Dali by ste dieťaťu zo svojho dedičstva?
Ahojte
Mám len jednoduchú prieskumnú otázku.
Predstavte si situáciu.
Ste jedináčik, máte jedného syna, umrú vám rodičia. Po nich zdedíte dom ktorý predáte, zdedíte aj pekný obnos peňazí. Vy sami máte kde bývať a máte aj nové auto. Dali by ste niečo svojmu synovi aj keď už má 32 rokov? Alebo si poviete, že veď je dospelý, nech sa postará sám o seba a svoju rodinu. Teraz dedíte vy, on dostane predsa až keď umriete .. ak bude čo lebo ste rozhadzovačný človek.
Ako by ste sa k tomuto celému postavili vy?
Nemusí sa to tu nejak extra rozoberať, len ma zaujíma postoj ostatných ľudí k takýmto veciam. Ďakujem krásne za zapojenie ☺️
Ja by som určite niečo dala aj môjmu dieťaťu a bolo by úplne jedno, že už je dospelá. Načo by mne samej bolo toľko peňazí, keď už všetko mám????
@iva_pecarova94 myslím že ja som dostala čosi v rovnakej situácii 🙂 ale bol to malý obnos peňazí
keď je to taký pekný obnos peňazí, tak nevidím dôvod, prečo by som vlastnému dieťaťu nemala dať už teraz niečo z toho, keď mu to môžeš pomôcť, veď teraz je to taký vek, keď potrebuje viacej ako o nejakých 30 rokov alebo koľko.
Pozri ty tie peniaze nepotrebujes - zaplat mu cast jeho hypoteky, nedavaj mu peniaze do ruky... chodte do banky a dajte to ako mimoriadnu splatku..
Aby som ozrejmila situáciu, nech si nemyslite, že som zle zmýšľajúca mamina alebo smutné dieťa čo nič nedostalo.. Prípad sa týka chalana z mojej rodiny. A aj keď som si povedala, že ja by som svojmu dieťaťu dala aj posledné tak ma celkom zaujímalo ako sa voči tomuto stavajú ostatní ľudia. Celkom ma to celé aj mrzí zaňho. Ide o syna a otca. Otec po rozvode odišiel žiť a podnikať do CZ a teda so svojim synom sa od jeho 16 videl len pár krát. Aj keď syn mal záujem vidieť ho viac. Ale viete ako.. zaneprázdnený podnikateľ. Veľa času teda na stretnutia so synom nemal. Ale komunikovať spolu komunikovali aspoň telefonicky. Teraz jeho tatko zdedil pekné peniaze a dom predal za takmer 200 tisíc. Nežije si zle ten jeho otec, má všetko čo by už človek v jeho veku chcel mať. Jeho jediný syn je slušný pracujúci človek ktorému sa však ešte nedarí ako jemu samozrejme. Aj keď nežije ako chudák tak to má ďaleko od života jeho otca. Chce zakladať rodinu tak sa pokorne spýtal otca či mu niečo babka s dedkom nezanechali. Že by ho potešilo niečo na taký štart do života keďže ani od neho ani od matky nič nedostal. Samozrejme otec ho vysmial, že nie že veď to je jeho dedičstvo. Mne osobne to príde fakt smutné a nedokážem si predstaviť nepomôcť vlastnému dieťaťu. Dala by som aj keby to nepotrebuje. Áno riešim blbiny do ktorých ma nič nieje ale vážne som sa nad tým začala zamýšľať, že ako to v živote ľudí chodí. Či keď už majú dieťa čo začalo pracovať tak záujem po tejto stránke skončil. Alebo si ludia stále hovoria, že je to moje dieťa ktorému pomôžem aj keď bude mat 50 rokov. Ja osobne ešte starých rodičov mám ale aj mne sa rodičia vyjadrili už dávnejšie že po babke dostanem aj ja peniaze aby som si v živote dopriala to čo mi ešte chýba.
@iva_pecarova94 No je smutné že otec nepomohol hoci mohol, na druhej strane nemali spolu skoro žiaden vzťah koľko? Od jeho 16tky je koľko rokov 16? Po rozchode bol už skoro dospelý, za otcom chodiť mohol keby chcel... Mne príde smutný aj postoj otca, ale zároveň ja na mieste syna nemám guráž pýtať peniaze od otca s ktorým skoro nie som v kontakte, maximálne by som spomenula, že chcem riešiť bývanie, ale chýbajú mi nejaké peniaze... Ale napriamo by som si ja teda nepýtala, na to nemám guráž ak sú tam vzťahy aké sú. Je to škoda, syn týmto asi zanevrel na otca lebo nepomohol, otec zase syna vníma asi ako niekoho kto od neho chce len peniaze, ale záujem nemá...
Reálny príbeh zo života:
Kamarát, jedináčik, dostal od babky byt a po jej smrti zdedil ešte druhý byt po rodičoch. Normálny človek by jeden byt prenajímal a v druhom býval. On však babkin byt predal a peniaze povkladal do nejakých fondov, ktoré stáli za nič — bol to v podstate podvod. V rodičovskom byte meanwhile zostal pôvodný stav, nič neopravil ani nezrekonštruoval.
Mal však šťastie, že si ho našla nejaká zúfalka po štyridsiatke. Vzali sa a ona zo svojich ťažko našetrených peňazí investovala do prerábky jeho bytu. Teraz už len čakáme, kedy ju vyhodí ,alebo ona sama odíde, keď zistí, aký je to lenivec....
@anonym_b9f2f8 ďalší,čo nevie čítať
@rozculena ona si pozna syna, tak nech to zhodnoti. Preto dodatok, ze aj ked normalny...dalsia co nevie citat....si ty
Co je to za otázku?? Jasne ze dala. Ked všetko mám a nepotrebujem viac tak logicky to dám synovi.
@iva_pecarova94 No je smutné že otec nepomohol hoci mohol, na druhej strane nemali spolu skoro žiaden vzťah koľko? Od jeho 16tky je koľko rokov 16? Po rozchode bol už skoro dospelý, za otcom chodiť mohol keby chcel... Mne príde smutný aj postoj otca, ale zároveň ja na mieste syna nemám guráž pýtať peniaze od otca s ktorým skoro nie som v kontakte, maximálne by som spomenula, že chcem riešiť bývanie, ale chýbajú mi nejaké peniaze... Ale napriamo by som si ja teda nepýtala, na to nemám guráž ak sú tam vzťahy aké sú. Je to škoda, syn týmto asi zanevrel na otca lebo nepomohol, otec zase syna vníma asi ako niekoho kto od neho chce len peniaze, ale záujem nemá...
@marsmykkok čo viem tak možno 5 krát dokopy aj išiel za ním. Čakal ho ale on to má tak že počas týždňa chodí domov neskoro, aj okolo 11 večer a cez víkend v 99% prípadoch ani nieje doma. Ja to chápem, keby niekde niekoho čakám do neskorého večera a povie mi po pár minútach že ho to mrzí ale musí ísť spať, tak tiež by som nejazdila za takým človekom cez 200 km. Ale teda telefonaty čo spomínal tak mali každý týždeň pár krát a písali si tak obdeň. A z mojho pohľadu to neberiem tak že len pýtal peniaze od otca. Tak vyslovene neprebiehala debata, že by ho mal vnímať len ako osobu čo prahne po peniazoch.
ja som dala synovi byt - resp. som sa dohodla s mamou, po ktorej by som dedila - aby ho rovno napísala na syna…
to že otec nepozerá na syna - nuž, sa stáva. môj muž by dal našemu aj modré z neba 😏
@iva_pecarova94 toto sa pyta matka ?????????????????????????????????????? ak mas normalneho syna, preco by si mu nepomohla??????????????????? Normalny vztah, nie dakeho povalaca, samozrejme...ale syna, co sa o matku aj zaujima, a uz pracuje a nie len cicia z cecka samozrejme !
@anonym_b9f2f8 Namiesto tých milion otáznikov si prečítaj, čo píše autorka v druhom statuse - nie je to o nej.
Chlap, ktorý nemá o dieťa záujem mu nebude veľkodušne financovať život. Je úplne jedno ako by sa zachovali iný. Mladý muž by si mal uvedomiť, že otecko ho má na háku a žiť život ako najlepšie vie.
To mate dobre, mne ked zomreli babky dedkovia nezostalo po nich vobec nic. Babkin byt zdedila len teta, sa tak dohodli, lebo ju doopatrovala. Na tvojom mieste by som synovi nieco dala, vsak kedy si ma uzivat peniaze ak nie ked je mlady.
prečítala som čo si napisala
a ten otec mu nič nedá za života , pretože je taký a nechce dať
mužov otec bol taký odkedy sa narodil muž, odišiel od nich ked mal muž 3 mesiace do ameriky (doslova utiekol cez hranice v 79) takže vratiť sa nemohol až po 89 a to len preto lebo tam niečo vyviedol
po návrate vzťah vlažný dokonca mužovi vždy ked ho zobral na výlet povedal či mu mama dala peniaze a xy situácii o jeho lakomostosti a jeho ego
slubil mu že ked si kúpi nový byt starý mu prenechá ale zase nič pýtal od neho peniaze že nemá na nový byt cca 50te a vieš čo po jeho smrti sme našli prachy uložené vo fondoch a akciách 57t čiže tie peniaze mal
svokor zomrel veľmi skoro a muž zdedil ten nový byt (žil v ňom asi 3 roky) , kopu penazi takže karma ho dostihla
Moj otec sa vzdal dedicstva po starych rodicoch v prospech nas deti. Ak by som bola zabezpecena, urobim to iste. Nechala by som si mozno na nejaky opatrovatelsky ustav a super dovolenku. V zavislosti od velkosti dedicstva.
A kolko ma rokov otec? Je dost mozne, ze za chvilu bude na dochodku a bude musiet mat aj nejaky backup na stare kolena. Ci chlapec je pripraveny mu potom platit opateru na stare kolena - prispievat na opatrovatelku/nejaky DSS a podobne. Vsak vsetko ok teraz sa podelime o peniazky, ale neskor bude treba pomoct ekonomicky a potom bude syn pomahat ci to bude chcel som ta ist pozriet ale neda sa. Chlapec bude dedit ked umrie jeho otec, ak bude co. Zatial moze byt rad, ze otec nepotrebuje peniaze od neho aby mohol zit dostojne. Vobec by som nezavidela otcovi jeho dedicstvo a este ak nemajus koro ziadny vztah, a pravdepodobne so starymi rodicmi tiez moc blizki neboli.
A kolko ma rokov otec? Je dost mozne, ze za chvilu bude na dochodku a bude musiet mat aj nejaky backup na stare kolena. Ci chlapec je pripraveny mu potom platit opateru na stare kolena - prispievat na opatrovatelku/nejaky DSS a podobne. Vsak vsetko ok teraz sa podelime o peniazky, ale neskor bude treba pomoct ekonomicky a potom bude syn pomahat ci to bude chcel som ta ist pozriet ale neda sa. Chlapec bude dedit ked umrie jeho otec, ak bude co. Zatial moze byt rad, ze otec nepotrebuje peniaze od neho aby mohol zit dostojne. Vobec by som nezavidela otcovi jeho dedicstvo a este ak nemajus koro ziadny vztah, a pravdepodobne so starymi rodicmi tiez moc blizki neboli.
@anonym_2240a2 určite by doopatroval svojho otca 🙂 On je taký dobrák.. opatroval dokonca aj babku s dedkom. Lebo otec bol podnikateľsky zaneprázdnený. Za mňa škoda že sa vnukovi neoplatili prepisom domu za života.
@iva_pecarova94 ja by som urcite dala. Ale osobne som sa stretla s tym, ze moj otec dedil po svojej mame a nam nedal nic. Za mna je to rozhodnutie danej osoby. Mozno keby sme sa ozvali, tak by dal ale my sme to neriesili.
@iva_pecarova94 naša mama sa s nami podelila o dedičstvo , je jedináčik, ešte za života prepísali jej rodičia na ňu nehnuteľnosť, po úmrtí svojej mamy, mala kde bývať, čiže nehnuteľnosť, čo ostala navyše darovala jednej dcére a ta vyplatila nás ostatné sestry
A ja som za tie peniaze kúpila nehnuteľnosť pre naše deti , prenajímam , keď vyrastú, budú mať peniažky z prenájmu a plus nehnuteľnosť . Či už si jeden ponechá byt a vyplatí druhého alebo budú prenajímať a deliť si nájomné medzi seba .. nechám na nich
Keď sa mi nič v živote extra nezmení , plánujem za života im darovať , poskytnúť
S manželom máme ,kde bývať a dosť svojho
Mama zdedila dom a nemalú čiastku €. Okrem toho má byt v centre mesta, niekoľko pozemkov, a dosť dobrý finančný obnos na účte. Ja, muž, a 3 deti bývame v podnájme. Nedala mi nič. Ale ja som to vlastne ani nečakala. Na budúci rok chcem brat hypo, kúpiť pozemok a stavať dom. Ale nejako necakam od nej že by mi prispela.
Jasne, ze dala.
ja by som dala aj keď deti nemám a ani neplánujem.Tiež som jedináčik ktorému sa rodičia postarali o bývanie a nehanbim sa za to.Keby mám súrodencov už by mi nebolo tak dobre a tiež by som musela brať hypo.Tak ja doprajem tiež nech má😊 a bol by aspoň odbremenený prečo to niekomu neulahčiť ak sa dá
Určite by som svojej jedinej, zodpovednej dcére dala 100k.
Moj otec urobil ešte to, že všetko prepísal na svojú druhú ženu, aby sme s bratom nemali po jeho smrti žiadne starosti s dedičstvom😆
@anonym_b9f2f8 Namiesto tých milion otáznikov si prečítaj, čo píše autorka v druhom statuse - nie je to o nej.
@anonym_470568 necitala som druhy status. a este raz ak dieta je normalne, nevidim dovod nepomoct ak tam je nenormalita, je to na zvazenie...vies, toto su take otazky, ked my nepozname ich vztahy ich zitie ich vsetko a teraz mame radit, ked kazda z nas zaziva v zivote ine...ale tak vies. poznam matku, co prepisuje za zivota majetok na syna, co sa ich pokusil zabit.
Tak vlastne , potom co sem mam napisat???????????
Aby som ozrejmila situáciu, nech si nemyslite, že som zle zmýšľajúca mamina alebo smutné dieťa čo nič nedostalo.. Prípad sa týka chalana z mojej rodiny. A aj keď som si povedala, že ja by som svojmu dieťaťu dala aj posledné tak ma celkom zaujímalo ako sa voči tomuto stavajú ostatní ľudia. Celkom ma to celé aj mrzí zaňho. Ide o syna a otca. Otec po rozvode odišiel žiť a podnikať do CZ a teda so svojim synom sa od jeho 16 videl len pár krát. Aj keď syn mal záujem vidieť ho viac. Ale viete ako.. zaneprázdnený podnikateľ. Veľa času teda na stretnutia so synom nemal. Ale komunikovať spolu komunikovali aspoň telefonicky. Teraz jeho tatko zdedil pekné peniaze a dom predal za takmer 200 tisíc. Nežije si zle ten jeho otec, má všetko čo by už človek v jeho veku chcel mať. Jeho jediný syn je slušný pracujúci človek ktorému sa však ešte nedarí ako jemu samozrejme. Aj keď nežije ako chudák tak to má ďaleko od života jeho otca. Chce zakladať rodinu tak sa pokorne spýtal otca či mu niečo babka s dedkom nezanechali. Že by ho potešilo niečo na taký štart do života keďže ani od neho ani od matky nič nedostal. Samozrejme otec ho vysmial, že nie že veď to je jeho dedičstvo. Mne osobne to príde fakt smutné a nedokážem si predstaviť nepomôcť vlastnému dieťaťu. Dala by som aj keby to nepotrebuje. Áno riešim blbiny do ktorých ma nič nieje ale vážne som sa nad tým začala zamýšľať, že ako to v živote ľudí chodí. Či keď už majú dieťa čo začalo pracovať tak záujem po tejto stránke skončil. Alebo si ludia stále hovoria, že je to moje dieťa ktorému pomôžem aj keď bude mat 50 rokov. Ja osobne ešte starých rodičov mám ale aj mne sa rodičia vyjadrili už dávnejšie že po babke dostanem aj ja peniaze aby som si v živote dopriala to čo mi ešte chýba.
jaj ty si ta zena, co natahuje ruky za peniaze? tak beriem moj komentar spat

@iva_pecarova94 zijes bud v naivnej bubline alebo mas naivny zivot. prepac ale ty asi v zivote si nezazila ziaden extrem a ver tomu, ze by si to ani psychicky nedala...

@iva_pecarova94 toto sa pyta matka ?????????????????????????????????????? ak mas normalneho syna, preco by si mu nepomohla??????????????????? Normalny vztah, nie dakeho povalaca, samozrejme...ale syna, co sa o matku aj zaujima, a uz pracuje a nie len cicia z cecka samozrejme !
@anonym_b9f2f8 ďalší,čo nevie čítať