Koľko peňazí vás motivuje žiť rok v zahraničí?
Ak by mal manzel pracovnu prilezitost na rok v zahranici a vy dve deti v skolkarskom veku a vy na materskej. kolko ak by ste vedeli ze za ten rok usetrit/prinest cisteho domov by bolo pre vas motivaciou ist na rok do dalekeho zahranicia ako rodina?
Nie je praca ako praca. Ja mam znameho, je to slobodny chlap, 40-tnik. Ma vysoko odbornu manualnu pracu a zaraba momentalne 9000 EUR mesacne v zahranici. Ubytovanie tam ma zadarmo od zamestnavatela, byva v dome s dalsim kolegom, na stravu minie ako na Slovensku. Cize jemu zostane minimalne 8000 EUR mesacne. Nie je to trvaly pracovny pomer klasicky ako pozname u nas. Na leto napriklad odchadza, vracia sa v septembri a cestuje.
Už by som balíla kufor. Aj keby neušetria ani euro. Brala by som to ako super možnosť spoznať inú krajinu, kultúru, pocestovat.
Hlavne asi to, ci ma ta krajina nejak zaujima, ze tam chcem rok byt a poznat ju lepsie ako ina turista na dva tyzdne. Tie peniaze su vedlajsia vec
@kiki68 to píšeš ako keby si mohla za slovensky plat spoznavat slovensko a každy vikend sa vybrat do nejakého pekneho slovenského kuta alebo mesta
no realita je žial ina ...
ja by som sla ak by sme zili na minimalnej rovnakej zivotnej urovni ako tu a usetrili cca 200 tis
Zo Slovenska by som isla, aj keby som v zahraničí “iba” normálne žila a neušetrila o nic viac než na SK
Ty si na materskej, deti sú malé. Išla by som aj keby sme mali ušetriť ,,len" 15000. To na Slovensku bežná rodina, kde robí len muž a žena je doma s deťmi nenašetrí. A rok je nič. Naučís sa jazyk, deti tiež.
Môj muž je v zahraničí, robí v teple , v kancli na projekte. Robí aj 12 hodín denne, posledné dni aj viac , ale skončí projekt a ide domov aj na mesiac keďže má hodiny navyše. Mesačne posiela 3000 , ktoré odkladáme. Ja zarobím na naše povinné platby na SR. Nemame úver, hypo, leasing. Máme 2 autá, dom, velkú záhradu, dovolenky. Nepozeráme na ceny v obchode. Ja pracujem v zdravotníctve. Máme 1 dieťa, škôlkarku. Pomaha mi s ňou mama a sestra. Ked potiahne nadčasy vieme ísť za mužom aj na 2-3 týždne. Máme stanovenú sumu, ktorú chceme mať našetrenú a potom sa muž vráti domov a nájde si prácu tu. Blížime sa do finále a už si rozposiela životopis. Máme takú rezervu, že aj keby sme obaja nepracovali, tak prežijeme veľmi dlhú dobu na úsporách keďže nemáme žiadne splátky.

Pre mna by bola uspora penazi iba ako bonus - mna by zaujimalo skor aka krajina, ci ma tam laka ist zit na rok, aka tam je zivotna uroven atd a ak by to manzelovi malo karierne pomoct a ako rodina by sme neboli finacne minuse (platit poplatky za byt na sr aj tam) tak balim kufre