icon

VÝMENA RECEPTOV + SÚŤAŽ: Pivo v kuchyni

matus_bazant
18. máj 2017

Pivo v kuchyni - áno alebo nie? Myslíme tým, samozrejme, jeho využitie pri príprave jedál, nie pre osvieženie kuchára. 🙂 Už ste niekedy pri varení použili pivo? Pochváľte sa nám nejakým vašim receptom s využitím piva a päť z vás odmeníme pivným balíčkom s produktami podľa vlastného výberu.

greta123
19. máj 2017

Dobrý deň,
ja zvyknem pripravovať rezne v pivovo-zemiakovom cestíčku. Sú výborné.
Potrebujeme cca 700 g kuracie prsia.🙂
Cestíčko:
3 vajcia, 300 g hladká múka, 300 ml svetlé pivo, 75 ml olej, 3 surové zemiaky, soľ, cesnak, sódová voda
Vajíčka rozšľaháme, pomaly zašľaháme múku, olej, pivo a nahrubo nastrúhané zemiaky. Cestíčko dochutíme prelisovaným cesnakom a soľou. Necháme 10 minút postáť. Ak je cesto husté pridáme podľa potreby sódovú vodu, aby vzniklo stredne husté cesto.
Kuracie rezne nakrájame, vyklepeme, osolíme, obalíme v múke a v cestíčku. Vypražíme vo väčšom množstve rozpáleného oleja. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
Hotové rezne môžeme potrieť kyslou smotanou asi 300 ml, do ktorej pridáme 6 strúčikov prelisovaného cesnaku a posypať strúhaným tvrdým syrom. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!🙂

jahodka8
20. máj 2017

Výborné je použiť pivo ako základ do pácu na mäso. Nalejeme do misky jedno pivo, pridáme koreniny podľa svojej chute: mletá paprika, rozmarín, bazalka, rasca, čierne korenie mleté, škorica, dá sa to rôzne kombinovať. Do takto pripraveného pácu - nálevu namočíme mäsko, v chladničke to vydrží aj týždeň a môžme si každý deň vysmažiť na panvici toľko mäska koľko potrebujeme, pre našu rodinu teda najmenej 5 ks na jedno jedlo. 🙂👏

m.a.r.t.i.n.a
20. máj 2017

Ahoj, pridávam aj ja svoj overený receptík s použitím pivka. Ak máte možnosť dostať sa ku králičiemu mäsku, určite vyskúšajte, je to výborné a zdravé 😉
RECEPT: 4kačacie stehná rozpolené v kĺbe na pol, olivový olej, soľ, MČK, 2 cibule nakrájané nahrubo, 4 strúčiky cesnaku na menšie kúsky, 6 vetvičiek tymiánu, 4 bobkové listy, 4 mrkvy na hrubé kolieska, 3 rapíkaté zelery na silné plátky, 2PL hustého rajčinového pretlaku, 1l kuracieho vývaru, 1dcl tmavého piva, 4-6 zemiakov nakrájaných na vačšie kocky, mrazený hrášok
Varíme v hrnci so širokým dnom. Na olivovom oleji opečieme osolené masko zo všetkých strán, vyberieme ich a do hrnca dáme cibuľu s cesnakom, opečieme cca 4 minútky, pridáme všetky koreniny+bylinky, mrkvu, zeler a miešame asi 3-4 min. Vlejeme pretlak, povaríme chvíľku, pridáme zemiaky, vývar, pivko, maso, zakryjeme a dusíme na slabom plameni 1,5 až 2hodinky. necháme malinkú medzeru na únik pary. Tesne pred koncom prisypeme hrášok, povaríme asi 5min. a máme hotovo. Je to mňam 🙂 Môže sa k tomu podávať ryža, alebo pridáte viac zemiakov a neni potreba už žiadna príloha.

m.a.r.t.i.n.a
20. máj 2017

@m.a.r.t.i.n.a Ospravedlňujem sa za preklep, nie králičie, ale kačacie malo byť v úvode. 😉. Ale vlastne by mohol byť aj ten králik fajný 🐇

sperka
20. máj 2017

@matus_bazant finálny produkt, nie je to zlé, no je čo zlepšovať ;)

karolin2
20. máj 2017

Síce som ho už spomínala, nech sa páči, podrobný rozpis ....s konečným výsledkom ...

matus_bazant
autor
20. máj 2017

@sperka A čo by si vylepšila?

martinka55
21. máj 2017

Ja používam pivo v kuchyni napr. pri príprave kapra.

Kapra osolím, okorením, pokvapkám pivom, dám asi na hodinu do chladničky,
na oleji osmažím cibuľku, vložím na ňu kúsky kapra. Zalejem zvyšným pivom, pokvapkám citrónovou šťavou, posypem rascou, paprikou, dusím do zmäknutia.

evulienkaslx
21. máj 2017

Grilovacia sezóna u nás začína - rebierka, mňam 🙂
Z celých rebierok odstránime zadnú blanu a rebierka naporcujeme. Preložíme do hrnca s vodou, do ktorej sme pridali soľ, rozštvrtenú cibuľu, bobkový list, polievkové korenie a 5 strúčikov cesnaku. Privedieme k varu a po jednej hodine varenia na slabom plameni rebierka vyberieme, necháme odkvapkať a posypeme oblúbením grilovacím korením, necháme vychladnúť. Po vychladnutí namarinádujeme (olej, domáci kečup, med, omáčka sójová, korenie čierne mleté, paprika červená štipľavá mletá, PIVO ). Necháme odpočívať v chladničke. Grilujeme, ideálne, na druhý deň alebo po pár hodinách do zlatohneda.

evulienkaslx
21. máj 2017
sisska
21. máj 2017

My radi robievame špekáčiky na čiernom pivku. Je to veľmi jednoduché a pritom mňamka 🙂 na naolejovaný vyšší plech dám cibuľu pokrájanú na kolieska alebo prúžky, na to špekáčiky prerezané na polovicu (pozdĺžne) a so "zárezmi" na koncoch. 1/2 l čierneho piva zmiešam s kečupom (množstvo podľa chuti, ja dávam cca 3 dl) a túto omáčku vylejem na špekáčiky. Už stačí len zapiecť a máme hotovo, papáme s čerstvým pečivom 🙂

sperka
21. máj 2017

@matus_bazant ovocie by som rozmixovala

zoizoi
22. máj 2017

Pivo v kuchyni? Samozréjme, že áno. 🙂
My robíme tieto pivné kuracie špízy so sezónnou zeleninou 🍠🍆🍅

• 4 ks kuracích stehien🍗🍗
• 200 g baklažánu
• 200 g cukety
• 200 g šampiňónov
• 2 limety
• 2 tmavé pivá 🍻
Stehná vykostíme a nakrájame na kúsky. Sezónnu zeleninu nakrájame na kocky. Striedavo napichujeme na špízy. Dáme do nádoby, zalejeme
pivom a pridáme šťavu z limetky. Marinujeme asi 1 hod. Špízy pripravíme na grile alebo na panvici v oleji. 😋
( fotka je z internetu )

matus_bazant
autor
22. máj 2017

Ďakujeme za recepty. Pivné balíčky získvajú: @pekkka, @greta123, @m.a.r.t.i.n.a, @evulienkaslx a @zoizoi. Napíšte mi do pošty vaše kontaktné údaje, vrátane telefónneho čísla a tiež mi nezabudnite napísať, či máte záujem o pivo (alkom/nealko)
alebo o Radlery (aké príchute). 🙂

greta123
22. máj 2017

Super, ďakujem, urobili ste mi véééľkú radosť🙂)🙂😉

m.a.r.t.i.n.a
22. máj 2017

@matus_bazant
Veľmi sa teším, ďakujem 😃

pekkka
23. máj 2017

@matus_bazant jeeej super ďakujem teším sa 🙂 ešte musím pridať foto z ,,radlernuku" robila som z citrónového radlera s nasekanou čerstvou mätou 🙂 mňam !

pekkka
20. jún 2017

@greta123, @m.a.r.t.i.n.a, @evulienkaslx , @zoizoi. Prišla Vám už výhra?

zoizoi
20. jún 2017

@pekkka ahoj, nie, matus_bazant písal, že asi tento týždeň by výhra mala prísť 😃

pekkka
20. jún 2017

@zoizoi ďakujem , už sa mi zdalo dlho ...

greta123
20. jún 2017

nie, mne zatiaľ neprišla🙂)

kvetinka75
20. jún 2017

@greta123 ani mne zatiaľ nič nedorazilo, ale snáď raz sa dočkám, 🙂

evulienkaslx
20. jún 2017

ani mne

greta123
20. jún 2017

Ako som sa dočítala na Matúšovom blogu, výhry by mali byť doručené v priebehu tohto týždňa🙂)

erikaemkina
20. jún 2017

@greta123 áno , presne tak 😉

m.a.r.t.i.n.a
20. jún 2017

@pekkka Nie. A veru zišla by sa už, horúco je 👙😤💀

kvetinka75
21. jún 2017

tak mne práve prišla výhra, ďakujeeeeeeeeem,
dnes doma oslavujeme, takže dávam zachladiť do večera bude akurát

greta123
21. jún 2017

Tiež mi dnes prišla výhra, super, ďakujem🙂)

pekkka
21. jún 2017

dnes dorazilooooo, ďakujeme

pekkka
21. jún 2017