icon

Koľko peňazí vás motivuje žiť rok v zahraničí?

Včera o 00:25

Ak by mal manzel pracovnu prilezitost na rok v zahranici a vy dve deti v skolkarskom veku a vy na materskej. kolko ak by ste vedeli ze za ten rok usetrit/prinest cisteho domov by bolo pre vas motivaciou ist na rok do dalekeho zahranicia ako rodina?

Strana
z2
stormie
Včera o 12:02

Pre mna by bola uspora penazi iba ako bonus - mna by zaujimalo skor aka krajina, ci ma tam laka ist zit na rok, aka tam je zivotna uroven atd a ak by to manzelovi malo karierne pomoct a ako rodina by sme neboli finacne minuse (platit poplatky za byt na sr aj tam) tak balim kufre

anonym_0d21bc
Včera o 12:02

Nie je praca ako praca. Ja mam znameho, je to slobodny chlap, 40-tnik. Ma vysoko odbornu manualnu pracu a zaraba momentalne 9000 EUR mesacne v zahranici. Ubytovanie tam ma zadarmo od zamestnavatela, byva v dome s dalsim kolegom, na stravu minie ako na Slovensku. Cize jemu zostane minimalne 8000 EUR mesacne. Nie je to trvaly pracovny pomer klasicky ako pozname u nas. Na leto napriklad odchadza, vracia sa v septembri a cestuje.

lucia147852
Včera o 12:03

Už by som balíla kufor. Aj keby neušetria ani euro. Brala by som to ako super možnosť spoznať inú krajinu, kultúru, pocestovat.

sara07
Včera o 12:59
@kiki68

Hlavne asi to, ci ma ta krajina nejak zaujima, ze tam chcem rok byt a poznat ju lepsie ako ina turista na dva tyzdne. Tie peniaze su vedlajsia vec

@kiki68 to píšeš ako keby si mohla za slovensky plat spoznavat slovensko a každy vikend sa vybrat do nejakého pekneho slovenského kuta alebo mesta
no realita je žial ina ...

alan1234
Včera o 19:15

ja by som sla ak by sme zili na minimalnej rovnakej zivotnej urovni ako tu a usetrili cca 200 tis

anonym_de499b
Včera o 19:42

Zo Slovenska by som isla, aj keby som v zahraničí “iba” normálne žila a neušetrila o nic viac než na SK

anonym_65e8a9
Včera o 23:26

Ty si na materskej, deti sú malé. Išla by som aj keby sme mali ušetriť ,,len" 15000. To na Slovensku bežná rodina, kde robí len muž a žena je doma s deťmi nenašetrí. A rok je nič. Naučís sa jazyk, deti tiež.
Môj muž je v zahraničí, robí v teple , v kancli na projekte. Robí aj 12 hodín denne, posledné dni aj viac , ale skončí projekt a ide domov aj na mesiac keďže má hodiny navyše. Mesačne posiela 3000 , ktoré odkladáme. Ja zarobím na naše povinné platby na SR. Nemame úver, hypo, leasing. Máme 2 autá, dom, velkú záhradu, dovolenky. Nepozeráme na ceny v obchode. Ja pracujem v zdravotníctve. Máme 1 dieťa, škôlkarku. Pomaha mi s ňou mama a sestra. Ked potiahne nadčasy vieme ísť za mužom aj na 2-3 týždne. Máme stanovenú sumu, ktorú chceme mať našetrenú a potom sa muž vráti domov a nájde si prácu tu. Blížime sa do finále a už si rozposiela životopis. Máme takú rezervu, že aj keby sme obaja nepracovali, tak prežijeme veľmi dlhú dobu na úsporách keďže nemáme žiadne splátky.

Strana
z2