Išli by ste za prácou do zahraničia?
Na Slovensku mam odrobenych 13 rokov. Crta sa mi moznost pracovat na projekte na pobočke v CZ. Bolo by to na dlhšie obdobie, kým trvá projekt co je cca 1-3 roky, potom kto vie, môžu ma dat na ďalší projekt a bola by som tam dlhšie.
Dieťa má 4 roky, išlo by tam do skolky.
Manžel je programátor, ten by problém s pracou nemal....
Praca by bola veľmi dobre platená, plus nové výzvy, skúsenosti..
Išli by ste do inej krajiny, začínať odznova? Kde by ste nemali žiadnu rodinu ani známych a priateľov?
Hneva ma aj politická situácia na Slovensku, ale neviem ci je to u susedov az o tolko lepsie...
Musím sa rozhodnúť do augusta ....
@anonym_autor je to tvoj zivot nie rodicov. Je to o tebe, muzovi a dietati, my sme isli a nelutujeme.
@mimikas a v čom sa máte lepšie tam ako na Slovensku?
@anonym_autor ach,jaj,dievca,ty sa nechas ovplyvnovat rodicmi v tvojom veku a napises,ze im sa to nepaci?cele zle.tu nie je co radit
@anonym_f8d7a9 to si odkiaľ vyčítala ze sa nechavam ovplyvňovať rodicmi? 🤣
Čítala si vôbec celý kontext? Asi nie...
@anonym_autor kto je hlavny zivitel rodiny u vas ? ponukaju ti tam vyssi plat? prepocitaj si konecne cislo aj s anroimi na bonus atd
manzel nech skusi reagovat na nejake ponuky v IT uz neninuplne ruzova sizuacia a Cechy maju vyssiu nezamestnanost ako my
Pozrela by som ponuku podnajmov, chodila by si do officu alebo z domu ? Je nutne byvat v Prahe ?
proste si to cele prepocitaj, plus skolka atd
bez zvysenia platu sa to nemusi oplatit lebo ak ty zarabas napr 1500€ jedno dieta tak v cechach dostanes v cistom o 50€ menej ako u nas (po zratani bonusu) takze urcite by som to riesila so zamestnavatelom aby mi zvysil plat pri prestahovani
@mimikas a v čom sa máte lepšie tam ako na Slovensku?
@anonym_autor to sa tazko pise, velmi zalezi co sa ti na slovensku nepaci a preco chces odist. Celkovo my sme aj na slovensku zarabali dobre a mali dobru robotu. Tu maju ale deti lepsie vyzitie, vacsi vyber kruzkov a aktivit, je to kopec akcii a aktivit ktore su zadarmo, mame funkcnu MHD a nemusime mat 2 auta, niekedy je nam aj jedno vela, skolstvo je ok, zdravotnictvo dostupnejsie, kulturne vyzitie ani nekomentujem. To co sme potrebovali najst sme tu nasli.
bez zvysenia platu sa to nemusi oplatit lebo ak ty zarabas napr 1500€ jedno dieta tak v cechach dostanes v cistom o 50€ menej ako u nas (po zratani bonusu) takze urcite by som to riesila so zamestnavatelom aby mi zvysil plat pri prestahovani
@anonym_897b76 toto absolutne nie je pravda, ja praveze v cistom dostavam v cechach viac ako na slovensku. Su tu nizsie odvody, mne to na plate robi 100 eur.
@anonym_autor to sa tazko pise, velmi zalezi co sa ti na slovensku nepaci a preco chces odist. Celkovo my sme aj na slovensku zarabali dobre a mali dobru robotu. Tu maju ale deti lepsie vyzitie, vacsi vyber kruzkov a aktivit, je to kopec akcii a aktivit ktore su zadarmo, mame funkcnu MHD a nemusime mat 2 auta, niekedy je nam aj jedno vela, skolstvo je ok, zdravotnictvo dostupnejsie, kulturne vyzitie ani nekomentujem. To co sme potrebovali najst sme tu nasli.
@mimikas super ďakujem. Presne toto ma zaujímalo
@anonym_897b76 toto absolutne nie je pravda, ja praveze v cistom dostavam v cechach viac ako na slovensku. Su tu nizsie odvody, mne to na plate robi 100 eur.
@mimikas tak cisla neklamu, zavisi od platu atd proste nech si to prerata, zatazenie je sice mierne nizsie v Cechach ale z pohladu NZDC a danoveho bonusu je to tu lepsie preto to zavisi aj od vysky prijmu poctu deti atd
@mimikas tak cisla neklamu, zavisi od platu atd proste nech si to prerata, zatazenie je sice mierne nizsie v Cechach ale z pohladu NZDC a danoveho bonusu je to tu lepsie preto to zavisi aj od vysky prijmu poctu deti atd
@anonym_897b76 nam danovy bonus na slovensku nevychadzal takze ja ten ako prijem neriesim, riesim vyplatu a to co ki z nej stat vezme a co dostanem.

@anonym_f8d7a9 napr. Rodicia. Tým sa to nepáči...
@anonym_autor ach,jaj,dievca,ty sa nechas ovplyvnovat rodicmi v tvojom veku a napises,ze im sa to nepaci?cele zle.tu nie je co radit