icon

SÚŤAŽ: Sladko a zdravo - ako bez výčitiek maškrtíte vy? 🙂

janette_tesco
23. feb 2016

Dá sa vychutnať si sladučkú chuť bez výčitiek? Určite áno! 🙂 Napíšte nám, aké sladké zdravšie alternatívy máte v zálohe, keď dostanete chuť na sladké a vyhrajte Tesco balíček špeciálnej výživy. Víťaza vyžrebujeme už zajtra ráno. 🙂
-------------
Výhercom utorokovej súťaže sa stala @b.bardyova ! 🙂 Srdečne blahoželáme! 🙂

SÚŤAŽ: Sladko a zdravo - ako bez výčitiek maškrtíte vy? 🙂
hotacka
23. feb 2016

Moja najlepšia sladkost je Grilovaný ananás 🙂

angelagirl
23. feb 2016

U nás su to ovocné šťavy,med, orechy alebo spolu so synom upiecieme dobry koláčik 😉

stesil
23. feb 2016

Ja robievam jablkovu štrúdľu z lístkového cesta. Cukor nedavam vôbec. K jablkam pridam hrozienka a škoricu. U nás si na tom pochutname všetci 😉

evkakd
23. feb 2016

Sladucka mrkva a tu maju radi aj deti 🙂

luchajda
23. feb 2016

V sezóne jem hlavne veľa lokálneho ovocia, teraz cez zimu likvidujeme zásoby sušeného ovocia. Občas samozrejme zhrešíme aj koláčom. Pečiem zo špaldovej múky a sladím stéviou 🙂 Občas časť múky nahrádzam mletými orechmi. Stéviu používam aj bežne namiesto cukru. Chvíľu nám cukrovým ľuďom trvalo zvyknúť si na inú chuť, ale už si tú zmenu ani neuvedomujeme.

majba
23. feb 2016

my casto robime nepecenu jablkovu tortu.
jablka ocistime, rozvarime.
do toho pridam kukuricny alebo zemiakovy skrob na zahustenie
a skoricu na ochutenie.
do silikonovej formy vrstvime na striedacku rozvarene jablka a piskoty.
vrch torty polejeme horkou cokoladou.
a hotovo. je vyborna, rychla a osviezujuca. 🙂

suzinka1608
23. feb 2016

JA SI ROBíM raw puding z manga banánu kakaa a medu alebo javorového sirupu , vsetko do hladka vymixovat schladit a podavat 😉 v lete mozne pridat matu ci maliny 🙂

suzinka1608
23. feb 2016

JA SI ROBíM raw puding z manga banánu kakaa a medu alebo javorového sirupu , vsetko do hladka vymixovat schladit a podavat emoticon v lete mozne pridat matu ci maliny emoticon

marybell
23. feb 2016

Mojou každodennou odmenou je len kapucinou, ktoru vychutnám okolo 13:00 ked už moje deti spia a nič ma neruší, sladné chvile ked ma nikto neruší 🙂

adriana132
23. feb 2016

Ja si dávam mix orieškov a sušeného ovocia plus dve lyzice ovsených vlociek a zalejem teplým nizkotucným mliekom. Nechám 10 min. odstát, nech ovocie trochu zmakne. Je to mnamka a dostatocne sladké z ovocia, takze zazenie chut na sladké. Niekedy si dám iba cistý nesladený biely jogurt,osladim si ho stéviou a ozdobím datľovým sirupom.

bibinka78
23. feb 2016

Ked pride chut na sladke tak datle,figy popripade oriesky.Stane sa ze dojdu zasoby vtedy to isti spajza 😀 kompoty bez cukru.Ked chceme vsetcia maskrtit tak upecem mrkvovy kolac s makom ten lubime vsetcia 😉

aluxka
23. feb 2016

Keď bez výčitiek tak tento mix - mrkva,mandarinka, kiwi, hrozienka a orechy. Niekedy dáme aj med, jablko, banán alebo hocijaké iné ovocie ktoré práve doma máme. Mužovi síce neulahodím 😀 ale dcérkam naozaj chutí a to ma veľmi teší 🙂

driada17
23. feb 2016

prirodne sladkosti su u nas preferovane-ako ovocie,zelenina,med,pohanka. ale ked uz mame chut na nieco sladucke tak upeciem kolac, alebo si dame aj cokoladu ale musi bit kvalitna. (ziadne lacne varianty ) ved pri dnesnom uponahlanom svete to vybehame. 😉

marecek1
23. feb 2016

Oriešky, sušené ovocie /figy, marhule, brusinky/, alebo aj čerstvé ovocie.

ekinka82
23. feb 2016

ovocie, med , oriesky alebo mixovane ovocie z mraznicky ktoré pouzivame ako dren alebo ako kokteil

maryon1
23. feb 2016

nejaké sladké ovocie... jahody sú top pre mňa.... ale ak je chuť na sladké veľmi veľká, tak kvalitná čokoláda, s vysokým obsahom kakaa... 😝

erika630
23. feb 2016

mame radi domace vyzivky s domaceho ovocia - bud si ju zavarime alebo dame zamrazit a mame to ako nanuk 🙂 tiez robievam jablkové pyte s piskotami.

jane0123
23. feb 2016

Snazime sa piect domace, zdrave kolaciky 🙂

iwesska
23. feb 2016

My mame tych zdravych dobrotiek veeela, ale medzi tie najrychlejsie patri biele tofu rozmixovane s bananom, poliate alebo karobom s kokosovym olejom, alebo horkou coko. V pripade, ze chut na sladke je ovladatelna a na pripravu dezertu nam telo dopraje casu viac 😀 , da sa to pouzit aj ako plnka do cheesecake tak, ze do vnutra este zamiesame trochu skrobu a spodok cesta si urobime z ovsenych vlociek zmiesanych s roztopenym maslom a datlovym sirupom. Cele sa to potom pecie v tortovej forme cca 40min. v trube a je to velmi, velmi dobree 🙂

efy
23. feb 2016

Najlepsie nam chuti ovocny salat(hrozno,banany,jablko..atd) s Ehrmann Cremaviva Jogurtom. Mame radi prichute vanilka-jahoda, ale aj mak s marcipanom.☺

katka708
23. feb 2016

So synčekom milujeme raw puding - roztlačené avokádo, banán, lyžička kakaa a ak treba dosladené javorovým sirupom. občas tam dám aj pár chia semiačok.
Alebo klasický dobrý smotanový jogurt do ktorého si pridáme sekané figy, hrozienka, chia, ovsené vločky a javorový alebo agávový sirup. Ak je čas tak aj banánové lievance - banán + zltok vymiešať a opiecť na kokosovom oleji a podávať poliate javorovým sirupom.
A ak je toho času kopec tak rôzne zdravé koláčiky - jablkový s ovsenými vločkami, cheesecake s hokaido plnkou a škoricou.................

tina1991
23. feb 2016

akékoľvek čerstvé ovocie alebo oriešky a zeleninové šaláty s pomarančom, či jahodami 🙂

klamarka5
23. feb 2016

Susene ovocie

mirecka0809
23. feb 2016

Ja ked peciem, tak zasadne davam len polovicu cukru ako pisu v recepte. Tak mam vycitky aspon trosku mensie 🙂

evulienkaslx
23. feb 2016

ako sladka alternativa nam "sluzi" vsakovake ovocie na rozne sposoby: surove, susene, smoothies, drene, v lete domace nanuky a zmrzlinky, 100% ovocne tycinky, domace musli 😉

llaurita
23. feb 2016

Kedze cukor neprospieva mojej pleti, snazim sa jest co najmenej sladke... Ked mam velku chut na skladke, tak si roztlacim banan a zmiesam s pastou tahini, niekedy dochutim aj kakaom alebo karobom.... Na Vianoce som napriklad robila kokosove gulky sladene bananmi a datlami

tin007
23. feb 2016

Robievam avokadovy "puding" - rozmixujem avocado; kakao, kokosovy olej a med a deti sa takmer biju o to, kto vylize misku. ;) Radi si tiez varime rozne kase a sladime ich medom; napr. uvarim v ovsenom mlieku pohanku, osladim medom a posypem makom.

medovka14
23. feb 2016

Používam najmä med, trstinový cukor, vždy dávam menej cukru bez he v recepte 🙂 no a miesto sladkosti máme ovocie 🙂

luculik12
23. feb 2016

Najradsej maskrtim neprazene nesolene kešu oriesky. Milujem ich, potom kupujem v tescu gastany uz olupane a uvarene a ked potrebujem nabrat energiu, tak si ich dam;) s dcerkou 2 a pol rocnou uplne najviac maskrtime na ovoci.. Kazdy den musi mat svoje maliny... Tiez kupujem v tescu;)Urobime si ovocny salatik a papame o 106;) moja mala este lubi aj cvoklovo-pohankove oblatky, susene vitakids ovocie;)

waity888
23. feb 2016

Milujem takéto témy... Po pôrode som sa do toho úplne pustila a stále sa zlepšujem. Keď pečiem koláč tak napr. zo špaldovej múky, pridám ovocie.. NA sladenie využívam steviu, trstinový a kokosový cukor... Na lievance z vločiek javorový sirup... Ráno si dám napr jogurt s ovocím. Pre mňa je to naozaj super sladkosť. Keď už ma náhodou chytí obrovská chuť na sladké, dám si aspoň tabličku 80% čokolády. 🙂