SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček bezlepkových potravín!
Napíšte nám váš tip alebo chutné odporúčanie, ktorá z alternatívnych múk je podľa vás najlepšia náhrada klasickej múky. 🙂
Už zajtra ráno vyžrebujeme víťaza, ktorý si pochutná na bezlepkových potravinách. PS: Chutia delikátne a ľahko ich strávi každé bruško! 😉
----------
Vyhodnotenie súťaže:
Tesco balíček bezlepkových výrobkov vyhráva:
@ryolita
Gratulujeme!

Bez pohankovej a ryzovej ci kukuricnej muky nasa domacnost nemoze fungovat. Tatino ma intoleranciu lepku takze sa stravuje a my s nim bezlepkovo 🙂 balicek potravin by nam padol vhod urcite by sme si smakli 🙂
dobry den este sa len skusame ako nahradzat biele muky zdravymi variantami nakolko sa chceme zdravsie stravovat tak vela toho vyskusaneho este nemame no spaldovu muku uz vyuzivame a je velmi dobra no isto budeme skkusat aj ine moznosti 🙂
Ako celiaticka pouzivam pohankovu, kukuricnu, Promix uni, Schar, Jizerku. Pripravujem z nich kolaciky, halusky... a moja rodinka ani len netusi, ze sa stravuju bezlepkovo ;)
Najlepsie ziadna muka ale ked uz, tak spaldova alebo ryzova...
Ja som vyskusala zatial iba spaldovu a chutila, tak pouzivam tu
Najlepšia náhrada je špaldová, okrem nej používame často ešte aj pohánkovú a kokosovú 🙂
ryžová múka
Najlepšia je špaldová múka alebo pohánková
Špaldová 🙂
Ja pouzivam spaldovu a som spokojna 🙂
Moja dcéra má alergiu na pšenicu a raž :( Používame múku iba ryžovú a kukuričnú... Výhra by nás veľmi potešila. Aj keď my nemáme šťastie... No ako odporúčanie pre ostatné maminky napíšme
ryžová
kukuričná
sú jemnučké a dobre chutia.
špaldová múka, ryžová múka a kukuričná krupica u nás nechýba, prechádzame na zdravšiu stravu 🙂
Ako celiaticka mam odskusane kadejake muky..pohankovu, kukuricnu, ryzovu, sojovu, amarantovu...no na domaci chlebik vedie muka schaer mix B v kombinacii s pohankovou alebo kukuricnou mukou a semiackami 🙂
Tak ja peciem malemu (ale aj nam) uz len zo spaldovej. Sice aj to je psenicna, no je ovela chutnejsia a teda aj zdravsia. Z bezlepkovych som uz zaradila kukuricnu, ryzovu aj pohankovu. POsledna mi sice velmi nechuti, no jednak si asi treba zvyknut, no a tiez podumat nad pomerom ako muky pomiesat, aby ta typicka chut pohanky trocha zjemnela. To ma este caka - ale poskusam, uvidim 🙂 Inac bezne k spaldovej vzdy prisypem kusok z tychto dalsich. Nech si jmaly zvyka na chute.
Do mlieka tiez malemu zavaram spaldovu krupicu. Inac s ovocim jedaval kukuricnu aj ryzovu a teda aj pohankove vlocky uplne v pohode zmnamkol 🙂
kedze syncek ma vela potravinovych alergii zatial mozeme pouzivat len bezlepkovu muku a pohankovu. obe su fajn, pomaly si navykame na ne aj my ostatni.
Kukuricna
ja a cela moja rodina ficime kvoli mne na mukach od Schar, zevraj aj palacinky su super a muffiny pochvalili aj baby v praci,, ze im nic nechyba 😎
my sme si doma velmi oblubili spaldovu a kukuricnu muku. Zo spaldovej vie moj partner taky chlebik ze mnam mnam 🙂
Ja sa snazim do bezneho varenia nepouzivat muku vobec, ak to nie je nevyhnutne, napriklad do polievok uz roky nerobim zaprazky. Ale ak sa neda inac, tak radsej zahustujem skrobom. Pecenie si velmi bez bielej muky neviem predstavit, co som do teraz skusala urobit zdravsie, tak tieto pokusy velmi nevysli 😀
vyskusali ste makovu? je uuuzasna, plna vapnika a da kzdemu kolacu ci jedlu zaujimavu bodku na zaver...a mali by ste vidiet tie tvare hosti ked nevedia co jedia 😀 😀 😀
Ja pouzivam len spaldovu a ked tu citam, ze existuje vselijaka gastanova, mandlova atd., som teda silny zaciatocnik...
jednoznačne novalim promix uni alebo este RL
Nakolko mam celiakiu, tak pouzivam muky od Schar alebo Promix UNI, Jizerka. Avsak tiez obcas ryzovu, pohankovu, amarantovu alebo kukuricnu. Skusala som aj mandlovu ci makovu, ale tie su dost drahe. No celkovo, bezlepkove stravovanie je trochu drahsie, tak stale skusam a skusam 😀.
Kukuricna a spaldova
My používame celozrnnú a kukuričnú..maximálna spokojnosť 🙂
Spaldova 🔝👌
spaldovu muku
My máme obľúbenú špaldovú, naša malá sa rada pochutí na palacinkách z nej.
Kedze som bezlepkac, tak pouzivam hlavne muky od Schar-u, potom aj pohankovu, kukuricnu, amarantovu. Momentalne u nas ficia hlavne kukuricne cestoviny aj piskoty 😀 😀 😀

My problém s lepkom nemáme, ale pre skvelú chuť veľmi rada kupujem pohánkovú a špaldovú múku. Ale aj preto, že sú zdravšie ako obyčajná biela múka. Najlepšie je, že tieto múky dokážu bielu plne nahradiť. Takže ja z nich "vyrábam" všelijaké sladké i slané dobrôtky 🙂