icon

Predstavy o živote verzus realita: čo s tým?

Včera o 20:22

Ani neviem co ocakavam od tejto diskusie ale som nejak znechutena zo zivota.
Som 4 roky a 3 mesiace na rodicaku a este rok a pol budem.
Pred tym som bola akcna cestovala podnikala studovala a mala plnohodnotne dni. Mojmanzel je zamestnanec. V praci sa nestiha venovat nicomu. A doma sa venuje detom, zohreje si jest a ma relax. A mna ide porazit. Som cely den v byte aj ked ideme von s malym nemam ist za kym a s nikym sa vonku nerozpravam. Prejdem 2km a presla pol hodiny. Sidlisko mam obehane hore dole.. a nuda.. v obchodoch maly nechce byt a ja to tiez nemusim. Citim sa strasne, upratujem varim a dusim sa v byte..ani telku nepozeram lebo su tam sprostosti.
Chcela som po manzelovi chatu tak nie, zahradu tak nie,dom ok rok sa kreslilo, a pred rokom sa dala ziadost na stavebne do dnes sa neozvali a moj manzel toma na haku aby sa pytal ze co ako. Napisala som ziadost o informaciu v akom je to stave.. zavolala nejaka zena ze na taku ziadost oni neodpisuju. Takym stylom budem cakat aj 10 rokov. Z textu asi vidno ze peniaze by sme aj mali ale jemu sa nic nechce a do nicoho sa nema. V byte nemame balkon. Ja by som chcela aspon zahradu kde si nieco vypestujem idem tam.. deti sa tam pohraju.. ale asi sa nimdy k tomu nedopracujem s chlapom co tvrdi ze to chce tiez ale nic pre to nerobi.
Co by ste robili na mojom mieste?

anonym_20e4aa
Včera o 21:00
@anonym_autor

@anonym_20e4aa manzel zil cely zivot v dome a ma vztah k takym veciam..dokonca aj letnu kuchynu chve kde si bude varot a saunu lebo zboznuje wellnes a s detmi sa to mimo domu velmi neda...len proste akoby to chcel ale nechce sa mu do toho.

@anonym_autor tak tomuto nerozumiem. Ked nieco chcem, idem za tym. Ked na nieco se*em, realne to nechcem 🙂

abbey1
Včera o 21:07

Si si istá, že ťa dom urobí šťastnou? Ja mám dojem, že si sa len upla na tú myšlienku, či skôr na pocit, že to kvôli manželovi teraz nemôžeš žiť naplno.

anonym_6cfdaa
Včera o 21:08

@anonym_autor úprimne, vieš si ho predstaviť pri stavbe domu? Podľa mňa to nedá a teba by šľak trafil s dvomi malými deťmi a riešiť dom...

julish
Včera o 21:08
@anonym_autor

@julish ano aj napriklad tie cyklovylety mam bicykel aj cruiser ale v byte to nemam kde dat a v kocikarni je plno starych somarin vravim napisme ze nech si ludia co stare bicykle nepouzivaju daju prec ako fakt stare aj 40 rocne vyfucane.. tak nie. Lebo co povedia susedia.. tak je to na dome jeho rodicov a pada na to prach.

@anonym_autor juj, cakas na manzela, aby ti dovolil dat oznam pre susedov? Ved ty potrebujes bicykel, kocikaren… necakaj nanho v nicom, proste si ries sama, co vies. Teda ja by som robila tak. Mozno sa rozhybe

autor
Včera o 21:14
@anonym_20e4aa

@anonym_autor tak tomuto nerozumiem. Ked nieco chcem, idem za tym. Ked na nieco se*em, realne to nechcem 🙂

@anonym_20e4aa ani ja to nechapem.. normalne tu zijem a nechapem to

autor
Včera o 21:15
@anonym_6cfdaa

@anonym_autor úprimne, vieš si ho predstaviť pri stavbe domu? Podľa mňa to nedá a teba by šľak trafil s dvomi malými deťmi a riešiť dom...

@anonym_6cfdaa viem. Je velmi zrucny a ma aj patricnu skolu na to

autor
Včera o 21:15
@julish

@anonym_autor juj, cakas na manzela, aby ti dovolil dat oznam pre susedov? Ved ty potrebujes bicykel, kocikaren… necakaj nanho v nicom, proste si ries sama, co vies. Teda ja by som robila tak. Mozno sa rozhybe

@julish asi ano..

anonym_0815da
Včera o 21:24

preco je na ziadosti na stavebne povolenie len tvoj muz ? ved ste manzelia
a darmo nadavas na urad zvajbe ste neoddali vsetky podklady a konanie je pozastavene
proste si asi nemozna a na vsetko hladas vyhovorky

anonym_85e637
Včera o 21:42

Si len myslis ze bude dobre, ked pojdes do prace alebo ked budes mat zahradku. Je tolko moznosti kde ist, s detmi, do parku, do lesa, ihrisko, uz bude leto mozete ist na luku zberat kvety, robit herbare, do zoo, botanickej, mozes si pred panelakom dat kvetinace s hocicim, ist k jazeru, na cyklochodnik, do hernicky s detmi, ist na piknik a neviem kade co, a ty len proste potrebujes zahradu alebo dom aby si niekde mohla ist. To je len v tvojej hlave.. to by polovica ludi bola nestastna ako ty ak by to takto vnimali

anonym_07df12
Včera o 22:04

A aky zivot si vlastne predstavujes???Ja som teraz prisla z poobednej a muz isiel na nocnu,taky je proste zivot.Raz ked sa chceme mat aj dobre aj o deti postarane musime sa striedat.
Ake by to bolo super mat len 1,rovnaku smenu.Stacilo by 1 auto,1krat tankovat,robilo by sa mi lepsie,ak by sme sli do prace ruka v ruke.Ale taky je zivot,nevyberieme si.
Ty ale porozmyslaj,co by ta urobilo stastnou???Si si ista,ze dom???

anonym_516f72
Včera o 22:12

V rodine mate chatu, ktoru raz dostane tvoj chlap, nemozes ju vyuzivat? Decka sa zabavia s lopatickami, ty mozes pliet hriadky. Maju aj dom, ale moc sa s nimi neracis, ze? Soferujes? 400 km zase nie je koniec sveta, nemozete aj k vasim zajst? Mas dostupne vlaky🚂,? Sadnem s deckami odveziem sa niekam do Prec, nieco si date, nemusis varit, ani vesat staremu na nos, kde ste boli, on sa ani moc nevypytuje, pravda? Tvoja nuda je tvoja volba, alebo slepota Moznosti. Nikto ti program robit nebude, tvoja neschopnost, tvoja neradost▪️

autor
Včera o 22:33
@anonym_0815da

preco je na ziadosti na stavebne povolenie len tvoj muz ? ved ste manzelia
a darmo nadavas na urad zvajbe ste neoddali vsetky podklady a konanie je pozastavene
proste si asi nemozna a na vsetko hladas vyhovorky

@anonym_0815da no urad ked dostane ziadost mal by reagovat. Minimalne napisat vyzvat o doplnenie. Ty si este asi nevybavovala stavebne.. a asi ani ine.. urad ma komunikovat s obcanom

autor
Včera o 22:37
@anonym_85e637

Si len myslis ze bude dobre, ked pojdes do prace alebo ked budes mat zahradku. Je tolko moznosti kde ist, s detmi, do parku, do lesa, ihrisko, uz bude leto mozete ist na luku zberat kvety, robit herbare, do zoo, botanickej, mozes si pred panelakom dat kvetinace s hocicim, ist k jazeru, na cyklochodnik, do hernicky s detmi, ist na piknik a neviem kade co, a ty len proste potrebujes zahradu alebo dom aby si niekde mohla ist. To je len v tvojej hlave.. to by polovica ludi bola nestastna ako ty ak by to takto vnimali

@anonym_85e637 ono kazdemu vyhovuje nieco ine.. a ano su ludia co im viacej vyhovuje byt doma tvorit starat sa o svoj domov a zahradku nieco si vypestovat mat cerstve, zacvocit na dvore,pohrat sa s detmi. Nez balit vsetko do auta, na bicykel vlak a trepat sa niekde a potom naspat, platit za to,riesis stravovanie a prist domov po xy hodinach a nemat nic spravene.chcelo by to zlatu strednu cestu.

autor
Včera o 22:39
@anonym_07df12

A aky zivot si vlastne predstavujes???Ja som teraz prisla z poobednej a muz isiel na nocnu,taky je proste zivot.Raz ked sa chceme mat aj dobre aj o deti postarane musime sa striedat.
Ake by to bolo super mat len 1,rovnaku smenu.Stacilo by 1 auto,1krat tankovat,robilo by sa mi lepsie,ak by sme sli do prace ruka v ruke.Ale taky je zivot,nevyberieme si.
Ty ale porozmyslaj,co by ta urobilo stastnou???Si si ista,ze dom???

@anonym_07df12 ono ja som nezila zivot ze taky je zivot nevyberieme si..prave naopak vzdy je na vyber

anonym_07df12
Včera o 22:42
@anonym_autor

@anonym_07df12 ono ja som nezila zivot ze taky je zivot nevyberieme si..prave naopak vzdy je na vyber

@anonym_autor tak si vyber,co chces ty???Tu nejde o mna,ja som s tym ok.Pre mna bolo dolezite,ze raz tam budem,raz sa tam dostanem a aj sa to podarilo.

anonym_0815da
Dnes o 05:07
@anonym_autor

@anonym_0815da no urad ked dostane ziadost mal by reagovat. Minimalne napisat vyzvat o doplnenie. Ty si este asi nevybavovala stavebne.. a asi ani ine.. urad ma komunikovat s obcanom

@anonym_autor to sa velmi mylis ja som stavebne vybavovala aj vybavila aj kolaudaciu atd
co ty vies ci urad nekomunikoval a kym nie jenuplna tiadost tak sa ani lehoty nepocitaju

tykat
Dnes o 05:29
@anonym_autor

@monika2503s no my sme davali 30.3. Teda este podla stareho zakona.. manzel to stava na svojom pozemku a proste len on je na tej ziadosti. Ano kazdy mesiac aj viac sa s nim hadam ze tam nastupeny nie je.. ja by som tam uz tiez bola nastupena aj 30x.. on proste ja neviem.. uz som mu aj povedala ze nech ma netaha za nos ked to nechce.. nie on to chce a bude to riesit.. a nic

@anonym_autor nech ti da splnomocnenie, a budes vybavovat ty. Argumentuj ze si na materskej, mas cas, treba to vyuzit.

A chapem co chces. Ja som pred 20 rokmi, ked sa narodil syn, muzovi pilila usi ze chcem aspon kusok vlastneho travnika. Sme v dome so zahradkou. Nelutujem.

anonym_9cc42b
Dnes o 05:58

@anonym_autor našla by som si hobby a venovala sa tomu hobby a sebe. Či už s deťmi, alebo po práci nech stráži muž.

anonym_32d36c
Dnes o 06:35
@anonym_autor

@monika2503s no my sme davali 30.3. Teda este podla stareho zakona.. manzel to stava na svojom pozemku a proste len on je na tej ziadosti. Ano kazdy mesiac aj viac sa s nim hadam ze tam nastupeny nie je.. ja by som tam uz tiez bola nastupena aj 30x.. on proste ja neviem.. uz som mu aj povedala ze nech ma netaha za nos ked to nechce.. nie on to chce a bude to riesit.. a nic

@anonym_autor to nemoze byt pravda, do 30 dni sa mali vyjadrit a bodka. Aj papier vam musel prist a v nom, ci ste vsetko dolozili, ci nie. Ved tam zavolaj

autor
Dnes o 07:41
@anonym_32d36c

@anonym_autor to nemoze byt pravda, do 30 dni sa mali vyjadrit a bodka. Aj papier vam musel prist a v nom, ci ste vsetko dolozili, ci nie. Ved tam zavolaj

@anonym_32d36c uz som volala nic mi nepovedia lebo som len manzelka... nech zavola manzel.

autor
Dnes o 07:42
@anonym_32d36c

@anonym_32d36c nic neprislo. Prakticky mam kluce od postovej schranaky len ja a kazdy den ju kontrolujem.

autor
Dnes o 07:43
@anonym_0815da

@anonym_autor to sa velmi mylis ja som stavebne vybavovala aj vybavila aj kolaudaciu atd
co ty vies ci urad nekomunikoval a kym nie jenuplna tiadost tak sa ani lehoty nepocitaju

@anonym_0815da ak si vybavovala tak vies ze proste na stavebny sa chodi a riesi
Komunikuje obcan aj urad..

autor
Dnes o 07:43
@anonym_07df12

@anonym_autor tak si vyber,co chces ty???Tu nejde o mna,ja som s tym ok.Pre mna bolo dolezite,ze raz tam budem,raz sa tam dostanem a aj sa to podarilo.

@anonym_07df12 ano mas pravdu..

autor
Dnes o 07:44

Rozhodla som sa ze si skusim dat inzerat ze hladam zahradu do prenajmu. Aspon na 2 roky neviem ci nieco najdem ale mozno.sa aspon chlap rozhybe

anonym_0c858f
Dnes o 07:45

ty si frustrovana z deti, ze si doma, ze mas neschopneho muza, ze ti uteka zivot kazdy den, ze nemas to a to a hento
ved to je tvoj zivot, tak ho uchop a nefnukaj ako decko, co kto kedy naco zaco mal urobit a neurobil
ci ti mame ist pomahat riesit ako gizka onova?

anonym_a6bc7e
Dnes o 07:51

Píšeš, že si podnikala, všetko si si sama vybavovala a teraz bez manžela nevieš poriešiť ani kam si dať bicykel? To mi nejak nevychádza. Nič ťa nebaví, sídlisko máš pochodene. Auto nemáš?

anonym_0815da
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@anonym_0815da ak si vybavovala tak vies ze proste na stavebny sa chodi a riesi
Komunikuje obcan aj urad..

@anonym_autor a ty vies ze nekomunikovali ? mozno mu to prislo do elektronickej schranky
nieco tam nehra ak by si chcela davno to poriesis ale zjavne bud nechces alebo muz nechce aby si to riesila

anonym_07df12
Dnes o 07:59
@anonym_autor

@anonym_07df12 ano mas pravdu..

@anonym_autor tvojmu muzovi aj vyhovuje byvat v byte.V podstate pride z prace a nic neriesi,len uz odpociva.Pochybujem,ze by este vladal napr.kosit travu,ci riesit zahradu,ci este po robote nieco dorabat okolo domu.Cez vikend uz tym duplom.
Aj ked citala som,ze je kutil ale robit to po robote a uz viac ako povinnost,nie ako zabavu,ci aktivny oddych je uz ine.Vidis,ze mu vyhovuje nic nerobit.A ty sa trapis,pricom mas v meste viac moznosti ako v dome a len na dvore.Aj ked chapem,lebo sama byvam v dome,ze tu kavu vypit v altanku,grilovanie v lete,kupanie sa v bazene cez leto,ked je horuco.Ale sama vidis,akeho mas muza.Musis len zlozit tie ruzove okuliare a pozriet sa zrakom na to vsetko.

bielasovicka
Dnes o 08:00
@anonym_autor

@anonym_32d36c nic neprislo. Prakticky mam kluce od postovej schranaky len ja a kazdy den ju kontrolujem.

@anonym_autor a možno mu aj volali odtiaľ, len nebral telefón, keď píšeš ze v práci ani súkromné hovory nevybavuje.

anonym_46f8d3
Dnes o 08:06

Chapem, ze urady su pomale niekedy, ale zase rok cakat na povolenie, to taku rozpravku moze starej materi rozpravat🙂 bud im nedal vsetky podklady, alebo s nimi nekomunikuje, alebo ...to vie len on. A ocividne je to posledne, co chce, je stavat dom. Nepride mi vobec ten typ. Toto je typicky bytovy clovek. Este aj lenivy.