SÚŤAŽ: Sladko a zdravo - ako bez výčitiek maškrtíte vy? 🙂
Dá sa vychutnať si sladučkú chuť bez výčitiek? Určite áno! 🙂 Napíšte nám, aké sladké zdravšie alternatívy máte v zálohe, keď dostanete chuť na sladké a vyhrajte Tesco balíček špeciálnej výživy. Víťaza vyžrebujeme už zajtra ráno. 🙂
-------------
Výhercom utorokovej súťaže sa stala @b.bardyova ! 🙂 Srdečne blahoželáme! 🙂
ja určite sušené hrozienka 🙂
Prazena soja, mnamka
ovocny salat a oriesky 🙂 tym si doplname energiu 🙂
Čokoládka super je, milujem ju ja ako mamka, ale aj naše 4 dievčatá.
Ale, keďže by sme čokoládku takmer stále jedli, tak sme si vymysleli zdravšie pochúťky
a tie nám mlsky po čokoládke zaženú a výborne chutnajú.
Najradšej si sušené domáce jabĺčka dáme,alebo na čipsách z červenej repy si pochutnáme.
Hrozienka a vlašské orechy v zásobe máme, po nich vždy dobrú náladu máme.
A veľmi rady uhorky, redkvičku či mrkvičku si nakrájame.
Jasné, že občas si aj tú čokoládku dáme, ale snažíme sa, aby to nebolo často,
veď veľa iných dobrotiek spoznávame a aj vďaka týmtoTESCO dňom sme opäť
nové dobrotky spoznali a už sa tešíme,keď do TESCA nabehneme a do košíka si ich dáme
a možno aj niečo vyhrajeme? Uvidíme a krásny večer všetkým v TESCO prajeme.
no ja toho mám dosť... som vegánka a snažím sa čo najviac obmedzovať bielu múku, cukor a snažím sa stravovať zdravo aj ja a k tomuto vediem dcérku... v niektorých prípadoch používam trstinový cukor, alebo cukor z kokosových kvetov..
ale, najradšej robievam raw /nepečené/ sladkosti,napríklad torty, kde miesto sladidla používam čerstvé ďatle /kupované v Tescu, v chladiacich boxoch, ako je ovocie a zelenina/ ... vačšinou ich robievam z mandlí.... pridávam aj rôzne ovocie... sušený strúhaný kokos... dá sa vymyslieť mnoho variacií...veľmi chutných a dokonca zdravých 🙂
ako príklad prikladam fotky mojich prvotín 🙂
Aj dnes sme si pochutili na strúhanej mrkvičke a jablčku, trošku škorice pár kvapiek citronovej šťavy a troška nasekaných orechov, naša maškrta. 🙂
My oblubujeme oriesky, mandle, kesu a rozne ine druhy orechov.. A natrafili sme v Tescu na super maskrtky ako su tycinky Crazy nuts s mandlami, so slnecnicou, kesu, lieskove oriesky..
No proste Top super...mnam..
alebo dcerka si oblubila alasky kukuricne tycinky, tie kupujeme asi tak na "tony". U nas sa velmi osvedcili.
ja keď mám chuť na čosi sladké siahnem buď po ovcí,alebo koláčiku z celozrnnej múky,vločiek a osladím medom.zjeme ho skôr,kým dostaneme návštevu
hladam aletrnativy ako napr taketo
http://nanicmama.sme.sk/zdrave-recepty/jablkovy...
Ludkovia ale cukor mozeme zamenit za zdravsie alternativy- mame na vyber- stevia, trstinovy, kokosovy, med a pod. takze v pohode zamente, skusajte, tvorte, ved LA DOCE VITA 😀 😀 😀 zivot je sladky, a my potrebujeme aj neaku vyzivu pre nase sexy tela 🙂 aby sme mali z coho energiu na zivot, cvicenie a usmev 😀 😀 😀 😀
ovocný šalátik alebo rozmixované avokádo s banánom a kakaom...mňam 😝 🙂
pre mňa je maškrta banán s arašidovým maslom 🙂
@janette_tesco Ja som sa naucila piect zdrave kolaciky, kde nepotrebujem vela cukru. Kolegyna v praci je uz niekolko rokov zazrata do zdravej vyzivy a pravidelne mi dava recepty. 🙂 Takisto Raw kolaciky a torticky su uplne super. Nikdy by som nepovedala, ze mi taketo zdravsie veci budu chutit, ale je to tak 🙂
rychla maskrta su datle alebo hrozienka, inak nejaky dezert osladeny bananom, susenym ovocim, brezovym cukrom alebo medom
banan, hrozno, susene ovocie, ked je sezona, tak aj maliny, jahody, cucoriedky a jogurtiky a tvarohove dezerty - to miluju aj moje deti
Ovocie. Najčastejšie jablká 🙂
Ja milujem kombinaciu vlašske orechy+hrozienka+med, totalna mnamka😃😃😃😃
u nas fici ovocie ,ovocie a ovocie aj dnes muz kupil mandarinky, hrusky a jablaka az hrusiek ostala len jedna malemu do skoly na rano a ´ par jablk amandarinok 😀 😎 na zajra a mozeme ist znova na nakuppp
Pokrájané pomaranče a banány trošku podusené na masle na panvici, prípadne aj osladené medom. Majú to radi aj moje deti.
no nepeciem extra zdravo, no snazim sa a urcite je toaspon o polovicu zdravsie, ako bezne pecenie ... malemu teraz casto robim linecke, no muka spaldova, kokosovy olej a javorovy sirup. a len tak sa po nich prasi 🙂
cookies robim tiez spaldova muka, kokosovy olej, med/javorovy sirup, vajco, kusok PDP - a na dochutenie co ma napadne - orechy/brusnice/nech nezerem - aj cokolada horka/biela ... naposledy som robila s bielou cokoladou a makom - fajne su 🙂 teda boli uz len ...
na take tie extra zdrave raw paleo atd, to ja nie som, noaspon takto - vymenit bezne suroviny za zdravsie - tosa snazim. a teda sladim ovela menej kvoli malemu.
napr. kukuričné chlebíčky máčané v čokoláde sú perfektné alebo napríklad mne chuť na sladké naplní aj mandľové mlieko či tvarohový dezert v rôznej príchuti.
Susene slivky - vzdy pripravena 😉
No my milujeme čokoládu, takže ak chuť na sladké tak ide do bruška najviac % čokoláda čo doma nájdeme, veď nezjeme veľa, len tak pre chuť. 🙂.
Rozhodne med a orechy je zdrava sladkost u has.
cokolada typu milka, kinder a milujem kolace kysnute,ovocne,tvarohove,zaviny a strudle,jediny problem je ze mam celiakiu a sortiment je velmi chaby v tomto smere a skusenosti s pecenim bezlep. velmi nemam ☹
Sladenie datlovym sirupom je najnovsia chutna vychytavka u nas 😊
Mame radi susene banany, hrozienka, marhule... to je nasa prva pomoc🙂
Ja si robym ovocne koktaily najradsej jablko+hruska+banan

keď mám obrovskú chuť na niečo sladké, tak si pochutím na kvalitnej čokoláde aspoň 90% alebo si pripravím čipsy z banána, prípadne si dám sušené hrozienka alebo iné ovocie