Článok o kojení - váš názor
http://www.cas.sk/clanok/284438/zeny-celeho-sve...
Chcela by som baby počuť Váš názor na tento článok. Ja osobne som zasadne proti tomu aby si ženy verejne na FB alebo kdekoľvek vycapovali fotky ako kojí dieťa. Taktiež som zásadne proti tomu aby žena kojila dieťa na verejnosti. Myslím, že kojenie je veľmi intimna vec ktorá je len medzi matkou a dieťaťom a nepríde mi vhodne aby sa žena zvliekala aj ked len podprsenku na verejnosti a kojila tak dieťa. Je x miest kde môže nerušete nakojiť dieťa. Nehovorim to z dôvodu, že ma to pohoršuje ale z dôvodu, že je to intimné puto medzi matkou a dieťaťom a malo by byť v súkromi a nie aby ma na verejnosti očumovali cudzi muži. Mám snad blbí pohľad na vec?
@mimla musim reagovat na tie citaty- konecne niekto komu lezu nervy ako mne 😀 tolko "mudrosti" sa v nich skryva 😀 ja uz ich uzivatelov blokujem. inak suhlasim aj so zvyskom - nechapem tu potrebu furt riesit dojciace zeny, je tolko inych problemov ktore vyzaduju nasu angazovanost nez takato prkotina...ale to je asi o tom ako kto vidi a vnima svet okolo seba... 😖
@ellahop bolo to hnusne, že ta striasa až teraz z toho ..
@dulkagabulka ano a hlavne maximalne neslusne. kedze boli aj ine moznosti.
@dulkagabulka ja aom videla fotky kde si zeny vytiahli prsnik aj pred papezom!!! taka drzost 😀 urcite ich cirkev exkomunikovala 🙂 ked uz aj cirkev schvaluje verejne dojcenie, taka skostnatena ako ju mnohi oznacuju - co to svedci o nas? 😖
@ellahop hlavne to bolo normálne 😉 ..všetky ostatné prívlastky svedčia o tvojom probléme s dojčením ako takým, s jeho vnímaním
@dulkagabulka dakujem za expresnu diagnozu a zhodnotenie mojho dusevneho stavu. sikovnaaa
@ellahop niet za čo, rada som to pre teba urobila 😉
mne osobne nevadi dojčenie.... samozrejme ak dojčí tak, že človek pomaly o tom aj nevie. ALe ženy typu vyhrniem si cele tričko až pod krk odhlaí podprsenku aj prsnik to je už na mňa moc. Keď to dokážu iné ženy urobiť tak, že človek ani nevie, že dojči tak ok. By som chcela vidieť ktorý muž by bol happy keby sa mu manželka obnažovala na verejnosti aby nakojila.
Typ v reštauracii sedela matka s babom. Ludia okolo obeduju.....dieťa začnem plakať a mamička...: čo miláčik si hladnučky ano maminka ťa na krmi..... : všetci okolo stihnu baba yi vyhrna tričko až po bradu zoberie dieťa nastavi si ho a potom rozopne podprsenku až jej celý prsnik ide vyskočiť von. Ludia sa idu najesť a nie sa dívať na obnaženu ženu. Nie je to príjemne keď sedíte pri stole a bud či ženy alebo muži čumia na matku
@cta domnievam sa ze ty nemas este dieta, vsak? Potom je to vsetko ok, pretoze dojcenie je pre teba neznama vec, nase mamy dlho nekojili, clovek sa s tym v rodine nestretol. Nezname veci mame sklon odmietat a vnimat negativne. Led budes mat dieta a sama (snad) dojcit, tak to uz nebudes vnimat tak negativisticky a pochopis, zd ked ked potrebujes uspokojit svoje dieta, su ti nazory druhych ukradnute. Alebo by ti aspon mali byt 😉
@vejula teraz pozeram ze cakas babatko🙂 blahozelam 🙂 🙂
@michaelkanr dakujem 😵

Takej "nechutnej" činnosti ako dojčenie som sa síce nevenovala dlho. ale pohľad na dojčiacu matku mi nespôsobuje šoky. Skôr nechápem debatu okolo. Dieťa je. Matka ho kŕmi. Ja som sa skôr hanbila vytiahnuť fľašu, ale to je skôr vec vnútorného nastavenia.
Mne napríklad vadí, ak sa na FB dáva kto čo zjedol, mačka zo štyroch uhlov na tej istej stoličke a 60 fotiek tej istej pláže z dovolenky. A úplne najviac mi vadia také tie akože citáty s akože múdrosťami, kde je v pozadí plačúca mladá krásna deva. A v texte hocičo o sklamaní a odpúšťaní. Nejaké to jediace mimino ma skutočne v najmenšom neobťažuje. Vyššie popísané však áno. No a čo? Ak mi nejaký obsah lezie na nervy, dá sa schovať, alebo "priateľ" postujúci príspevky, ktoré ma otravujú sa dá odstrániť.
Inak tie ocikané testy... to je tiež za hranicou vkusu, na rozdiel od dojčiacich matiek s deťmi.