Ako dokážu štyridsaťpäťroční ľudia žiť bez práce?
Zeny, vysvetlite mi jednu vec, lebo ja tomu uz fakt nerozumiem!!! Cim som starsia, tym viac je ludi, ktori jednoducho sekli s pracou a uz si iba uzivaju zivot z nasetrenych penazi. A nie, nebavim sa o milionároch, ktori maju tri byty a vilu pri mori. Normalne ludia. Moji rovesnici. 45 az50 rokov. Kopu takych poznam. A prave dneska sa mi s tym zdôverila aj jedna kamoska, o ktorej som si cely zivot myslela, ze zije skromne. Ziadne okázalosti, ziadne drahe dovolenky, vzdy posobila uplne normalne. A ona mi dnes len tak medzi recou povie, ze pred rokom sekla s pracou a teraz si ide iba uzivat. koze PROSIm??? Je pritom o DVA roky mladsia odo mna!! Dokelu, Ako toto ludia dokazu??? Ja platim podnajom, mam dve prace, robim od rana do vecera a aj tak mam pocit, ze iba prelievam peniaze z jednej vyplaty do druhej. Nieco pride, vsetko sa rozkotula na zivot, byvanie, ucty, bezne veci.. a som zase tam, kde som bola. A potom stretnem cloveka, ktory je odo mna este mladsi, nemusi pracovat a spokojne si zije z uspor. Akoze kdeeee je ta chyba?? Co som ja cely zivot robila zle??? Lebo uprimne, zacinam mat pocit, ze niektori ludia poznaju nejaky tajny navod na zivot, ktory mne niekto zabudol dat. A najviac ma vytaca, ze tito ludia casto vobec neposobia, ze by zili nejako extra. Ziadne znackove kabelky, ziadne Porsche pred domom, nic. Tak kde na to vzali??? Ako je mozne, ze clovek v 45-ke povie... Mam dost, koncim, idem si uzivat,...a realne to dokaze? A ja sa tu mozem zodrať na dvoch robotach a stale nemam pocit, ze si mozem dovolit normalne vydychnut. 🤦♀️ A teraz vazne , som jedina, komu toto pride uplne nespravodlive??? Lebo ja uz fakt zacinam byt zvedava, co ti ludia robili inak.
@anonym_f47fdc zarobit na to aby student mesacne dokazal odlozit 1000 eur nie je nic nerealne vo vela krajinach kam chodia slovaci studovat. Vies kolko za den zarobia len na tringeltoch casnici v exponovanych kaviarnach/restikach napriklad v Dansku? Ved pise, ze jej dcera studuje v zahranici. Tiez je mozne, ze ma stipko alebo jej na bezne naklady prispievaju rodicia.
@anonym_f87957 mama jej plati mesacne sedemsto az tisicku. aby mlada mohla odkladat mesacne tisicku. ten je dobry.
a kolko dostane denne na tringeltoch casnik v dansku.
@anonym_f47fdc zarobit na to aby student mesacne dokazal odlozit 1000 eur nie je nic nerealne vo vela krajinach kam chodia slovaci studovat. Vies kolko za den zarobia len na tringeltoch casnici v exponovanych kaviarnach/restikach napriklad v Dansku? Ved pise, ze jej dcera studuje v zahranici. Tiez je mozne, ze ma stipko alebo jej na bezne naklady prispievaju rodicia.
@anonym_f87957 vieš koľko študentiek šlape ale tvrdia že brigádujú? Podľa prieskumov minimálne 30% študentiek si popri štúdiu zarába prostitúciou
Da sa v pohode nahromadit majetok za 20 az30 rokov.Investovat okrem ineho aj do nehnutelnosti.Kupim pozemok za 50 000 a o 5 rokov predam za 100.Uz sa mi podarilo predat aj za 5nasobok.Treba sledovat kde sa bude stavat,kde sa menil uzemny plan a tam zainvestovat.O par rokov sa to znasobi a predat.Investovat do etf je najjednoduchsia cesta ako zarobit.Ide o cas.A vycsinu ludi to nebavi investovat 20 rokov.Ludia minaju na drahe auta,dovolenky a ine hluposti.
@anonym_1e7392 Je v Dánsku, má 25e na hodinu a este dostáva štipendium. Školu neplatí, iba ubytovanie,stravu a telefón.
@kabinka11 iba ? A robí len cez víkend? To jej v Dánsku nemôže stačiť ak má stoho žiť a ešte si odkladať.
@anonym_f87957 presne v Dánsku študuje. Viem kde pracuje, chytili dobre platenú brigádu. Bývajú spolu na internáte traja,takže varia spolu,co dosť ušetria. A presne,majú štipendium.
@anonym_f87957 mama jej plati mesacne sedemsto az tisicku. aby mlada mohla odkladat mesacne tisicku. ten je dobry.
a kolko dostane denne na tringeltoch casnik v dansku.
@anonym_1e7392 posielala som tisícku ked nebrigadovala, teraz si uz vystačí sama.
@anonym_autor 90% ľudí nema ani 8tis na účte, akurát tu na MK sú všetky milionarky a v reáli majú tak akurát do vyplaty
@anonym_4ababa suhlasim ... netreba verit vsetkemu co tu kto napise , ludia sa radi chvalia svojimi snami ktore prezentuju ako realitu
20 rokov som pracovala /sama na seba/, teraz už do smrti nebudem. Ale: keď som mala 23 rokov, rodičia mi kúpili byt, takže som nikdy nemusela žiť v podnájme, ani platiť hypotéku /dnes už mám dom/, žijem maximálne skromne, nenasekala som si žiadnych harantov, 30 rokov som nebola na dovolenke, nekupujem žiadne zbytočnosti, nemám žiadne finančne náročné koníčky, veľa potravín si vypestujem v záhrade /dá sa povedať, že čo sa týka zeleniny a ovocia som sebestačná/, denne varím /takže žiadne reštaurácie, ani donášky/, nevyhadzujem peniaze za umelé nechty, kozmetičky, plastiky, značkové kabelky a podobné kraviny, kupujem len to, na čo mám /nikdy v živote som nemala žiadny úver, ani pôžičku/....proste veľmi starostlivo zvažujem, na čo je nutné pustiť peniaze a na čo nie a snažím sa minimalizovať náklady. Radšej budem žiť takto skromne, ako tretinu života premrhať v práci.
20 rokov som pracovala /sama na seba/, teraz už do smrti nebudem. Ale: keď som mala 23 rokov, rodičia mi kúpili byt, takže som nikdy nemusela žiť v podnájme, ani platiť hypotéku /dnes už mám dom/, žijem maximálne skromne, nenasekala som si žiadnych harantov, 30 rokov som nebola na dovolenke, nekupujem žiadne zbytočnosti, nemám žiadne finančne náročné koníčky, veľa potravín si vypestujem v záhrade /dá sa povedať, že čo sa týka zeleniny a ovocia som sebestačná/, denne varím /takže žiadne reštaurácie, ani donášky/, nevyhadzujem peniaze za umelé nechty, kozmetičky, plastiky, značkové kabelky a podobné kraviny, kupujem len to, na čo mám /nikdy v živote som nemala žiadny úver, ani pôžičku/....proste veľmi starostlivo zvažujem, na čo je nutné pustiť peniaze a na čo nie a snažím sa minimalizovať náklady. Radšej budem žiť takto skromne, ako tretinu života premrhať v práci.
@anonym_e75e73 a čo máš proste zo života ??
@anonym_0e1ca0 presne ta otázka napadla aj mňa-to nie je život, ale prezivanie
@anonym_0e1ca0 na sklonku zivota,ked bude rekapitulovat svoj vlastny smutny zivot,sama bez pomoci ani s domom jej nik nepomoze,boh vie ci vlastne aj mozog bude stale pracovat tak,aby si dokazala zavolat niekoho na opravu,nuz smutny zivot.
Ale tu ho bude prezentovat ako najlepsi,lebo si nanasekala harantov.
@anonym_e75e73 To si mala obrovskú pomoc, buď len rada. Práve hypotéka je to, kvôli čomu ľudia musia pracovať. Alebo prenájom, proste bývanie nie je zadarmo.
Áno, mám pár kamarátov, čo si povedali, že už nemusia. Jedna kamoška si dala dva roky sabatical, pôvodne sa už nechcela ani vracať do práce, ale dostala zaujímavú ponuku, tak išla. Ďalšia má v pláne skončiť a len cestovať a oddychovať do dvoch rokov, to bude mať trošku po 50. Kamoš vyhorel a do práce sa už nevrátil. Kamoška išla po 40 na materskú a potom sa už do práce nevrátila. Iná ukončila podnikanie v 55 rokoch, jej o 10 rokov starší muž išiel akurát na dôchodok, dieťa im odišlo na vš, tak zostali pekne doma. Všetko ľudia s obyčajnými autami, bez značkového oblečenia, normálne bývanie, teda okrem toho vyhoreneho kamoša, ten má aj luxusné auto, aj značkové oblečenie aj dom s bazénom v Bratislave.
Lepšie je to opačne. Do 40-50 tky chillovať a potom, keď už v podstate človeka veľa toho nebaví lebo skúsenosti, ísť do roboty.
@anonym_autor Ziadne znackove kabelky, ziadne Porsche pred domom, nic. Tak kde na to vzali??? - zároveň si si aj odpovedala, nie?
Lepšie je to opačne. Do 40-50 tky chillovať a potom, keď už v podstate človeka veľa toho nebaví lebo skúsenosti, ísť do roboty.
@avicii18 ty si dobre mimo alebo z nudy tu trollujes… uz vidim ako sa firmy pobijú o 40-50tnika
@anonym_autor minule som o tom citala clanok, ale pre beznych ludi s detmi skor nerealne. V podstate setris hned ako sa da presne to co si videla , ze kupuju len to najnutnejsie a tak. Plus vypocet kolko ti treba na zivot na mesiac. No a zainvestovat mas zainvestovat takmer vsetko a zit len z vynosov. Takze 100 000 eur by ti bolo v tomto pripade malo na investiciu plus riziko co to so sebou nesie. Jaj a zivot potom co idu do "dochodku" je presne o tom istom minimalizacia nakladov. Je na to vela clankov dufam, ze som Vam to zhrnula spravne keby daco najdete na nete🙂. Podla mna to je presne to iste scifi ako zit z prenajmov bytov( ak poznas niekoho kto byt prenajima a vies co vsetko, to je nie len brat peniaze od najomcu tak ...)
@anonym_e75e73 nenasekala som si harantov?🤣🤣🤣dufam že v starobe nebudeš požadovať aby sa haranti iných žien o teba starali Kriste pane
@avicii18 ty si dobre mimo alebo z nudy tu trollujes… uz vidim ako sa firmy pobijú o 40-50tnika
@anonym_d14e2d tak bude robiť sám na seba.
@anonym_autor preco nebyvas vo vlastnom? nemáš rodinu, deti?
Poznám takých ludi asi 3 jeden vyhorel a odišiel na rok na Bali ešte je tam a vyzerá, že sa neblvrsti, ďalšie 2 sa venujú rodine byt majú v prenájme.Dnes ľudia už rozmýšľajú inak a nechcú sa zostať v práci a začína ich zaujímať psychika a sebarozvoj.
Mám 42 a pár rokov už nepracujem. Dokázal som to tak že som s kamarátom v minulosti vybudoval firmu a nakoniec sme ju predali. Bolo treba kus šťastia, trochu usilovnosti a podarilo sa. Ale neviem či by sa mi to podarilo aj ďalší krát lebo šťastie je prelietavé a workoholizmu by som sa rád znovu vyhol. Pár krát som aj vyhorel.
@anonym_5479f6 ako sa ti podarilo dostat sa z vyhorenia? Riesim momentalne nieco podobne.
no ako prveho koho som tak poznala bol moj vtedajsi partner, ktory vy 38 rokoch skoncil s pracou ale zasa on bol iny pripad, ze nemal deti a mal velmi dobre platenu pracu a v tom case cerstvo postavany dom . Viem ze hypoteku nepotreboval lebo vtedy sme o sebe vsetko vedeli a aj po postavani domu mu ostalo na ucte asi stvrt miliona.
@anonym_autor a z 250.000 chce zit este viac ako 40 rokov?
@anonym_f87957 a vies kolko zivot v Dansku stoji? Z tringeltov za 8 dni ani nevyzije cely mesiac. A uz vobec 1000e neodlozi lebo ich nedostane.
Realita
42 ročný muž
v novembri 2020 počas Covidu, keď sa prestalo lietat, investoval do akcií Rolls-Royce Holdings 120 000 EUR
Uz dlhšie písali, že vyvíjajú nový typ motora
Akcie pocas covidu sa prepadli, ale on veril, že po covide sa lietať začne a akcie pôjdu hore
Akcie predal teraz v auguste 2026 za 2,3 milióna eur …(pred zdanením a poplatkami) -
Časť peňazí si dal sám sebe a rodine
Zvyšok v iných investíciách
… a my ostatní si nadávame, lebo nám o tom hovoril, ale nikto sme mu neverili. Takze on dal 120 tisíc a kamaráti max 5 tisíc .., z 5000 eur je necela stovka mínus daň)
@anonym_f87957 a vies kolko zivot v Dansku stoji? Z tringeltov za 8 dni ani nevyzije cely mesiac. A uz vobec 1000e neodlozi lebo ich nedostane.
@natalka13 kolegov syn bol v DK a zarobil veľmi dobre na brigade stravu mal na internáte a ostatné mal v práci za minimum jedlo mal od zamestnávateľa, kávu, pitie si platil, sprepitne si delili s kuchárom.Tiez pracoval popri škole.Prisiel domov a otvoril si štúdio na jogu a masáže za pár rokov života popri štúdiu v DK.To asi len u nás študenti majú stále prázdne vrecka
Realita
42 ročný muž
v novembri 2020 počas Covidu, keď sa prestalo lietat, investoval do akcií Rolls-Royce Holdings 120 000 EUR
Uz dlhšie písali, že vyvíjajú nový typ motora
Akcie pocas covidu sa prepadli, ale on veril, že po covide sa lietať začne a akcie pôjdu hore
Akcie predal teraz v auguste 2026 za 2,3 milióna eur …(pred zdanením a poplatkami) -
Časť peňazí si dal sám sebe a rodine
Zvyšok v iných investíciách
… a my ostatní si nadávame, lebo nám o tom hovoril, ale nikto sme mu neverili. Takze on dal 120 tisíc a kamaráti max 5 tisíc .., z 5000 eur je necela stovka mínus daň)
@anonym_ef7771 ak zije na SK, tak dan neplati, dodrzal casovy test
@natalka13 kolegov syn bol v DK a zarobil veľmi dobre na brigade stravu mal na internáte a ostatné mal v práci za minimum jedlo mal od zamestnávateľa, kávu, pitie si platil, sprepitne si delili s kuchárom.Tiez pracoval popri škole.Prisiel domov a otvoril si štúdio na jogu a masáže za pár rokov života popri štúdiu v DK.To asi len u nás študenti majú stále prázdne vrecka
@anonym_e16558 pracovsl 8 dni do mesiaca? Ziadne vynechanie teda ziadne volno ani den kedze 5dni skola 2 dni praca.
Ja viem kolko co v Dansku stoji pocas VS.
A prepitne sa bezne nedava.
@anonym_e75e73 nenasekala som si harantov?🤣🤣🤣dufam že v starobe nebudeš požadovať aby sa haranti iných žien o teba starali Kriste pane
@anonym_61eba2 Samozrejme, že budem. Napr. tvoji haranti mi môžu v starobe utierať riť.

@anonym_autor sama si si odpovedala, ziadne okazale zbytocne veci tyto ludia nekupovali a nadalej nekupuju, tiez nebyvaju v dnes extremne umelo predrazenych slovenskych podnajmoch co je len tvoja osobna chyba, tak si za roky chytro nasetrili a ked k tomu vidia ako u nas dnes hromadne umieraju ludia pred 50, povedali si STOP(!), jednoducho maju toho dost a na pracu seru, konecne sa vyspia, konecne sa zregeneruju, ziadna podradna pasova vyroba, ziadne nenormalne nocne a sprosty kolektiv v praci, radsej si zaplatia Netflix, kupia si dobru knihu, naviaria si a spokojne denne ziju, pohonne hmoty su dnes extra pridrahe, len 1/4 z platu das za ne, moj kamos ma take pravidlo, sprostym patri robota a sikovnym svet, sa uvedom ze na dochodky pre tychto ludi uz po smerackych miliardovych rozkradackach choreho Fica nebude a este maju vraj na ne odchadzat/nastupit medzi 68-70 rokom svojho zivota coho sa nedoziju, cize tak.