Vaše postrehy pre čo najkvalitnejšie umytý riad v umývačke riadu?
Napríklad využívate odlišné programy v závislosti od zašpinenia riadu? Ekologický ECO mód, ktorý šetrí spotrebou vody, či intenzívny program pre silné znečistenie atď? Vnímate rozdiely pri použití kvalitnejších kapsúl od rôznych výrobcov oproti tým lacnejším? Podeľte sa s nami o svoje skúsenosti.. 🙂
@julius_tpd dakujem, pozriem si to ich
o oplachovacej funkcii viem, ale myslela som skor umyvacku, ktora ma aj kratky program pri vyssej teplote, ako pisala vincentka, ale zaroven ma aj program (umyvaci) napr 30 min pri 40 st - myslim, ze byva urceny na sklo, ale ja ho pouzivam na vsetok malo spinavy riad a som s tym velmi spokojna. Ak by bola umyvacka, ktora ma oba, dost by som sa potesila🙂
@maminecka2 mimo temu, ale ktora susicka je taka? aj ja chceeeeem 😵
@julius_tpd drevene varechy mi nikdy nenapadlo davat do umyvacky 🙂
nedavno som kupila tablety finnish all in one, shine and protect v akcii a neviem si to vynachvalit. Riady su uplne leskle krasne. Ja riady oplachujem aby na tanieroch nezostali nejake kusky ryze a pod. Riady ukladame rozumne tak aby sa vsetky dobre umyli. obcas umyvam umyvacku samotnu, vyberiem filter, vycistim, povyberam nejake kusky co tam zostanu. Dam ocot a dam umyvat na prazdno. Kupila som aj samotny cistic na umyvacku ale zda sa mi to drahe na jeden krat a ocot je tiez ucinny.
@julius_tpd umyvacka Bosh. jeden program - auto. ked je oslava a potrebujem tychlo ciste tanieriky a pohare, tak pouzijem 30 minutovy program. Somat, alebo Jar Platinum zarucia cisty a leskly riad. ja osobne nemam rada Finish, lebo su pohare take akoby matne, ci nejaky biely film na nich. pouzivam aj lestidlo a sol. aj ked su tablety all in one.
@klincek viem, ze aj niektore modely whirlpool umyvaciek s funkciou Rapid maju 30 minut cyklus, teplota 40-50 stupnov, to je ale bez susenia. Potom maju aj intenzivny 65-70 stupnov, avsak ten uz skrateny nie je. Uprimne ani neviem ci vobec taka existuje, mozem to skusit prezistit este. 🙂
@julius_tpd skvele, to mi staci, teplota aj cas idealny, budem patrat v naznacenom smere 😉. ten bezny cyklus pri teplote 65 ani nepouzivam. a susenie ma tiez netrapi, vysusi sa samo. dakujem este raz🙂
@julius_tpd my mame hotpoint ariston a tam je tiez cosi rychle, no betusim ako to funguje, kedze mam bavod v anglictine a translator sa mi nechce pouzit uz 5.rok 😀 hlavne ze mam do bludu programov 😀
@klincek nie je zac, kludne aj na nasej stranke http://www.tpd.sk/katalog/velka-biela-technika/... alebo aj priamo v predajni, kde sa da ist tiez informovat a urcite ochotne poradia 🙂
@ichbinich Moja sestra dáva plech na vrch na veci do horného koša a je spokojná. Ja s tou mojou piďi možem o plechu v umývačke len snívať 😖 A to mám aj malý drez, tak sa teším dvojnásobne 🙄
@alexanotbad No, keď takú objavím dám vedieť 😵
dobre umyty riad podla mojich skusenosti najviac zavisi od kvality umyvacky. a kvalitna umyvacka je bohuzial iba od znacky miele. mala som tu cest so siemens, bosch a najnovsie sme s domom zdedili aj velmi drahu znacku neff, ale miele je len jedna.
pouzivam obycajny prasok z DM, bez lestidla a umyva rovnako dobre/zle ako vsetky ine prostriedky.
@maminecka2
Uj, mala umvycka plus maly drez, no dakujem... Ti nezavidim...
@ikke
Obavam sa, ze aj ja zacnem kupovat uz iba Miele... Stara bola Siemens, ta sa zacala vypinat, sice program dokoncila, aj boli riady ciste, ale ja som nikdy nevedela, KEDY. A tato je Bosch, a nevieme si prist na chut 😉 Na tu Miele uz len este vyhrat v loterii... Nekupujeme ziadne lacne a no-name, kupujeme naschval vyssiu strednu triedu, ale aj ta ma namontovane tzv. kurvitka (prepacte za vyraz, ale urcite viete, o com je rec. Nejaka suciastka sa pos*rie dva dni/tyzdne po skonceni garancie a oprava stoji skoro tolko, ako novy vyrobok...)
@ichbinich tiez som po miele poskulovala, ale zial, mozno v dochodku keď deti dostuduju 😀
@ichbinich radsej najlacnejsiu miele nez drahsie hocico. fakt. moji svokrovci mali 20 rokov miele umyvacku a mali by ju dodnes, keby mal svokor trpezlivost cakat tyzden na jej opravu 😀 ja som mala miele secondhand za 65 eur a lutujem, ze som ju po 3 rokoch pouzivania zas za 65 eur predala.
ps: kurvitka sa spisovne po slovensky nazyvaju kazitka, superaktualna tema na slovensku, aj parlament sa tym chvilu racil obtazovat 😀 (podla toho, co som citala)
ja mám všetky spotrebiče vrátane umývačky BAUMATIC a som spokojná. mám ich síce len 4 roky,ale aj tak. nepoužívam žiadne drahé prostriedky, vodu máme zo studne bez filtrov a všetko super.
@ikke
Budes mat pravdu, ze radsej najlacnejsiu Miele ako ine... Ta najnovsia Miele W1 pracka za vyse tisicku by bola trochu vela, lebo prasok a gel si veim nadavkovat aj sama 😉 😀 Ale este pred rokmi v Nemecku mi ta pani, co som u nje byvala, vravela, ze mala predtym 20 rokov Miele pracku, a samozrejme si zase kupila Miele.
@klincek:
Inak ta kvalita/nekvalita spred x rokov a teraz je badatelna u vsetkeho... Skuste si porovnat rifle alebo tricka spred 10-15 rokov (alebo viac) a teraz... Manzel si kupuje iba jednu znacku rifli, zasadne za facku v outlete. A tie kupene v poslednych 3 rokoch su po par mesiacoch zodrate. Keby mal za to davat tu povodnu cenu, vsak by ma trafil slak. Ked som mu v roku 2002 kupovala Levi's rifle priamo v Amerike, a to za 29 dolarov, tie sa zodrali ovela pomalsie :-/
@klincek
no 🙂 taku asi nenajdes.
Mam uz tretiu umyvacku (kazde stahovanie nova, vstavana 60-tka), a po vsetkych tych skusenostiach (svojich i v kuchyniach u pribuznych), uz viem co-to porovnavat.
Vedela som nasledovne: ze chcem mat chytro a pekne umyte - lebo 5 ludi caka na pohare a pribory - a praxou som zistila, ze mycka najlepsie umyva pri vysokej teplote. Aj to najrychlejsie samo vyschne. Tak prve a najdolezitejsie kriterium pri poslednej kupe bolo - vysoka teplota spolu s kratkym programom. A vyhovoval len ten elektrolux...
Dalej manzelova poziadavka bola kos na pribor dolu a smerovanie tyciek na ukladanie tanierov/hrncov v dolnom kosi musi byt v dvoch radoch za sebou - nie do "T" -cka. Ani to, ze tycky su sklopne, nie je ziadna vyhra. (starka ma tak: T-cko a sklopne tycky a skonstatovali sme, ze to nie je az take prakticke z hladiska vyuzitia kazdeho cm2, ked manzel naklada. Mne by to mozno bolo jedno 🙂 )
@alexanotbad veru ani mne. Ani drevene varesky, ani drevene lopariky (prkinka)... akosi sa mo bridi predstava, ze drevo by mi malo nasiaknut nejakou trojnasobnou chemiou, tak si to radsej oplachnem pod tecucou vodou... 🙂
Super diskusia, hned som znizila davkovanie soli, som zvedava, ci to bude lepsie s tymi poharmi🙂
ja drevene dosky aj varesky davam sem-tam, ked su zamastene od nejakeho masa alebo tak...super to vycisti, nic nepraska, ani sa nenici...noze nedavam
sklenene pokrievky davam tak, ze ich naklopim, alebo opriem o nejaky hrniec, nech umyje aj pod okrajom, ale znicene su vsetky, doskriabane a skorodovane
@vincentka1 presne tak 🙂
ja používam dá sa povedať najlacnejšie kapsule aké v obchode majú 🙂 program zapínam podľa toho, či sa mi riad dlhšie zberá, alebo umývam hneď po najedení. Som max. spokojná, keď riad pekne naukladám je super umytý a nič nemusím riešiť. Ja som zatiaľ veľmi spokojná.
juchuuuu, vdaka tejto diskusii som si po piatich rokoch pouzivania umyvacky stiahla navod na pouzitie v slovencine a konecne viem, na co su ktore programy 😀 jajajaaaaaaj som niektore programy uplne naopak pouzivala 😀 len som sa nedocitala nic o spotrebe vody a elektriky a ani aka teplota sa pri ktorom programe pouziva ☹
to je dobra otazka - kde sa znizuje davkovanie soli - to mi uz hovoril vela krat aj svagor ze ked nam ta mycka zerie tolko soli ze by sme to mali trochu znizit ale ja nevidim ziadny davkovac na tej nasej mycke - mame ten skryty panel na ovladanie - cize je tam len 6 gombikov a 3svetielka 😅
@cenculinka 🙂)))
@vincentka1 dakujem, uzitocne tipy, urcite ich zohladnim pri vybere novej umyvacky. zatial mam lacnu zanussku 45ku, a na to, kolko stala, umyva fantasticky, vybrala som stastnou nahodou dobre. ale ta dalsia mi ma sluzit podstatne dlhsie, tak uz to na nahodu nechcem nechat 😉
@ichbinich no na oblecku to vidno neskutocne-trebars detske..ja po dvojickach sice maloco vyhodim, ale ked to posielam dalej, je to sprane na velkost o cislo mensiu ako pri kupe, a material je akoby zrazeny, proste nepruzny..pritom periem velmi setrne, pradlo dokladne triedim. Zvlast to vidim na trickach z C&A-detom sedi strih, rada ich kupujem, ale vydrz zalostna 😖. Basic tricka z HM (nosim ja) to iste. Pri takychto kusoch mi to ani nevadi, ale veci ako rifle, kabat, topanky, to vie dost nastvat. A napr. topanky si ja lacne nekupujem, bohuzial nemozem. No rozbiju sa megarychlo. Co uz..peniaze sa musia tocit, ze..
@prasiatko30 musis si najst navod, tymi tlacitkami sa to robi, ale kazdy to ma asi inak....
@prasiatko30
Nie vsetky umyvacky maju nastavovanie... Ta, co mame v robote, dokonca ani len neukazuje, kedy treba dosypat sol a doliat lestidlo 😲
Ja musm postlacat kadejake kombinacie tych tlacidiel podla navodu, aby som sa dostala k nastaveniu soli a lestidla. Nie je to nic, co by bolo jasne na prvy pohlad. A nikdy si to nezapamatam, vzdy musim brat navod do ruky...

u nas ukladame obaja - niekedy poukladam lepsie ja niekedy mm - zalezi od dna, do mycky davam skoro vsetko - okrem teda napr tu spominanych plechov - lebo to by som si asi rozdrbala tu vrtulu co tam je, aj drevene veci davam - ale u nas sa jedna len o varesky - ked sa polamu alebo su uz nepouzitelne tak vyhodim a dokupim - zase tie drevene varesky nie su take drahe aby som sa chytala za hlavu pre jednu varechu. ja mam inaksie na pribory tretie poschodie - takze na prizemi je dost miesta potom na hrnce a podobne veci - nezavadza tam ten kosik v prostriedku