Do akého veku má byť dieťa v autosedačke?
Ahojte. Zaujíma ma do akého veku ste mali dieťa v autosedačke a kedy ste menili na podsedak ak bolo treba? Mám prvé bábo, vajíčko mám z 3kombinacie, ale zatiaľ sme išli autom asi 3x a 3x mi preplakala cestu. Samozrejme že ju vymením. Ale ide o to že vôbec netuším dokedy bývajú deti v sedackach lebo naši auto nemali a zvyšok rodiny už aj 3rocne dáva do podsedaku z Lidla. Ja však chcem mať kvalitnú sedačku, hlavne bezpečnú . Poraďte prosím . Ďakujem❤️
My sme teraz v jeho 4 rokoch menili reboarder otocny za tu do 36 kg sedacku.
Ako píšu baby vyššie, dieťa by malo vystriedať tri sedačky, teda vajíčko, pokracovaciu sedačku, a sedačku. My máme napr. túto pre syna: https://www.detivaute.sk/joie-i-traver--signatu...
Mal cca 4 a pol, keď sme mu menili sedačky. Je do 150 CM, cca do 12 rokov, neplánujeme meniť za podsedak.
Autosedačku musí mať každé dieťa do 150 CM...
Najväčšia kategória sú autosedacky od 15-36 kg...rovnakej kategórie je však aj podsedak, ale autosedačka je samozrejme bezpečnejšia... záleží ako ktoré dieťa vyrastie,kedy meria 150....
Dcere sme teraz zrusili autosedacku - ma cez 10 rokov, 155 cm vysku, kg by sa este zmestila, ale uz jej pasy dobre nesli.
Syn takmer 8 r. a 140 cm je stale v autosedacke. Podsedak je u nas len v pripade krajnej nudze (napr. vezie deti rodic spoluziaka a nema auto na viac sedaciek) a aj to len na kratke vzdialenosti.
Pokiaľ z nej nevyrastie. Sestrin ma 11 a stále je v sedačke
buduci tyzden ma 10 rokov, teraz mu odkladam autosesacku ma asi 148 cm a 44 kg… na podsedaku nikdy nebol
Môj ma 11 a pokiaľ sa zmestí do sedačky,tak bude,je nízky. Dcéra bola do 13. Tiež bola menšia.
Syn ma 11 a stale je v sedacke (sice uz su protesty ale tie mu nepomozu) a este aspon rok potiahne. On je nizsi a chuducky
Pokial sa tam zmestilo - cca 12r. Absolutne nevidim dovod ju menit za menej bezpecny podsedak. Ten sme ani nemali.
Ja mam deti 10.5r a takmer 5r a obaja sedia v autosedacke...
Neexistuje že by som 3r dieťa dala do podsedaku.. Si pozri crash testy a urob si názor sama 🫣
Do 150 cm, co bolo u nas v cca. 11 rokoch. Jasne, ze ku koncu uz frflali deti 🤷 ...ale bolo to pre ich bezpecnost. Podsedak nijako nechrani dieta, to je tak pre dekoraciu a max tak na to, aby ich pas neskrtil. O tom som ani neuvazovala. 6-rociak je este v autosedacke a este ani omylom neuvazujem o jej zruseni.
Raz sme sli s detmi v aute (boli vtedy obe v skolkarskom veku) bez autosedaciek, iba kratky neplanovany 6 km presun z navstevy inde. Boli sme na hlavnej, dlhy rovny usek. Z bocnej cesty spoza stromov zrazu vyletelo auto, nas sofer stihol strhnut volant a vojst do protismeru, cim sa vyhol zrazke (a ze by vinnik nehody bol ten druhy, by mi v pripade urazu deti, bolo na nic, lebo zivot / zdravie by im to nevratilo). V tej chvili uz oproti nam slo druhe auto, takze zase rychlo strhnut volant naspat do nasho pruhu... Zrazke sme sa vyhli, ale teda hlavu dcere o dvere obuchalo, pas na bocny naraz nijako nepomohol, nemal ako.
Takze jazda bez autosedacky do prislusnej vysky / vahy dietata je uz pre mna no go. Komentare okolia, ze to prehanam, ma vobec, ale vobec nezaujimaju. A reci, ze my sme bezne ako deti boli aj styria vzadu a ani pasy este neboli a prezili sme to, su slaby argument.
Cca 10 rokov. Kým nemali potrebnú váhu a výšku. Podsedak sme mali asi na dve jazdy u dedka a to bol des, že som radšej kúpila ďalšiu sedačku. Za mňa podsedak vôbec.
Starsi syn ma 9 rokov 150cm a ma podsedak na isofix.
Pokial je to jemu pohodlne este ho neplanujem nechat len tak bez podsedaku...
pre bábo odporúčam vajíčko na isofix bázu, fakt nám pomohlo keď bolo vyššie k oknu a niečo videlo, starší má 5 a pol a bude v sedačke, kým mu bude dobrá, jemu je v nej fajn, je pohodlná a práveže, keď ho raz z núdze viezla mamka na podsedáku, veľmi zle sa mu sedelo, nevedel sa pohodlnne oprieť
a teda neviem aké veľké dieťatko, my sme spokojný s vajíčkom od Maxi Cosi, je ľahučké, ale kukni si aj Cybex, Joie, Be Safe alebo Klippan a nasledovacie máme Joie i spin 360 - to je po vajíčku do 105 cm a po ňom Joie i Traver - tá je na 100 až 150 cm
U nas zacali byt tie cesty lepsie, ked sedeli v smere jazdy a to sa smie od 15mes. Niektori chcu mat dieta v protismere minimalne do 5-6 rokov, ale to je pre mna moc. Jasne, bezpecnost nadovsetko, ale ked dieta jačí, velka pohoda v aute pre šoféra nevladne
8.rocna druhacka 32 kil stale ma autosedacku a.este.minimalne.rok v nej bude.
Do cca 8,5 roka. Ale syn je velmi vysoky. Bude mat 10rokov a ma 150cm
Moja ma 3 roky a je este v protismere v autosedacke, ktoru o rok vymenim za vacsiu, ale ak bude co i len minimalna moznost tak ju chcem stale nosit v protismere...
co robi niekto iny a ako to bolo v minulosti mi je jedno. Moj otec sa doteraz smeje, ze nas bepecnostny pas bol jeho laket, ked sme stali vzdu medzi prednymi sedackami.
A len dodam, ze moja do roka prevrieskala kazdu jednu cestu autom, bolo jedno ci sme sli 10 minut alebo 3 hodiny. Ale bola v autosedacke za kazdych okolnosti.
Bola som ucastnikom niekolkych nehod, nie vaznych, a nestastie sa moze stat aj 3 m od domu, nie len na dlhych trasach 🤷♀️
Tak trojročné dieťa v podsedaku je jedno odkiaľ žiadnu buracku neprežije. To ti je hádam jasne.
Taktiež sa netreba ponáhľať meniť polohovatelnu 5 bodovu alebo tu proste co ide cez nohy za tu do 36 kg. Moja 5 ročná ma stále takú a mam fakt veľké deti. Staršia ma stále tu do 36kg a stále mat bude a to mame nove auto. Je to proste o istote.
To vacsina deti v autosedacke place. Vobec ti nepomoze ak ju vymenis. U nas pomohlo jedine ak som sedela vedla neho a zabavala ho a aj to vydrzalo iba pol hodinu. Potom bol rev.
Chodili sme len na nevyhnutne cesty, Dlhsiu cestu sme volili tak aby to vyslo na spanok.
Plakat prestal len ked vyrastol natolko ze sa do protismernej sedacky nezmestil a otocili sme ju v smere jazdy. Dnes ma 5 a este aj dnes vydrzi maximalne hodinu. Potom sa pyta von.
Podsedak nielenze nema skoro ziadnu ochrannu funkciu, ale dieta sa z neho bez problemov vyvlecie alebo si odopne pasy. Dieta musi byt dostatocne uvedomele aby na tom podsedaku sedelo a to sa 3 rocnemu urcite nestane.
Dôležitá je výška,nie vek.Keď je hlava zarovno autosedačky,už je malá.
@sisaka vzrastovo menšie dieťa nemá čo sedieť bez sedačky,alebo teda v krajnom prípade,podsedaku. Jeho úlohou,je držať pás na správnom mieste,čo niektorí ľudia tiež nechápu a dávajú dieťaťu pás pod pazuchu...takže podsedak je pre väčšinu uvedomelých rodičov naozaj k ničomu a majú dieťa v sedačke.

moja dcera je drobna, do 12r bola v autosedacke, elbo sa tam zmestila, no aj ked vysku este nemala, potom sme zmenili an podsedak.
na podsedak by som 3r dieta nedavala v ziadnom pripade. to je fakt vlemi skoro.
@mizoko no veru,mna scie vzadu neskrti,a le skrti am vpredu a to mam 164cm.