icon

SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček bezlepkových potravín!

janette_tesco
22. feb 2016

Napíšte nám váš tip alebo chutné odporúčanie, ktorá z alternatívnych múk je podľa vás najlepšia náhrada klasickej múky. 🙂
Už zajtra ráno vyžrebujeme víťaza, ktorý si pochutná na bezlepkových potravinách. PS: Chutia delikátne a ľahko ich strávi každé bruško! 😉
----------
Vyhodnotenie súťaže:
Tesco balíček bezlepkových výrobkov vyhráva:
@ryolita

Gratulujeme!

SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček bezlepkových potravín!
three
22. feb 2016

My sme zatial skusali len spaldovu na vsretko mozne...naposledy mrkvovy kolac 🙂 a manzel robi zo semolinovej domace talianske cestoviny. 🙂 mnam

janka273
22. feb 2016

ryžová a špaldová

mirabela111
22. feb 2016

Ahoj, my doma používame Schär,bryndzové halušky sú vynikajúce 🙂

norita
22. feb 2016

ja pouzivam iba ryzovu alebo pohankovu

ewca99
22. feb 2016

Ahoj tak mi používame celozrnnú celkovo na pečenie muffinov babovky a celkovo kolacikov 😉 a spaldovu najradšej na chlebik:3 šálky muky, 1,5 šálky vody , štipka soli a sušené drozdie .. Zmiešaná vsetko okrem vody nakoniec pridať vodu riadne pomiešas zakryjem fóliou necháš 20 minút kysnut a dáš piecť.. Prvých 30 minút pocies prikryté a potom 20 odokryte🙂 to je vsetko ..🙂

bandurka1979
22. feb 2016

pouzivam ryžovu a celozrnu

pips
22. feb 2016

muku zo spaldy, prosa, cicera,amarantu, pohankovu a tapiokovu

wicka5
22. feb 2016

zatial sme vyskúšali kokosovú a špaldovú. chutili obe - a ešte sme aj schudli ;)

martina1712
22. feb 2016

Pre celiatikov najlepšia Promix. My používame len tu ,na nerozoznanie od normálnej muky 🙂

erikaah
22. feb 2016

Tak ja ako náhradu klasickej múky používam špaldovú 🙂 Bábovka z nej je fantastická. Nakoľko nemám dobré výsledky na celiakiu (dozvedela som sa to dnes) , tak sa asi budem musieť poobzerať aj po nejakej bezlepkovej 🙂

janapolecova
22. feb 2016

Kukuričnú,špaldovú

matuskova003
22. feb 2016

NA pečenie , halušky ale aj na všetko ostatné , kde je múka potrebná používam špaldovú. Na koláčiky ju miešam s pohánkovou , pretože tá kombinácia chutí všetkým u nás doma 🙂 no a občas máme mandlovú a na placky používam aj kukuričnú 🙂

viera77
22. feb 2016

Promix Uni

mrsninca
22. feb 2016

Najlepšia náhrada klasickej múky je od schar na pečenie chlebika a je najlepšia promix. A na všetko ostatné mix it. My používame ale výrobky a múky asi všetky aké máme k dispozícii pretože na nešťastie máme celiakiu skoro všetci 🙂

loginexistuje
22. feb 2016

Kukuricna je top

bov62zde
22. feb 2016

najlepšia-žiadna múka....

antamauru
22. feb 2016

Ako na čo... ale z univerzalnych ta od Schar - Farina 🙂

atrami
22. feb 2016

Špaldová je top. Ale napríklad na obaľovanie mäsa,zeleniny, zahusťovanie polievok, do zemiakových placiek používam - hrašku obyčajnú alebo pikant

natalca
22. feb 2016

jednoznacne spaldova vyhrava u nas 🙂

erikakosice
22. feb 2016

My pouzivame spaldovu hlavne na kolaciky, je super.Mame radi mrkovo-orechove muffinky ci tortu 😀 a este pouzivame pohankovu na pirohy 😀

nely459
22. feb 2016

kedze jeme bezlepkovo, tak moja oblubena muka je Jizerka, Pohankova, Kukuricna, Lanova a najviac oblubujem zomlete bezlepkove ovsene vlocky na muku 🙂

irenaliza
22. feb 2016

Ja odporúčam špaldovú, pohánkovú múku, výborné v kuchyni-. nakoláče a pizze.MŇAMKA. Pekný deň

jaq
22. feb 2016

Milujem špaldovú a cícerovú, ak robím žemle dávam túto kombináciu, chutia tak mega. Celkovo ja nepoužívam klasickú múku, len špaldovú, cícerovú, mandľovú, orechovú, pohánkovú 🙂

ajka30
22. feb 2016

pouzivam spaldovu a ovsenu- ale to zrejme nie su bezlepkove muky. Rada by som vyskusala kokosovu muku, priznam sa, ze som o takej ani nevedela. Da sa kupit v Tescu?

jarkamartin
22. feb 2016

ja používam špaldovú a celozrnnú, aj keď bezlepkové asi nie sú 🙂 ale teda zdravšie ako klasická biela múka

jelus
22. feb 2016

My este len zaciname,tak skusame-zatial spaldovu.

angelagirl
22. feb 2016

My používame spaldovu, kukuricnu,pohankovu A lanovu; -)

zaba21
22. feb 2016

Bezlepkovo peciem pre mojho syna uz 8 rokov.
- Na chlebik pouzivam Mix B od Schaer, zvyknem pridavat aj tmavu muku od Schaer.-
- Na kolaciky najradsej pouzivam Mix B, do ktorej zvyknem pridat pohankovu muku, prípadne tmavú múku Schaer a tiez múky Promix PK Špecial alebo Promix T
- na palacinky najčastejšie používam Promix T
- kukuričnú polentu používam na prípravu kaše
- na halušky do polievky používam tmavú múku Schaer = dochucujem ich na spôsob pečeňových halušiek

lydka45
22. feb 2016

Shär a špaldová jednoznačne 🙂

bibistec
22. feb 2016

no u nás sú dcéra aj manžel ,,bezlepkoví,, ale keďže dcérka nemôže ani ryžovú a kukuričnú múku, používam rôzne iné varianty ako: pšenovú, amarantovú, pohánkovú, mandľovú, a so prívarkov je veľmi chutná hrachová múka, tá sa dá aj namlieť na kávovom mlynčeku tak že tam nasypem sušený žltý hrach a vymyxujem do hladka. A na sladko sa dá miesto múky použiť napr. aj orechy , či rôzne semienka. skutočne sa dá vykúzliť všeličo. Dokonca aj torty pre dcérku ktorá má rôzne diétne obmedzenia...