Ako dokážu štyridsaťpäťroční ľudia žiť bez práce?
Zeny, vysvetlite mi jednu vec, lebo ja tomu uz fakt nerozumiem!!! Cim som starsia, tym viac je ludi, ktori jednoducho sekli s pracou a uz si iba uzivaju zivot z nasetrenych penazi. A nie, nebavim sa o milionároch, ktori maju tri byty a vilu pri mori. Normalne ludia. Moji rovesnici. 45 az50 rokov. Kopu takych poznam. A prave dneska sa mi s tym zdôverila aj jedna kamoska, o ktorej som si cely zivot myslela, ze zije skromne. Ziadne okázalosti, ziadne drahe dovolenky, vzdy posobila uplne normalne. A ona mi dnes len tak medzi recou povie, ze pred rokom sekla s pracou a teraz si ide iba uzivat. koze PROSIm??? Je pritom o DVA roky mladsia odo mna!! Dokelu, Ako toto ludia dokazu??? Ja platim podnajom, mam dve prace, robim od rana do vecera a aj tak mam pocit, ze iba prelievam peniaze z jednej vyplaty do druhej. Nieco pride, vsetko sa rozkotula na zivot, byvanie, ucty, bezne veci.. a som zase tam, kde som bola. A potom stretnem cloveka, ktory je odo mna este mladsi, nemusi pracovat a spokojne si zije z uspor. Akoze kdeeee je ta chyba?? Co som ja cely zivot robila zle??? Lebo uprimne, zacinam mat pocit, ze niektori ludia poznaju nejaky tajny navod na zivot, ktory mne niekto zabudol dat. A najviac ma vytaca, ze tito ludia casto vobec neposobia, ze by zili nejako extra. Ziadne znackove kabelky, ziadne Porsche pred domom, nic. Tak kde na to vzali??? Ako je mozne, ze clovek v 45-ke povie... Mam dost, koncim, idem si uzivat,...a realne to dokaze? A ja sa tu mozem zodrať na dvoch robotach a stale nemam pocit, ze si mozem dovolit normalne vydychnut. 🤦♀️ A teraz vazne , som jedina, komu toto pride uplne nespravodlive??? Lebo ja uz fakt zacinam byt zvedava, co ti ludia robili inak.
. A najviac ma vytaca, ze tito ludia casto vobec neposobia, ze by zili nejako extra. Ziadne znackove kabelky, ziadne Porsche pred domom, nic. Tak kde na to vzali???,..........
A tu máš odpoveď.......nekupujú sprostosti,preto majú peniaze.
@nevelyn hodinová sadzba 80 eur nie je výnimka? 😅 čiže takmer 13000 mesačne? ty si dobre mimo, na kontrakt tak 7000 ak si fakt odborník a máš štastie, ale aj z toho treba platiť dane
@anonym_0a1fed v IT su rozne obory, v oboroch IT architektury velkych systemov, consultingu specializovanych systemu, projekt manazmentu exponovanych projektov tieto sadzby najdes, ak sa orientujes na zahranicie. Najdi si na linkedine agentury specializovane na bodyselling IT talentov na kontrakty (v Nemecku, UK, USA). Samozrejme riziko u takychto projektov je, ze ta mozu vykopnut zo dna na den alebo ze musis zhanat zakazku niekolkokrat za rok, ale to je vzdy riziko freelanceru.
@nevelyn hodinová sadzba 80 eur nie je výnimka? 😅 čiže takmer 13000 mesačne? ty si dobre mimo, na kontrakt tak 7000 ak si fakt odborník a máš štastie, ale aj z toho treba platiť dane
@anonym_0a1fed predstav si, ze aj 120-160€ na hodinu zarabaju 🙂
@anonym_0a1fed v IT su rozne obory, v oboroch IT architektury velkych systemov, consultingu specializovanych systemu, projekt manazmentu exponovanych projektov tieto sadzby najdes, ak sa orientujes na zahranicie. Najdi si na linkedine agentury specializovane na bodyselling IT talentov na kontrakty (v Nemecku, UK, USA). Samozrejme riziko u takychto projektov je, ze ta mozu vykopnut zo dna na den alebo ze musis zhanat zakazku niekolkokrat za rok, ale to je vzdy riziko freelanceru.
@nevelyn na IT medior pozíciu za 2000 brutto sa hlásia v Bratislave aj desiatky ľudí s praxou v IT odbore, to si ako vysvetluješ? 😂
@nevelyn na IT medior pozíciu za 2000 brutto sa hlásia v Bratislave aj desiatky ľudí s praxou v IT odbore, to si ako vysvetluješ? 😂
@astero2 pretoze sa tieto mesiace menej nabera a viac vyhadzuje oproti normalu? Pretoze su mediori a nie su este seniori/manazeri? Alebo pracuju v obore, kde freelancing nie je mozny? Alebo nan este nemaju dost skusenosti a musia este rast? Pretoze dva, tri, styri roky nestacia? Pretoze sa nedivaju na zahranicne ponuky? Na pozicie, kde je sestciferny rocny plat, sa casto hlasia stovky ludi. Casto tu skusaju, ked vobec nesplnaju kvalifikaciu. Ale na tieto otazky staci Linkedin a AI.

@anonym_0a1fed V kazdom korporate najdes par ludi s takymto prijmom, (ano, omnoho menej nez tych s priemernym), a kazdy sedi v nejakej miestnosti, niektori dokonca sedia doma a pracuju odtial. Potom spusta ajtakov pracuje na kontrakt, casto pre zahranicie a hodinova sadzba 80 EUR a viac nie je vynimka ci uz pre programatora, konzultanta/odbornika specifickych systemov alebo projektaka velkych projektov. Samozrejme, ked to robia pre jednu firmu na OSVC, je to cernota jak vysita, chyby statu, ze nezakroci. Ja samotna som sa dostala uz pred par rokmi do uzsieho kola pohovorov na poziciu v zahranici, kde som mohla mat 6 cifier rocne (bolo to remote). Takze ano, pre cast ajtakov to realita je, i ked AI to uz nepekne kazi, zase uznavam, ze tieto platy nie su fer voci ostatnym, ale stale sa jedna o odvetvie, kde nepotrebujes ani maturitu, nikto to firmy nenuti platit. Spytaj sa AI, napr. kolko berie na hodinu freelance konzultant SAPu na zahranicnych projektoch.