SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček bezlepkových potravín!
Napíšte nám váš tip alebo chutné odporúčanie, ktorá z alternatívnych múk je podľa vás najlepšia náhrada klasickej múky. 🙂
Už zajtra ráno vyžrebujeme víťaza, ktorý si pochutná na bezlepkových potravinách. PS: Chutia delikátne a ľahko ich strávi každé bruško! 😉
----------
Vyhodnotenie súťaže:
Tesco balíček bezlepkových výrobkov vyhráva:
@ryolita
Gratulujeme!
Spaldova Je top. Na kysnuté zaviny A podovne. Ďalej často využívam pohankovu, kokosovu A mandlovu. Výborne alternatívy 🙂
Bielu muku sme uz davno nahradili celozrnnou spaldovou. Pouzivame vsak aj ine - ovsenu muku (napr. na bananove lievance a palacinky), kokosovu a mandlovu muku do zdravych kolacov, pohankovu muku... topkou vsak je pouzitie mleteho maku ako nahrada 1/3 muky v klasickych receptoch na kolace... tie su potom ovela zdravsie a chutnejsie ako tie "klasicke"...
U nas fici kukuricna a spaldova som velmi rada xe existuju take tie zdravsie nahrady klasickej muky 🙂
My sme iba nedavno presli na dravsiu muku, zatial sa nam osvedcila spaldova, ale urcite chceme vyskusat aj ine
Ako sme zacali u drobca zavadzat lepok tak zacali problemy.Presli sme vsetcia na pohankovu,spaldovu a kukuricnu muku.Skusame aj ine kokosovu a mandlovu hlavne do kolacov uplne ina chut.
mne a dcere namiesto psenicnej pouzivam spaldovu - hladku aj celozrnnu, peciem doma chlieb. manzel celiatik ma muky na predpis, z toho mu peciem chlieb + ked peciem nieco nam vstekym, vyhybam sa tymto specialnym mukam, kde je vacsinou iba kukuricny skrob /vysoky glykemicky index/ a pouzivam doma vyrobene muky - pohankova, ryzova, orechove muky
My sme už vyskúšali aj kukuričnú aj špaldovú či pohánkovú múku. Malej teraz zachutila kaša z kukuričnej múky.
Aj ked nemame intoleranciu-rada pouzivam nahrady za bielu muku-lebo sme vsedci obezny, tak aspon takto sa snazim zavadzat zdravy zivotny styl. Pouzivame spaldovu muku, kukuricnu, pri peceni zakuskov mandlovu mucku, zemiakovy skrob...
u nas spaldova na vselico , kukuricna najma na kolaciky a ryzovu ma najradsej nasa dcerka na kase 😉
na zahustovanie pouzivam Kuzu, na obalovanie kukuricnu struhanku na vysmazanie hrasku no a na chlieb schar muku. Pridam si k zmesi vzdy 3 PL bieleho jogurtu a jeden surovy nastruhany zemiak a chlebik je ako kolac vôbec nie je suchy ako uz upecene bezlepkove chleby.

Používam bezlepkové múky ( ja a moja mamka máme celiakiu) Shar, príp. ryžovú, alebo kukuričnú....