icon

Čo si myslíte o sušičke?

julius_tpd
30. nov 2015

Máte skúsenosti so sušením prádla v sušičke? Aké je sušenie v nej? Čo vás viedlo k jej zakúpeniu? Má podľa Vás výhody oproti klasickej metóde vešania prádla na šnúru? Povedzte svoj názor.. 🙂

helmanka
30. nov 2015

@malinovka333 a môžem sa spýtať na ktorom programe? Ja mam tiež AEG,ale veru nie jw vždy pradlo uplne suché☹

ichbinich
30. nov 2015

Dovod na kupenie susicky u mna bol:
Vonku 85% vlhkost, vnutri 75% vlhkost, stale hmla, dve deti a obyvacka zapratana susiakom na pradlo 😝
Preto som si minulu zimu susicku kupila. Pouzivam je ale iba vtedy, ked mi pradlo vonku uz neposchne, alebo v nudzovych pripadoch. Uz sa pomaly zacina sezona susicky, zatial mi to doschlo potom pocas dna, ked aj tak nie sme doma, vnutri. Ale akonahle zacnu hmly a dazde, nastupuje na rad susicka...
Akurat si to musim vzdy naplanovat: naprogramovat pracku, aby bola hotova, ked pridem domov, potom hodim do susicky a ta je hotova, ked deti spia a ja skladam pradlo...

fuska
30. nov 2015

Ja po susicke tuzim. Jednak nebudem mat doma vlhko, usetrim cas, ktory musim venovat vesaniu pradla. A pradlo by nemalo byt az take pokrcene. Neviem, na koho sa obratit, potrebovala by som nazor na tieto dve susicky: Siemens WT66B200BY alebo WT45B460BY.
To, ze jedna je vitaz dTestu, ma mensiu spotrebu a ta druha je vyssia rada od Siemensu je mi jasne. Cenu maju rovnaku. Skor nejaky odborny pohlad. Dakujem.

julius_tpd
autor
30. nov 2015

@bubloska135 Je rpavda, že niektoré druhy tkanín môžu v sušičke zmeniť svoj rozmer. Závisí to od požitého programu, teploty a danej tkaniny. Preto výrobcovia odevov na visačkách používajú symboly, ktoré nám napovedia. Napríklad sušenie v bubnovej sušičke zakázané, alebo sušenie povolené, alebo sušenie povolené iba v šetrnom režime 🙂

@evulikm starý dobrý vysávač by mal pomôcť, ono v zásade veľa spôsobom okrem vysávaču ani neexistuje 🙂

malinovka333
30. nov 2015

@helmanka ja použivam program Synthetic extra dry, pod tym je do skrine, a to som skusala ale pradlo bolo vlhke, a s tymto programom mam uplne suche, este sa mi da nastavit cas na 1h2min, 1h7min 1h17min, použivam to 1h17min., program bavlna ma tiež extra dry ale to susi 3h.

klincek
30. nov 2015

@1fifinka1 nie si v tom sama, ja budem tiez za divnu..
Vzdy som mokre pradlo vesala von (aj v zime) a ked preschlo, dosusala som vnutri, no aktualne to dosusanie vnutri nie je mozne, a kedze sme 4 clenna rodina a pradla je vela, tak som si kupila susicku.
Kazdy mi tvrdil, aka je to parada, no ja nejasam.. Ano, pradlo je suche o dve hodinky, ale NIKDY nie je take rovne, ako ked ho vyvesim na susiak-v susicke sa predsa pokrci. Nezehlim tak ci tak, takze neriesim, ale kto tvrdi, ze susicka nahradi zehlenie, nema pravdu. A co sa tyka sviezosti pradla, to zvonka mi vonia neporovnatelne krajsie 😉. No fakt je, ze ked mam pracku plnu ponoziek, je vyhoda nevesat kazdu jednu v zime na susiak, tu sviezu vonu si vtedy kludne odpustim 😀
Takze za mna je susicka fajn, lebo ususi pradlo-nic viac, nic menej. No zivot bez nej si do buducna viem urcite predstavit.
Zato umyvacku by som nevymenila za nic na svete🙂.

fuska
30. nov 2015

@klincek A aku mas susicku?

malinovka333
30. nov 2015

@klincek mne pradlo z vonbka smrdi, hlavne teraz v zime, a to nehovorim ked sa prinesie dosusit dnu...a ja odkedy mam susicku tak zehlim z toho max nejaku koselu raz za pol roka, take to ze pradlo so suisicky sa nemusi zehlit pravda je, vobec nie je pokrcene, ked to teple zlozis,skor pradlo zo susiaka je pokrcene,......

evulikm
30. nov 2015

Keď som chcela voňavé prádlo zo sušičky, tak som na 1 ponožku kvapla 3-4 kvapky levanduľovéj silice a to mi pekne prevoňalo prádlo 😉
@julius_tpd ďakujem 😉

keiperka
30. nov 2015

Prádlo je po usušení hebké a voňavé. A čo je najpodstatnejšie, už nemusím žehliť, lebo to mi zaberalo ozaj veľa času. Už nemusím prádlo vešať na sušiak, ktorý nám v pivnici zaberá miesto, z čoho je manžel konsternovaný :D Momentálne máme sušičku pokazenú :((((, takže žehlička ide naplno, ale počkáme si na januárové zľavy a kupujeme novú !

klincek
30. nov 2015

@fuska tuto
https://www.alza.sk/electrolux-edh-3684-pde-d22...
V znacke problem nebude, funguje spolahlivo (zatial).

@malinovka333 to bude asi velmi individualne, mne ozaj vonia. Ja tiez nezehlim nic zo susicky (nechce sa mi), ale napr. tricka zvesene zo susiaka mam perfektne rovne (som dost uchylna na vesanie..), staci mi ich zlozit tromi tahmi, no tie zo susicky musim vyhladzat a skladat o dost zlozitejsie.
Ale ked uz ju mam, urcite ju nevyhodim 😉

hoogy
30. nov 2015

ja som si susicku zaobstarala ked sa mala narodit dcerka a pouzivali sme latkove plienky. mam ju uz 4 roky a je to moja najlepsia kamaratka.aj ked mame velky byt a logiu vobec nestracam cas vesanim pradla. je velmi malo kuskov, ktore tam nemozem dat. mamina si na moje odporucanie tiez kupila a veru nevie si vynachvalit.

1fifinka1
30. nov 2015

@klincek ako aj ja ju z casu na cas pouzijem, ale nepadam z nej na zadok. O tom zehleni, tiez sa mi zda pokrcene a akoby nosene. Nie ciste oprate. Mne proste pradlo zvonka pripomina detstvo, v zime. Neviem sa ho dovonat 🙂 zasa uteraky su super, lenze ja mam uchylku, ze sa utriem do uteraku len raz.po sprchovani. Vzdy si vezmem cisty, a tak je spotreba enormna. U nas. tak susim len obcas.

aknelka22
30. nov 2015

@hoogy muzu se zeptat jakou mas znacku susicky?diky

aknelka22
30. nov 2015

O susicce s manzelem uvazujeme. Kdyz jsem byla au-pair v Americe rodina ji mela a bylo to super. Ted mame 2 deti a pracka jede skoro kazdy den. V lete vesim na zahradu no v zime susak v obyvaku.

veriiii
30. nov 2015

@julius_tpd my sme kupili pracko-susicku,pred tym nez sa mala narodila..velmi som ocenila sluzby prve mesiace,ked sme museli casto prat.teraz ju pouzivam pomenej, a hlavne v lete radsej vyvesiam pradlo von(trosku treba aj setrit energiou ak sa da🙂 ale zasa so vyuzila ked som malu odpliekovavala..
je to super vec,len ma trosku odradza dlzka susenia..kedze kratky progtam je na urcite minimu pradla..velka varka sa susi aj 2-3 hod..co nie je zanedbatelny cas plus energie..

malinovka333
30. nov 2015

@keiperka co sa ti na nej pokazilo?ako dlho si ju mala?

keiperka
30. nov 2015

@malinovka333 pravdepodobne nejaké čidlo alebo zblbla všeobecne elektronika. Akýkoľvek program dám sušiť, po minútke mi ukáže displey, že bude sušiť len 5 minút...Mám Whirlpool, má okolo 6 rokov...

lada_dee
30. nov 2015

Uvažujeme o kúpe, ešte sme sa nerozhodli pre značku... Kočky dajte tip, ktoré ste spokojné 🙂

juliana30
30. nov 2015

Nobelovou cenu by si zaslúžil vynálezca sušičky 😃😃a samozrejme aj umývačky riadu.Neviem už žiť bez nich 😃👍

ckatka
30. nov 2015

@julius_tpd chcela by som, ale nie su prachy na nu 🙂 nemate nejaku bombovu zlavu? ze zadarmo alebo tak? :D :D

opica
30. nov 2015

na susicku nedam dopustit, vela sportujeme, cela rodina a mat v kuse susiaky po celom byte...to je nieco priserne. odkedy mam susicku, milujem ten poriadok, napr. ked prezliekam periny, v ten isty den mam vsetko odlozene v skriniach. u nas doma jedoznacne okrem umyvacky najlepsia vec ;)

maminecka2
30. nov 2015

Ahojte, tak ja mám sušičku, ale starú cca 9 rokov ešte po predchádzajúcom majiteľovi bytu, zrejme to bol najlacnejší model na trhu 😀 Lebo teda nadšená nie som. Suší veľmi dlho, prádlo je totál pokrčené, minie veľa energie, ničí prádlo- zatiaľ som mala odvahu dať tam len uteráky, obliečky, staršie prádlo, ale teda z uterákov mi trčia nitky, nejaké prádlo sa zrazilo, vyžmolkovalo. Velmi rada by som ju využívala naplno, ale to ničenie vecí je enormné. Ja som alergik na pele, takže vobec nemôžem dať prádlo na balkón, stále mám doma sušiak, často aj dva, onedlho budeme piati, takže by mi to pomohlo.
Zaujímalo by ma, rešpektujete označenie na štítkoch prádla? Neviem teda či ja kupujem divné prádlo ale skoro na všetkom mám označenie že sa nesmie sušiť v sušičke, tak ak by som to rešpektovala tak by som tam nič nemohla dať. Manžel má kopec košieľ, lepších nohavíc, to by som sa bála dať aj do novej sušičky.
Inak mne pradlo zo sušičky nevonia, dávam na handru pár kvapiek silice- citrón, eukalypt.

hoogy
30. nov 2015

@aknelka22 jasne. 🙂 ja som si na odporucanie kupila AEG.

janinah
30. nov 2015

Som nadmieru spokojná,predtým to bolo suenie na balkone,potom presun do izieb na radiatory a sušiak,dieťa alergiknaroztoče a prach,všetkoto dýchalo /vidím koľko mochu ostáva na filtri v sušičke/...teraz vyperiem,prehodím do sušičky,poskladám a paráda,žehlím možno štvrtinu prádla,ostatné len skladám...všetko nadýchané,teplé,suchučké
@maminecka2 označenie nerešpektujem,nesuším len termo spodné prádlo a detské tričká s pogumovanými obrázkami

michaelamilan
30. nov 2015

@1fifinka1 tak inak s tým ničením prádla.....presne kvoli tomuto som zavrhla sušišku. Nenosím tričká za 10eur, polovička drahé obleky a za to ušetrenie práce mi to nestojí.......Byt máme veľký, mám doma 2sušiaky, nemám vôbec vlhko a ak náhodou, tak mám super vynález okná 😀 😀 a jednoduch troška vyvetrám......
A zvažovala som nad sušičkou vo veľkom........ Možno aj raz kúpim, ale momentálne som rozhodnutá žiť bez nej 😀
A že si divná????? Prečo????? To divný je každý ten čo nemá sušičku, umývačku????? Fúúúúúúha 🙂)))))))))) Mám kopu kamošiek čo nemajú umývačku(ja by som bez nej radšej kúpila papierové taniere a po obede rovno vyhadzovala do smet 😀) a fungujú v pohodičke 😝
Ja už som napr spohodlnela na umývaní dlážky, okien........Karchcer je TOP pomocník v domácnosti 🙂)))) Tak a teraz sú divné všetky čo ho nemajú či ako????? 😀 😀

monika233
30. nov 2015

Ja rozmýšľam o sušičke akú značku by ste mi poradili mám 3 malé deti a tiež vešiam cez zimu vnútri a je to hrôza .

mnimn
30. nov 2015

@julius_tpd sušičku sme dostali ako dar k narodeniu tretieho syna. odvtedy sa mi zmenšila spotreba pradla - rano operiem postelne pradlo, na obed ho možem navliecť naspať..
zvlada tri deti, malý byt - no proste úžasný pomocník pri veľkej rodne...

janinah
30. nov 2015

@monika233 mám Bosch,pokukaj recenzie,ja ju mám z mall.sk