Ako dokážu štyridsaťpäťroční ľudia žiť bez práce?
Zeny, vysvetlite mi jednu vec, lebo ja tomu uz fakt nerozumiem!!! Cim som starsia, tym viac je ludi, ktori jednoducho sekli s pracou a uz si iba uzivaju zivot z nasetrenych penazi. A nie, nebavim sa o milionároch, ktori maju tri byty a vilu pri mori. Normalne ludia. Moji rovesnici. 45 az50 rokov. Kopu takych poznam. A prave dneska sa mi s tym zdôverila aj jedna kamoska, o ktorej som si cely zivot myslela, ze zije skromne. Ziadne okázalosti, ziadne drahe dovolenky, vzdy posobila uplne normalne. A ona mi dnes len tak medzi recou povie, ze pred rokom sekla s pracou a teraz si ide iba uzivat. koze PROSIm??? Je pritom o DVA roky mladsia odo mna!! Dokelu, Ako toto ludia dokazu??? Ja platim podnajom, mam dve prace, robim od rana do vecera a aj tak mam pocit, ze iba prelievam peniaze z jednej vyplaty do druhej. Nieco pride, vsetko sa rozkotula na zivot, byvanie, ucty, bezne veci.. a som zase tam, kde som bola. A potom stretnem cloveka, ktory je odo mna este mladsi, nemusi pracovat a spokojne si zije z uspor. Akoze kdeeee je ta chyba?? Co som ja cely zivot robila zle??? Lebo uprimne, zacinam mat pocit, ze niektori ludia poznaju nejaky tajny navod na zivot, ktory mne niekto zabudol dat. A najviac ma vytaca, ze tito ludia casto vobec neposobia, ze by zili nejako extra. Ziadne znackove kabelky, ziadne Porsche pred domom, nic. Tak kde na to vzali??? Ako je mozne, ze clovek v 45-ke povie... Mam dost, koncim, idem si uzivat,...a realne to dokaze? A ja sa tu mozem zodrať na dvoch robotach a stale nemam pocit, ze si mozem dovolit normalne vydychnut. 🤦♀️ A teraz vazne , som jedina, komu toto pride uplne nespravodlive??? Lebo ja uz fakt zacinam byt zvedava, co ti ludia robili inak.
@anonym_e75e73 a čo máš proste zo života ??
@anonym_0e1ca0 Čo mám zo života? Ja som so svojim životom maximálne spokojná. Pohodička, klídek, robím, čo chcem, kedy chcem...Ináč na tie dovolenky nechodím nie preto, že by som na ne nemala peniaze, ale preto, že sa mi nechce. Proste neznášam cestovanie. Bývam v nádhernej prírodnej lokalite, les mám rovno za domom, každý mi hovorí, že som vlastne na dovolenke 365 dní v roku, tak kam by som sa trepala? Ľutujem každého, kto musí každé ráno vstávať a utekať do práce a nechať sa tam buzerovať. Ale ak vám nevadí, že v práci premrháte tretinu života, tak je to vaša voľba.
@anonym_61eba2 Samozrejme, že budem. Napr. tvoji haranti mi môžu v starobe utierať riť.
@anonym_e75e73 pevne verím že MOJI HARANTI Ťa do nej akurát tak kopnú 🤣🤣🤣
Mám 42 a pár rokov už nepracujem. Dokázal som to tak že som s kamarátom v minulosti vybudoval firmu a nakoniec sme ju predali. Bolo treba kus šťastia, trochu usilovnosti a podarilo sa. Ale neviem či by sa mi to podarilo aj ďalší krát lebo šťastie je prelietavé a workoholizmu by som sa rád znovu vyhol. Pár krát som aj vyhorel.
@anonym_5479f6 comu sa venovala tvoja firma? Ak to nie je tajne 😊
@anonym_autor fúha tu si nemala písať lebo tu sú všetky veľmi veeelmi bohaté a väčšinou su za tým muži 🙂 už nieje koník ako býval pred 18 rokmi v rokoch 2008 atď, vtedy sa riešili úplne iné témy hlavne okolo domácnosti deti, teraz je úplne iná doba len si užívať a už vôbec nie pracovať, ja mám okolo seba veľmi veľa žien ktoré majú 90 tisicove aute každý deň na kavičkách a nikde nepracuju a to mám 21 rokov ! Vo veľkých mestách to vidíš skôr a vidno že ľudia sa už nepachtia...čím ďalej na Východ tu sa žije este normálne tiež majú dve práce ženy a musí sa makať, lenže pomaly už tá manuálna práca ustupuje do pozadia a každý chce byť IT zarábať na nete, keď tieto "staršie" ročniky 1970 atď pôjdu do dôchodku neviem kto to bude robiť ...
@anonym_autor veľmi veľa čítam tie staršie diskusie skús si aj ty prečítať a uvidíš že to bol úplne iný svet, ešte ja som sa narodila do normálneho sveta,no pomaly to upadá,
@anonym_0e1ca0 Čo mám zo života? Ja som so svojim životom maximálne spokojná. Pohodička, klídek, robím, čo chcem, kedy chcem...Ináč na tie dovolenky nechodím nie preto, že by som na ne nemala peniaze, ale preto, že sa mi nechce. Proste neznášam cestovanie. Bývam v nádhernej prírodnej lokalite, les mám rovno za domom, každý mi hovorí, že som vlastne na dovolenke 365 dní v roku, tak kam by som sa trepala? Ľutujem každého, kto musí každé ráno vstávať a utekať do práce a nechať sa tam buzerovať. Ale ak vám nevadí, že v práci premrháte tretinu života, tak je to vaša voľba.
@anonym_e75e73 Vidno, ze k byvaniu si sa dostala vdaka rodicom, inak by si tu netrieskala o tom, ako ludom nevadi, ze v praci cast zivota.
@anonym_e75e73 čo by si asi robila keby taký lekár, poštár pekár, policajt, hasič atd. sa rozhodli nemrhať svoj život v práci 😀, ale tak možno si novodobý Tarzan. 🙈
@anonym_ef7771 ak zije na SK, tak dan neplati, dodrzal casovy test
@anonym_ac6cc9 vidíš, to som nevedela. Tých našich pár desiatok tisíc sme nevybrali 🙂
Po precitani uvodneho prispevku som si spomenula na tuto prupovidku:
Bohatý podnikateľ stretne rybára, ktorý každý deň chytí niekoľko rýb a potom oddychuje s rodinou, hrá sa s deťmi a trávi čas s priateľmi.
Podnikateľ mu radí:
– Mal by si chytať viac rýb.
– Načo?
– Zarobil by si viac peňazí, kúpil väčšiu loď a zamestnal ďalších rybárov.
– A potom?
– Vybudoval by si celú flotilu, predával ryby vo veľkom a veľmi zbohatol.
– A potom?
– O niekoľko rokov by si mohol firmu predať a odísť do dôchodku.
– A čo by som potom robil?
– Mohol by si oddychovať, tráviť čas s rodinou a ísť na ryby.
Rybár sa usmeje a odpovie:
„Veď presne to robím teraz.“
Ja by som sa opýtala ináč, čo chcú ti ludia robiť potom? V tomto veku už je človek vypracovaný, má vyššiu poziciu, naozaj môže niečo zmeniť, nadhlad a často menej stresu, pritom plat budú ešte dosť dlho potrebovať. Úspory samozrejme môžu mať, ale tie je v tomto veku ešte stále rozumnejsie investovať ako minat. Deťom bude treba niečo nechať. Kolko človek musí mať milionov, aby prestal pracovať? Neviem, nikoho takéto nepoznám.
Tak ja som kúpila byt, dávam ho do prenájmu a sporím si na skorší dôchodok a celkovo lepší život do budúcna. Ešte premýšľam, že si kúpim ďalší byt a aj ten dám do prenájmu. Poznám človeka, čo má takto fakt veľa nehnuteľností 😲 a keby si ho stretla, nepovieš, že je to bohatý človek.
Na dôchodok treba mať odpracovaných 40 rokov. Jednoducho títo ľudia buď nebudú mať nárok na dôchodok alebo ho budú mať tak nízky, že nebude stačiť na živobytie. Nedá sa žiť z úspor a odvádzať celé poistné bez dotácie zamestnávateľa. To skončia ako Američania v starobe na ulici. Na to asi nemyslia. Poskytovanie dôchodku a jeho výška podliehajú prísnym pravidlám. Zaplatíš, budeš mať.

Popravde nejako ta praca patrí k životu..mám 43r a rok som mala teraz pauzu a venovala sa sebe..nemusela som už nastúpiť do prace ale prišla zaujímavá ponuka a vzala som to. Hneď prvé týždne som si uvedomila ako hrozne mi ta praca chýbala..učiť sa niečo nové,pracovať na niečom,tvoriť a vidieť pozitívnu spätnú väzbu za sebou..dokonca mám popri hlavnej práci, kde celých 5k odložím lebo ich nepotrebujem aj piatok večer a sobotu doobeda ďalšie dve iné prace..lebo ma to baví..neberiem to ako job, ale ako hobby..tak ja vam teda neviem či by som chcela byt v tomto veku už úplne bez prace…ani neviem ako by som si vyplnila ten den..sport/deti? A ďalej? Priatelia, známi…všetci v práci..