 6-členná rodina, tak stále niečo treba a jasné, že keď prídem do TESCA tak ani neviem ako a v košíku nám toho... my už máme taký rituál dve staršie dcérky dáme do školy, tretiu do škôlky a s namladšou ideme na nákupy do TESCA každý deň pracovný a nakupujeme, teraz keď už aj dcérka má 2 roky, tak mi radí, kolienka, mušličky, párky, buchtu a ... a jasné, že nesmie chýbať kyslá rybička, alebo dážďovka- cukríky tie miluje a niečo pre sestry a ešte sa pozrieme do oblečenia a... niekedy plienky, vlhké obrúsky, prášky.... a tak denne stále kupujeme, keď toho kúpim viacej a keďže bývame na treťom poschodí bez výťahu tak vody alebo nejaké tašky nechám v aute a manžel, keď príde večer z práce vynesie- zatiaľ je on naša donášková služba aspoň z auta do bytu- čo je veľká pomoc, keď TESCO k nám domov ešte nevozí, ale možno... budeme sa tešiť a jasné, že aj manžel chodí so mnou na nákupy cez víkend, ale radšej keď nakúpim ja a on iba vynesie,,lebo nakupovať nemusí, ale keď ide on je to lepšie, lebo on kúpi iba čo ja napíšem a teraz ušetríme, lebo ja nakúpim oveľa viac a niekedy zabudnem čo som chcela, takže.... Krásny deň
Väčšinou robím menšie nákupy,niekedy aj väčšie,vtedy na kočík naviažem plátenné tašky s vecami.Keď ideme autom,vtedy mi pomáha drahy,tak berieme kartón-dva mlieka a podobné ťažšie veci.
U nas to je podelene, ze v sobotu chlapi (brat a otec) idu do obchodu doobeda, nakupia, pokecaju si a zatial ja s mamou si vypijeme kavicku na dvore a pokecame. 🙂 Takto to mame zadelene my 🙂
@daska_tesco tak ja som si kupila super vozik plus nakupny kosik - s tym plus s ikea taskami zvladnem akykolvek nakup s 2 mi detmi...
zial od vas som si objednala raz vasu sluzbu ked som bola chora a skusenost je skor negativna - asi tretina artiklov ktore boli pre mna dolezite neprisla, za par bola nahrada uplne nevyhovujuca ( nepodobny standart produktov ), ovocie a zelenina nic moc ( myslela som ze budete vyberat co najkrajsie ) - a co bolo pre mna najsokujucejsie bol rozdiel v cene - pri nakupe v hodnote asi 130 euro som mala nakoniec platit skoro 160 s tym ze niektore polozky dodane neboli, niektore ako som pisala v zlej kvalite plus co ma tiez neprijemne sokovalo bol fakt ze som robila zavaeznu objednavku v den kedy boli viacere veci v akcii - kedze uz nebol volny termin na dodavku na ten den tak som si ju musela nechat spravit az v nasledujuci den - tieto tovary mi boli dodane, ani jeden v akciovej cene ... lebo uz v dany den ta akcia nebola ( nikto nebral do uvahy ze vlastne obchodna zmluva medzi mnou a vasou firmou vznikla v den mojej objednavky...)
takze za mna uz s donaskovou sluzbou tesco nie ( skusenost je s Tesco Petrzalka )
Raz za tyzden robi manzel vacsi nakup a to ide autom. A mensie nakupy zvladam s kocikom a detmi. Ked sme mali pokazene auto, cca dva mesiace som vyuzivala sluzbu Potraviny domov z Tesca.
U nas na velke a tazke nakupy chodime bud spolu s manzelom alebo vyslem len jeho-vtedy je to ale celkom narocne,kedze mu musim detailne napisat a popisat,co ma kupit a samozrejme vzdy okrem napisanych veci kupi milion drobnosti,ktore mu "nahodou" padli do vozika 😀 Takze radsej chodim s nim a vacsinou s nami ide aj syncek-toho posadime do vozika a pocas celeho nakupu ani nepipne,ako je fascinovany vsetkym naokolo 🙂Vacsie nakupy robievame vacsinou tak raz za 1-2 tyzdne,okrem toho si zvyknem vramci prechadzky s malym zbehnut do Tesca expres,ktore mame kusok od nas a nakupim si,co potrebujem(a co sa zmesti do kosika v kociku 😀 ).
U nás je to veľmi jednoduché. Logistika - zoznam je na mne a nosenie na manželovi. Vyhovuje nám to obom. Ja neznášam nakupovanie a manžel zase zisťovanie, čo všetko nám doma zase chýba...🙂
male nakupy robim ja (ked pocas tyzdna nieco dominame a uz to naozaj doma potrebujeme), velke nakupy robi muz, nakolko jazdi autom, jasnacka zoznam ma aj popis ako ta vec vyzera... ale castokrat donesie uplne nieco ineho.....
Môj manžel sa vždy snaží, aby som nenosila ťažké nákupy. Odkedy u nás funguje Tesco potraviny domov, na veľké nákupy využívam dovoz domov. Predtým nakupoval manžel podľa zoznamu, akurát, že v "našej" samoobsluhe nemajú sortiment podľa mojich preferencií, takže to nebolo ono. Teraz objednávam, aby sme mali bohaté zásoby a kupovali len menšie bežné veci. Akurát dnes mi napadlo, že môj "ľahký" nákup je nejaký príliš ťažký a že by som asi mala doplniť zásoby 😉
Jednoducho. Idem raz do tyzdna, skoro rano, kym vsetci spia, v obchode je vsetko este ciste, pecivo neochytane, zelenina a ovocie cerstvo vylozene. Nakupim na cely tyzden, okolo 80 kg - 100 kg to vsetko ma - sme velka rodina 🙂, s polotovarov velmi nevarime... Nalozim z vozika do auta - bez problemov - mame velke auto - sme raz velka rodina 🙂. Doma zazvonim na zvysok rodiny a za chvilu to mame vylozene, upratane, zeleninu a ovocie poumyvanu a poutieranu - sme velka rodina 🙂 a sadame s cesrtvym pecivom k ranajkam. Potom v tyzdni uz len cerstve pecivo v pekarni kupujeme, teda konkretne dcery, ked idu zo ZUS-ky a maju to po ceste...
Dnes by som tazkosti s nakupami ozaj neriesila, mame pomaly kazda rodina auto, vsetko sa da nakupit rychlo a na jednom mieste, potraviny su vakuovo zabalene, dlhsie vydrzia. To nase mamy, kazdy den strngajuce so sklenenými flaskami mlieka, vlecuce ich rucne domov z prace v silonovych tazkach, cele natesene ze sa im podarilo kupit 250g pracieho prasku a kilo bananov - tie by si vedeli na tuto temu zaspominat. Alebo babky, co po zemiaky sli do jamy do pivnice, po kapustu do suda, po slaninku na povalu, po vajicka do kurina - v zime, a v lete to museli vsetko navlacit z pola, zahrady, pripadne aj vykrmit, zabit, osklbat, vyudit a natlacit.
No zlate dobre casy, vzdy si poviem, ked vykladam veci z auta do chladnicky.
@lulu0123 Spojila si dve veci .-) My ženy sme aké šikovnice 🙂
občas sama, celkom rada, ked idem autom do prace, tesco mám po ceste(1x do týždňa) Niekedy spolu s manželom 🙂 🙂 . , Priebezne skoro kazdy deň menšie nákupy
@erikaemkina Držím palce ! Po každom daždi sa ukáže slniečko !
@bubelko Niekedy padne celkom dobre sa len-tak poprechádzať po Tescu 😀

Na velke nakupy chodime spolu s manzelom a odkedy mame malu, tak castejsie chodi sam.
Parkrat sme vyuzili aj tesko donasku. Prve tyzdne po narodeni sme ficali na nej, ked som si v noci popri kojeni aj nakupila.🙂