icon

Išli by ste za prácou do zahraničia?

9. júl 2026

Na Slovensku mam odrobenych 13 rokov. Crta sa mi moznost pracovat na projekte na pobočke v CZ. Bolo by to na dlhšie obdobie, kým trvá projekt co je cca 1-3 roky, potom kto vie, môžu ma dat na ďalší projekt a bola by som tam dlhšie.
Dieťa má 4 roky, išlo by tam do skolky.
Manžel je programátor, ten by problém s pracou nemal....
Praca by bola veľmi dobre platená, plus nové výzvy, skúsenosti..
Išli by ste do inej krajiny, začínať odznova? Kde by ste nemali žiadnu rodinu ani známych a priateľov?
Hneva ma aj politická situácia na Slovensku, ale neviem ci je to u susedov az o tolko lepsie...
Musím sa rozhodnúť do augusta ....

Strana
z2
anonym_f8d7a9
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_f8d7a9 napr. Rodicia. Tým sa to nepáči...

@anonym_autor ach,jaj,dievca,ty sa nechas ovplyvnovat rodicmi v tvojom veku a napises,ze im sa to nepaci?cele zle.tu nie je co radit

autor
10. júl 2026
@mimikas

@anonym_autor je to tvoj zivot nie rodicov. Je to o tebe, muzovi a dietati, my sme isli a nelutujeme.

@mimikas a v čom sa máte lepšie tam ako na Slovensku?

autor
10. júl 2026
@anonym_f8d7a9

@anonym_autor ach,jaj,dievca,ty sa nechas ovplyvnovat rodicmi v tvojom veku a napises,ze im sa to nepaci?cele zle.tu nie je co radit

@anonym_f8d7a9 to si odkiaľ vyčítala ze sa nechavam ovplyvňovať rodicmi? 🤣
Čítala si vôbec celý kontext? Asi nie...

anonym_897b76
10. júl 2026

@anonym_autor kto je hlavny zivitel rodiny u vas ? ponukaju ti tam vyssi plat? prepocitaj si konecne cislo aj s anroimi na bonus atd
manzel nech skusi reagovat na nejake ponuky v IT uz neninuplne ruzova sizuacia a Cechy maju vyssiu nezamestnanost ako my
Pozrela by som ponuku podnajmov, chodila by si do officu alebo z domu ? Je nutne byvat v Prahe ?
proste si to cele prepocitaj, plus skolka atd

anonym_897b76
10. júl 2026

bez zvysenia platu sa to nemusi oplatit lebo ak ty zarabas napr 1500€ jedno dieta tak v cechach dostanes v cistom o 50€ menej ako u nas (po zratani bonusu) takze urcite by som to riesila so zamestnavatelom aby mi zvysil plat pri prestahovani

mimikas
10. júl 2026
@anonym_autor

@mimikas a v čom sa máte lepšie tam ako na Slovensku?

@anonym_autor to sa tazko pise, velmi zalezi co sa ti na slovensku nepaci a preco chces odist. Celkovo my sme aj na slovensku zarabali dobre a mali dobru robotu. Tu maju ale deti lepsie vyzitie, vacsi vyber kruzkov a aktivit, je to kopec akcii a aktivit ktore su zadarmo, mame funkcnu MHD a nemusime mat 2 auta, niekedy je nam aj jedno vela, skolstvo je ok, zdravotnictvo dostupnejsie, kulturne vyzitie ani nekomentujem. To co sme potrebovali najst sme tu nasli.

mimikas
10. júl 2026
@anonym_897b76

bez zvysenia platu sa to nemusi oplatit lebo ak ty zarabas napr 1500€ jedno dieta tak v cechach dostanes v cistom o 50€ menej ako u nas (po zratani bonusu) takze urcite by som to riesila so zamestnavatelom aby mi zvysil plat pri prestahovani

@anonym_897b76 toto absolutne nie je pravda, ja praveze v cistom dostavam v cechach viac ako na slovensku. Su tu nizsie odvody, mne to na plate robi 100 eur.

autor
10. júl 2026
@mimikas

@anonym_autor to sa tazko pise, velmi zalezi co sa ti na slovensku nepaci a preco chces odist. Celkovo my sme aj na slovensku zarabali dobre a mali dobru robotu. Tu maju ale deti lepsie vyzitie, vacsi vyber kruzkov a aktivit, je to kopec akcii a aktivit ktore su zadarmo, mame funkcnu MHD a nemusime mat 2 auta, niekedy je nam aj jedno vela, skolstvo je ok, zdravotnictvo dostupnejsie, kulturne vyzitie ani nekomentujem. To co sme potrebovali najst sme tu nasli.

@mimikas super ďakujem. Presne toto ma zaujímalo

anonym_897b76
10. júl 2026
@mimikas

@anonym_897b76 toto absolutne nie je pravda, ja praveze v cistom dostavam v cechach viac ako na slovensku. Su tu nizsie odvody, mne to na plate robi 100 eur.

@mimikas tak cisla neklamu, zavisi od platu atd proste nech si to prerata, zatazenie je sice mierne nizsie v Cechach ale z pohladu NZDC a danoveho bonusu je to tu lepsie preto to zavisi aj od vysky prijmu poctu deti atd

mimikas
10. júl 2026
@anonym_897b76

@mimikas tak cisla neklamu, zavisi od platu atd proste nech si to prerata, zatazenie je sice mierne nizsie v Cechach ale z pohladu NZDC a danoveho bonusu je to tu lepsie preto to zavisi aj od vysky prijmu poctu deti atd

@anonym_897b76 nam danovy bonus na slovensku nevychadzal takze ja ten ako prijem neriesim, riesim vyplatu a to co ki z nej stat vezme a co dostanem.

Strana
z2