icon

Pijete mlieko pre posilnenie kostí alebo užívate vápnik?

janka_naturamed
20. apr 2017

Už od detstva nám hovorili, že treba piť mlieko pre silné kosti a zdravé zuby. Pamätáte si to? Áno, mlieko je celkom slušným zdrojom vápnika, no ten sa sám do kostí nedostane. Preto je nevyhnutný vitamín K2, ktorý zabezpečuje presun vápnika do kostí a tým ich posilňuje.
Vitamín K2 od NaturaMedu je dokonca ešte efektívnejší– obsahuje totiž aj vitamín D3. Vitamín D3 podporuje a spevňuje štruktúru kostí. Významne tiež prispieva k vstrebávaniu vápnika a fosforu v tele. Vápnik a fosfor sú minerály, ktoré sú dôležité pre normálnu funkciu kostry a pevné zuby. Vďaka tejto kombinácii je produkt Vitamín K2 veľmi účinným pomocníkom v prevencii proti zlomeninám, ale tiež pomáha zachovať silu zubov, svalov a podporuje funkcie imunitného systému.

Pijete mlieko pre posilnenie kostí alebo užívate vápnik?
Strana
z3
prevenar
23. apr 2017

@teegreen ty vies 😉

evittam
23. apr 2017

@janka_naturamed Ja nic nedoplnam-myslim tym umele vitaminy s mineraly, teda raz za cas C, nie sme ani nejak extra bio, mame rozmanitu stravu, urcite si doprajeme aj rezen, bocik,.....,s mliekom to moc neprehaname-skor bezlaktozove, rastlinne a ja aj moj muz mame ukazkovy krvny obraz a deti neboli chore nepamatam,teda dcerka este vobec.😉

lenrol001
14. jún 2024

@babatkoo dobrý deň. Koľko vápnika beriete denne? Kôli alergii na mliečnu bielkovinu nepijem mlieko a mliečne výrobky nejem už 1o rokov. Brala som vápnik aj D vitamín ... nedávno mi zistili osteoporózu. ☹️ Takže premýšľam koľko by som mala brať,že nestačí 600 mg denne....

babatkoo
17. jún 2024

@lenrol001 dobry den, od Jamiesonu beriem 1300 mg denne. Je to mega calcium. 650mg vapnik + 400 D3. Beriem na vecer vzdy s troskou hocijakeho tuku (maslo, mast, olej, orechove maslo... kusocek niecoho s tukom)

Strana
z3