icon

Moje dieťa kojila cudzia žena

veronikaba
5. feb 2014

ahojte, zhruba pred dvomi týždňami sa mi narodil synček, počas vizity mi doktorka zistila, že sa mi uvolnil jeden steh na šití po nástrihu, tak sa rozhodla to hned opraviť, vraj to bude chvilka. Kedže malý bol práve nakojený a tvrdo spal (lebo mal novorodeneckú žltačku) rozhodla som sa nechať ho na izbe, s tým že spoluležiace som poprosila, aby mi ho postražili a ked´by sa náhodou rozplakal, aby ho utíšili. keby som vedela čo sa stane určite ho tam nenechám. To šitie sa nejako pretiahlo na vyše pol hodinu a keď som sa vratila vytrápená na izbu, zbadala som otrasnú vec. jedna z mamičiek kojila moje dieťa, bolo to pre mna ako nôž do srdca, mala som sto chutí jej vynadať, že čo si to dovoľuje, no akurát tam pri nej bola laktačná poradkyňa a ja som sa akosi ovladla a dusila to v sebe, po jej odchode som to už nerozpitvávala hoci ma to strašne trápilo a ešte stále trápi, nechapem prečo to urobila, ved ja som mala dost mliečka....velmi sa bojim, aby malý od nej nechytil nejakú chorobu...máte s tým niektorá skúsenosti?

Strana
z6
fidka79
Odpoveď bola odstránená
tinach
6. feb 2014

Urcite by som to neriesila, každá z nás pije kravske, kozie alebo iné mlieko aj naše deti, prečo si myslíš , ze to zvieracie je zdravšie ako materské? Ja som v porodnici kojila dalsie dve deti a žijú a su uplne zdravé... 😀

bronia13
6. feb 2014

hm asi by som sa tiez nahnevala lebo to je tak dost intimne ale napriklad kamoska mala starsieho chlapca od nasho a mala hrooooozne vela mlieka tak mi potom dala, to je OK ale kojit??? hm neviem...

babls5
6. feb 2014

Nie nie nic sa nestane mozno je to preteba trauma ale ona chcela babatku dobre si myslim

luy
6. feb 2014

ja som stratila mlieko,vybavovala som si ho v banke,ale potom mali veľa nedonosencov a nepredali mi,poslali ma na oddelenie nech si zoženiem nejakú maminu,čo mi mlieko dá.

Krstná mojho syna kojila na odd. jedno romske dietatko,a ešte jedno spolupacientke.

Je to len a len o tvojom pocite.Jednoducho na to zabudni,a prestan sa s tým trápiť,veď už sa to stalo.Mamička v hormonálnom booome proste nerozmýšlala a dala aj tvojmu jesť.Nie pre každého je to citlivá,intímna chvíľka proste je veľa praktických žien čo to berie ako podanie jedla.

Som staršia a veru ja pamätám ,že kedysi v pôrodnici liek proti zápalu prsníkov bol jediný - kojiť cudzie deti.

horana
6. feb 2014

@aliza No ale teraz to pises inak. V povodnom prispevku pises: narodil sa vecer o 5tej, o 10tej v noci spustil rev a ked sa ho 2 hodiny nedarilo utisit ze si si vydupala UM a maly zaspal. Teraz v tomto novosm prispevku pises o reval o ratu 3 dni a pocas nich mal suche plienky. Tak len ze to je trochu rozdiel.
Inak ja som tiez nemala 2 dni mlieko, zacalo sa pomaly spustat na 3. den a kolostra malinko (viem lebo som skusala aj odsat aj pred kojenim, hocikedy medzi kojeniami a vzdy sli len malinke kvapocky na najvyssej intenzite el. odsav. a s vahou siel poriadne dole) a stacilo to spolu so zasobami z bruska na mokre plienky. Ked ale 3 dni su suche plienky je to ozaj o inom a riesit to treba. Samozrejme ze priroda nie je neomylna a niekedy zastreckuje, ale vacsinou sa mamicky uz po prvom dni naplasia a volia istejsiu cestu UM co tak pocuvam a to mi prijde teda skoro hadzat flintu do zita, lebo s par dnami priroda aj normalne rata, len o tom som pisala.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
aliza
6. feb 2014

@horana to UM som dala v nemocnici a to iba ten jeden jediny raz, doma sme pokracovali len s dojcenim, vo viere, ze sa to rozbehne. Domov ma pustili hned na druhy den. V ten den plakal, aj na dalsi....plienky este ako tak, ale na treti den uz bola plienka uplne sucha. Az vtedy som mu dala UM.

modra
6. feb 2014

@veronikaba nechapem preco sem pises a zakladas novu temu ked sa potom k otazkam co ti pisu baby nevyjadrujes? Tiez by ma zaujimalo ako reagovala dotycna a ci si jej ty nieco povedala alebo co? Ako a ci ste si to vydiskutovali?

arabeska
6. feb 2014

Bez mojho vedomia keby isla nejaka zena dojcit mojho syna tak ju asi bacim. To sa neda zrovnavat s tym ze nedonosenci dostavaju darcovske mlieko,alebo ze nase matky dojcili dalsie 4deti a to z jedineho dovodu rodicia tych deti o tom vedia a suhlasia s tym! toto si jednoducho nemala ta zenska dovolit.nechapem co ju ktomu viedlo.

michaelkanr
6. feb 2014

tiez by sa mi nepacilo keby niekto nakojil moje dieta bez mojho vedomia. ale extremne sceny by som urcite nerobila🙂 napr by som aj dala suhlas spolubyvajucej pre pripad nudze🙂 teraz ked uz mam s kojenim svoje skusenosti, tak si myslim, ze je to udravsie a ovela lepsie nez dat um. myslim, ze sa tu robi z komara somar.

murinko60
6. feb 2014

Uprimne, ja by som ju tam asi zabila! Nema ziadne pravo kojit moje mimco!!! A aj tej laktacnej by sa uslo, ved ona asi vedela, ze to nie je jej!

zuzanockamt
7. feb 2014

@fidka79 ja by som nechcela ani mliecnu banku 😝

jelsi
9. feb 2014

Každá tehotná aj čerstvá mamička má za sebou toľko vyšetrení, testov, odberov krvi a podobne, že pochybujem o nejakej nákaze!!!!!!!!!
Samozrejme, robiť to bez tvojho vedomia nemala, s tým súhlasím!!!!

ladyzs
23. feb 2014

Toto by som asi nerozdýchala a spustila aj na tú ženskú aj na laktačnú poradkyňu....Som zástancom dojčenia,ale toto je moc presne ako baby písali veď ty si svoje dieťa nenechala niekde opustené hladné chorá hlava načisto a svoje dieťa mala kde ? Prečo nenakŕmila to ? Ja keď som bola s malou pôrodnici a mala som veľa mlieka tak ho ani nechceli pre ostatné mamičky, ktorým sa mliečko nespustilo vraj sa to nesmie.... jedine potom do nejakej banky po testoch....

martuska75
1. mar 2014

Osobne si myslím že chcela bábatku len dobre. Neboj nechytilo nič, ved keby išlo o nejakú asociálku tak jej asi dieťa nenecháš na starosť. Ved materské mlieko sa bežne daruje. Ja osobne by som jej skôr podakovala. Predpokladám že bábatko plakalo tak ho chcela utíšiť. Určite lepšie ako bábu strčiť flašu.

jana5555
1. mar 2014

No tym,ze zeny sa staraju o novorodenca prakticky nonstop sa riadne sestricky odbremenili a spohodlneli, urcite tam za cely cas, co si bola prec ani jedna nenakukla a ta laktacna poradkyna tiez nijak nezareagovala, akoby ta situacia bola pre nu normalna,ktovie,mozno jej to aj ona poradila.

petkovadanuska23
7. mar 2014

No a co je na tom akoze nenormalne? v nemocnici v TN normalne mamicky co maju vela mliecka odsavaju a nosia na novorodenecke pre mamickz ktore nemaju mliecko...

alexandramaria
11. mar 2014

Panebože, zase sa tu robí z komára somár.... 😅

Strana
z6