icon

Dojčím a stále mám hlad

28. aug 2022

Aj vy to tak mate co plne kojite ?
Neustale som hladna a mam velku chut na sladke , ktore aj vo vacsom mnozstve jem a pijem ( vinea a ciene pivo )
Po porode som schudla 10kg a ptm dalsie 3 ale teraz uz 3t mam stale tu istu vahu upravi sa mi to na povodnu potrebujem este 7-8 kg dole , dojcenie spaluje vela ze ?
A este dychcia aj vase babetka po nadojceny ( pri dojceni zaspi v klude na prsniku) potom dam odgrgnut zobudi sa a dychci, sipe akoby mal upchaty nos

nikasekese
29. aug 2022

Toto aj mna zaujíma. Od 3. trimestra neskutočne chute na sladké, ktoré neprechádzajú ani teraz, vkuse by som niečo jedla

ankare
29. aug 2022

Aj ja som mala počas dojčenia chuť na sladké.
Ja som pri dojčení, žiaľ,neschudla.
Držím palce!

elizabet173
29. aug 2022

ja som dojčením neschudla ani kg, tie, čo boli navyše zišli dolu až po odstavení. Chuť na sladké som ale nemala, ani som nepila pivo, ani vineu, len litre vody. Enormnú chuť na sladké môžeš mať z únavy, z nevyspatia, sladkým energiu dodáš najrýchlejšie, ale dostávaš sa do začarovaného kruhu. Po tom, čo si dáš niečo sladké, tak ti prudko stúpne hladina cukru v krvi a ty pocítiš nárast energie, no následne zase rýchlo klesne a ty si opäť hladná a máš chuť na sladké. Napísala som to zjednodušene, ale lepšie je energiu telu dodávať zvýšeným príjmom pestrej zdravej stravy. Ako žena, ktorá kojí, by si mala mať vyšší príjem ako je u teba bežné. Možno prijímaš málo živín a telo si pýta energiu, ktorú mu ty dodávaš vo forme sladkostí. Stiahni si kalorické tabuľky a nahádž si do nich jeden dva dni všetko, čo zješ a pravdepodobne prídeš na to, že prijímaš málo živín. Stačí, keď sa nimi budeš riadiť týždeň. dva, potom už budeš vedieť, ako na to.

hilda08
29. aug 2022

Presne tak ako pise vyššie, kojenim spalujes ale musis plnohodnotne prijímať živiny a nie to hasiť cukrom, potom samozrejme neschudnes. Ja som pri oboch mala neuveriteľnú chut na sladke ale dala som napr kúsok čokolády a radsej som hlad zajedla orechami, ovocím a ranajky, obed, vecera boli sýte jedla - maso, zelenina. Chut na sladke mas ked je deficit a telo rychlo potrebuje doplniť. Alebo len častejšie a menšie porcie jest 🙂 pri prvom som schudla po par mesiacoch, pri druhom to ide horsie lebo nemam čas pravidelne jest tak sa stane ze chytím “žravku”😁

amelie2017
29. aug 2022

Ja som nedojcila, ale odsavala, v podstate to iste. Mala som hyperlaktaciu a aj hyperzravku 😂 to co som ja pojedla bolo strasne. V noci, vzdy ked som odsala (kazde 2-3 hod) som sa musela najest. A ano, aj sladke. Na kila. Ja sladke nemam rada, torty a zakusky zjem asi 2 za rok. Vtedy aj 5 denne. Ked mi nasi donesu slovenske dobosky, mily, horalky a pod vydrzia aj pol roka. Vtedy som ich zjedla za tyzden. Chudla som kilo a pol tyzdenne. Ked som skoncila s odsavanim, za 2 mesiace som nabrala 5 kil. Ale nastastie som sa spamatala a 9 kil som uz dala dole. Mam vyrazne menej, ako ked som otehotnela.

magda15
Odpoveď bola odstránená
autor
20. sep 2022

@magda15 nie nepijem ani nvm co to je a naco 🙂